בירור | המלצה על מזגן
-
@לייזער אמר בבירור | המלצה על מזגן:
@שמואל-ש אבל גם בתדיראן יש את הדגמים טיפה יותר יקרים כמו סולו ואלפה שאתה מקבל יותר שנות אחריות והפלסטיק של האלפא יותר טוב מהאמקור ועוד משהו , האלפא יש כיוון ימינה שמאלה של השלבים וטורבו של המאורר בתוכו
אם אתה רוצה ללכת על יותר יופי, אז עדיף אכן אלו, אבל אם אתה רוצה רגיל וטוב אז זה מאוד טוב!
שאתה מקבל יותר שנות אחריות
כן?
-
@חראשו בתור טכנאי ומתקין עדיף לא לקנות מזגן אינוורטר ולגבי החברה אני לא יודע האם מותר לכתוב חברה של מזגנים אם מותר אכתוב לך .
לא יודע מה יש לך נגד אינוורטר, בדיוק אתמול מישהו אמר לי על זה שאלו שלא ממליצים עליו זה בגלל שלא מכירים אותו...
-
@שלמה-ווייס
אני לא מבין בדיוק , אבל קראתי על זה מאמר
ועשו שם חשבון כמה זה עולה וכמה זה חוסך ולפי החשבון יקח לו הרבה זמן להגיע להפרש בין המחיר שלו לרגיל -
@שלמה-ווייס אמר בבירור | המלצה על מזגן:
@חראשו בתור טכנאי ומתקין עדיף לא לקנות מזגן אינוורטר ולגבי החברה אני לא יודע האם מותר לכתוב חברה של מזגנים אם מותר אכתוב לך .
לא יודע מה יש לך נגד אינוורטר, בדיוק אתמול מישהו אמר לי על זה שאלו שלא ממליצים עליו זה בגלל שלא מכירים אותו...
נראה לי שהסיפור זה התיקון שעולה הרבה וגורם שלא יהיה חיסכון
לכאורה אם אין בעיה של כסך אינוורטר עדיף (חוץ מהסיפור עם שבת שכ"א יעשה כדעת רבותיו) -
כשיקראו לך לתקן בחורף תקלה באינוורטר שהמזגן לא מחמם תדע על מה אני מדבר
-
לא יודע מה יש לך נגד אינוורטר,
עושה תקלות, ואפילו אם לא עושה יותר תקלות מהרגיל אז כל תקלה עולה הרבה יותר ומאוד הרבה טכנאים לא מסתדרים עם זה!
וכמו ש @משה-מזרחי אמר גם, שהאינוורטר גם חוסך, אבל החיסכון לא כ"כ משמעותי בשביל הצרכן הרגיל שיהיה שווה לקנות אינוורטר בשביל זה כשזה עולה יותר ובפרט לאור התקלות כמו שכתבתי. -
@שמואל-ש אמר בבירור | המלצה על מזגן:
@ברוך אמר בבירור | המלצה על מזגן:
ויש לזה גם בעיה מאוד גדול אם שבת.
מה לאמקור???
איזה בעיות????????????
שום דבר!!!הוא התכוון שלאינוורטר יש בעיה עם שבת
-
יש לי 3 מזגנים של אמקור מאד מרוצה
עובדים מצויין -
@שמואל-ש אמר בבירור | המלצה על מזגן:
אבל החיסכון לא כ"כ משמעותי בשביל הצרכן הרגיל שיהיה שווה לקנות אינוורטר בשביל זה כשזה עולה יותר ובפרט לאור התקלות כמו שכתבתי.
אין יותר תקלות כיום, ככל הידוע לי.
כשזה התחיל להיות נפוץ היה מזגנים של אלקטרה מאד דפוקים שהיה מתקלקל להם הכרטיס האלקטרוני שהיה עולה 1500 ש"ח. זה כנראה תרם לשם הרע שיצא להם.
החסכון הוא כ 30% ... ( לפי החשבון שלי למזגן סטנדרטי, זה אמור לכסות את התוספת ב 2- 3 שנים)
מזגן הרבה יותר נעים בפרט בחימום.
יש אכן טכנאים שלא מכירים את המזגן, לכן מומלץ לקחת מתקין שכן מכיר ... -
@יהודה-12 אני בררתי על זה הרבה לפני שקניתי מזגנים
רציתי מאוד אינוורטר מכל הסיבות הטובות שהוזכרו כאן ובנוסף שרציתי לחסוך בחשמל בשבת כי יש לי מצברים שזה מוגבל בחשמל.
לא היה אכפת לי לשלם על זה הרבה יותר
אבל כשדברתי עם מתקין שהיה בקורס של תדיראן, הוא הסביר לי שזה בעיה מאוד רצינית בשבת
וכן הכרטיס שלו הוא הרבה יותר מתקלקל והרבה יותר יקר לתקן אותו
גם שזה חברה טובה בכל זאת הכרטיס עובד הרבה יותר כי המדחס פועל כל הזמן ומשתנה זרימת החשמל ומימילא זה מתקלקל הרבה יותר, והמחיר של התיקון שלו הוא הרבה יותר גבוה
גם זה שהוא מאוד חסכוני זה רק למי שמפעיל אותו הרבה זמן ברציפות,
ולבית סתם בדר"כ זה כבר לא שווה את המחיר, כי בדר"כ המזגן לא פועל רצוף הרבה זמן.
יש לשבת פתרון בדמות התקן שבת, אפילו כשר לכל הדעות, אבל זה כבר מבטל הרבה מהחיסכון של האינוורטר (כי הוא מבטל הרבה חיישנים וכן את הטרמוסטט) -
@הרב-משה אמר בבירור | המלצה על מזגן:
אבל כשדברתי עם מתקין שהיה בקורס של תדיראן, הוא הסביר לי שזה בעיה מאוד רצינית בשבת
יש בזה דעות לכאן ולכאן, יש אומרים שזה עדיף, אבל זה דיון לרבנים, לא לפורום.
וכן הכרטיס שלו הוא הרבה יותר מתקלקל והרבה יותר יקר לתקן אותו
גם שזה חברה טובה בכל זאת הכרטיס עובד הרבה יותר כי המדחס פועל כל הזמן ומשתנה זרימת החשמל ומימילא זה מתקלקל הרבה יותר, והמחיר של התיקון שלו הוא הרבה יותר גבוהטכנאים מומחים, שמתעסקים עם זה טוענים שלא.
:::
גם אם נניח שכן, זה דבר שצריך לחשב באחוזים כמה אחוזים מהאינוורטר מתקלקל הכרטיס לעומת מזגן רגיל ולבדוק אם זה משתלם. אם נניח שהקלקול בכרטיס הוא אחד ל 1000 אז זה לא אקטואלי.
:::
גם זה שהוא מאוד חסכוני זה רק למי שמפעיל אותו הרבה זמן ברציפות,
ולבית סתם בדר"כ זה כבר לא שווה את המחיר, כי בדר"כ המזגן לא פועל רצוף הרבה זמן.לבית רגיל שמדליקים מזגן בלילה זה יכול לחסוך שקל ללילה למזגן של 1 כח סוס.
אולי אתה לא יודע, אבל יש בתים שהמזגן דולק כמעט ברציפות.@הרב-משה אמר בבירור | המלצה על מזגן:
יש לשבת פתרון בדמות התקן שבת, אפילו כשר לכל הדעות, אבל זה כבר מבטל הרבה מהחיסכון של האינוורטר (כי הוא מבטל הרבה חיישנים וכן את הטרמוסטט)
אתה מדבר על גנרטור ומצברים שלזה ייתכן שאתה צודק.
אבל לכאורה ההתקן שבת עובד רק בשבת וכל השבוע המזגן עובד רגיל, אז כך שלדיון לאדם שצריך את זה לכל השבוע זה לא אקטואלי כל כך מה שאתה אומר.אני ממליץ על זה כי זה מזגן הרבה יותר נעים, בלי השוואה בכלל, ובפרט בחימום לאנשים רגישים.
-
@יהודה-12 אמר בבירור | המלצה על מזגן:
לבית רגיל שמדליקים מזגן בלילה זה יכול לחסוך שקל ללילה למזגן של 1 כח סוס.
זה נכנס לך מהפרסומות של אלקטרה
תעשה חשבון ותראה שההפרש ללילה לפי הנתונים שלהם:
טמפרטורה חיצונית טמפרטורה של המזגן גודל חדר מספר אנשים ומספר שעות, הוא לא כ"כ גדול