בקשה | יצירת מאקרו חיפוש והחלפה לפי עיצוב ולא מילים
-
שלום וברכה יש לי המון מסמכים שעיצבתי אותם פעם בגופנים מסוימים ואני מעוניין להחליף את הגופנים הקיימים בגופנים אחרים, אבל הענין הוא שכל פעם אני צריך להגדיר מחדש את העיצוב שברצוני להחליף ואת העיצוב שאני רוצה שיתחלף מה שעל כל קובץ לוקח זמן.
לכך מי שיכול בבקשה לכתוב לי מאקרו של חיפוש והחלפה לפי עיצוב של גופן אשמח מאוד ובנוסף שאני יוכל לשמור את הגדרת העיצוב באופן קבוע (אפי' אם זה יהיה כמה פקודות מאקרו לכל גופן בשונה) אשמח מאוד
תודה רבה
@pcinfogmach -
שלום וברכה יש לי המון מסמכים שעיצבתי אותם פעם בגופנים מסוימים ואני מעוניין להחליף את הגופנים הקיימים בגופנים אחרים, אבל הענין הוא שכל פעם אני צריך להגדיר מחדש את העיצוב שברצוני להחליף ואת העיצוב שאני רוצה שיתחלף מה שעל כל קובץ לוקח זמן.
לכך מי שיכול בבקשה לכתוב לי מאקרו של חיפוש והחלפה לפי עיצוב של גופן אשמח מאוד ובנוסף שאני יוכל לשמור את הגדרת העיצוב באופן קבוע (אפי' אם זה יהיה כמה פקודות מאקרו לכל גופן בשונה) אשמח מאוד
תודה רבה
@pcinfogmach@עולה-במסילה
יצרתי לך - בעזרת AI.
מקווה שזה מה שהתכוונת...תמונות בספויילר בסוף
Sub FinalFont_InstantUpdate() Dim selectedFont As String Dim lastUsedFont As String Dim answer As VbMsgBoxResult ' 1. בחירה מפורשת של הכל אם לא סומן כלום If Selection.Start = Selection.End Then ActiveDocument.Range.Select End If ' 2. שליפת הגופן האחרון lastUsedFont = GetSetting("MyWordMacros", "Settings", "LastFont", "David") ' 3. שאלה למשתמש answer = MsgBox("האם להשתמש בגופן האחרון: " & lastUsedFont & "?" & vbCrLf & _ "לחץ 'כן' לביצוע, או 'לא' לבחירה מרשימה.", _ vbYesNoCancel + vbQuestion + vbMsgBoxRight + vbMsgBoxRtlReading, "החלפת גופן") If answer = vbYes Then selectedFont = lastUsedFont ElseIf answer = vbNo Then With Application.Dialogs(wdDialogFormatFont) If .Show = -1 Then selectedFont = Selection.Font.NameBi If selectedFont = "" Or selectedFont = "0" Then selectedFont = Selection.Font.Name End If End With If selectedFont <> "" And selectedFont <> "0" Then SaveSetting "MyWordMacros", "Settings", "LastFont", selectedFont Else Selection.Collapse Direction:=wdCollapseStart Exit Sub End If Else Selection.Collapse Direction:=wdCollapseStart Exit Sub End If ' 4. ביצוע השינוי עם עדכון מסך כפוי If selectedFont <> "" Then Application.ScreenUpdating = False ' מכבה עדכון כדי להאיץ On Error Resume Next With Selection.Font .NameBi = selectedFont .Name = selectedFont End With On Error GoTo 0 ' פקודות לרענון מיידי של המסך Application.ScreenUpdating = True ' מדליק חזרה ומאלץ רענון DoEvents ' משחרר את המערכת לעדכון גרפי Application.ScreenRefresh ' רענון סופי של Word Selection.Collapse Direction:=wdCollapseStart Application.StatusBar = "הגופן עודכן ל-" & selectedFont End If End Sub
-
תודה רבה
@pcinfogmach@עולה-במסילה כתב בבקשה | יצירת מאקרו חיפוש והחלפה לפי עיצוב ולא מילים:
שאני רוצה שיתחלף מה שעל כל קובץ לוקח זמן.
בתוסף 'עיצוב תורני' יש אפשרות החלפה במסמכים מרובים / לפי תיקיות!!!

-
@עולה-במסילה כתב בבקשה | יצירת מאקרו חיפוש והחלפה לפי עיצוב ולא מילים:
שאני רוצה שיתחלף מה שעל כל קובץ לוקח זמן.
בתוסף 'עיצוב תורני' יש אפשרות החלפה במסמכים מרובים / לפי תיקיות!!!

@דאנציג אבל הוא מאפשר החלפת קטעים מסויימים בתוך הקובץ, לא?
-
תודה רבה
@pcinfogmach@עולה-במסילה למה שלא תעבוד עם סגנונות?
-
@עולה-במסילה למה שלא תעבוד עם סגנונות?
@זאב-לבן
חשבתי להציע לו את זה, היות וזו הדרך הנכונה והקלה ביותר לעבוד עם וורד, אבל@עולה-במסילה כתב בבקשה | יצירת מאקרו חיפוש והחלפה לפי עיצוב ולא מילים:
יש לי המון מסמכים שעיצבתי אותם פעם
ולעבור על מסמכים ישנים, ולבנות סגנונות וכו', זה הרבה יותר קשה מאשר חיפוש והחלפה או מאקרו.
אמנם אם הוא באמת רוצה, ניתן ליצור סגנונות, ולהעביר אותם למסמכים אחרים, (ואפשר גם חיצוני [בלי לפתוח קובץ קובץ], אבל רק על DOCX, ולא DOC)...