בקשת מידע | חוקיות הפונטים
-
האם מישהו יודע אם על פי דין תורה מותר לאדם פרטי להשתמש בהם?
(הרי הרבה אנשים משתמשים בתוכנות פרוצות )@שקאד לדעתי זה אותו נידון כמו אלבומי מוזיקה יש הטוענים לכאן ויש לכאן
-
זה ממש מטורף שיש אנשים שכל הפרנסה שלהם זה מלעשוק (לא ברור אם על פי דין תורה) אנשים תמימים שלא יודעים!!
@שקאד כתב בשיתוף | חוקיות הפונטים:
זה ממש מטורף שיש אנשים שכל הפרנסה שלהם זה מלעשוק (לא ברור אם על פי דין תורה) אנשים תמימים שלא יודעים!!
ומה נוראה היא המכשלה ורבת הפוקה להיות מן המחליפים את הרודף לנרדף ואת הנרדף לרודף, ואשר לדעת אמתתו אין מקום זולת בספרי הפוסקים אשר מסרום לנו מצוקי תבל רבותנו ז"ל:
(חזו''א אמונה ובטחון ג-א) -
@cannon כתב בשיתוף | גופנים מוצלחים לקונטרסים וחידו"ת:
נראה שקצת לא הוברר החומרה של העינין
חברות הגופנים מחפשים מפרי זכויות ותבעות אותם ללא רחמיםאתה צודק בהחלט.
אני יודע מידיעה - ממישהו שמתעסק מלא בתחום, (הוא בעצמו יוצר פונטים, גם לחברות אלל"ט) שחלק גדול מהכסף שלהם שהם מרוויחים מהפונטים - הוא תביעות על גופים/אנשים שמשתמשים בלי רשות בפונטים שלהם.יש חברה אמריקאית - ששולטת למעשה על רוב שוק הפונטים, היא לא מתעסקת בכלל ביצירה - אלא רק קונה מהיוצרים - ומעסיקה צוות של עו"ד שתובעים כל אחד שמשתמש בפונטים בלי רשיון, והיא עושה מזה מלא כסף!
@יאיר-דניאל כתב בשיתוף | חוקיות הפונטים:
אתה צודק בהחלט.
אני יודע מידיעה - ממישהו שמתעסק מלא בתחום, (הוא בעצמו יוצר פונטים, גם לחברות אלל"ט) שחלק גדול מהכסף שלהם שהם מרוויחים מהפונטים - הוא תביעות על גופים/אנשים שמשתמשים בלי רשות בפונטים שלהם.יש חברה אמריקאית - ששולטת למעשה על רוב שוק הפונטים, היא לא מתעסקת בכלל ביצירה - אלא רק קונה מהיוצרים - ומעסיקה צוות של עו"ד שתובעים כל אחד שמשתמש בפונטים בלי רשיון, והיא עושה מזה מלא כסף!
מה אם זה?!
-
@יאיר-דניאל כתב בשיתוף | חוקיות הפונטים:
אתה צודק בהחלט.
מה אם זה?!
-
אז אולי אם יש למישהו את המאגר השלם של כל הפונטים שבאמת חינמים יואיל בטובו להעלותו לטובת כל האברכים 'העושקים' כדי שלא יקלעו לחובות
בתודה מראש!@שקאד אוקיי, האמת שאין גופניים חינמיים שווים, חוץ ממה שמגיע אם אופיס (שזה גם לא חינם, אלא שכלול ברשיון של אופיס)
יש של גוגל, ועוד כמה, אבל הם לא יפים לספרי קודש -
@שקאד אוקיי, האמת שאין גופניים חינמיים שווים, חוץ ממה שמגיע אם אופיס (שזה גם לא חינם, אלא שכלול ברשיון של אופיס)
יש של גוגל, ועוד כמה, אבל הם לא יפים לספרי קודש@menajemmendel
כלום??!
הרי הפורום מלא אם 'גופנים חינמיים' לרוב! -
@menajemmendel
כלום??!
הרי הפורום מלא אם 'גופנים חינמיים' לרוב! -
אז אולי אם יש למישהו את המאגר השלם של כל הפונטים שבאמת חינמים יואיל בטובו להעלותו לטובת כל האברכים 'העושקים' כדי שלא יקלעו לחובות
בתודה מראש!@שקאד כתב בשיתוף | גופנים מוצלחים לקונטרסים וחידו"ת:
אז אולי אם יש למישהו את המאגר השלם של כל הפונטים שבאמת חינמים
יש לי תקייה שכתוב לי עליה שזה גופנים חינמיים - מעלה תמונה של שמות הגופנים - אם מישהו יוכל לאשר שזה חינמי - אעלה אותה.

עריכה: יש אתר שלם של פונטים - אבל בכתב יד, אם רלוונטי למישהו - שהוקם לזכר הנרצחים בשמחת תורה, שמנציח את הכתב שלהם בפונטים. לא זוכר את שמו כרגע.
זה לשימוש חינמי.
יש שם פונטים ממש יפים! -
@menajemmendel
כלום??!
הרי הפורום מלא אם 'גופנים חינמיים' לרוב!@שקאד אז ככה באז בוא נעשה סדר. יש הבדל בין מה שאנשים פה מפרסמים בפורום בשם "חינמי" שזה אנשים שמעלים כל מיני דברים, כמו התוכנות של ירון וכו', שהם לא באמת חינמיים
אם אתה מדבר על חינמי אמיתי כלומר שהיצרן מסכים,אז אין כמעט. יש פרויקט שקוראים לו קולמוס, שיש שם הרבה, אבל הם כמעט לא יפים, ויש את מה שכתבתי למעלה.
יש לך ריכזו כאן
https://textratz.co.il/פונטים-חינם/
יש כמה דברים שפעם אליהו פריד פרסם בפרוג, אבל הם לא משהו (https://www.prog.co.il/articles/פונטים-בחינם-רבותי.2749/) -
@שקאד אז ככה באז בוא נעשה סדר. יש הבדל בין מה שאנשים פה מפרסמים בפורום בשם "חינמי" שזה אנשים שמעלים כל מיני דברים, כמו התוכנות של ירון וכו', שהם לא באמת חינמיים
אם אתה מדבר על חינמי אמיתי כלומר שהיצרן מסכים,אז אין כמעט. יש פרויקט שקוראים לו קולמוס, שיש שם הרבה, אבל הם כמעט לא יפים, ויש את מה שכתבתי למעלה.
יש לך ריכזו כאן
יש כמה דברים שפעם אליהו פריד פרסם בפרוג, אבל הם לא משהו (https://www.prog.co.il/articles/פונטים-בחינם-רבותי.2749/)@menajemmendel
אז אתה אומר שאני ימחוק את כל הפונטים שיש לי (בערך 25000!!!) מחשש שהאברך לידי הוא סוכן ק ג ב של הרוסי הזה ויום אחד הוא יוריד אותי מנכסי!?!? -
@שקאד אז ככה באז בוא נעשה סדר. יש הבדל בין מה שאנשים פה מפרסמים בפורום בשם "חינמי" שזה אנשים שמעלים כל מיני דברים, כמו התוכנות של ירון וכו', שהם לא באמת חינמיים
יש לך ריכזו כאן
יש כמה דברים שפעם אליהו פריד פרסם בפרוג, אבל הם לא משהו (https://www.prog.co.il/articles/פונטים-בחינם-רבותי.2749/)@menajemmendel יאלה @הישיבע-בוחר תשים את הפונטים שהביאו לך כאן בפוסט הראשי!
שים לב שיש פונטים שחינמים להורדה מאתר היוצר בלבד ולא להפצה כקובץ בכל מקום -
@menajemmendel
אז אתה אומר שאני ימחוק את כל הפונטים שיש לי (בערך 25000!!!) מחשש שהאברך לידי הוא סוכן ק ג ב של הרוסי הזה ויום אחד הוא יוריד אותי מנכסי!?!?@שקאד לא, אם קראת מה שכתבתי מקודם, אני לא ממליץ לאנשים שום דבר
-
@menajemmendel
אז אתה אומר שאני ימחוק את כל הפונטים שיש לי (בערך 25000!!!) מחשש שהאברך לידי הוא סוכן ק ג ב של הרוסי הזה ויום אחד הוא יוריד אותי מנכסי!?!? -
@menajemmendel יאלה @הישיבע-בוחר תשים את הפונטים שהביאו לך כאן בפוסט הראשי!
שים לב שיש פונטים שחינמים להורדה מאתר היוצר בלבד ולא להפצה כקובץ בכל מקום@cannon כתב בשיתוף | חוקיות הפונטים:
@הישיבע-בוחר תשים את הפונטים שהביאו לך כאן בפוסט הראשי!
אני צריך לבדוק שהם יפים
אם אני סתם מעלה אז אני יכול להביא את הקישור שהביאו פה -
@שקאד כתב בשיתוף | חוקיות הפונטים:
אז אתה אומר שאני ימחוק את כל הפונטים שיש לי (בערך 25000!!!) מחשש שהאברך לידי הוא סוכן ק ג ב של הרוסי הזה ויום אחד הוא יוריד אותי מנכסי!?!?
זו אינה הגישה המוסרית הנכונה. הנכונה היא מכיוון שאני לא רוצה לגנוב.
-
@שקאד בגדול כן (זכור לי שזה משהו כמו לא לקחת משהו שהוא שייך לאחרים, תקן אותי אם אני טועה)
תוכל להועיל בטובך לפרשן לי את המילה גנבה
(אני לא הולך להיגרר לפילוספיה) -
@שקאד בגדול כן (זכור לי שזה משהו כמו לא לקחת משהו שהוא שייך לאחרים, תקן אותי אם אני טועה)
תוכל להועיל בטובך לפרשן לי את המילה גנבה
(אני לא הולך להיגרר לפילוספיה)@cannon חבל להיכנס פה לדיון הלכתי - אבל זה ממש לא ברור הנושא הזה - או יותר נכון נמצא במחלוקת, האם דבר שהם קנין רוחני מותרים לשימוש פרטי, עד כמה שאינני מסיק ליוצר - מחמת שלא הייתי משלם על אותו קנין רוחני, והאם המוכר יכול לאסור שימוש אחרי שזה הופץ ברשת.
ואין כאן מקומו, עיינו בפורום לתורה, מסתמא יש על זה איזה 15 שרשורים