שיתוף | למה אף אחד לא מדבר על המשיב AI?
-
@לייזער-ס גם טלפון החוגה היווה סכנה השקפתית. פתאום היה קשר עם העולם החיצון, כמוהו גם הרכב שהביא אותך לכל מקום שהיה עדיף שלא להגיע לשם בקלות. כל שכן הדואר (זה עם הצבי) ששלח הבייתה דברים לא ראויים. בכל דבר בעולם הזה יש גם סכנה. מה לעשות זה מה שקרה אחרי חטא אדם הראשון הכל התערבב.
תפקידנו לסנן ולהציב חומות ועדיין להשתמש בכל הטוב הזה בדרך מושכלת.
ולכל הכותבים שזו סכנה נוראית... מניח שאתם לא משתמשים בAI.... נכון? לא חייבים לענות -
@mdy ההשוואה אינה במקומה ואין עניין להרחיב בהבדל...
כאמור- גם מי שעוד לא הבין את הבלגן שהAI יכול ליצור בבית המדרש ברגע שאנשים יתחילו להסתמך עליו יבין את זה בעוד לא הרבה זמן במקביל להתפתחות שלוכל הדוגמאות שהבאת הם מחוץ לטריטוריה של התורה הקדושה! ממתן תורה ועד היום התורה נמסרה מרב לתלמיד גם אם זה היה באמצעות טלפון/מברק/יונת דואר, יש הבדל גדול בין תוכנות מחשב שמביאות לך פסקים של פוסקים אמיתיים לבין תוכנה שמנתחת את ה"מצב ההלכתי" עפ"י אלגוריתם זר!
-
מנסיון בתקופה האחרונה - הוא יחסית מרשים מאד.
הטענה שהוא השמיט ביאור הלכה, וזה לשכת הגזית - נו נו. -
הטענה שהוא השמיט ביאור הלכה, וזה לשכת הגזית - נו נו.@צדיק-וטוב-לו-0 שאלתי אותו שאלה בהלכות קידוש, הוא לא כתב משנה ברורה מפורש, שאלתי אותו מה המ"ב אומר על זה והוא לא "זכר".
-
הטענה שהוא השמיט ביאור הלכה, וזה לשכת הגזית - נו נו.@צדיק-וטוב-לו-0 ו @אברהם-0 מחילה מכבודכם, אני לא מדבר על השאלה האם הוא מביא פסקים נכונים והאם הוא יודע לפרק לך מערכה של רע"א ולבנות חבורה נכונה... זה לא הנושא!
יש כאן עניין עקרוני ומהותי הרבה יותר והוא - איך התורה נמסרת ואיך פוסקים הלכה!
התורה היא לא אוסף הנחיות והוראות להתנהלות בכל מיני מצבים שאתה רק צריך לברר מה בדיוק כתוב בה
התורה היא תורת חיים שנוצרת ומייצרת ע"י שלומדים אותה לשמה, ופסקי הלכה הם לא דיווח מה הקב"ה החליט אלא פסיקה שמתחדשת ע"י הרב הפוסק!
הרעיון של תוכנה שתנתח מצב הלכתי ותכריע בו הוא מופקע לחלוטין מדרך התורה ומנוגד לחלוטין לצורה שבו היא צריכה להמסר -
הטענה שהוא השמיט ביאור הלכה, וזה לשכת הגזית - נו נו. -
@לייזער-ס גם בספרים של כל מיני כותבים יש את אותה בעיה. לגנוז אותם? כמו שאתה מתייחס לספרים של "אברכים" אנונימיים, שלא תפסוק על פיהם, תתייחס גם לAI. רק ככלי עזר. אף אחד לא אמר לקחת אותו במקום רב. רק כעוד רעיון שעוזר לך לפתח את הנושא
@mdy גם בהנחה שאתה צודק וישנה תופעה רצינית של אנשים שלא אמורים להגיע לכלל פסיקה והם בכל זאת מוציאים ספרים עם פסקים שלא כהלכה, זה עדיין אותה צורה של הפסיקה רק שהיא נעשית ע"י אדם שאינו ראוי, האחריות מוטלת על כל אדם יר"ש לבחור רב רציני ולא שרלטן.
כאן מדובר על מודל שלם שאמור להנפיק תשובות להמונים הלכה למעשה.ואני בהחלט חושב שזה לא תופעה מצויה, ברוב הספרים שיוצאים היום ישנה הדגשה ברורה שאינם באים להורות הלכה למעשה.
וחוץ מזה ספר לי אתה מתי יצא לך לפתוח איזה קונטרס שממציא פסקים (לא מלקט!) של אלמוני שאתה לא מכיר ולפסוק על פיו...
בינינו אתה פותח את הספרים האלו רק כשמשעמם לך בחזרת הש"ץ... -
@לייזער-ס גם בספרים של כל מיני כותבים יש את אותה בעיה. לגנוז אותם? כמו שאתה מתייחס לספרים של "אברכים" אנונימיים, שלא תפסוק על פיהם, תתייחס גם לAI. רק ככלי עזר. אף אחד לא אמר לקחת אותו במקום רב. רק כעוד רעיון שעוזר לך לפתח את הנושא
אף אחד לא אמר לקחת אותו במקום רב. רק כעוד רעיון שעוזר לך לפתח את הנושא
אגב, גם וויז זה רק המלצה באיזה דרך לנסוע, ובכל זאת אתה מבין שאם וויז היתה אפליקציה מטעה זה היה בעייתי מאד...
אחרי שאתה מתרגל למשהו לאט לאט אתה סומך עליו יותר ויותר, פעם אחת בדקת אותו והוא צדק, כך גם בפעמים הבאות, ו... אתה מפסיק לבדוק... -
אף אחד לא אמר לקחת אותו במקום רב. רק כעוד רעיון שעוזר לך לפתח את הנושא
אגב, גם וויז זה רק המלצה באיזה דרך לנסוע, ובכל זאת אתה מבין שאם וויז היתה אפליקציה מטעה זה היה בעייתי מאד...
אחרי שאתה מתרגל למשהו לאט לאט אתה סומך עליו יותר ויותר, פעם אחת בדקת אותו והוא צדק, כך גם בפעמים הבאות, ו... אתה מפסיק לבדוק...@לייזער-ס אני לא יודע מי האנשים שמסתובבים סביבך... יש אפליקציה "ענתיקה" של "מראות". אתה מכיר מישהו שמשתמש בה? אף יהודי שומר תורה ומצוות לא יסתמך על פסיקת הלכה של מחשב/בינה.
יש מלא ספרים שפוסקים הלכה ו"מבלבלים את המוח". זה שכתוב בהתחלה שיש לשאול פוסק, זו בדיחה אף אחד לא רואה את זה. ואם אתה ממש רוצה...
תוסיף בAI הערה "התשובה נועדה לעורר את לב המעיין. ויש לשאול רב פוסק" ובא לציון גואל. -
@לייזער-ס אני לא יודע מי האנשים שמסתובבים סביבך... יש אפליקציה "ענתיקה" של "מראות". אתה מכיר מישהו שמשתמש בה? אף יהודי שומר תורה ומצוות לא יסתמך על פסיקת הלכה של מחשב/בינה.
יש מלא ספרים שפוסקים הלכה ו"מבלבלים את המוח". זה שכתוב בהתחלה שיש לשאול פוסק, זו בדיחה אף אחד לא רואה את זה. ואם אתה ממש רוצה...
תוסיף בAI הערה "התשובה נועדה לעורר את לב המעיין. ויש לשאול רב פוסק" ובא לציון גואל.@mdy הרעיון של אפליקציה למראות באמת יושב על אותה בעיה בדיוק, ובזכות אנשים יר"ש עם ראש על הכתפיים שלא קידמו אותה בכל הכח אף אחד לא משתמש בה.
אם אנשים היו בודקים בתוכנה מראות, גם אם בהתחלה היו שואלים אח"כ גם רב, בשלב מסויים היו פוסקים על פיה, ואז גם אם היא הייתה צודקת ב100% זה היה אסון! -
@mdy הרעיון של אפליקציה למראות באמת יושב על אותה בעיה בדיוק, ובזכות אנשים יר"ש עם ראש על הכתפיים שלא קידמו אותה בכל הכח אף אחד לא משתמש בה.
אם אנשים היו בודקים בתוכנה מראות, גם אם בהתחלה היו שואלים אח"כ גם רב, בשלב מסויים היו פוסקים על פיה, ואז גם אם היא הייתה צודקת ב100% זה היה אסון! -
@לייזער-ס חושב שהחברים שלך שונים משלי. עם הסברה טובה אף אחד לא יסמוך על AI. AI זה לא רב, בשונה מוויז שבהחלט יכול להיות "מפה דיגיטלית". חושב שהצדדים הובנו.
-
@לייזער-ס חושב שהחברים שלך שונים משלי. עם הסברה טובה אף אחד לא יסמוך על AI. AI זה לא רב, בשונה מוויז שבהחלט יכול להיות "מפה דיגיטלית". חושב שהצדדים הובנו.
-
אני לא רוצה לפתוח את הדיון שוב (ואולי מישהו התכוון לזה
אבל על וויז אנשים סומכים בעיניים עצומות (ולפעמים מגיעים לכפרים ערביים).
על AI אני לא מכיר אישית אדם אויל שיסמוך עליו לגמרי בדברים כמו כלכלה ושאר ענייני העולם (בינתיים)חוץ מהסיפורים של הרב בן צור והרב שטיין
-
אני לא רוצה לפתוח את הדיון שוב (ואולי מישהו התכוון לזה
אבל על וויז אנשים סומכים בעיניים עצומות (ולפעמים מגיעים לכפרים ערביים).
על AI אני לא מכיר אישית אדם אויל שיסמוך עליו לגמרי בדברים כמו כלכלה ושאר ענייני העולם (בינתיים)חוץ מהסיפורים של הרב בן צור והרב שטיין
על וויז אנשים סומכים בעיניים עצומות (ולפעמים מגיעים לכפרים ערביים).
על AI אני לא מכיר אישית אדם אויל שיסמוך עליו לגמרי בדברים כמו כלכלה ושאר ענייני העולם (בינתיים)והלא הדברים ק"ו... אם למרות שוויז שולח אנשים לכפרים ערביים בכ"ז הם סומכים עליו "בעינים עצומות", שער בנפשך עד כמה הם יסמכו על ה AI (כן! גם בכלכלה!) ככל שיחלוף הזמן...
חברים - לא ביקשתי הרבה, קצת הסתכלות קדימה!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות