מדריך | תנור - מה פרוש הסימונים על תנור האפייה שלי?
-
לפעמים יהודי משקיע בקניית תנור עם הרבה תוכניות, אבל לאחר כמה שנים הוא שוכח איפה הוא שם את חוברת ההדרכה של התנור...
כאן ננסה לעזור לו שלא יעמוד נבוך ונכלם.
אז הנה כמה סימונים / סמלים מקובלים, בדרך כלל הסימונים בכל החברות די דומים זה לזה.הדלקת המנורה בלבד
בישול ואפייה סטנדרטי -חימום אחיד גם מלמעלה וגם מלמטה בתא
הפעלת החימום התחתון בתא בלבד (לדוגמא: לעוגות שרק למטה יש בצק ולמעלה שכבות שעלולות להשרף)
הפעלת מאוורר טורבו והפעלת הגוף חימום העגול שסביבו מיועד לאפייה של כמה עוגות ביחד בתא.
הפעלת מאוורר (ללא הגוף חימום שסביבו), ואיתו הפעלת גוף החימום התחתון בתא, מיועד לפיצה.
מיועד לפיצה בתנור של בוש
להפשרה הבאנו שני סמלים משתי חברות: הפשרה
גם לגריל הנה תמונות משתי חברות:
גרילוגריל קצר יותר:
גריל קטן - לצלייה חסכונית למאכלים בכמות קטנהשמירה על חום
בישול איטי
פרוליטי - הפעלת התנור על 500 מעלות בערך לצורך ניקוי התנור (או הכשרתו)
דלונגי עושים למצב פלטת שבת ציור משעשע, ספק מזלג ספק פמוטות וספק האות ש' - (זאת היא אות יוונית, כנראה זה הכי קרוב לש' שהיה להם במקלדת... ותודה לשקד מצוי מאתר פרוג שהחכים אותי) , התנור עובד על טמפרטורה קבועה נמוכה, וכך זה נראה:
סאוטר במקום להסתבך עם האות ש'... מסמנים מצב שבת כך:
ובקו
כמובן שיש לחבר את התנור לשעון שבת כדי שיכבה בסוף החימום. מצב פלטה מיועד רק להשהיה מערב שבת אבל אסור להכניס אוכל (גם יבש) לתנור בשבת משום מיחזי כמבשל, וכמדומני שיש מחמירים להשאיר את התנור קצת פתוח גם בהשהיה מערב שבת.יש לכם סימונים לא מובנים על התנור?
אשמח אם תשאלו כאן בצרוף שם החברה של התנור ועדיף לכתוב גם דגם.
ואם יהיו תשובות ממני או מאחרים - נכניס אותם למדריך בעזרת ה'.
כל טוב -
-