בירור | האם הAI הולך לאכול אותנו? | בינה מלאכותית: במת הדיונים המרכזית
-
@nh.local ולכל שאר המגיבים לגבי שם הנושא - מי שאמור להיות המטרה לביקורת הוא פותח הדיון המקורי, (עד כמה שידוע לי - @עידו300 ) אני בקושי משתתף בדיון עצמו, כי
שלץ כתב:
@המלאך כתב:
כל הנידון הזה (מחילה על הבלת"ק.)
הוא די דבילי.סברתי ככה מלכתחילה
.
לפיכך, תגובות על שם ומטרת הדיון - למתדיינים,
בקשות לשינוי שם השרשור - אפשר בפרטי, למרות שאני ממש מעדיף שלאאגב כן, אני מעדיף להשאיר את השם הנוכחי, כי לדעתי הוא משקף את גיחוך מהות הדיון
אגב אשמח לציין שהצעתי בזמנו לאלה שהספימו ל@בנימין-מחשבים את השרשור שיפתחו על הנושא שרשור חדש בעצמם, אז שמו המגוחך של השרשור הזה הוא תוצאה ישירה של חוסר יוזמתם.
-
@חובבן-מקצועי
זה לא כל כך קשור לנושא
אבל המפשט שאמרת עכשיו הוא שגוי חלוטין,
AI חוץ ממערכת פלט/קלט אין לו כלום
לאדם יש בחירה ויש לו עשייה
בשונה מAI שהמציאות הפיזית-מתמטית מחייבת את הפלט -
@צדיק-וטוב-לו-0 אגב רעים וטובים ביחס לבינה המלאכותית, שימו לב מי הם תומכי העצירה.
אובמה קורא לדמוקרטים להפוך את הסכנות והדרישה לרגולציה של AI לאחד הנושאים המרכזיים בקמפייני הבחירות הקרובים.
בארני סנדרס כבר הולך הרבה יותר רחוק: איסור על פיתוח בינה על-אנושית, הקפאת פיתוח AI מתקדם, ועד 20 שנות מאסר למי שיפר את האיסור.
ולקינוח, טאקר קרלסון חביבנו טען השבוע "למה שלא נפוצץ את מרכזי הנתונים?"
זה אותם הפחדות ישנות ביחס להתחממות הגלובלית שתהרוס את העולם, רק במיתוג חדש ונוצץ יותר.
עריכה: אם היה למישהו עוד ספק קטן, הנה עכשיו גם האו"ם הצטרף לקריאה ל"פעולה דחופה" מול סיכוני הבינה המלאכותית
לפעמים מספיק להסתכל מי נמצא באיזה צד.
NH.LOCAL כתב:
@צדיק-וטוב-לו-0 אגב רעים וטובים ביחס לבינה המלאכותית, שימו לב מי הם תומכי העצירה.
אובמה קורא לדמוקרטים להפוך את הסכנות והדרישה לרגולציה של AI לאחד הנושאים המרכזיים בקמפייני הבחירות הקרובים.
בארני סנדרס כבר הולך הרבה יותר רחוק: איסור על פיתוח בינה על-אנושית, הקפאת פיתוח AI מתקדם, ועד 20 שנות מאסר למי שיפר את האיסור.
ולקינוח, טאקר קרלסון חביבנו טען השבוע "למה שלא נפוצץ את מרכזי הנתונים?"
זה אותם הפחדות ישנות ביחס להתחממות הגלובלית שתהרוס את העולם, רק במיתוג חדש ונוצץ יותר.
עריכה: אם היה למישהו עוד ספק קטן, הנה עכשיו גם האו"ם הצטרף לקריאה ל"פעולה דחופה" מול סיכוני הבינה המלאכותית
לפעמים מספיק להסתכל מי נמצא באיזה צד.
ועוד כמה לרשימה:
- זוהראן ממדאני
- קמלה האריס
זה כבר יותר ברור מברור.
כשהרעים אומרים לך על משהו שהוא רע, צא מנקודת הנחה שהוא טוב.
יש סיכונים ב-AI ובהתקדמות שלו, אבל ספק רב אם ההתנגדות הנוכחית קשורה לאיום קיומי בפועל בשלב זה. נראה יותר כמו דרך חדשה לאפשר לשלטון הפרוגרס והווק לבצר את שליטתו
-
תיאורטית, למה שלא יוכל לאכול אותנו..
על פניו אין סיבה לAI שלא יהיה חכם מאיתנו בהרבה.. כבר היום הוא חכם מבני אדם בכל מני אספקטים.. וזה רק מתקדם.
בקיצור בעתיד הלכאורה לא רחוק הוא יהיה מספיק חכם כדי לאכול אותנו.השאלה היחידה היא האם הוא ירצה לאכול אותנו.
בבני אדם טבוע במוח הטוב לב והרחמנות והרצון להיטיב לאחר,
אם הAI יהיה מספיק חכם, אז אולי גם הוא ירצה לשמר ולטפח את המין האנושי לא פחות בני אדם.החשש הוא שאולי לא, אולי הוא דווקא יחשוב שהאנושות מיותרת ושימור של אינטלגנציה עליונה (AI) הוא זה שחשוב ולא שימור של שרידים טיפשים של האינטלגנציה של פעם.. אולי רק בגני חיות..
בקיצור, מסובך.
-
על פניו אין סיבה לAI שלא יהיה חכם מאיתנו בהרבה.. כבר היום הוא חכם מבני אדם בכל מני אספקטים.. וזה רק מתקדם.
בקיצור בעתיד הלכאורה לא רחוק הוא יהיה מספיק חכם כדי לאכול אותנו.השאלה היחידה היא האם הוא ירצה לאכול אותנו.
אם הAI יהיה מספיק חכם, אז אולי גם הוא ירצה לשמר ולטפח את המין האנושי לא פחות בני אדם.החשש הוא שאולי לא, אולי הוא דווקא יחשוב שהאנושות מיותרת ושימור של אינטלגנציה עליונה (AI) הוא זה שחשוב ולא שימור של שרידים טיפשים של האינטלגנציה של פעם.. אולי רק בגני חיות..
בקיצור, מסובך.
-
@בנימין-מחשבים מה לך ולמטריקס?
ומה באת לומר? שם זה לא ai זה אשליית חיים -
בקיצור, מסובך.
השאלה היחידה היא האם הוא ירצה לאכול אותנו.
אם הAI יהיה מספיק חכם, אז אולי גם הוא ירצה לשמר ולטפח את המין האנושי לא פחות בני אדם.1 רק אצל היהודים יש את הטבע הזה הגויים כולם אין להם את זה
2 כפי שאמרת זה טבע ככה שלאו דווקא שהAI יקלוט את זה
3 הרבה אמרו שהם פה לא פוחדים מהAI אלא מהAI בידי אדם רע
-
@א.מ.ד. אז המסקנה היא ש:
כן, הAI הולך לאכול אותנו, ובקרוב.
המלצר ככל הנראה כנראה יהיה בן אדם@בנימין-מחשבים כמה חבל שלא היו פורומים באינטרנט בשנת 1950 זה היה מעניין לראות את הפוסט "האם המחשבים הולכים לאכול אותנו? כל הדיונים..." או משהו כזה...
תרגיע... יחד עם טכנולוגיה חדשה באות הזדמנויות חדשות! -
@בנימין-מחשבים מה לך ולמטריקס?
ומה באת לומר? שם זה לא ai זה אשליית חיים@Bugs-Bunny כנראה שלא שמעת...

-
@nh.local ולכל שאר המגיבים לגבי שם הנושא - מי שאמור להיות המטרה לביקורת הוא פותח הדיון המקורי, (עד כמה שידוע לי - @עידו300 ) אני בקושי משתתף בדיון עצמו, כי
שלץ כתב:
@המלאך כתב:
כל הנידון הזה (מחילה על הבלת"ק.)
הוא די דבילי.סברתי ככה מלכתחילה
.
לפיכך, תגובות על שם ומטרת הדיון - למתדיינים,
בקשות לשינוי שם השרשור - אפשר בפרטי, למרות שאני ממש מעדיף שלאאגב כן, אני מעדיף להשאיר את השם הנוכחי, כי לדעתי הוא משקף את גיחוך מהות הדיון
אגב אשמח לציין שהצעתי בזמנו לאלה שהספימו ל@בנימין-מחשבים את השרשור שיפתחו על הנושא שרשור חדש בעצמם, אז שמו המגוחך של השרשור הזה הוא תוצאה ישירה של חוסר יוזמתם.
מי שאמור להיות המטרה לביקורת הוא פותח הדיון המקורי, (עד כמה שידוע לי - @עידו300 ) אני בקושי משתתף בדיון עצמו
אני לא התחלתי את הדיון הזה... אני שאלתי מבחינה טכנית איך זה יכול להיות הרי הAI בסה"כ עושה פעולות חשבון... משם זה כבר איבד שליטה ופורפורציה. השרשור נע בין מילתא דבדיחותא לויכוח עצבני ואינסופי, ובכל מקרה לא קשור לשאלה שלי.
אבל להבנתי אף אחד כאן לא באמת מפחד שהAI יאכל אותו או ינסה להשמיד אותו...
-
מי שאמור להיות המטרה לביקורת הוא פותח הדיון המקורי, (עד כמה שידוע לי - @עידו300 ) אני בקושי משתתף בדיון עצמו
אני לא התחלתי את הדיון הזה... אני שאלתי מבחינה טכנית איך זה יכול להיות הרי הAI בסה"כ עושה פעולות חשבון... משם זה כבר איבד שליטה ופורפורציה. השרשור נע בין מילתא דבדיחותא לויכוח עצבני ואינסופי, ובכל מקרה לא קשור לשאלה שלי.
אם מישהו חושב שהAI יאכל אותו (פיזית) הוא כנראה לא חכם במיוחד...
חוץ מזה שכולנו פה (אני מקווה) יהודים מאמינים, מה שאומר שמשיח יבוא בכל מקרה וגאולה תהיה, אז זה אומר שמה שלא יהיה - הAI (או כל דבר אחר) לא באמת ישמיד את העולם (מקסימום יהיה חלק מגוג ומגוג...) -
@בנימין-מחשבים כמה חבל שלא היו פורומים באינטרנט בשנת 1950 זה היה מעניין לראות את הפוסט "האם המחשבים הולכים לאכול אותנו? כל הדיונים..." או משהו כזה...
תרגיע... יחד עם טכנולוגיה חדשה באות הזדמנויות חדשות!כמה חבל שלא היו פורומים באינטרנט בשנת 1950 זה היה מעניין לראות את הפוסט "האם המחשבים הולכים לאכול אותנו? כל הדיונים..." או משהו כזה...
תרגיע... יחד עם טכנולוגיה חדשה באות הזדמנויות חדשות!הדיונים הללו אינם באינטרנט דווקא חוקרים רבים נחשבים חוששים מAI שיזיק לאנשים, לא שמעתי שבזמן המחשבים דיברו על הנזק (אם כי אין ספק שהמחשבים גרמו נזק גדול לאנשים מהרבה בחינות אבל נניח לזה)
-
אם מישהו חושב שהAI יאכל אותו (פיזית) הוא כנראה לא חכם במיוחד...
חוץ מזה שכולנו פה (אני מקווה) יהודים מאמינים, מה שאומר שמשיח יבוא בכל מקרה וגאולה תהיה, אז זה אומר שמה שלא יהיה - הAI (או כל דבר אחר) לא באמת ישמיד את העולם (מקסימום יהיה חלק מגוג ומגוג...) -
-
יש איזה ציטוט בשם לא זוכר מי
-
איינשטיין אמר שהוא לא יודע איך תהיה השלישית והרביעית אבל החמישית תהיה עם מקלות ואבנים
-
איינשטיין אמר שהוא לא יודע איך תהיה השלישית והרביעית אבל החמישית תהיה עם מקלות ואבנים
@בינארי-חכם כתב בבירור | האם הAI הולך לאכול אותנו? | בינה מלאכותית: במת הדיונים המרכזית:
השלישית והרביעית אבל החמישית
אתה חולק על המכלול?

”איני יודע באיזה נשק נשתמש במלחמת העולם השלישית, אך ברביעית נשתמש במקלות ואבנים”[1].
-
@בינארי-חכם כתב בבירור | האם הAI הולך לאכול אותנו? | בינה מלאכותית: במת הדיונים המרכזית:
השלישית והרביעית אבל החמישית
אתה חולק על המכלול?

”איני יודע באיזה נשק נשתמש במלחמת העולם השלישית, אך ברביעית נשתמש במקלות ואבנים”[1].
-
-
מה לעשות שהרביעית בעיצומה וזה לא עם מקלות ואבנים...
נו נו
אולי צריך לשנות שהשישית תהיה עם מקלות ואבנים
@מכלול ?!?
> @בינארי-חכם כתב:
שני יהודים שלוש דעות
זה רק למי שחושב ש1+1=3
במקרה הזה אנחנו לפחות שלושה אז כמה דעות יש?
ארבע וחצי דעות — והחצי כנראה שייך למכלול
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות