בירור | יתרונות בינה מלאכותית לקוד אופליין?
-
ראיתי כאן שרשור שטענו שאין מודל שיכול לכתוב קוד אופליין, והביאו דוגמאות ותחרויות בין כמה מודל, והמצב של כולם בקנטים... יש יתרון כלשהו למודל מקודד אופליין? אפשר ליצור ממנו סוכן או רשת סוכנים שיכתבו ביחד קוד?
@עידו300 לא משתלם זה הענין, אם אין לך איזה מחשב שיכול להריץ את קלואוד אופס 4.7 לא שווה, רב המחשבים הרגילים יריצו עד 8B ואם יש לך מחשב טוב הוא יריץ לך מקסימום 25B לא יותר מזה ככה שהקוד שהם כותבים לא איכותי בעליל ביחס למודלים האונליין
בקיצור: לא שווה להריץ זה רק להנאה.
ובקשר לשאלה על הרשת סוכנים התשובה זה אפשרי עם יש לך מחשב חזק מספיק. אבל למה אתה צריך רשת כשהמודל יכול לעשות פרויקט מלא בלי להסתבך? -
@עידו300 לא משתלם זה הענין, אם אין לך איזה מחשב שיכול להריץ את קלואוד אופס 4.7 לא שווה, רב המחשבים הרגילים יריצו עד 8B ואם יש לך מחשב טוב הוא יריץ לך מקסימום 25B לא יותר מזה ככה שהקוד שהם כותבים לא איכותי בעליל ביחס למודלים האונליין
בקיצור: לא שווה להריץ זה רק להנאה.
ובקשר לשאלה על הרשת סוכנים התשובה זה אפשרי עם יש לך מחשב חזק מספיק. אבל למה אתה צריך רשת כשהמודל יכול לעשות פרויקט מלא בלי להסתבך? -
@עידו300 לא הכוונה בלי להסתבך אלא הכוונה בלי שאתה צריך ךהסתבך עם רשת סוכנים אתה יכול מודל אחד .
ובקשר למודל יש לך את סדרת המודלים של Qwen3-Coder-Next שהם המומלצים לקוד. -
@CSS-0 כן, אבל ראינו את המחשבונים המקרטעים שהצלחתם (או שלא...) לעשות... לא יודע כמה אפשר לסמוך עליו.
כשמחלקים את הסוכנים כל אחד לתפקיד שלו זה נותן תוצאות יותר טובות, בפרט אם יש כאלו שתפקידם לנהל ויש כאלו שתפקידם לבדוק באגים.
@עידו300 כתב בבירור | יתרונות בינה מלאכותית לקוד אופליין?:
כן, אבל ראינו את המחשבונים המקרטעים שהצלחתם (או שלא...) לעשות... לא יודע כמה אפשר לסמוך עליו.
א'- המודלים שהשתמשנו בהם לא נועדו לקוד, הם מודלים של שיחה ועשינו תחרות איזה מודל שיחה יצליח לעשות קוד יותר טוב.
והמודל שהבאתי לך זה מודל שנועד מראש לקוד.
ב'- באמת אין שום מודל אופליין ברמה מאד טובה, אף אחד לא יתקרב לקוד שיעשה לך ג'ימיני 2.5.... -
@עידו300 כתב בבירור | יתרונות בינה מלאכותית לקוד אופליין?:
כן, אבל ראינו את המחשבונים המקרטעים שהצלחתם (או שלא...) לעשות... לא יודע כמה אפשר לסמוך עליו.
א'- המודלים שהשתמשנו בהם לא נועדו לקוד, הם מודלים של שיחה ועשינו תחרות איזה מודל שיחה יצליח לעשות קוד יותר טוב.
והמודל שהבאתי לך זה מודל שנועד מראש לקוד.
ב'- באמת אין שום מודל אופליין ברמה מאד טובה, אף אחד לא יתקרב לקוד שיעשה לך ג'ימיני 2.5.... -
ראיתי כאן שרשור שטענו שאין מודל שיכול לכתוב קוד אופליין, והביאו דוגמאות ותחרויות בין כמה מודל, והמצב של כולם בקנטים... יש יתרון כלשהו למודל מקודד אופליין? אפשר ליצור ממנו סוכן או רשת סוכנים שיכתבו ביחד קוד?
@עידו300 מודלים קטנים לא נועדו לקידוד פרוייקט שלם.
השימושים במודלים קטנים בתחום התכנות (יש להם עוד אינספור שימושים אחרים, אבל נתמקד בתכנות), הם לדוגמא תיעוד של קוד, השלמת שורות ואפילו פונקציות שלמות, הוספת הערות לקוד, שאלות על הפרוייקט, ועוד.
יש גם שימושים רבים בתוך הקוד עצמו, לדוגמא להשתמש במודל עבור סיווג טקסט, תרגום, המרת טקסט טבעי לפלט מובנה, ניתוח סנטימנטים ועוד.
אף אחד לא חושב שמודל קטן יכול להחליף מתכנת אנושי.
כמובן הכל בכפוף לשימוש בכלים הנכונים עם הידע המתאים.
אגב, אני אישית הצלחתי ליצור עם Qwen 3.5 0.8B html מרשים שמחקה ווינדוס 11, תוך 3 הנחיות בלבד... -
השימושים במודלים קטנים בתחום התכנות (יש להם עוד אינספור שימושים אחרים, אבל נתמקד בתכנות), הם לדוגמא תיעוד של קוד, השלמת שורות ואפילו פונקציות שלמות, הוספת הערות לקוד, שאלות על הפרוייקט, ועוד.
יש גם שימושים רבים בתוך הקוד עצמו, לדוגמא להשתמש במודל עבור סיווג טקסט, תרגום, המרת טקסט טבעי לפלט מובנה, ניתוח סנטימנטים ועוד.
אגב, אני אישית הצלחתי ליצור עם Qwen 3.5 0.8B html מרשים שמחקה ווינדוס 11, תוך 3 הנחיות בלבד... -
כתב בבירור | יתרונות בינה מלאכותית לקוד אופליין?:
אגב, אני אישית הצלחתי ליצור עם Qwen 3.5 0.8B html מרשים שמחקה ווינדוס 11, תוך 3 הנחיות בלבד...
הנה:
index.zipעכשיו אני אוחז שאז התפלפלנו על ליצור מחשבון... תראה את המחשבון בפנים...
@המלאך -
@א.מ.ד. זה עיצוב די [איך לומר] מעניין.
כמובן ממשק פשוט, אבל מרשים כשמדובר במודל של 3.5b [אאל"ט זה מה שיש לך].@המלאך כתב בבירור | יתרונות בינה מלאכותית לקוד אופליין?:
@א.מ.ד. זה עיצוב די [איך לומר] מעניין.
כמובן ממשק פשוט, אבל מרשים כשמדובר במודל של 3.5 [אאל"ט זה מה שיש לך].זה מודל של 0.8B!!!
3.5 זה הגרסה של QWEN!
תיכנס לתוכנות, תנסה את המחשבון, פנקס רשימות (אפשר לשמור למחשב...) -
כתב בבירור | יתרונות בינה מלאכותית לקוד אופליין?:
אגב, אני אישית הצלחתי ליצור עם Qwen 3.5 0.8B html מרשים שמחקה ווינדוס 11, תוך 3 הנחיות בלבד...
הנה:
index.zipעכשיו אני אוחז שאז התפלפלנו על ליצור מחשבון... תראה את המחשבון בפנים...
@המלאך -
קצת נסטה מהנושא.
מכיון שאני רואה שאתם לא כ"כ ממליצים על סוכנים אופליין...
מישהו יכול לעשות סדר בכל הנושא של הסוכנים?
וכן אני רוצה לעשות מנוי בתשלום ומתלבט איפה קלוד או GPT (שניהם בערך 70 ש"ח לחודש) אולי בכלל משהו אחר?
כמובן מעניין אותי רק קוד לא שאר דברים. -
קצת נסטה מהנושא.
וכן אני רוצה לעשות מנוי בתשלום ומתלבט איפה קלוד או GPT (שניהם בערך 70 ש"ח לחודש) אולי בכלל משהו אחר?
קצת נסטה מהנושא.
קצת נסטה מהנושא.
כמובן מעניין אותי רק קוד לא שאר דברים.