הצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה
-
שלום וברכה,
בהמשך למפעלו האדיר [זה ההגדרה!] של הרב @שטיגליץ היקר,
חשבתי אולי הגיע הזמן לפתוח בפורום נושא חדש והוא: "תיקוני אלקטורניקה"
כל אחד ואחד נתקל המון פעמים בכמשירים קטנים שמתקלקלים וצריך לרוץ למעבדה,
אם זה פלאפון [שזה כנראה התיקונים הכי מצויים באמת],
או מחשב נייד,
נגן,
שעון,
מצלמה,
ועוד ועוד, ועוד,
כולם עובדים על אותו עיקרון ואותו רעיון,
וגם התקלות דומות,
וגם התיקונים שלהם.....כי בין אם התקלקל השקע טעינה,
ובין אם התקלקל המסך,
ובין אם התקלקל הרמקול,
בכולם אין דרך כיום לאדם שלא למד את התחום לתקן לבד,
גם אם יידע להזמין את החלקים שצריך, עדיין דרוש הרבה מידע וייעוץ על פתיחת ההמכשיר,
ההתעסקות עם השבבים שלהם, הלחמות, ועוד, ועוד,אין כיום שום מדריך מסודר ונורמלי בנושא [בכל אופן בחינם...]
אז אולי המומחים פה יוכלו להחכים אותנו בנושא, וזה יעזור לכלל הציבור מאד מאד!
זה יכול גם לחסוך בממוצע מאות אם לא אלפי שקלים למשפחה בשנה.אשמח לשמוע דעתכם/ תגובתכם בנושא.
-
-
@אלף-שין כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
בהמשך למפעלו האדיר [זה ההגדרה!] של הרב @שטיגליץ היקר,
כמו שכבר רמז @צור במילים האלה שרשמת טמון התשובה
לולי שטיגליץ לא היה נפתח הקטגורייה
כי בשביל להקים משהו כמו שאתה רוצה חייב מישהו שבאמת יכתוב מדריכים בנושא
ויתפנה לשאלות מידי פעם
כי בלי זה יהיה שם רק ספאם ובלבולי ראש -
@צור כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
@אלף-שין מאמין שאלישי יפתח נושא כזה בהינתן שתי תנאים
- יהיו לפלות 10 נושאים
- יהיה מישהו מנהל רצני ומקצועי שיקח אחריות
זה ממש מובן מה שאתה אומר,
אז באמת לגבי נושאים יש די הרבה....
החל ממדריכים להכרת המכשירים השונים והחלקים שלהם,
עבור דרך הסברים על התקלות, איתורם ותיקונם,
וכלה בהמלצות על כלי עבודה, חלקי חילוף, החלמות,
ועוד ועוד,
וכן קטגוריה של עזרה הדדית.....לגבי אחראי אני מנצל את הבמה הזאת ופונה לחברים היקרים היש פה מישהוא שיכול לעזור בנושא?
-
רק אוסיף מנסיוני שבשביל להרים את זה- נצרך אדם שיש לו
א. ידע תאוריטי ברמה כזו שיוכל לא רק להגיד מה נכון, אלא גם מה לא נכון, ויוכל לתקן טעויות אם יכתבו דברים לא מדויקים על ידי משתתפים אחרים.
ב. הרבה עיסוק פרקטי - בשביל להסביר לאנשים שהם בכלל לא מכירים את התחום נצרך עיסוק מעשי בתחום והכרה עם הבעיות שיכולות לצוץ ועם הטעויות שיכולות לקרות כשמגיעים למעיישה.
ג. יכולת התנסחות, אני משתדל לעבור על מה שאני כותב לפחות פעם אחת אחרי הכתיבה ולבדוק אם אפשר להבין אותי בצורה לא נכונה ואם כן לתקן (תכננתי פעם לעבור על כל המדריכים פעם נוספת, לצערי הזדמן לי לעבור רק על מעטים)
ד. תחושת מחויבות, לבדוק מידי יום אם ישנם שאלות, גם אם כבר שבועיים לא שואלים כלום, כי לפעמים עד שהמומחה עונה יש שעונים דברים קצת לא מדויקים, והשואל עלול להנזק.אמנם אפשר רק לכתוב מדריכים ולא לענות לשאלות, בשביל כך מספיק סעיפים ב, ג
-
@שטיגליץ כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
רק אוסיף מנסיוני שבשביל להרים את זה- נצרך אדם שיש לו
א....
ב....
ג....
ד....
בקצרה ובכללי על כל הנ"ל..
מנסיוני בתחום אחר משלך, המציאות מוכיחה שהרבה פעמים המשתמש הקצה מעדיף את דעת ההמונים על פני בעל מקצוע למרות שזה לא נכון וגם יכול לגרום נזק -
@משחזר-מידע
הייתי שומע את זה בתיקון של מוצרי חשמל לדוגמא, שלכל אחד היה מפגש ונסיון מתי שהוא ומידע שמצטבר אצל ההמונים יכול להיות יותר מועיל מבעלי מקצוע.
אבל באלקטרוניקה, אני חושב שההמונים לא מכירים את התחום, ומי שמכיר למד זאת מבעלי מקצוע.
מה אתה מציע? לפתוח את הנושא מבלי שמישהו יקח אחריות עליו?
בכלל לא נראה לי שילך, אבל אפשר לנסות -
@שטיגליץ כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
אבל באלקטרוניקה, אני חושב שההמונים לא מכירים את התחום
היא הנותנת
בגלל שלא מכירים את התחום (אם היו מכירים לא היו צריכים פורום)
נוצר מצב היום שיש כל כך הרבה מידע שנמצאים חינם אין כסף תחת כל עלה נידף ועץ (לא) רענן [רחבי הרשת], וכל מי שצפה בוידיו או שתים מהם מחשיב את עצמו כמומחה עולמי לבצע לבד
החרבונות שיוצאים מזה הוא ללא ספק רף חדש בבעיות שרואים היום שמגיעים לבעלי מקצוע
וכשאני אומר בעלי מקצוע אני מתכוון על כל בעלי מקצוע ללא יוצא מהכלל -
דיסקליימר: לצורך הענין, אינני מומחה/בעל מקצוע/כל שום וחניכא דאית להו, הדברים דלקמן (-הפחות נחמדים מתוכם, כמובן...) נכתבים עלי, כמו גם על כל מי שחושב שזה נאמר עליו... ראו הוזהרתם!
כתבת בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
היא הנותנת
בגלל שלא מכירים את התחום (אם היו מכירים לא היו צריכים פורום)
נוצר מצב היום שיש כל כך הרבה מידע שנמצאים חינם אין כסף תחת כל עלה נידף ועץ (לא) רענן [רחבי הרשת], וכל מי שצפה בווידאו או שתים מהם מחשיב את עצמו כמומחה עולמי לבצע לבד
החורבנות שיוצאים מזה הם ללא ספק רף חדש בבעיות שרואים היום שמגיעות לבעלי מקצוע
וכשאני אומר בעלי מקצוע אני מתכוון על כל בעלי מקצוע ללא יוצא מהכלל-
דומני שמרבית חברי הפורום יבינו בהחלט על מה דבריך נסובים... אם ברב אם במעט...
גם מבלי להתמצא בסוגיא שאתה ה'מרא דשמעתתא' שלה, די בלקרוא את הודעותיך בפורום... -
אמנם! (בנימה פילוסופית?...) חשוב לציין, ריבוי המידע יוצר ומרחיב פער בין שני מגמות הפוכות:
ביחס לנושאים/בעיות קלות - הרבה פעמים הן נפתרות באופן עצמאי וקליל, לא כל דבר מצריך טכנאי/איש מחשבים, פעם כדי לחבר מקלדת אנשים היו מזמינים איש מחשבים...
ביחס לנושאים/בעיות מורכבות/רגישות- הרבה פעמים הבעיה מתעצמת ומועצמת בעקבות ניסיונות חובבניים...
לא אמרתי/התכוונתי לומר שתמיד אפשר להבחין בין שני סוגי הבעיות, וזו בהחלט עוד בעיה...
יש היבט נוסף, והוא שאמנם ריבוי המידע יוצר הרבה 'מומחים בגרוש' אך בהחלט יוצר גם מעט 'מומחים באמת', וכמאמרם ז"ל "אלף נכנסים וכו'", ותועלתם של הבודדים (לעיתים) שווה יותר מהנזק של הרבים, זה גם שיקול... -
דעתי האישית (שיתכן ובקושי אותי היא מעניינת, אבל כנראה שזה הפורמט...) שביחס למוצרים ששווים אלפי שקלים/שעשויים לגרום נזק בגוף, דוגמת מוצרי חשמל גדולים, כדאי שאנשים יזהרו במה שהם כותבים, כי הנזק לפעמים עשוי להיות כבד, א"כ למזלנו - בתחום זה יש 'מרא דשמעתתא' בעל משקל, הלא הוא ר' @שטיגליץ שליט"א.
ביחס למוצרי אלקטרוניקה קטנים/זולים/ללא סכנות אפשריות - אם כל דבר יהיה תחת הדיסקליימר הנכון - תפאדל... נחיה ונראה...
-
-
יכול להיות שלא צריך מישהו 'מייבין' ו'לוקח אחריות'
מספיק שכמה משתמשים -אלו שאוהבים את התחום- יתחילו להעלות הדרכות פשוטות למכשירים פשוטים כמו "איך להחליף מעטפת לסי 2" וכדומה, ולאט לאט הנושא יתפתח.
את עבודתו של @שטיגליץ אין אפשרות לחקות, חוץ מהעובדה שהוא אדם מיוחד שעמל הרבה לעזור כאן לאחרים, ושאפו ענק לו על כך. ויהיה קשה למצוא עוד אחד כזה אלא גם מחמת אופי הפעולה שפחות מבוססת על הסברים ארוכים והבנת המכניקה - אלא יותר על טיפים פשוטים שיש רק לבעלי נסיון
אני מייעץ לפתוח כזו קטגוריה ולחלק לשניים - אחד - מדריכים, אבל לא מהמדריכים הרגילים והמורכבים כאן בפורום עם הרשאות מיוחדות, אלא משהו קליל יותר כמו "איך מחליפים מסך לסי 2" עם קישורים, שלבים, וכמה תמונות .
והחלק השני - שאלות , שם מי שלא ימצא את מבוקשו במדריכים יוכל לשאול, לנסות לבד, ואח"כ להעלות מדריך.
אם כל אחד מאיתנו יעשה ככה - אני בטוח שנצליח גם בלי טכנאי מומחה,
אבל רק בתנאי שבאמת הציבור יתחיל לשתף ונוכל ללמוד זה מזה.
ואני אסביר - צורת הדברים כאן בפורום היום היא שמישהו שואל שאלה, מישהו עונה ונגמר הסיפור, וזה שייך באמת רק אם יש מישהו שיודע לענות, אבל מי שיסתכל בפורומים אחרים (בעיקר חילונים למשל קארספורום) יראה שהצורה שם היא גם אחרת - אנשים לומדים תוך כדי תנועה ומשתפים את הכשלונות וההצלחות, ובשביל זה רק צריך לשתף ולשתף ולשתף,
זה הסיכוי היחידי לדעתי לפתח ידע בכזה תחום.
לי יש עשרות תיקונים שעשיתי בעצמי בכל מיני מכשירים של אלקטרוניקה קטנה, תיקוני קורוזיה בלי סוף (לנקות עם אלכוהול וקיסם אזניים) מקלדת של מחשב נייד ששתתה כוס תה ופרקתי את כל המחשב חמש פעמים ובסוף הזמנתי מקלדת פנימית והחלפתי ועוד מלא בלי סוף והידע שלי היום הוא בזכות הכשלונות שלי אז - אין מה לעשות.
לדעתי זה לא דומה למכשירי חשמל ששם יש נוסחה מסויימת איך לבדוק תקלות ואיתה עובד הרב שטיגליץ - זה פשוט לא זה. זה רק ניסוי וטעיה
עם זה, כמו שכתבתי, יש הרבה מקום לפתוח קטגוריה כזו ופשוט להעלות הדרכות קצרות כאלה לאין סוף
וואו זה היה ארוך
תגידו אתם מה דעתכם אם זה יצליח -
משום מה זה נראה שיש פה בפורום אולי קצת מה שנקרא: "חוסר פעילות" ביחס מסויים ויש חבר'ה שכנראה קופצים על זה...
@משחזר-מידע יעיד על כך... -
@אלוף-העולם-1 כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
משום מה זה נראה שיש פה בפורום אולי קצת מה שנקרא: "חוסר פעילות" ביחס מסויים ויש חבר'ה שכנראה קופצים על זה...
@משחזר-מידע יעיד על כך...אני גם יתן את הזווית שלי
משום מה מכל הצעות ההוספת קטגורייה אולי שתיים יצאו לפועל מתוך עשרות!!
ומשום מה זה מגיע בגלים אחד מביא רעיון להוספת קטגוריה ואז עוד עשר קופצים עם עוד רעיונות -
@ראובן-שבתי איך יהיה נושאים אם אין קטגוריה ואין מדריך או פוסט שמדבר על הנושא?
ובכוונה לקחתי דוגמא קיימת כדי להראות את הכיוון שדבר שכ"א יכול לעשות ולהעלות תמונות ואחרים ילמדו מזה
אחרת נשאר באותה רמת ידע שאנחנו היום שהאחד יודע לנקות קורוזיה והאחר להחליף שקע טעינה וזהו
שתיהם לא מקצועיים וגם טכנית לא יכולים לכתוב מדריך ברמה גבוהה על כזו שטות קטנה
אבל אם זה מספיק לכולנו - אז אין באמת סיבה לפתוח
רק באתי להבהיר את הנקודה שידע של מוצרים גדולים הוא תחום הרבה יותר מפותח וכולל ומוצרים קטנים - נקודתי ומפוזר -
@אלוף-העולם-1 כתב בהצעת ייעול | פתיחת תת קבוצה לתיקוני אלקטרוניקה:
@משחזר-מידע יעיד על כך...לא הבנתי...