מדריך | והנה גם מדריך הראשון ב java וגם הוא ממש למתחילים
-
אני מבין שפשוט צריך להמשיך לכתוב בשביל למלאות פה את המדריכים עד שיבואו אנשים מוכשרים ויוסיפו עוד הדרכות
אבל בנתיים מי שלא התחבר למדריך של אתמול על php או שסתם לא היה בא לו לפתוח שרת או שמכל סיבה אחרת החליט שjava היא שפה מעניינת יותר אז בבקשה הנה המדריך הראשוןאבל בכנות ג'אוה היא הרבה יותר קשה
הקטע הבא מיועד עבור מי שרוצה להתקין java על המחשב האישי ולא קבצים על שרת וכו'
כדי להפעיל קובצי Java על המחשב האישי שלנו ניתן להתקין ערכת פיתוח Java (JDK) במחשב שלך.- עבור אל דף ההורדות של https://www.oracle.com/java/technologies/javase-downloads.html
- אשר את הסכם הרישיון ובחר את גרסת ה-JDK המתאימה למערכת ההפעלה שלך.
- הורד את מתקין JDK והפעל אותו.
- עקוב אחר ההנחיות של אשף ההתקנה כדי להתקין את ה-JDK.
- לאחר השלמת ההתקנה, תוכל לוודא שה-JDK מותקן כהלכה על ידי פתיחת שורת פקודה או חלון מסוף והקלדת הפקודה הבאה:
java -version
פקודה זו אמורה להציג את גרסת ה-JDK שהתקנת.
ובשביל להריץ את הקוד עצמו על המחשב
- פתח שורת פקודה או חלון מסוף.
- נווט אל הספרייה שבה נמצא קובץ ה-Java שלך באמצעות הפקודה "cd".
- קומפלו את קובץ ה-Java באמצעות הפקודה "javac", ואחריה שם קובץ ה-Java. לדוגמה:
javac MyProgram.java
- אם הקימפול הצליח, ייווצר קובץ חדש באותו שם אך עם סיומת ".class".
- הפעל את תוכנית Java באמצעות הפקודה "java", ואחריה שם המחלקה המכילה את שיטת ה-"main". לדוגמה:
java MyProgram
אני יודע שזה טיפה מסובך אבל זה רק למי שמעוניין להריץ קבצים על המחשב
בכל אופן בא נתחיל
לפני זה אקדים בג'אוה לכל קוד יש מחלקה מה שאומר שיהיה ניתן לגשת למחלקה ממקום אחר (אותו רעיון של פונקציה למי שמכיר) יש מחלקות ציבוריות שזה אומר שכל מחלקה יכולה לגשת אליהם ויש מחלקות אחרות ואנחנו נדבר על זה בהמשך, כרגע אנחנו לומדים על מחלקה ציבורית
שימו לב שכאשר אנו מצהירים על מחלקה ציבורית, עלינו להכריז עליה בתוך קובץ בעל אותו שם (Main.java), אחרת נקבל שגיאה בעת הקימפול.בדרך כלל בתכנות הפקודה הראשונה אותו תעשו היא לא הדפיס על המסך את המילים שלום עולם (ואל תשאלו אותי למה, אולי gpt יודע)
אז הקוד יראה ככה ואנחנו נסביר כל שורהpublic class Main { public static void main(String[] args) { System.out.println("Hello, World!"); }
בשורה הראשונה כתבנו
public class Main {
public class אומר שזה מחלקה ציבורית ושם המחלקה הוא Main חשוב להדגיש שבג'אוה צריך ששם המחלקה יתחיל תמיד באות גדולהבשורה השניה כתבנו
public static void main(String[] args) {
זה בעצם נקרא שיטת ה"ראשית" משמשת כנקודת הכניסה לתכנית ואחראית על התחלת ביצוע התכנית, שיטת ה"ראשית" היא גם מיוחדת מכיוון שהיא נדרשת בכל תוכנת Java. אם לתוכנית אין שיטה "ראשית", לא ניתן להפעיל אותה כתוכנית עצמאית.
אז שוב אנחנו כותבים public שזה אומר שזה ציבורי אחרי זה כתבנו static שזה אומר שאתה יכול להריץ שיטה זו מבלי ליצור מופע של Main. ואני יסביר בעקרון ברגע שכתבנו שם של מחלקה הדרך לפנות אליה היא מקוד אחר במילים אחרות, ניתן לגשת לפקודה ישירות מהמחלקה עצמה, במקום ליצור אובייקט חדש ולגשת לפקודה דרך האובייקט הזה. זה יכול להקל על השימוש ולגרום לקוד להיות יותר קריא ופשוט, אחרי זה כתבנו void שזה אומר לקוד שלא אמרו לחזור אלינו כלום ולסיום כתבו את שם המחלקה שלנו כלומר את הפקודה המדוברת Main, לאחמ''כ (String[] args) { אנחנו כותבים שמה שאנחנו רוצים להדפיס זה מערך של מחרוזות
אני יודע שזה קצת לא ברור אבל במדריך הבא אנחנו נעשה לזה סדרבשורה השלישית כתבנו
System.out.println("Hello, World!");
System היא מחלקה בג'אוה כבר והיא מכילה כבר כמה דברים לכן יש . ואחריה כתוב out שזה אומר על מה אנחנו מדברים בתוך System ולאחר מכן יש שוב נקודה שבה כתוב println שזה אומר להדפיס, אז בעצם פקודת ההדפסה נמצאת בתוך System.out.println מה שיקרה לאחר מכן זה הדפסה של כל מה שכתוב בסוגריים בעצם זה אומר שלום עולם!
עכשיו שימו לב ששיטת ההדפסה println היא בעצם מוסיפה תו של ירידת שורה ולכן אם נדפיס כמה דברים אם יהיו שורה תחת שורה משא''כ אם נשתמש בפקודה print
ולדוגמא אם אתה משתמש בקוד הבא כדי להדפיס שתי שורות טקסט למסוף:System.out.println("Hello"); System.out.println("World");
הפלט יהיה
Hello World
משאין כן אם נכתוב
System.out.print("Hello"); System.out.print("World");
שאז הפלט יהיה
HelloWorld
כי הדפסה באמצעות print לא מוסיפה תו נוסף
זהו אני חושב שזה היה מספיק להיום
אני יודע שיש עדיין דברים לא ברורים אבל הם יהיו ברורים בעז''ה במדריך הבא