דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
  4. בירור | OCR לזית, המשך

בירור | OCR לזית, המשך

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
123 פוסטים 25 כותבים 1.7k צפיות 42 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ה הנגבי

@לא-מתייאש
    תרשה לי לכתוב משהו:
    דבר ראשון - גילוי נאות: אני מאד נהנה מזית.
    דבר שני - גילוי נאות נוסף: אני מאד מאד נהנה מזית.
    וכעת:
    זה נכון שאתה עושה מה שאתה אוהב, ולא מסתכל על מה שאחרים עושים, ואם היית מסתכל על מה שאחרים עושים ולא היית עושה מה שאתה אוהב, היה יוצא העתק ושיבוט של מה שאחרים עושים ולא היה יוצא מה שאתה אוהב, וכן הלאה.
    נראה לי שזה ברור.
    אבל, נקודה למחשבה:
    אם היית חי באי בודד, גם היית מפתח את התוכנה נטו בשביל עצמך? כבר כתבת פעם שגם אם רק אתה תאהב את התוצאה, זה מספיק.
    זו סיסמא יפה, אבל היא אמיתית לחלוטין?
    לי יש כמה הארות לתוכנה, ואני משתמש בה בקביעות, הערתי פעם אחת, קיבלתי תשובה "ככה אני אוהב את זה", והתוצאה: הפסקתי להציע רעיונות, והתחלתי להשתמש בעוד חלופות.
    אם המטרה היא שרק מי שאוהב בדיוק כמו שאתה מחבב ישתמש - מעולה.
    אם יש קמצוץ של מטרה שיותר יהודים יהנו ותרבה הדעת, לא יהיה אסון מלקבל הארות נוספות.
    אני מקווה שלא תשתמע ממני ח"ו פגיעה, להיפך, אני רק רוצה להועיל, ושוב: אני משתמש קבוע ומאד מאד מאד נהנה.
    כה לחי!!!

לא-מתייאשל מנותק
    לא-מתייאשל מנותק
    לא-מתייאש
    כתב נערך לאחרונה על ידי לא-מתייאש

@הנגבי כתב:

אם היית חי באי בודד, גם היית מפתח את התוכנה נטו בשביל עצמך? כבר כתבת פעם שגם אם רק אתה תאהב את התוצאה, זה מספיק.

כן

@הנגבי כתב:

זו סיסמא יפה, אבל היא אמיתית לחלוטין?

כן

@הנגבי כתב:

והתוצאה: הפסקתי להציע רעיונות, והתחלתי להשתמש בעוד חלופות.

אני לא אוסר לשלוח הערות, לא הבנתי למה הפסקת, חוץ מזה יש בגיטהוב הרבה פניות עם התגית "feature request" זה בדיוק מה שאתה אומר, כנראה שאני כן שומע לעצות, יש גם עם "need review" כלומר שאני מתלבט. בקיצור לא הבנתי איך הגעת לזה.

@הנגבי כתב:

והתחלתי להשתמש בעוד חלופות.

מעולה

@הנגבי כתב:

אם המטרה היא שרק מי שאוהב בדיוק כמו שאתה מחבב ישתמש - מעולה.

אין תוכנה שיהיה 100% כמו שאתה אוהב, גם אלו שאוהבים אפל לא אוהבים הכל, אבל אני מבטיח לך משהו, שאם אני אתחיל להקשיב לכולם, אתה תהיה הראשון שלא תואב את זית. אני חושב שב90% מהמקרים שאני מסרב לעשות משהו, אם הייתי מבצע את זה, גם מי שהיה מבקש לא היה אוהב. למשל חיפוש לפי סדר כרונולוגי, אם אתה מחפש משהו האלגוריטם צריך לתת לך קודם כל מה שנראה לי שזה מה שאתה מחפש, לא איזה תוצאה מאוד רחוקה שנמצאת בספר בראשית או יותר גרוע לפי סדר אלף בית, כלומר שכל דבר זה יתן לך תוצאה מספר אברבנל, בקיצור אלו ששואלים לא מבינים מה יהיה התוצאה, למשל קבלתי המלצה להציג את הטקסט בשני טורים, רק שהוא כנראה לא שם לב שאי אפשר לגלגל מלמטה למעלה עם שני טורים, חייב עמודים, בקיצור אני מבין שאנשים לא אוהבים שאני אומר להם "אני לא אוהב" הם צריכים תירוץ ויקשו על זה קשויות ועוד תירוץ. זה לא הטריק שלי מחילה

https://eliegambache.kdroidfilter.com/

תגובה 1 תגובה אחרונה
    🙏
    6
    • ה מחובר
      ה מחובר
      הנגבי
      כתב נערך לאחרונה על ידי הנגבי

אופי התגובות מוכיח שכנראה לא הסברתי את עצמי בצורה ברורה.
      אני רק מקדים שהיות ואני נוכח לראות שאכן נכנסתי ב'אין כניסה', אי לכך ובהתאם לזאת אינני מתכוון להוסיף כרגע בעניין מלבד הודעתי זו.

אא"כ מישהו יתגרה בי בצורה שלא אוכל לשלוט בעצמי...😤

ראשית: אין לי שום טענה/טינה/כעס/מרמור ומשפ' על הרב לא מתייאש או על כל מפתח אחר, וודאי לא כשזה חינמי!, נ"ל פשוט.
      שנית: אין לי שום ציפיה למחויבות כלשהי מצד מפתח כלשהו לתוכנה כלשהי - חינמית, שיעשה מה שאני מבקש.
      שלישית: רק חשבתי שאני אצליח להביא זווית אחרת להסתכלות, ואולי המפתח ירצה יותר להתחשב בדעת המשתמשים.

גילוי נאות: אח"כ ראיתי בשרשור השני שהרב לא מתייאש כותב שהוא בעצם פיתח רק בשביל עצמו. אם ידעתי לא כתבתי.

רביעית: התגובה שתבוא עכשיו, היא לטענה שאין זכות לבקש את השינויים כי תגיד תודה בכלל ועוד כהנה וכהנה, ונא לא לתפוס אותי על המילה.

וכעת, תגובות לתגובות:

1. כן. אני שולח הצעות לכל תוכנה שאני משתמש בה ויש לי דרך להציע, כולל כרום ומיקרוסופט, ותתפלאו: לפחות מיקרוסופט מתייחסת וכבר יצא מזה דברים טובים.
      2. לא בגלל שהצעתי פעם אחת ונדחיתי הפסקתי להציע, אלא בגלל רוח הדברים, מה שנקרא: רוח המפקד, ואני חושב שזה מובן למי שהתעסק בעניין.
      3. לא כל דבר שמציעים 90% לא יאהבו. יש דברים נקודתיים מאד שמגיעים מהשטח, ואכמ"ל.
      4. אני לא מקבל בשופו"א את הטענה שפלוני בנה תוכנה מטורפתתתתת ואל תבוא בטענות.
        לא מבין את הלוגיקה, בפרט שאין שום טענה חוץ מאמירה אחת פשוטה שנ"ל שהיא לא רק שלי:
        זכותם של המשתמשים להביע עמדה ולומר מה נראה להם נוח, בדיוק כפי שזכותו של המפתח לא להסכים, ובדיוק כפי שזכותם להתרגז על ההתנהלות הזו, וכמו שזכותו לא להבין למה הם מתרגזים, וחד גדיא.
        א"א לבוא בטענות למי שאכפת לו הצורה הזו.

ואני אכתוב כאן דבר שאולי הוא קצת... .
      אחרי שכתבתי את הפוסט ההוא, ראיתי בשרשור אחר שלא מתייאש כותב שבעצם הוא היה מפתח רק בשביל עצמו, אבל הוא הבין שקוד פתוח זה ביקורת ציבורית בונה בחינם.
      מתברר, שגם המפתח נהנה מהציבור ולא רק להיפך, אני טועה?
      אז משום מה, עלה בחוטמי ניחוח חמצמץ של: "השתמש וזרוק", באמת לא יודע למה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • דאנציגד דאנציג

@הנגבי כתב:

הפסקתי להציע רעיונות,

חבל
        זה שהוא לא קיבל הצעת אחת, לא אומר שהוא לא יקבל הצעה אחרת.
        ומתלמידי יותר מכולם.
        לפעמים לאדם קשה להגדיר מה מפריע לו, או מה חסר לו, וכאשר אחרים אומרים אני הייתי רוצה X או Y פתאום הוא מבין, הי בדיוק זה מה שהרגשתי שחסר לי ולא הצלחתי לשים עליו זום.
        מי מונע ממך לבקש משהו שאתה מרגיש שחסר לך?
        אז יגידו לך אם זה בתכנון או לא - עוד יותר טוב, כך לא תפתח סתם ציפיות, ותדע מה אתה הולך לקבל.

אל תשכח שמדובר בתוכנה חינמית, ש@לא-מתייאש יושב ומשקיע שעות רבות, לא רק בשבילו, אלא הרבה מעבר לכך בשביל המשתמשים הרבים, אז נכון שישנם דברים שהוא לא מעוניין בהם, אבל אין אדם יכול לומר קבלו דעתי, וכל זמן שהוא המפתח, תגיד תודה שהוא בכלל מתייחס אליך ועונה לך.

ישנם תוכנות רבות בתשלום, שכאשר אתה מבקש פיצ'ר כזה או אחר, אפילו של דקת עבודה, המפתח דורש ממך סכום אסטרונומי ביחס לעבודתו, וכאן ניתנת לך תוכנה חינמית ברמה גבוה ביותר, ואתה מתלונן על זה שלא קיבלו את דעתך / בקשתך לפיצ'ר מסויים? נו באמת!
        סליחה אם כתבתי קצת חריף, אבל זה לא אישי נגדך, אלא בשביל לפקוח את העיניים של כל אלו שמרגישים ממורמרים כמוך.
        חברה, השתגעתם! אין לכם טיפת הערכה למה שנותנים לכם.
        אתם מרגישים שחייבים לכם, ואם לא ירקדו לפי צלילי המנגינה שלכם, אז 'מוחל טובות'.
        לא אהבתם? אל תשלמו...

ה מחובר
        ה מחובר
        הנגבי
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@דאנציג

אפס מירמור!
        רק רצון לשפר, ותמימות שאני יצליח איפה שכולם נכשלו.

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון
        0
        • חוקי הפורום
        • פופולרי
        • לא נפתר
        • משתמשים