דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. מדריכים - מחשבים וטכנולוגיה
  4. רג'יסטרי - Registry
  5. עזרה הדדית - רג'יסטרי - Registry
  6. עזרה | כל הAI לכתיבת קוד חינם/מגבלה חינמית כאן

עזרה | כל הAI לכתיבת קוד חינם/מגבלה חינמית כאן

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - רג'יסטרי - Registry
65 פוסטים 17 כותבים 834 צפיות 13 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • א.מ.ד.א א.מ.ד.

@The_Yonatan כתב:

@א.מ.ד. איך משתמשים בהם?

https://mitmachim.top/topic/95702/מדריך-מודלי-ai-מקומיים-מדריך-וסקירה-מקיפים-עדכון-כ-ח-אב-ה-תשפ-ו/101
    ויש גם מדריך ברור ונוח להרצה של @חובבן-מקצועי

חובבן מקצועיח מנותק
    חובבן מקצועיח מנותק
    חובבן מקצועי
    מדריכים
    כתב נערך לאחרונה על ידי חובבן מקצועי

@א.מ.ד. כתב:

אני אישית ממליץ להשתמש בJAN, הוא הרבה יותר נוח לדעתי, הבעייה היא שעדיין לא הבנתי איך הרצתי אותו על המחשב שלי (הרצתי אותו על המחשב בשיטת ניסוי וטעייה), ומשום כך אני לא יכול לכתוב עליו מדריך.. (הסתבכתי לחלוטין בהגדרה של הlamma.cpp שלו)

א.מ.ד.א תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • חובבן מקצועיח חובבן מקצועי

@המלאך כתב:

@ישראל123 זה לא התסכלות נכונה, ההסתכלות הנכונה היא שמודלים של טריליוני פרמטרים יכולים להגיע לרמה גבוהה מדי שאנחנו לא מנצלים, והרמה שאנחנו מנצלים במודלים הכי חזקים - אפילו מודלים קטנים יכולים לעשות.

לא התעמקתי בשרשור, אבל גם ההסתכלות שלך היא לא מדוייקת, נכון שהיום במודלים אופליין אפשר להגיע לתוצאות מדהימות, אבל צריך הרבה יותר להכווין אותם, ובשביל לנצל אותם כדבעי צריך להיות אחד שיודע להפיק את המירב גם ממודלים חזקים יותר.. (כי מטבע הדברים יש באגים וכו', וצריך להיות עם ניסיון בעבודה עם כלי AI יותר מאשר אם הכתיבת קוד שלך הייתה על ידי מודל AI מוביל שהוא אונליין).

המלאךה מנותק
      המלאךה מנותק
      המלאך
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@חובבן-מקצועי הדסת פרומפטים זה לא מיקצוע שמייצר עוד.
      כלומר יש גבול לפרומפט, בסוףאתה מגיע למושלם.
      אני אומר שאותופרומפט מושלם של אונליין שייך גם באופליין, בסוף אם לא תכתוב בצורה ברורה הוא פשוט לא יבין..

האתר שלי: https://amlaach.github.io/personal-site/

חובבן מקצועיח תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • המלאךה המלאך

@חובבן-מקצועי הדסת פרומפטים זה לא מיקצוע שמייצר עוד.
        כלומר יש גבול לפרומפט, בסוףאתה מגיע למושלם.
        אני אומר שאותופרומפט מושלם של אונליין שייך גם באופליין, בסוף אם לא תכתוב בצורה ברורה הוא פשוט לא יבין..

חובבן מקצועיח מנותק
        חובבן מקצועיח מנותק
        חובבן מקצועי
        מדריכים

@המלאך כתב:

בסוף אם לא תכתוב בצורה ברורה הוא פשוט לא יבין.

ועדיין, הרבה יותר קל להגיע ל'פרודקשן' עם claud 5.5 מאשר עם qwen גירסת אופליין - יהיה גדול אשר יהיה (כמובן שאני מדבר בגדלים שאפשר להריץ על מחשב ביתי, בגודל של טריליון פרמטרים הוא מתחרה עם מודלים מובילים - אבל זה לא רלוונטי בעבור רוב המשתמשים)..

ומודל אונליין יבין גם אם לא כתבת בצורה ההכי ברורה שבעולם.

אם כי אולי יש צדק בדבריך בזה שאפשר פשוט בשיחה מקבילה לדון איתו על פרומפטים לתוכנה שאתה רוצה לבנות.

אהה, וגם אני חושב שתוך שנתיים רוב מה שצריך לתכנת 'בבית' עבור המשתמש הפשוט בהחלט יהיה אפשר לעשות עם מודלי אופליין, והם יגיעו לרמה מדהימה שלא נופלת על המודלים המובילים נכון להיום, אבל אז כבר מתסבר שגמיני בגירסת לייט יוכל לעשות לך את העבודה עד הסוף, ככה שזה לא יהיה רלוונטי אם השאלה היא 'AI חינמי לכתיבת קוד'

1

@א.מ.ד. כתב:

אני אישית ממליץ להשתמש בJAN, הוא הרבה יותר נוח לדעתי, הבעייה היא שעדיין לא הבנתי איך הרצתי אותו על המחשב שלי (הרצתי אותו על המחשב בשיטת ניסוי וטעייה), ומשום כך אני לא יכול לכתוב עליו מדריך.. (הסתבכתי לחלוטין בהגדרה של הlamma.cpp שלו)

א.מ.ד.א מנותק
          א.מ.ד.א מנותק
          א.מ.ד.
          מדריכים
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@חובבן-מקצועי כתב:

לא הבנתי מה אהבת כל כך ב-JAN.
          אני אישית משתמש ב-LM Studio בשביל להפעיל ככה בקלות, וב-SparkMoE המבוסס על llama.cpp באופן ישיר כשאני רוצה להריץ מודלים גדולים, או כשאני רוצה להריץ מודלים רגילים במהירות גבוהה יותר.

מפתח אפליקציות אנדרואיד ויישומי ומודלי AI

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0

@המלאך כתב:

בסוף אם לא תכתוב בצורה ברורה הוא פשוט לא יבין.

ועדיין, הרבה יותר קל להגיע ל'פרודקשן' עם claud 5.5 מאשר עם qwen גירסת אופליין - יהיה גדול אשר יהיה (כמובן שאני מדבר בגדלים שאפשר להריץ על מחשב ביתי, בגודל של טריליון פרמטרים הוא מתחרה עם מודלים מובילים - אבל זה לא רלוונטי בעבור רוב המשתמשים)..

ומודל אונליין יבין גם אם לא כתבת בצורה ההכי ברורה שבעולם.

אם כי אולי יש צדק בדבריך בזה שאפשר פשוט בשיחה מקבילה לדון איתו על פרומפטים לתוכנה שאתה רוצה לבנות.

אהה, וגם אני חושב שתוך שנתיים רוב מה שצריך לתכנת 'בבית' עבור המשתמש הפשוט בהחלט יהיה אפשר לעשות עם מודלי אופליין, והם יגיעו לרמה מדהימה שלא נופלת על המודלים המובילים נכון להיום, אבל אז כבר מתסבר שגמיני בגירסת לייט יוכל לעשות לך את העבודה עד הסוף, ככה שזה לא יהיה רלוונטי אם השאלה היא 'AI חינמי לכתיבת קוד'

א.מ.ד.א מנותק
            א.מ.ד.א מנותק
            א.מ.ד.
            מדריכים
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@חובבן-מקצועי כתב:

אהה, וגם אני חושב שתוך שנתיים רוב מה שצריך לתכנת 'בבית' עבור המשתמש הפשוט בהחלט יהיה אפשר לעשות עם מודלי אופליין, והם יגיעו לרמה מדהימה שלא נופלת על המודלים המובילים נכון להיום

אני די פסימי בנושא, מכמה סיבות.

B המלאךה חובבן מקצועיח 3 תגובות תגובה אחרונה
            1
            • א.מ.ד.א א.מ.ד.

@חובבן-מקצועי כתב:

אהה, וגם אני חושב שתוך שנתיים רוב מה שצריך לתכנת 'בבית' עבור המשתמש הפשוט בהחלט יהיה אפשר לעשות עם מודלי אופליין, והם יגיעו לרמה מדהימה שלא נופלת על המודלים המובילים נכון להיום

B מנותק
              B מנותק
              Bugs Bunny
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@א.מ.ד. כתב:

, מכמה סיבות.

האם תוכל לפרט?

0
              • א.מ.ד.א א.מ.ד.

@חובבן-מקצועי כתב:

המלאךה מנותק
                המלאךה מנותק
                המלאך
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@א.מ.ד. כתב:

מעניין, אני דווקא די אופטימי בנושא.
                מכמה סיבות..

האתר שלי: https://amlaach.github.io/personal-site/

B תגובה 1 תגובה אחרונה
                😂
                2
                • המלאךה המלאך

@א.מ.ד. כתב:

מעניין, אני דווקא די אופטימי בנושא.
                  מכמה סיבות..

B מנותק
                  B מנותק
                  Bugs Bunny
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@המלאך

מעניין, אני אני די מופתע מהנושא
                  מכמה סיבות..

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  😂
                  0
                  • א.מ.ד.א א.מ.ד.

@חובבן-מקצועי כתב:

חובבן מקצועיח מנותק
                    חובבן מקצועיח מנותק
                    חובבן מקצועי
                    מדריכים

@א.מ.ד. כתב:

נו, זו מחלוקת עתיקה.. כרגע היא בגדר של 'נחיה ונראה..'
                    אהה, וסיבה למה לחשוב שזה כן יקרה - כי כל פעם שיוצא מודל אופליין טוב חדש אנחנו מתפעלים מהיכולות שלו, ואם זה ימשיך בקצב הזה - אז מודלים מובילים של היום ירוצו על חומרה פשוטה בעוד שנתיים. (וכן, אני מכיר את הטענה שלך שלך שאומרת שזה לא יתקדם בגלל שזה לא רווחי למי שמאמן את המודלים, אבל בינתיים הטענה שלך לא מוכחת, ומה שקורה זה הפוך - המודלים הקטנים ממשיכים להשיג את המודלים שנחשבו לגדולים לפני שנתיים)

@א.מ.ד. כתב:

את הממשק, הוא פשוט נוח ויפה לשימוש. (בתור סתם צ'אט, אולי ביכולות סוכניות LM יעיל יותר..)
                    מצורף צילום מסך בספויילר:

bbd88759-0c87-4179-b594-f5ac2c1838d6-image.jpeg

0

@א.מ.ד. כתב:

נו, זו מחלוקת עתיקה.. כרגע היא בגדר של 'נחיה ונראה..'
                      אהה, וסיבה למה לחשוב שזה כן יקרה - כי כל פעם שיוצא מודל אופליין טוב חדש אנחנו מתפעלים מהיכולות שלו, ואם זה ימשיך בקצב הזה - אז מודלים מובילים של היום ירוצו על חומרה פשוטה בעוד שנתיים. (וכן, אני מכיר את הטענה שלך שלך שאומרת שזה לא יתקדם בגלל שזה לא רווחי למי שמאמן את המודלים, אבל בינתיים הטענה שלך לא מוכחת, ומה שקורה זה הפוך - המודלים הקטנים ממשיכים להשיג את המודלים שנחשבו לגדולים לפני שנתיים)

@א.מ.ד. כתב:

את הממשק, הוא פשוט נוח ויפה לשימוש. (בתור סתם צ'אט, אולי ביכולות סוכניות LM יעיל יותר..)

bbd88759-0c87-4179-b594-f5ac2c1838d6-image.jpeg

א.מ.ד.א מנותק
                      א.מ.ד.א מנותק
                      א.מ.ד.
                      מדריכים
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@חובבן-מקצועי כתב:

למה זה יותר נוח מהממשק של llama.cpp?

0
                      • א.מ.ד.א א.מ.ד.

@חובבן-מקצועי כתב:

למה זה יותר נוח מהממשק של llama.cpp?

חובבן מקצועיח מנותק
                        חובבן מקצועיח מנותק
                        חובבן מקצועי
                        מדריכים

@א.מ.ד. זה גדר של טעם וריח, הממשק של JAN לדעתי יפה ונוח יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • W מנותק
                          W מנותק
                          Wild
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

מעניין שאני מכיר תוכנה שנותנת מודל סיני ממש חזק בחינם לגמרי ללא מגבלה בתמורה לאימון על הדאטא שלך, ואף אחד לא הביא את זה פה.

ע Y 2 תגובות תגובה אחרונה
                          0
                          • W Wild

מעניין שאני מכיר תוכנה שנותנת מודל סיני ממש חזק בחינם לגמרי ללא מגבלה בתמורה לאימון על הדאטא שלך, ואף אחד לא הביא את זה פה.

ע מנותק
                            ע מנותק
                            עידו300
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@Wild תגלה לנו

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            1
                            • B Bugs Bunny

@א.מ.ד. כתב:

, מכמה סיבות.

האם תוכל לפרט?

א.מ.ד.א מנותק
                              א.מ.ד.א מנותק
                              א.מ.ד.
                              מדריכים
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@Bugs-Bunny כתב:

האם תוכל לפרט?

1. בעבר כל החברות הגדולות ששחררו מודלים פתוחים, שחררו גם גרסאות קטנות - 12B ומטה. כיום, החברה היחידה שככל הנראה תמשיך לעשות את זה היא גוגל בשביל המכשירים הניידים. Qwen 4 ככל הידוע לא יכלול גרסאות קטנות, Meta לא שחררה מודל קטן מאז Llama 3.2 העתיק, z.AI לא שחררה מודל קטן מאז GLM 4.6, ושאר המודלים הקטנים שמתפרסמים מידי פעם מגיעים ממעבדות מחקריות וסטארטאפים קטנים נטולי תקציב, וגם אם מידי פעם הם מפתיעים זה לא משהו לבנות עליו.
                                הסיבה פשוטה - בעבר החברות האלה ניסו למצוא דרך להיכנס לשוק, והדרך הייתה באמצעות המודלים האלו. Meta הייתה צריכה לשבור את הדומיננטיות של OpenAI. Mistral הייתה צריכה לבנות לעצמה שם. Alibaba הייתה צריכה להפוך את Qwen לאקוסיסטם. DeepSeek הייתה צריכה להראות שהיא מסוגלת להתמודד עם המעבדות המערביות. כיום הן כבר נמצאות בצמרת, ואין להן עניין לשחרר מודלים זעירים.
                                בעבר גם זה מה שהתאפשר להן במסגרת התקציב, כיום הן משקיעות במודלים של טריליוני פרמטרים.
                              2. בעבר, השימוש העיקרי ב-AI היה צ'אט פשוט. אז ב-2023 יכולת להסתכל על Llama 2 7B מול GPT-3.5 ולהרגיש שאתה מקבל חלק גדול מהחוויה. ב-2024 הגיעו Llama 3 8B, Qwen2.5 7B, Mistral, Gemma וכו', והפער שוב הצטמצם בצורה מפתיעה. ב-2025 קיבלנו Qwen3, ‏R1 Distills, Gemma 3 וכדומה, והייתה עוד קפיצה.
                                היום, מודל של 9B לא יכול טכנית להחזיק לולאות סוכן וקידוד מורכב כמו מודלי טריליוני הפרמטרים של היום, ואפילו לא כחוויה מוקטנת, אם זה בגלל מורכבות המשימה ואם בגלל שפער הגדלים בין מודל 7B ישן למודל 300B ישן קטן בהרבה מהפער בין מודל 9B עדכני למודל 2.8T עדכני. אז ה-3B החדש אמנם נהיה טוב יותר מה-3B הקודם, אבל הוא לא סוגר את הפער מול המודלים הגדולים באותו קצב.
                              3. בסוף יש תקרת זכוכית כמה מודל של מיליארדי פרמטרים בודדים יכול להחזיק. בעבר מערכי הנתונים היו מאוד מלוכלכים, ושיטות האימון היו ראשוניות מאוד ואפילו מחקריות. כיום כל שורת טקסט שנכנסת לאימון מנופה ומסוננת, ושיטות האימון מתקדמות מאוד, וקשה מאוד להשיג התקדמות משמעותית. זו הסיבה לכך שהחברות הגדולות מעלות עוד ועוד את מספר הפרמטרים של המודלים החדשים, מפני שזו הדרך היחידה נכון לעכשיו לקפוץ קדימה.
                              4. בעבר המודלים הקטנים האלו היו הגדולים ביותר בסדרה שלהם. השחרור שלהם נבע מהאמונה ש-AI צריך להיות בחינם לכל כיס, ולכן החברות התאמצו ככל האפשר כדי לשפר אותם, ולהביא את מירב יכולות ה-AI במודל קטן שרץ על המחשב האישי.
                                כיום, המודלים הקטנים האלו הם האחים הקטנים ביותר במשפחה עם אחים בני טריליונים, נועדו בעיקר למחקר, להיכנס לשוק באמצעות הוכחת יכולת, לפיצוץ בועת ה-AI המערבית, להפעלת פעולות מסוימות בקצה וסיבות נוספות. הם כבר לא חושבים עלינו עם ה-16 RAM.

אז אני לא אומר שלא יהיו שיפורים - ברור שיהיו, וייתכן שהמודלים הקטנים אפילו יכפילו פי כמה את יכולותיהם, אבל ודאי שזה לא ימשיך להיות בקצב שזה היה עד כה.

0
                              • א.מ.ד.א א.מ.ד.

@Bugs-Bunny כתב:

האם תוכל לפרט?

1. בעבר כל החברות הגדולות ששחררו מודלים פתוחים, שחררו גם גרסאות קטנות - 12B ומטה. כיום, החברה היחידה שככל הנראה תמשיך לעשות את זה היא גוגל בשביל המכשירים הניידים. Qwen 4 ככל הידוע לא יכלול גרסאות קטנות, Meta לא שחררה מודל קטן מאז Llama 3.2 העתיק, z.AI לא שחררה מודל קטן מאז GLM 4.6, ושאר המודלים הקטנים שמתפרסמים מידי פעם מגיעים ממעבדות מחקריות וסטארטאפים קטנים נטולי תקציב, וגם אם מידי פעם הם מפתיעים זה לא משהו לבנות עליו.
                                  הסיבה פשוטה - בעבר החברות האלה ניסו למצוא דרך להיכנס לשוק, והדרך הייתה באמצעות המודלים האלו. Meta הייתה צריכה לשבור את הדומיננטיות של OpenAI. Mistral הייתה צריכה לבנות לעצמה שם. Alibaba הייתה צריכה להפוך את Qwen לאקוסיסטם. DeepSeek הייתה צריכה להראות שהיא מסוגלת להתמודד עם המעבדות המערביות. כיום הן כבר נמצאות בצמרת, ואין להן עניין לשחרר מודלים זעירים.
                                  בעבר גם זה מה שהתאפשר להן במסגרת התקציב, כיום הן משקיעות במודלים של טריליוני פרמטרים.
                                2. בעבר, השימוש העיקרי ב-AI היה צ'אט פשוט. אז ב-2023 יכולת להסתכל על Llama 2 7B מול GPT-3.5 ולהרגיש שאתה מקבל חלק גדול מהחוויה. ב-2024 הגיעו Llama 3 8B, Qwen2.5 7B, Mistral, Gemma וכו', והפער שוב הצטמצם בצורה מפתיעה. ב-2025 קיבלנו Qwen3, ‏R1 Distills, Gemma 3 וכדומה, והייתה עוד קפיצה.
                                  היום, מודל של 9B לא יכול טכנית להחזיק לולאות סוכן וקידוד מורכב כמו מודלי טריליוני הפרמטרים של היום, ואפילו לא כחוויה מוקטנת, אם זה בגלל מורכבות המשימה ואם בגלל שפער הגדלים בין מודל 7B ישן למודל 300B ישן קטן בהרבה מהפער בין מודל 9B עדכני למודל 2.8T עדכני. אז ה-3B החדש אמנם נהיה טוב יותר מה-3B הקודם, אבל הוא לא סוגר את הפער מול המודלים הגדולים באותו קצב.
                                3. בסוף יש תקרת זכוכית כמה מודל של מיליארדי פרמטרים בודדים יכול להחזיק. בעבר מערכי הנתונים היו מאוד מלוכלכים, ושיטות האימון היו ראשוניות מאוד ואפילו מחקריות. כיום כל שורת טקסט שנכנסת לאימון מנופה ומסוננת, ושיטות האימון מתקדמות מאוד, וקשה מאוד להשיג התקדמות משמעותית. זו הסיבה לכך שהחברות הגדולות מעלות עוד ועוד את מספר הפרמטרים של המודלים החדשים, מפני שזו הדרך היחידה נכון לעכשיו לקפוץ קדימה.
                                4. בעבר המודלים הקטנים האלו היו הגדולים ביותר בסדרה שלהם. השחרור שלהם נבע מהאמונה ש-AI צריך להיות בחינם לכל כיס, ולכן החברות התאמצו ככל האפשר כדי לשפר אותם, ולהביא את מירב יכולות ה-AI במודל קטן שרץ על המחשב האישי.
                                  כיום, המודלים הקטנים האלו הם האחים הקטנים ביותר במשפחה עם אחים בני טריליונים, נועדו בעיקר למחקר, להיכנס לשוק באמצעות הוכחת יכולת, לפיצוץ בועת ה-AI המערבית, להפעלת פעולות מסוימות בקצה וסיבות נוספות. הם כבר לא חושבים עלינו עם ה-16 RAM.

אז אני לא אומר שלא יהיו שיפורים - ברור שיהיו, וייתכן שהמודלים הקטנים אפילו יכפילו פי כמה את יכולותיהם, אבל ודאי שזה לא ימשיך להיות בקצב שזה היה עד כה.

חובבן מקצועיח מנותק
                                חובבן מקצועיח מנותק
                                חובבן מקצועי
                                מדריכים

@א.מ.ד. כתב:

אבל הוא לא סוגר את הפער מול המודלים הגדולים באותו קצב.

אני לא מצפה שהוא יסגור באותו קצב את הפער, אבל בהפרש של שנתיים שלוש בהחלט כן.

@א.מ.ד. כתב:

בסוף יש תקרת זכוכית כמה מודל של מיליארדי פרמטרים בודדים יכול להחזיק. בעבר מערכי הנתונים היו מאוד מלוכלכים, ושיטות האימון היו ראשוניות מאוד ואפילו מחקריות. כיום כל שורת טקסט שנכנסת לאימון מנופה ומסוננת, ושיטות האימון מתקדמות מאוד, וקשה מאוד להשיג התקדמות משמעותית. זו הסיבה לכך שהחברות הגדולות מעלות עוד ועוד את מספר הפרמטרים של המודלים החדשים, מפני שזו הדרך היחידה נכון לעכשיו לקפוץ קדימה.

אותה תקרה קיימת גם במודלי שפה גדולים מעצם העניין של מודלי שפה - שכמה כבר עוד דאטה אתה יכול להכניס. ובסוף ימצאו פטנט חדש שיקפיץ את המודלים (ע"ע 'מהפכת הרזינינג' וטכנולוגית ה'פרמטרים הפעילים') , וממילא מודל קטן בעתיד יכניס בכיס הקטן מודל גדול מסוג אימון של היום.

@א.מ.ד. כתב בעזרה | כל הAI לכתיבת קוד חינם/מגבלה חינמית כאן:

אין עיסוק בקהילת הקוד הפתוח בנושא?

d60535c3-c8e1-4e28-8145-267b50049257-image.jpeg

אמנם תטען שזה 27 מילארד פרמטרים - וזה בלתי ניתן לכיווץ , ועדיין זה מדהים, זה אומר שתוך חצי שנה הם הוציאו מודל שיותר טוב מהמודל הסגור הטוב ביותר לקידוד של GPT נכון לחצי שנה לפני. וזה מודל שיכול לרוץ על חומרות דיי פשוטות לפי ערך.
                                טוב, בעצם לא חידשתי פה כלום (בעניין מירוץ המודלים הקטנים בגדלים של 4 מיליארד פרמטרים), חוץ מזה שיש פה דבר שהוא באמת מפליא..

W תגובה 1 תגובה אחרונה
                                1

@א.מ.ד. כתב:

אבל הוא לא סוגר את הפער מול המודלים הגדולים באותו קצב.

אני לא מצפה שהוא יסגור באותו קצב את הפער, אבל בהפרש של שנתיים שלוש בהחלט כן.

@א.מ.ד. כתב:

בסוף יש תקרת זכוכית כמה מודל של מיליארדי פרמטרים בודדים יכול להחזיק. בעבר מערכי הנתונים היו מאוד מלוכלכים, ושיטות האימון היו ראשוניות מאוד ואפילו מחקריות. כיום כל שורת טקסט שנכנסת לאימון מנופה ומסוננת, ושיטות האימון מתקדמות מאוד, וקשה מאוד להשיג התקדמות משמעותית. זו הסיבה לכך שהחברות הגדולות מעלות עוד ועוד את מספר הפרמטרים של המודלים החדשים, מפני שזו הדרך היחידה נכון לעכשיו לקפוץ קדימה.

אותה תקרה קיימת גם במודלי שפה גדולים מעצם העניין של מודלי שפה - שכמה כבר עוד דאטה אתה יכול להכניס. ובסוף ימצאו פטנט חדש שיקפיץ את המודלים (ע"ע 'מהפכת הרזינינג' וטכנולוגית ה'פרמטרים הפעילים') , וממילא מודל קטן בעתיד יכניס בכיס הקטן מודל גדול מסוג אימון של היום.

@א.מ.ד. כתב בעזרה | כל הAI לכתיבת קוד חינם/מגבלה חינמית כאן:

d60535c3-c8e1-4e28-8145-267b50049257-image.jpeg

אמנם תטען שזה 27 מילארד פרמטרים - וזה בלתי ניתן לכיווץ , ועדיין זה מדהים, זה אומר שתוך חצי שנה הם הוציאו מודל שיותר טוב מהמודל הסגור הטוב ביותר לקידוד של GPT נכון לחצי שנה לפני. וזה מודל שיכול לרוץ על חומרות דיי פשוטות לפי ערך.
                                  טוב, בעצם לא חידשתי פה כלום (בעניין מירוץ המודלים הקטנים בגדלים של 4 מיליארד פרמטרים), חוץ מזה שיש פה דבר שהוא באמת מפליא..

W מנותק
                                  W מנותק
                                  Wild
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@חובבן-מקצועי כתב:

לקהילת הקוד פתוח אין תקציב, זה מבוסס על מתנדבים, זה לא מגיע לסדרי גודל של אימון מודלים. כשהיה את GPT3 היו עוד אנשים פרטיים שהחליטו ליצור מודלים בקוד פתוח ברמה הזו, כי זאת חומרה שהיה שייך למצוא אנשים שיהיו מוכנים להשקיע בה, אבל במודלים של היום זה פשוט סכומים גבוהים מדי מכדי שמישהו יהיה מוכן לנדב את זה.

0
                                  • W Wild

@חובבן-מקצועי כתב:

לקהילת הקוד פתוח אין תקציב, זה מבוסס על מתנדבים, זה לא מגיע לסדרי גודל של אימון מודלים. כשהיה את GPT3 היו עוד אנשים פרטיים שהחליטו ליצור מודלים בקוד פתוח ברמה הזו, כי זאת חומרה שהיה שייך למצוא אנשים שיהיו מוכנים להשקיע בה, אבל במודלים של היום זה פשוט סכומים גבוהים מדי מכדי שמישהו יהיה מוכן לנדב את זה.

חובבן מקצועיח מנותק
                                    חובבן מקצועיח מנותק
                                    חובבן מקצועי
                                    מדריכים

@Wild כתב:

לקהילת הקוד פתוח אין תקציב

בעניין open AI קם כמחקר נטו (ואפשר לקרוא לזה קהילת קוד פתוח, לא?) איך שהוא זה הגיע למה שזה היום.. מאמין שיש כמה מכוני מחקר שלאו למטרות רווח שעושים מחקר בנושא מודלי שפה קטנים..

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • W Wild

Y מנותק
                                      Y מנותק
                                      YOLEVI
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@Wild נשמח שתשתף...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      1
                                      • א.מ.ד.א א.מ.ד.

@YOLEVI כתב:

@המלאך סוכן קידוד ברמה הזאת יתן תוצאות טובות?
                                        @א.מ.ד. נשמח לתגובתך איזה מודול אופליין מומלץ לצורך תכנה להפעלת סוכן לקידוד למחשב I7 דור 11 16 גיגה ראם כרטיס מסך מובנה (מסתמא הכי טוב עם SparkMoE)

אתה יכול להשתמש ב-Qwen 3.5 9B, או ב-Ornith 1.5 9B שמשדרג אותו מאוד.
                                        לחילופין, אתה יכול להשתמש ב-SparkMoE עם Qwen 3.6 35B A3B, שאמנם חזק בהרבה אבל זה יהיה קצת יותר איטי. אני בניתי אתר שמחקה את חיפוש גוגל עם המודל הזה, וזה לקח לו חצי שעה אבל התוצאה היתה מאוד יפה וכמעט זהה למקור.

Y מנותק
                                        Y מנותק
                                        YOLEVI
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי YOLEVI

@א.מ.ד. כתב:

Qwen 3.6 35B A3B

אני כותב בSparkMoE את המודול Qwen 3.6 35B A3B וזה מביא ממש הרבה אפשרויות הורדה, איזה מהם להוריד?

וגם לאחר בחירה באחת האפשרויות יש הרבה אפשרויות הורדה בגדלים שונים.
                                        אשמח אם תוכל לכוון אותי ספציפית

עריכה: הורדתי אץ Qwen3.6-35B-A3B-UD-Q4_K_M.gguf + mmproj-BF16.gguf

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון
                                        0
                                        • חוקי הפורום
                                        • פופולרי
                                        • לא נפתר
                                        • משתמשים
                                        • חיפוש גוגל בפורום