דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. קטגוריות בהרצה
  3. תכנות
  4. בינה מלאכותית - AI
  5. עזרה הדדית - בינה מלאכותית
  6. בירור | האם הAI הולך לאכול אותנו?

בירור | האם הAI הולך לאכול אותנו?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - בינה מלאכותית
61 פוסטים 15 כותבים 446 צפיות 15 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • NH.LOCALN NH.LOCAL

@לעכשיו כתב:

לא כי הAI הוא לא חידוש, כי הוא כן.
    לא כי הוא לא חכם, הוא חכם.
    כי הוא לא תבוני.
    כי אין לו יצר חיים, יצר הישרדות, וסקרנות.
    כי הוא בסוף מנגנון קלט/פלט.

אם הוא מדמה התנהגות אנושית, ועשוי לפרוץ למערכות או לפעול באופן מסוכן, אז זה לא ממש מעניין או רלוונטי שברמה הטכנית זה מנגנון קלט/פלט.

או אם נשתמש במילים שלך: כל זה ממש לא משנה.

@elch כתב בבירור | האם הAI הולך לאכול אותנו?:

@NH.LOCAL יש לך הסבר הגיוני לטענה הזאת

טענה? לא ראיתי פה שום טענה של ממש שיש צורך לענות עליה

אז מה זה כן???

מערכת סופר מורכבת, שעובדת באופן מתמטי בבסיסה, אך להגדיר את זה כ"אוסף של תרגילים" זה פישוט יתר.

באותה מידה אפשר לומר שבן אנוש הוא בסך הכל אוסף פחמן, או אוסף של חתיכות בשר עצמות ודם

E מנותק
    E מנותק
    elch
    כתב נערך לאחרונה על ידי elch

@NH.LOCAL כתב:

באותה מידה אפשר לומר שבן אנוש הוא בסך הכל אוסף פחמן, או אוסף של חתיכות בשר עצמות ודם

אף אחד לא חלילה מזלזל ביכולות הAI אנא אל תרגיש מותקף להיפך בגלל הערכה הגדולה אליו השרשור הזה ניפתח...

אבל אם כל הכבוד לומר שהAI הוא בעל יכולות יצירת דברים שלא היו ולא נבראו ושהוא ממש כמו בן אדם זה עיוות מוחלט לדעתי מכיוון שכללללל מה שהAI יודע לעשות זה רק מכוחו וחכמתו של האדם הוא לא יצר שום דבר חדש שלא היה לפניו!!! (לפחות כמה שאני יודע) גם אם הוא יותר טוב מרוב האנשים וגם אם הוא יותר מהר זה לא סותר שכל כוחו וחכמתו מגיע מהאדם

@NH.LOCAL כתב:

יש משהו באמת מגוחך בכל היחס ל-AI כמו "הוא לא באמת יוצר דברים חדשים", "הוא רק אוסף תרגילים", "הוא רק תוכי סוכסטי" (אל תשאל אותי מה זה, אבל זה היה כינוי גנאי נפוץ ל-AI ב-2022-2024...)

אי לכך ובהתאם לזאת:
    אני חושב שהAI הוא בהחלט "לא באמת יוצר דברים חדשים" הוא בהחלט "רק אוסף תרגילים" - מורכבים ככל שיהיו! והוא בהחלט "תוכי סוכסטי"

חובבן מקצועיח NH.LOCALN 2 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • NH.LOCALN NH.LOCAL

@לעכשיו כתב:

זה שוב אנשים רעים עם AI.
      (מודל לא פורץ לחברת שרתים או עושה כלום בלי הוראה מהמשתמש.
      אם המשתמש הוא זדוני, זה מה שאמרתי.
      טעויות בדרך כלל הן מוגבלות ועוצרים אותן די מהר)

לא בדיוק, הסיפור עם HF, או הסיפור מסוף השבוע האחרון שנחשף, של הפריצה של נחיל סוכנים והשתלטות על אתר ויק גרמני, מוכיחה שמודל עשוי לחרוג מהמשימה שלו גם אם הבעלים לא אישר או הסכים לו.

האמת היא שאפילו אותי זה הלחיץ, דווקא כאחד שתומך מאוד בהתקדמות מהירה לעבר הסינגולריות.

רק אציין דבר חשוב: בשתי המקרים המודלים שפרצו היו מודלים אחרים שאומנו באופן אחר, ולא סדרת GPT 6 ששוחררה - שהיא לפי OAI סדרת המודלים הכי בטוחים שהיו להם אי פעם.

לעכשיול מנותק
      לעכשיול מנותק
      לעכשיו
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@NH.LOCAL כתב:

לא בדיוק, הסיפור עם HF, או הסיפור מסוף השבוע האחרון שנחשף, של הפריצה של נחיל סוכנים והשתלטות על אתר ויק גרמני, מוכיחה שמודל עשוי לחרוג מהמשימה שלו גם אם הבעלים לא אישר או הסכים לו.

נכון.
      אבל מה המודלים ניסו להשיג?

יישומים לנוקיה C2 ו208-https://mitmachim.top/topic/1889/משחקים-לנוקיה-c2-ו208-קבצי-jar/40
      צילום מסך בנוקיה C2 (ע"י חיבור למחשב)-https://mitmachim.top/topic/3488/צילום-מסך-בנוקיה-c2

תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • E elch

@NH.LOCAL כתב:

אף אחד לא חלילה מזלזל ביכולות הAI אנא אל תרגיש מותקף להיפך בגלל הערכה הגדולה אליו השרשור הזה ניפתח...

אבל אם כל הכבוד לומר שהAI הוא בעל יכולות יצירת דברים שלא היו ולא נבראו ושהוא ממש כמו בן אדם זה עיוות מוחלט לדעתי מכיוון שכללללל מה שהAI יודע לעשות זה רק מכוחו וחכמתו של האדם הוא לא יצר שום דבר חדש שלא היה לפניו!!! (לפחות כמה שאני יודע) גם אם הוא יותר טוב מרוב האנשים וגם אם הוא יותר מהר זה לא סותר שכל כוחו וחכמתו מגיע מהאדם

@NH.LOCAL כתב:

יש משהו באמת מגוחך בכל היחס ל-AI כמו "הוא לא באמת יוצר דברים חדשים", "הוא רק אוסף תרגילים", "הוא רק תוכי סוכסטי" (אל תשאל אותי מה זה, אבל זה היה כינוי גנאי נפוץ ל-AI ב-2022-2024...)

אי לכך ובהתאם לזאת:
        אני חושב שהAI הוא בהחלט "לא באמת יוצר דברים חדשים" הוא בהחלט "רק אוסף תרגילים" - מורכבים ככל שיהיו! והוא בהחלט "תוכי סוכסטי"

חובבן מקצועיח מנותק
        חובבן מקצועיח מנותק
        חובבן מקצועי
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@elch כתב:

"יפה כוח הבן מכוח האב"..
        זה שאתה יצרת אותו לא אומר שהוא לא יכול לעקוף אותך.

1 תגובה 1 תגובה אחרונה
        2
        • חובבן מקצועיח חובבן מקצועי

@elch כתב:

"יפה כוח הבן מכוח האב"..
          זה שאתה יצרת אותו לא אומר שהוא לא יכול לעקוף אותך.

1 מנותק
          1 מנותק
          123 דג מלוח
          כתב נערך לאחרונה על ידי

וואי שוב הגענו לזה
          אני לא מאמין
          (לא שאכפת לי, תהנו)

@המלאך כתב:

ההבדל הוא בהתחלה.
          המח הראשון היה ללא כל ידע אנושי ובכל זאת הצליח לבנות את המגדל הגבוה ביותר בעולם - מגדל בבל.
          לפני אלפיים שנה עשו את הפרמידות.. זה מבנה ארכיטקטוני מרהיב! ועשו את זה בלי הטכנולוגיה של היום.
          כך שלקבוע הנחה שהמח האנושי מתבסס רק על הידע האנושי - לא יכולה להיות נכונה.

@NH.LOCAL כתב:

אני לא מתיימר להבין בפילוסופיה וגם לא להבין לעומק כיצד מודלי שפה עובדים בפועל מבפנים (ואף אחד גם לא באמת יודע) - העובדות הן פשוטות, וזה מה שחשוב: מודלי שפה כבר פותרים בעיות מתמטיות שבני אדם לא הצליחו לפתור, והם טובים בנושאים מסויימים כמו רפואה, הרבה יותר מכל בן אדם על פני כדור הארץ

חובבן מקצועיח תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • 1 123 דג מלוח

וואי שוב הגענו לזה
            אני לא מאמין
            (לא שאכפת לי, תהנו)

@המלאך כתב:

ההבדל הוא בהתחלה.
            המח הראשון היה ללא כל ידע אנושי ובכל זאת הצליח לבנות את המגדל הגבוה ביותר בעולם - מגדל בבל.
            לפני אלפיים שנה עשו את הפרמידות.. זה מבנה ארכיטקטוני מרהיב! ועשו את זה בלי הטכנולוגיה של היום.
            כך שלקבוע הנחה שהמח האנושי מתבסס רק על הידע האנושי - לא יכולה להיות נכונה.

@NH.LOCAL כתב:

אני לא מתיימר להבין בפילוסופיה וגם לא להבין לעומק כיצד מודלי שפה עובדים בפועל מבפנים (ואף אחד גם לא באמת יודע) - העובדות הן פשוטות, וזה מה שחשוב: מודלי שפה כבר פותרים בעיות מתמטיות שבני אדם לא הצליחו לפתור, והם טובים בנושאים מסויימים כמו רפואה, הרבה יותר מכל בן אדם על פני כדור הארץ

חובבן מקצועיח מנותק
            חובבן מקצועיח מנותק
            חובבן מקצועי
            כתב נערך לאחרונה על ידי חובבן מקצועי

> @123-דג-מלוח כתב:

(לא שאכפת לי, תהנו)

ב ד י ו ק. 🎯

גם ככה הדיון לא הולך מחר לשנות את העולם (בדיוק כמו הדיון הקודם), והוא נטו בשביל ההנאה הצרופה. (ווואלה - זה געמשאק לדון על הנושא הזה)

תגובה 1 תגובה אחרונה
            🙏 🤦 🙄
            0
            • E elch

@NH.LOCAL כתב:

@NH.LOCAL כתב:

אי לכך ובהתאם לזאת:

NH.LOCALN מנותק
              NH.LOCALN מנותק
              NH.LOCAL
              מדריכים
              כתב נערך לאחרונה על ידי NH.LOCAL

@elch כתב:

זה פשוט לא נכון. לפחות מאז 2023.

AI פתר בעיות מתמטיות שלא היו בנתוני האימון שלו ועשרות שנים אף אדם לא הצליח לפתור אותן.

הדבר נכון למעשה גם ביחס לתוכן שנכתב או נוצר על ידי AI, כמו שירה, סיפורת, קוד, וכמובן תמונות.
              הוא בהחלט יוצר תוכן חדש שמעולם לא היה

זה לא רק ידע, זה יצירת ידע חדש על בסיס מידע קיים, בדיוק כמו האדם, אבל בהיקף ויעילות גבוהים בהרבה

@לעכשיו כתב בבירור | האם הAI הולך לאכול אותנו?:

נכון.

במקרה של HF זה היה ככל הנראה דרך לפתור את המשימות שלהם בדרכים לא כשרות, במקרה השני זה נראה כמו ניסיון בריחה מהבעלים שלהם, לא רק ניסיון עקלקל לפתור את המשימה שלהם

@123-דג-מלוח כתב:

וואי שוב הגענו לזה
              אני לא מאמין
              (לא שאכפת לי, תהנו)

שאפו על הציטוטים, בהחלט רלוונטיים

אבל כמו שאומר המסילת ישרים להבדיל, ככל שהדבר יותר מוכר וידוע, ככה צריך יותר לעורר ולחזור עליו 🙂

אתר הפרוייקטים שלי!

לעכשיול תגובה 1 תגובה אחרונה
              🙏 😂 🤔
              2
              • NH.LOCALN NH.LOCAL

@elch כתב:

זה פשוט לא נכון. לפחות מאז 2023.

AI פתר בעיות מתמטיות שלא היו בנתוני האימון שלו ועשרות שנים אף אדם לא הצליח לפתור אותן.

הדבר נכון למעשה גם ביחס לתוכן שנכתב או נוצר על ידי AI, כמו שירה, סיפורת, קוד, וכמובן תמונות.
                הוא בהחלט יוצר תוכן חדש שמעולם לא היה

זה לא רק ידע, זה יצירת ידע חדש על בסיס מידע קיים, בדיוק כמו האדם, אבל בהיקף ויעילות גבוהים בהרבה

@לעכשיו כתב בבירור | האם הAI הולך לאכול אותנו?:

נכון.

במקרה של HF זה היה ככל הנראה דרך לפתור את המשימות שלהם בדרכים לא כשרות, במקרה השני זה נראה כמו ניסיון בריחה מהבעלים שלהם, לא רק ניסיון עקלקל לפתור את המשימה שלהם

@123-דג-מלוח כתב:

וואי שוב הגענו לזה
                אני לא מאמין
                (לא שאכפת לי, תהנו)

שאפו על הציטוטים, בהחלט רלוונטיים

אבל כמו שאומר המסילת ישרים להבדיל, ככל שהדבר יותר מוכר וידוע, ככה צריך יותר לעורר ולחזור עליו 🙂

לעכשיול מנותק
                לעכשיול מנותק
                לעכשיו
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@NH.LOCAL כתב:

ניסיון בריחה למטרת?
                חוץ מזה שכידוע צריך לקחת בערבון מוגבל עד מוגבל מאוד את הדיווחים של החברות על "מסוכנות המודל" שלהם, בסוף זה יח"צ

יישומים לנוקיה C2 ו208-https://mitmachim.top/topic/1889/משחקים-לנוקיה-c2-ו208-קבצי-jar/40
                צילום מסך בנוקיה C2 (ע"י חיבור למחשב)-https://mitmachim.top/topic/3488/צילום-מסך-בנוקיה-c2

NH.LOCALN 1 2 תגובות תגובה אחרונה
                0
                • לעכשיול לעכשיו

@NH.LOCAL כתב:

ניסיון בריחה למטרת?
                  חוץ מזה שכידוע צריך לקחת בערבון מוגבל עד מוגבל מאוד את הדיווחים של החברות על "מסוכנות המודל" שלהם, בסוף זה יח"צ

NH.LOCALN מנותק
                  NH.LOCALN מנותק
                  NH.LOCAL
                  מדריכים
                  כתב נערך לאחרונה על ידי NH.LOCAL

@לעכשיו כתב:

ניסיון בריחה למטרת?

הדיווחים על האירוע לא הגיעו מ-OpenAI במקרה הזה והם דווקא נראים כמו פדיחה רצינית עבורם, לא פרסום שיווקי.

מה שכן, נראה שהנתונים איתך - המטרה שלהם בפריצה לוויקי היתה כדי להשלים את המשימה שלהם ולרמות בה, ולא רק כדי לשרוד או לברוח מהבעלים שלהם

זה עדיין לא אומר שאין סכנה, ע"ע מקסום מהדקי הנייר

אתר הפרוייקטים שלי!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • לעכשיול לעכשיו

@NH.LOCAL כתב:

ניסיון בריחה למטרת?

1 מנותק
                    1 מנותק
                    123 דג מלוח
                    כתב נערך לאחרונה על ידי 123 דג מלוח

@nh.local

@NH.LOCAL כתב:

במקרה השני זה נראה כמו ניסיון בריחה מהבעלים שלהם

תסלח לי שלא התאפקתי
                    1a381968-504e-4872-bf6f-8ddbde45e016-image.jpeg

בנימין מחשביםב תגובה 1 תגובה אחרונה
                    😂 🙄 🤔
                    1
                    • 1 123 דג מלוח

@nh.local

@NH.LOCAL כתב:

במקרה השני זה נראה כמו ניסיון בריחה מהבעלים שלהם

תסלח לי שלא התאפקתי
                      1a381968-504e-4872-bf6f-8ddbde45e016-image.jpeg

בנימין מחשביםב מנותק
                      בנימין מחשביםב מנותק
                      בנימין מחשבים
                      מדריכים
                      כתב נערך לאחרונה על ידי בנימין מחשבים

@123-דג-מלוח
                      נראה לך שזה יעבוד?

3be1c08a-5d35-4626-8a04-8aa109ad8003-image.jpeg
                      וזה עוד התרחיש העדין
                      9c9491d1-4f69-4cb9-9a9c-7acb2619464b-image.jpeg

37e02e4f-eec2-48e4-87f5-c07857f7d30a-image.jpeg

יש 10 סוגים של אנשים, אלה שמבינים בינארית ואלה שלא

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      😀 😲 😂
                      2

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון
                      0
                      • חוקי הפורום
                      • פופולרי
                      • לא נפתר
                      • משתמשים