הצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה
-
@ppp כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
איך יהיה נושאים אם אין קטגוריה ואין מדריך או פוסט שמדבר על הנושא?
בעזרה הדדית כללי יש מקום לכאלה נושאים
-
תודה רבה לכל המגיבים!!
@שטיגליץ @משחזר-מידע @ראובן-שבתי @ppp @אלוף-העולם-1 @מאיר-מאיר-מאיר @dfhzrhree @צור ועוד ועוד.
לסיכום זה נראה שרוב הציבור רואה תועלת גדולה בנושא זה,
זה לא בא על חלל ריק. כי באמת זה דברים שכל אחד נפגש איתם יום יום,
וזה עשוי לחסוך המון זמן וטרחה וכסף להרבה אנשים,
אני מציע שננסה להתחיל אבקש מהמנהלים לפתוח קטגוריה לנושא,
וכל אחד שיכול לתרום מניסונו וכישוריו תע"ב. -
@אלף-שין כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
לא הבנתי איך הגעת למסקנא הזאת אבל כרצונך
-
@אלף-שין שוב אני ינסה להכנס לכובע של המסבירן
אף אחד בפורום לא מתנגד שיהיה כזה קטגורייה (בפרט אחרי שכבר יש למוצרי חשמל גדולים)
וזה שהצביעו למעלה הרבה זה כי זה דבר טוב
אבל התעלמת לחלוטין מזה שאין לך אדם שיתפעל את זה
זה לא עובד שפותחים קטגורייה ואז חושבים מה להשים שם -
@משחזר-מידע כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
לא הבנתי איך הגעת למסקנא הזאת אבל כרצונך
@צור כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
@אלף-שין רק אני הבנתי שאין תמיכה?
כלומר אני בעד כל עוד יהיה בר סמכא שיהיה אחראי על זה
אחרת זה סתם לא רלוונטי (בדיוק לזה יש לנו את קטגוריית עזרה הדדית)@ראובן-שבתי כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
@אלף-שין שוב אני ינסה להכנס לכובע של המסבירן
אף אחד בפורום לא מתנגד שיהיה כזה קטגורייה (בפרט אחרי שכבר יש למוצרי חשמל גדולים)
וזה שהצביעו למעלה הרבה זה כי זה דבר טוב
אבל התעלמת לחלוטין מזה שאין לך אדם שיתפעל את זה
זה לא עובד שפותחים קטגורייה ואז חושבים מה להשים שםאם תדייקו במילים שכתבתי תראו שאין מקום לרוב השאלות....
אני אישית נהניתי מהרעיון של @ppp שכתב בין השאר:
@ppp כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
כול להיות שלא צריך מישהו 'מייבין' ו'לוקח אחריות'
מספיק שכמה משתמשים -אלו שאוהבים את התחום- יתחילו להעלות הדרכות פשוטות למכשירים פשוטים כמו "איך להחליף מעטפת לסי 2" וכדומה, ולאט לאט הנושא יתפתח.
את עבודתו של @שטיגליץ אין אפשרות לחקות, חוץ מהעובדה שהוא אדם מיוחד שעמל הרבה לעזור כאן לאחרים, ושאפו ענק לו על כך. ויהיה קשה למצוא עוד אחד כזה אלא גם מחמת אופי הפעולה שפחות מבוססת על הסברים ארוכים והבנת המכניקה - אלא יותר על טיפים פשוטים שיש רק לבעלי נסיון
אני מייעץ לפתוח כזו קטגוריה ולחלק לשניים - אחד - מדריכים, אבל לא מהמדריכים הרגילים והמורכבים כאן בפורום עם הרשאות מיוחדות, אלא משהו קליל יותר כמו "איך מחליפים מסך לסי 2" עם קישורים, שלבים, וכמה תמונות .
והחלק השני - שאלות , שם מי שלא ימצא את מבוקשו במדריכים יוכל לשאול, לנסות לבד, ואח"כ להעלות מדריך.
אם כל אחד מאיתנו יעשה ככה - אני בטוח שנצליח גם בלי טכנאי מומחה,
אבל רק בתנאי שבאמת הציבור יתחיל לשתף ונוכל ללמוד זה מזה.
ואני אסביר - צורת הדברים כאן בפורום היום היא שמישהו שואל שאלה, מישהו עונה ונגמר הסיפור, וזה שייך באמת רק אם יש מישהו שיודע לענות, אבל מי שיסתכל בפורומים אחרים (בעיקר חילונים למשל קארספורום) יראה שהצורה שם היא גם אחרת - אנשים לומדים תוך כדי תנועה ומשתפים את הכשלונות וההצלחות, ובשביל זה רק צריך לשתף ולשתף ולשתף,
זה הסיכוי היחידי לדעתי לפתח ידע בכזה תחום.
לי יש עשרות תיקונים שעשיתי בעצמי בכל מיני מכשירים של אלקטרוניקה קטנה, תיקוני קורוזיה בלי סוף (לנקות עם אלכוהול וקיסם אזניים) מקלדת של מחשב נייד ששתתה כוס תה ופרקתי את כל המחשב חמש פעמים ובסוף הזמנתי מקלדת פנימית והחלפתי ועוד מלא בלי סוף והידע שלי היום הוא בזכות הכשלונות שלי אז - אין מה לעשות.
לדעתי זה לא דומה למכשירי חשמל ששם יש נוסחה מסויימת איך לבדוק תקלות ואיתה עובד הרב שטיגליץ - זה פשוט לא זה. זה רק ניסוי וטעיה
עם זה, כמו שכתבתי, יש הרבה מקום לפתוח קטגוריה כזו ופשוט להעלות הדרכות קצרות כאלה לאין סוף -
אני אישית נהניתי מהרעיון של @ppp שכתב בין השאר
לענד הקלושה והרטושה
כשמדובר בפתיחת פורום לאלקטרוניקה זה לא רק איזה שנאי צריך לטלפון שלי
אלא הרבה מעבר כמו step down DC/DC covertor ואו TPS259535 efuse ועד תיקונים מורכבים ביותר
שוב כנלענד הקלושה והרטושה ואו"ט -
@משחזר-מידע כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
covertor
אני מאד מחשיב את דעתך,
אתה הרבה יותר מומחה מכולנו....
ואף לא ידוע לי בכלל מה פירוש המילים שכתבת באנגלית.....
אבל בכל זאת אני מציע להתחיל עם תיקונים יותר נפוצים ופשוטים....
למשל החלפת שקע טעינה
החלפת מסך
ועוד
ועוד.דבר אחד ברור: הפסד לא יהיה מזה.....
ואם יהיה תועלת, והיה זה שכרינו.
נחכה לשמוע דעת המנהל @אלישי היקר בנושא. -
@הרב-יעקב-ישראל
טוב בשלב ראשון אולי אתחיל להביא מגוון הדרכות טובות מהאתר הזה. -
@הרב-יעקב-ישראל
טוב בשלב ראשון אולי אתחיל להביא מגוון הדרכות טובות מהאתר הזה.אם כבר לך על האתר הזה
https://www.ifixit.com/Guide -
@ראובן-שבתי כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
@הרב-יעקב-ישראל
טוב בשלב ראשון אולי אתחיל להביא מגוון הדרכות טובות מהאתר הזה.אם כבר לך על האתר הזה
https://www.ifixit.com/Guideתודה!
אני רציתי להביא אותו, אבל בדיוק נעלם לי מקומו,
ייש"כ גדול!@צור כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
לדעתי כדי שתיפתח קטגוריה מקצועית כמו חשמל צריך שיהיה לה אבא
גם אתה צודק לגמרי!
אלא שלא מצאתי לצערי הגדול.....
מעטים הם המבינים והעוסקים במעבדות האלקטרוניקה,
ועוד יותר מעטים אלו שיאפשרו לך להסתכל עליהם בשעת התיקון.....בקיצור: אין ברירה, אנחנו רוצים לקדם את הענין, וננסה להתחיל ככה,
ונקווה שהחובבנות תתחלף מהר במקצועיות....... -
אני עדיין לא הבנתי איזה דרג אבי הקטגוריה אמור להתמחות, אני מניח שיש כאלו בפורום שמומחים גם בדרג ד' אבל לפי התגובות שלהם כאן נראה שהם לא בעניין
ולא שאני חושב שיהיה צורך בתחילת הקטגוריה בדרג ד' כי אני מניח שפשוט יש קבוצות ווטסאפ של טכנאים ברמה כזאת (שהמשתמש הפשוט לא יבין שם מילה)
אז חשבתי וחשבתי והבנתי שאם הבעלי דרג ד' לא לוקחים על עצמם את הניהול והיוזרים צריכים עזרה בדרג א' ו ב' אז שמישהו בעל דרג ב' ייקח על זה אחריות
אה וגם הבנתי שאין כאן הרבה שלמדו ע"מ לקבל תעודה אבל יש כאן הרבה משוגעים לדבר שפשוט עם ניסוי וטעיה הגיעו לכל מיני שיטות מוצלחות ואף התעלו למעלה מבעלי התעודות למיניהם לכן אין צורך בהכרה של גוף כל שהוא במוצלחות של המוצלח כמובן אם הוא מוצלח...
אז לסיכום:
אם יש כאן מישהו שיודע לזהות ממקרי העבר בעיות דיבורית/שקע טעינה/רמקולים/בטריות/מנועים וכן כל דבר תליש במכשירים של הציבור שלנו ויודע לפתור את הבעיות גם עם קומבינציות, נראה לי שהוא יכול להגיש מועמדות למכרז שתחת הכותר "משרת ניהול קטגורית מכשירי אלקטרוניקה" (אחרת אני אצטרך לעשות את זה )
מה אומרים? דעתכם נוחה עם הנ"ל? -
@אלף-שין כן אבל אני יגיד לך ללקט מדריכים מכל מיני אתרים בחול זה קצת לא רלוונטי כי את אף אחד לא מעניין פה איך מחליפים חוט לקוצץ דשא וגם לא תיקון סוני 1
מעניין אותנו איך מתקנים את הבעיה של האוזניות בשיאומי, מעניין אותנו איך מחליפים פאנל בסי 2, מעניין אותנו איך מחליפים דיבורית בפלא' פיליפס, וכו וכו
לי כבר יש 2 רעיונות למדריכים 1 החלפת שקע טעינה לנוקיה 208 בשיטת המעקף - דורש מלחם וידים עדינות ומדריך עקיפת הבטריה במכונת גילוח "גרוס" - דורש ידים שלמות ב"ה וקצת חוט חשמל דק
השאלה באמת מתי יהיה לי זמן לשבת ולצלם את זה וכן ב"ה אין לי סמארטפון וכסף למצלמה אז... -
@איש-אמת כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
ומדריך עקיפת הבטריה במכונת גילוח "גרוס" - דורש ידים שלמות ב"ה וקצת חוט חשמל דק
לעקוף שיעבוד על חשמל - למה? כי הבטריה גמורה?
אני מחפש איך לעקוף סוללה של מכשירים מורכבים כמו טאבלט או נגן משוכלל (או סמארטפון)
מעוניין שיעבדו ישירות על חשמל
אם מישהו עשה את זה אשמח לשיתוף מידע -
ב"ה אין לי סמארטפון וכסף למצלמה
הב"ה קאי גם על זה שאין לך כסף?
-
כי את אף אחד לא מעניין פה איך מחליפים חוט לקוצץ דשא
גם בזה אתה צודק....
באמת אני מתכוון רק למדריכים מוצלחים כמו שאתה בעז"ה תכתוב לנו בקרוב, [נכון?]
וזה גם דברים שלפעמים אפשר ללקט מכל מיני מקומות. -