עזרה | הכפתור שמדליק את התנור- מחשמל!! מה עושים?
-
@תלת-פאזי
אבל למה הכפתור לא מבודד את החשמל?נ"ב: יש לי הארקה בתקע [זה של שלוש] אולי התקע לא טוב אני יכול לבדוק שקע אחר אבל פוחד לגעת...
-
-
@אלף-שין
כנראה שנרטב לך משהו ושאתה לוחץ על הכפתור זה יוצר חיבור בין המינוס להארקה כמו שכתבו קודמינסה לקחת מולטימטר שהתנור מנותק מהחשמל ותלחץ על הכפתור ותבדוק אם יש חיבור בין המינוס להארקה או בין הפלוס וכו
-
@אלף-שין
כנראה שנרטב לך משהו ושאתה לוחץ על הכפתור זה יוצר חיבור בין המינוס להארקה כמו שכתבו קודמינסה לקחת מולטימטר שהתנור מנותק מהחשמל ותלחץ על הכפתור ותבדוק אם יש חיבור בין המינוס להארקה או בין הפלוס וכו
נסה לקחת מולטימטר שהתנור מנותק מהחשמל ותלחץ על הכפתור ותבדוק אם יש חיבור בין המינוס להארקה או בין הפלוס וכו
נראה לי לא הבנתי נכון איך לבדוק...
אני עדיין צריך עזרה...
לקחתי רב מודד [קניתי לאחרונה בעקבות ההמלצה של @שטיגליץ ]
ניסיתי להכניס את הפרובים אחד לחיובי או לשלילי ואחד להארקה
בשני המקרים המכשיר צפצף!
ניסיתי בעוד כמה תקעים ושקעים בבית והתוצאה זהה!התנור עצמו עובד דווקא מצוין!
דולק ולא מקפיץ,
כל הבעיה היא שכשלוחצים על הכפתור של הדלקת המצית כדי להדליק את הגז באמצעות המצית המובנה [או כשלוחצים עליו כדי להדליק את התא התחתון- אבל לתא העליון לא צריך ללחוץ על הכפתור הנ"ל ולכן לא מתחשמלים]
במקרה כזה מתחשמלים או שהפחת קופץ.אשמח לעזרה איך להתקדם בבדיקות
-
נסה לקחת מולטימטר שהתנור מנותק מהחשמל ותלחץ על הכפתור ותבדוק אם יש חיבור בין המינוס להארקה או בין הפלוס וכו
אני עדיין צריך עזרה...
בשני המקרים המכשיר צפצף!
דולק ולא מקפיץ,
כל הבעיה היא שכשלוחצים על הכפתור של הדלקת המצית כדי להדליק את הגז באמצעות המצית המובנה [או כשלוחצים עליו כדי להדליק את התא התחתון- אבל לתא העליון לא צריך ללחוץ על הכפתור הנ"ל ולכן לא מתחשמלים]
-
-
-
בדקתי גם בשקע בקיר
בדקת רציפות בשקע? אולי הלך לך המולטימטר בגלל זה
בכל אופן מההודעה הראשונה משמע שהכפתור שמחשמל הוא הכפתור של התנור ולא של הגז
בכל אופן זה כנראה רק זרם מהחשמל של המצת ולא מהשקע אז סכנת התחשמלות אין פהכנראה הוא נרטב משמן, שכידוע פחות מתאדה, ומוליך חשמל מצויין.
שמן בישול לא מוליך חשמל
-
@אלף-שין
כנראה הוא נרטב משמן, שכידוע פחות מתאדה, ומוליך חשמל מצויין.
לפעמים ניתן לפרק את התושבת של הכפתור (כמובן כשתנור לא בשקע) ולייבש עם סמרטוט וכדומה.@דאנציג לענ"ד כדאי לפתוח את התנור ויש מקום לפני הכפתור שמחוברים אליו כל החוטים אז כדאי להזמין חדש
-
@דאנציג לענ"ד כדאי לפתוח את התנור ויש מקום לפני הכפתור שמחוברים אליו כל החוטים אז כדאי להזמין חדש
וסתם ככה ראיתי שכתבו על זה
-
אני עדיין צריך עזרה...
בשני המקרים המכשיר צפצף!
דולק ולא מקפיץ,
בשני המקרים המכשיר צפצף!
ניסיתי בעוד כמה תקעים ושקעים בבית והתוצאה זהה!@אלף-שין
אני לא בקי ממש בתורת החשמל אבל אם תקח מטען שמחובר לשקע או סוללה ותבדוק רציפות בין פלוס למינוס תמיד יהיה חיבור
לכן צריך לנתק את התנור מהחשמל ולבדוק חיבור בין הצדדים תבדוק כמה אוהם יש לא רק צפצוף כי רציפות מצפצף מתחת ל30 אוהם ולפעמים יכול להיות שזה תקין וכמובן תבדוק את זה שאתה לוחץ על הכפתור הבעייתי -
בשני המקרים המכשיר צפצף!
ניסיתי בעוד כמה תקעים ושקעים בבית והתוצאה זהה!@אלף-שין
אני לא בקי ממש בתורת החשמל אבל אם תקח מטען שמחובר לשקע או סוללה ותבדוק רציפות בין פלוס למינוס תמיד יהיה חיבור
לכן צריך לנתק את התנור מהחשמל ולבדוק חיבור בין הצדדים תבדוק כמה אוהם יש לא רק צפצוף כי רציפות מצפצף מתחת ל30 אוהם ולפעמים יכול להיות שזה תקין וכמובן תבדוק את זה שאתה לוחץ על הכפתור הבעייתי -
תבדוק כמה אוהם יש לא רק צפצוף כי רציפות מצפצף מתחת ל30 אוהם
כמה אוהם תקין צריך להיות?
@אלף-שין
הסתבכתי לגמרי מהדיון כאן...
אם לפעמים החשמל קופץ בלחיצה זה אומר שהארקה תקינה, אין צורך להתעסק בחשמל בבית. (וכדאי לברר לפני שמתעסקים עם חשמל חי מה בדיוק לעשות, עשית בדיקה לא נכונה בתקע)
מה שהציעו זה לשים את הרב מודד על התנגדות ולבדוק בין הפינים של התקע של התנור כשהוא מנותק האם יש חיבור לכפתור או לסביבה שלידו.
אבל לא יודע מה תועיל הבדיקה הזו,
האמת שאני לא מבין גדול במצתים, אבל אולי אחד המצתים קרוב יותר לגוף התנור מאשר לגז שלידו או שהוא שבור ולכן מוליך חשמל לגוף התנור במקום להדליק את האש? האש נדלקת טוב בכל הכיפות?
ג'מיני טוען שזה לא נכון, זהו מעגל מבודד לחלוטין לטענתורק לא הבנתי, אותו כפתור מדליק גם את התא התחתון וגם את המצתים?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות