בקשת מידע | האם המזגן שלי תקין?
-
את מה.
מה זה אומר למעשה מבחינתי, אבל כמדומני ש @תלת-פאזי הסביר את השאלות וגם אני המשכתי לשאול בפוסט לאחר מכן.
-
@aiib
למעשה מבחינתך?
האויר אותו דבר, המזגן זורק פחות תפוקה, אבל באותה טמפרטורה. אתה אמור עדיין להרגיש ביציאה 12 מעלות פחות מהכניסה. כמו שאין הבדל בין מזגן קטן לבין מזגן גדול מבחינת הפרש טמפרטורה.@כוסף-לדעת אז אם אני מגדיר מאוורר חזק אז תמיד הוא יעבוד אותו דבר? אין הבדל אם הוא מגיע לטמפרטורה או לא?
-
מה זה פחות תפוקה?
פחות כח סוס, אם זה מה שאתה אוהב.
המדחס ישנה תפוקה.ומה זה אומר מבחינתי? מה אני ארגיש כשאעמוד צמוד לפתח המזגן?
@תלת-פאזי כתב:
מה זה קשור לעוצמת המאוורר?
המאורר יוצר סירקולציה.
במצב אוטומט כשהתפוקה יורדת מהירות הפן תרד גם באופן אוטומטי, אלא אם כן הגדרת מהירות פן קבועה.מעניין! אם אני מבין אותך נכון אתה טוען שברגע שהמזגן מגיע לטמפרטורת היעד במצב אוטומט האיוורור יורד וממילא יש פחות סירקולציה מה שגורם בעצם לחדר פחות להתאוורר. הבנתי נכון?
אם אתה צודק יש כאן 2 כשלים לענ"ד:-
הריח נוצר כשהמזגן פועל, לא כשהוא כבוי, לטענתך הוא לא מאוורר את החדר אבל אם כשהמזגן כבוי אין ריח אז גם כשאוורור נחלש לא היה אמור להיות ריח.
-
לשיטתך, ברגע שהאוורור נחלש יש פחות סירקולציה מה שגורם לאותו אוויר קרוב למזגן לחזור חזרה למזגן והאוויר הזה כבר קר מה שאמור לגרום לחדר להישאר חם...
@תלת-פאזי כתב:
זה יותר קשור לנושא פסיכולוגי, וזה נרכש לאחר שנות גבאות
ברור שאתה צודק.
תשמע, אולי שמר @aiib יצלם לנו את השטח ויתן מידע לגבי בידוד החדר, חלונות, שמש זורחת על חלונות, קומת גג וכדומה,
ואז יהיה אפשר לנחש קצת יותר טוב מה המצב שם.ככה החדר נראה, המזגן מעל הדלת:

תריס החלון הקטן בדרך כלל סגור, לא קומת גג, בידוד של בניין חדש, שמש יש על הצד של החלונות מזריחה לכמה שעות בודדות.
הריח נוצר כשהמזגן פועל, לא כשהוא כבוי, לטענתך הוא לא מאוורר את החדר אבל אם כשהמזגן כבוי אין ריח אז גם כשאוורור נחלש לא היה אמור להיות ריח.
יש הרבה מזגנים שמוציאים ריח בעת פעולה והבעיה ידועה, זה לא קשור לתפוקות הקירור.
לשיטתך, ברגע שהאוורור נחלש יש פחות סירקולציה מה שגורם לאותו אוויר קרוב למזגן לחזור חזרה למזגן והאוויר הזה כבר קר מה שאמור לגרום לחדר להישאר חם...
יכול להיות לא חקרתי את הענין עד כדי כך.
-
-
יכול להיות לא חקרתי את הענין עד כדי כך.
-
@כוסף-לדעת אז אם אני מגדיר מאוורר חזק אז תמיד הוא יעבוד אותו דבר? אין הבדל אם הוא מגיע לטמפרטורה או לא?
-
-
מדובר על מזגן חדש לגמרי
-
מהירות המאורר לא תשתנה. התפוקה כן.
תסביר לאדם פשוט כמוני מה ההבדל...
-
-
@aiib אה.
המאורר שאתה רואה בפנים, ברגע שהגדרת את מהירות הסיבוב שלו, ככה הוא יסתובב.
המדחס בחוץ מסוגל לעבוד חזק יותר וחלש יותר. הוא ישתנה בהתאם לטמפרטורת החדר.המאורר שאתה רואה בפנים, ברגע שהגדרת את מהירות הסיבוב שלו, ככה הוא יסתובב.
המדחס בחוץ מסוגל לעבוד חזק יותר וחלש יותר. הוא ישתנה בהתאם לטמפרטורת החדר.זה אני מבין, אבל אני לא מבין מה משתנה אצלי בבית, אם הטמפרטורה נשארת אותו דבר ועוצמת ה'רוח' שיוצאת היא באותה עוצמה, אז מה כן משתנה?
-
המאורר שאתה רואה בפנים, ברגע שהגדרת את מהירות הסיבוב שלו, ככה הוא יסתובב.
המדחס בחוץ מסוגל לעבוד חזק יותר וחלש יותר. הוא ישתנה בהתאם לטמפרטורת החדר.זה אני מבין, אבל אני לא מבין מה משתנה אצלי בבית, אם הטמפרטורה נשארת אותו דבר ועוצמת ה'רוח' שיוצאת היא באותה עוצמה, אז מה כן משתנה?
-
-
להסביר? או שאתה רק רוצה לדעת מה קורה בסוף?
לא רוצה להקשות... יספיק אולי לומר מה השינוי בתכלס
@aiib באופן כללי עדיף באמת לא לשים את המאורר על מהירות קבועה אלא על אוטומט, ואז בעצם כשהמזגן יורד בתפוקה הוא יורד גם בעוצמת האוורור ואז קיבלת מזגן יותר קטן, עד שהטמפרטורה בחדר עולה שוב.
כשהמזגן במהירות פן גבוהה באמת יוצר בעיה שהגז שמגיע למדחס יהיה חם מדאי.
אבל אל תדאג, המערכת VRF שלך תדע להתמודד עם זה מצוין. שים פן גבוהה, טמפרטורה רצויה, תפעיל את ה X-FAN על ידי לחיצה ארוכה על לחצן הפן, אתה תראה בתצוגה סימן של מאורר, והמזגן ייבש את עצמו אחרי פעולה. -
@aiib באופן כללי עדיף באמת לא לשים את המאורר על מהירות קבועה אלא על אוטומט, ואז בעצם כשהמזגן יורד בתפוקה הוא יורד גם בעוצמת האוורור ואז קיבלת מזגן יותר קטן, עד שהטמפרטורה בחדר עולה שוב.
כשהמזגן במהירות פן גבוהה באמת יוצר בעיה שהגז שמגיע למדחס יהיה חם מדאי.
אבל אל תדאג, המערכת VRF שלך תדע להתמודד עם זה מצוין. שים פן גבוהה, טמפרטורה רצויה, תפעיל את ה X-FAN על ידי לחיצה ארוכה על לחצן הפן, אתה תראה בתצוגה סימן של מאורר, והמזגן ייבש את עצמו אחרי פעולה. -
אני אשמח להסבר מקצועי, כי אכן לא למדתי באוניברסיטה
במילים פשוטות- תפוקת קור זה כמות הקור שיוצאת מהמזגן- אפשר לעשות את זה או בהרבה אוויר קצת קר או בקצת אוויר והרבה קר
אם הזגן ממשיך להוציא כל הזמן את אותו רוח פחות או יותר- איך משתנה התפוקה
כשהמדחס עובד חלש יותר והקיפלר החשמלי נפתח קצת- הגז פחות נדחס וממילא פחות מקרר אח"כ
ובמילים של אנשים פשוטים- ההפרש בין האוויר חוזר לאוויר יוצא- יהיה פחות מ- 12 מעלות
וזה כל הרעיון באינוורטר שכאשר טמפרטורת החדר מתקרבת לרצוי- הוא מפסיק להוציא אוויר כ"כ קר- ומתחיל להוציא אוויר נעים בהתאם לרצוי- ובכך הוא שומר כל הזמן על טמפרטורה רצוייה בלי להדליק ולכבות את המדחס כל הזמן.
הבעיה שזה יוצר שכיוון שהאוויר פחות קר הוא יותר 'חנוק' אולי בגלל שהוא נותן מצע טוב לפטריות וחיידקים להתפתח (בניגוד לקור שמרדים אותם) -
במילים פשוטות- תפוקת קור זה כמות הקור שיוצאת מהמזגן- אפשר לעשות את זה או בהרבה אוויר קצת קר או בקצת אוויר והרבה קר
כשהמדחס עובד חלש יותר והקיפלר החשמלי נפתח קצת- הגז פחות נדחס וממילא פחות מקרר אח"כ
ובמילים של אנשים פשוטים- ההפרש בין האוויר חוזר לאוויר יוצא- יהיה פחות מ- 12 מעלות
וזה כל הרעיון באינוורטר שכאשר טמפרטורת החדר מתקרבת לרצוי- הוא מפסיק להוציא אוויר כ"כ קר- ומתחיל להוציא אוויר נעים בהתאם לרצוי- ובכך הוא שומר כל הזמן על טמפרטורה רצוייה בלי להדליק ולכבות את המדחס כל הזמן.
הבעיה שזה יוצר שכיוון שהאוויר פחות קר הוא יותר 'חנוק' אולי בגלל שהוא נותן מצע טוב לפטריות וחיידקים להתפתח (בניגוד לקור שמרדים אותם)@תלת-פאזי אני אתחיל להסביר,
במערכת קירור או מיזוג יש ארבעה מרכיבים מרכזיים:- מדחס
- מעבה
- אביזר הצרה - קפילר או שסתום התפשטות,
- מאייד.
בין המדחס למעבה יש קו דחיסה,
בין המעבה לאביזר הצרה יש קו נוזל,
בין אביזר הצרה למאייד יש קו נוזל גזוז,
בין מאייד למדחס יש קו יניקה.
***לחץ = טמפרטורה ***
כשהלחץ של הגז הוא גבוה אז הטמפרטורה גבוהה כשהלחץ הוא נמוך אז הטמפרטורה יורדת.
חום כמוס - מצב צבירה
מצב צבירה:
ישנם כמה מצבי צבירה של חומר, אותם אנחנו מכירים.
כמו שהמים בטמפרטורה מסויימת משתנה מצב הצבירה נוזל, אדים, מוצק, כך גם מצב הגז (מעתה ואילך קרר) משתנה מנוזל לגז, בהתאם לטמפרטורה.
חום כמוס:
כדי שהמים לצורך הדוגמה ישתנו מנוזל לאדים או למוצק, צריך להוציא מהמים או להכניס הרבה אנרגיה.
זהו לבינתיים, כשיהיה לי זמן אני אמשיך.
-
הבעיה שזה יוצר שכיוון שהאוויר פחות קר הוא יותר 'חנוק' אולי בגלל שהוא נותן מצע טוב לפטריות וחיידקים להתפתח (בניגוד לקור שמרדים אותם)כשהמדחס עובד חלש יותר והקיפלר החשמלי נפתח קצת- הגז פחות נדחס וממילא פחות מקרר אח"כ
הקרר חייב להגיע גז ולא נוזל. אחרת הוא ידפוק את המדחס. והוא אמור לדחוס את הגז לטמפרטורה גבוהה, אחרת לא תהיה החלפת חום בין המעבה לאויר שבחוץ. לכן חייבים לחצים גבוהים. המדחס יורד בספיקה ולא במומנט. הקפילר נהיה יותר קטן, ולא יותר גדול, ואז המפל לחץ וטמפרטורה שנוצר בקפילר מתאים לספיקה שהמדחס יוצר.
-
עכשיו נכנסתי לחדר והרגיש חם והיה ריח אז עשיתי בדיקת טמפרטורה:
המזגן הוגדר על 21 מעלות
בחלל החדר עצמו מול המזגן היה באיזור הזה של הטמפרטורה
בפתח יציאת האוויר היה 17.3
בפתח האוויר החוזר היה 23.5האם זה תקין? מה ניתן ללמוד מזה?
-
@aiib ומהירות המאורר על כמה?
נמוכה.
אבל אני לרגע משהה את השאלה כי ייתכן וזה היה בכלל על מצב לחות... אני צריך לעשות את הבדיקה מחדש...עריכה: בדקתי שוב אחרי שוידאתי שזה היה על קירור:
המזגן הוגדר על 21,בפתח האוויר החוזר היה בערך 21.5-22
בפתח היציאה, בהתחלה היה 16.5 ואז זה עלה ל18 ואז התחיל רעש של המזגן כמו כשהוא מתחיל לעבוד ואז המעלות ירדו ל3 מעלות! ואז נכבה הרעש ושוב הטמפרטורה טיפסה ל17 מעלות בערך.מה זה אומר?!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות