שיתוף | רוצים קודולר בעברית?
-
@cannon אמר בשיתוף | רוצים קודולר בעברית?:
@אבי_770 אמר בשיתוף | רוצים קודולר בעברית?:
@mefateach טוב.. אז ככה,
לגבי התרגום שלח, הלך לי הדיסק און קי, והקובץ היה שם, ככה שאני צריך לתרגם מחדש... מצטער.באמת שלומיאל
לא אני אשם, ככה זה שיש לך אחיינים קטנים ... אבל מצטער...
כמה זמן עבדת על זה?
לא הרבה, תהיה רגוע...
-
@cannon אמר בשיתוף | רוצים קודולר בעברית?:
סליחה
על מה? ולמי כתבת את זה?
מצטער.
מצטער בצערך
ככה שאני צריך לתרגם מחדש
אין צורך (חבל על הזמן + שתגרום לאנשים להיות בורים)
-
@mefateach אמר בשיתוף | רוצים קודולר בעברית?:
מה הקשר בורים?
-
מה הקשר בורים?
אתה מכיר מתכנת שלא יודע אנגלית??? (או לפחות חלקית (גם אני לא יודע אבל בכל זאת...))
:::
תעבור על הפורום תראה הרבה מילים עם תרגום... לדוגמה shell = צדף bucket = דלי וכו'...
:::
-
מה הקשר בורים?
אתה מכיר מתכנת שלא יודע אנגלית??? (או לפחות חלקית (גם אני לא יודע אבל בכל זאת...))
אתה מכיר מתכנת שיודע רק לסדר בלוקים באתר של קודולר? ומה עם מי שרק רוצה לבנות לעצמו משהו קטן בקודולר?
אני חושב שזה כן דבר טוב (באופן כללי, אני לא משתמש בקודולר). הרי בכל מקרה לא הכל יהיה בעברית, ומי שרוצה באמת להבין יצטרך להשתפשף עם אנגלית. אז למה לא להקל את השימוש הרגיל? זה לא כן או לא, יש שלב שאפשר להסתדר כשצריך, אבל יותר נוח שלא צריך כל הזמן לשבור את השיניים, אלא רק מידי פעם. -
@צדיק-תמים אמר בשיתוף | רוצים קודולר בעברית?:
אתה מכיר מתכנת שיודע רק לסדר בלוקים באתר של קודולר?
מתחיל, כן, כל מתכנת בהתחלה התחיל מדברים פשוטים, אבל להתחיל מעברית זה טעות!! כי אחרי זה אי-אפשר להתרגל לאנגלית .
(תשאל מי שמומחה בכל תחום יגיד לך שהוא משתמש באנגלית (לדוגמה, אתה מכיר גרפיקאי שעובד עם photoshop בעברית...???, ובתיכנות זה הרבה יותר מובן...)@צדיק-תמים אמר בשיתוף | רוצים קודולר בעברית?:
הרי בכל מקרה לא הכל יהיה בעברית, ומי שרוצה באמת להבין יצטרך להשתפשף עם אנגלית.
זה בדיוק הבעיה שהמשתמש יתחיל עם עברית ופתאום כשהוא יראה אנגלית הוא יקבל סחרחורת...
אלא רק מידי פעם.
זה מה שגורם שהמשתמש לא יתקדם כי הוא יעדיף לא לשבור את השיניים...
-
מי שמקבל סחרחורת מאנגלית לא יתחיל בכלל עם קודולר אם הוא יהיה כולו באנגלית
ברגע שעושים את זה בעברית, זה גורם לזה שהמעבר לאנגלית יהיה קשה, ועבודה:
אתה מכיר גרפיקאי שעובד עם photoshop בעברית...???
זה לא נכון?!
-
@mefateach אני לא חושב שזה ראיה, יש כל מיני סיבות אפשריות שלא קיימות במקרה הזה
- אין עברית רשמית, וממה שהבנתי עם העברית הלא מקורית יש כל מיני בעיות בתוכנה, ייתכן שאם זה היה עובד חלק המצב היה שונה
- הקורסים, גם בעברית, מדברים במונחים באנגלית, ויותר קל להשתמש ככה מאשר כל פעם "לתרגם" את המושג, פה מדובר על ההסברים של הבלוקים, השמות שלהם פחות משנים (וגם יותר קל ללמוד מילים בודדות) - זה דומה ללמוד מקורסים בעברית, שזה בהחלט קיים, וודאי בהתחלה
- הרבה ממי שרוצה לעבוד בזה ברצינות, רוצה מקורי שיעבוד לו (ויתעדכן) בלי להתעסק, וממילא אין עברית
-
אין עברית רשמית, וממה שהבנתי עם העברית הלא מקורית יש כל מיני בעיות בתוכנה, ייתכן שאם זה היה עובד חלק המצב היה שונה
יש שעובד חלק
הקורסים, גם בעברית, מדברים במונחים באנגלית, ויותר קל להשתמש ככה מאשר כל פעם "לתרגם" את המושג, פה מדובר על ההסברים של הבלוקים, השמות שלהם פחות משנים (וגם יותר קל ללמוד מילים בודדות) - זה דומה ללמוד מקורסים בעברית, שזה בהחלט קיים, וודאי בהתחלה
בדיוק הפוך הרבה יותר קשה למצוא מידע בעברית על קודולר מאשר על גרפיקה וקל-וחומר שהמושגים בתיכנות הרב היותר משנים (הבלוקים הם באותו שמות של ה java זה כבר סיבה לא לשנות לעברית)
הרבה ממי שרוצה לעבוד בזה ברצינות, רוצה מקורי שיעבוד לו (ויתעדכן) בלי להתעסק, וממילא אין עברית
אאל"ט יש בפורום מעודכן
-
אאל"ט יש בפורום מעודכן
יש אנשים שרוצים שיעבוד להם חלק. ויתעדכן להם בהמשך בלי לחפש, להוריד ולהתקין מחדש כל פעם. ושווה להם לשלם על זה, בפרט מי שעובד בזה
בדיוק הפוך הרבה יותר קשה למצוא מידע בעברית על קודולר מאשר על גרפיקה וקל-וחומר שהמושגים בתיכנות הרב היותר משנים (הבלוקים הם באותו שמות של ה java זה כבר סיבה לא לשנות לעברית)
אני לא דיברתי על לתרגם את שמות הבלוקים אלא את התיאור שלהם.
בכל מקרה אני חושב שהויכוח מיצה את עצמו, הצדדים הובנו. -
יש אנשים שרוצים שיעבוד להם חלק. ויתעדכן להם בהמשך בלי לחפש, להוריד ולהתקין מחדש כל פעם. ושווה להם לשלם על זה, בפרט מי שעובד בזה
ונראה לך שזה הסיבה שבגלל זה כולם לא משתמשים בעברית?
אני לא דיברתי על לתרגם את שמות הבלוקים אלא את התיאור שלהם.
אהה זה כבר משהו אחר לגמרי, זה באמת לא יזיק אבל לא יודע כמה זה יועיל, כי יש תרגום גוגל
בכל מקרה אני חושב שהויכוח מיצה את עצמו, הצדדים הובנו.
נכון