דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
  4. בירור | פיתוח מכשיר מצלמה איכותי עם איכות תמונה של סמארטפון ללא סמארטפון

בירור | פיתוח מכשיר מצלמה איכותי עם איכות תמונה של סמארטפון ללא סמארטפון

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
12 פוסטים 9 כותבים 83 צפיות 7 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • כ מנותק
    כ מנותק
    כח הרצון
    כתב נערך לאחרונה על ידי כח הרצון

אני מברר ברצינות היתכנות לפיתוח מכשיר מצלמה ייעודי איכותי שיספק איכות צילום מרשימה כמו סמארטפון טוב, אך ללא סמארטפון.
    נראות אחרת, רק צילום, בלי אינטרנט, בלי אפליקציות, ובלי שימוש כסמארטפון כלל.

השאלה שלי מופנית בעיקר למי שיש לו ניסיון או ידע מהשטח:

האם מישהו מכיר ניסיון כזה שכבר נעשה בעבר – ואם כן, איפה זה נתקע?

האם לדעתכם יש ביקוש אמיתי למכשיר כזה בציבור החרדי, ואיזה סכום אנשים מסוגלים לשלם עבור כזה מכשיר? (יש לציין שמחיר המצלמות האולטימטיביות כיום בבית חרדי עבור צילום באיכות נורמלית מתחילות מאזור ה2,000 שח)

אשמח במיוחד לתגובות ממי שעסק או נגע בפועל בצילום, אלקטרוניקה, יבוא או פיתוח.
    תודה.

ב א.מ.א י 3 תגובות תגובה אחרונה
    1
    • כ כח הרצון

אני מברר ברצינות היתכנות לפיתוח מכשיר מצלמה ייעודי איכותי שיספק איכות צילום מרשימה כמו סמארטפון טוב, אך ללא סמארטפון.

האם לדעתכם יש ביקוש אמיתי למכשיר כזה בציבור החרדי, ואיזה סכום אנשים מסוגלים לשלם עבור כזה מכשיר? (יש לציין שמחיר המצלמות האולטימטיביות כיום בבית חרדי עבור צילום באיכות נורמלית מתחילות מאזור ה2,000 שח)

תודה.

ב מנותק
      ב מנותק
      בינוני
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@כח-הרצון אני מאמין שהנושא הזה יעזור לך,
      סמארטפון עבור מצלמה-מומלץ?

תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • כ כח הרצון

תודה.

א.מ.א מנותק
        א.מ.א מנותק
        א.מ.
        מדריכים
        כתב נערך לאחרונה על ידי א.מ.

@כח-הרצון קודם כל אין סמארטפון עם איכות צילום מרשימה, גם את הטלפון הכי טוב מצלמת קנון (כגון SX740 או G7 MARK III) עוקפת באיכות התמונות (ברוב הפרמטרים, בפרט השימושיים).
        בנוסף, סמארטפוני דגל כיום עולים באזור 5,000 ש"ח ומעלה.
        יש עניין לא רק ברזולוציה של החיישן, אלא גם בגודל החיישן (כמות אור שנכנסת, אפקט בוקה וכו').
        בטלפונים משתמשים בכמה חיישנים בשביל לא להשתמש בזום מכני (כל חיישן קבוע על רמת זום שונה).
        בקיצור - אתה תצטרך משהו שמזכיר בצורה שלו מצלמה - וזה כבר רק לציבור החרדי - וזה יהיה יקר.

כ תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • א.מ.א א.מ.

@כח-הרצון קודם כל אין סמארטפון עם איכות צילום מרשימה, גם את הטלפון הכי טוב מצלמת קנון (כגון SX740 או G7 MARK III) עוקפת באיכות התמונות (ברוב הפרמטרים, בפרט השימושיים).
          בנוסף, סמארטפוני דגל כיום עולים באזור 5,000 ש"ח ומעלה.
          יש עניין לא רק ברזולוציה של החיישן, אלא גם בגודל החיישן (כמות אור שנכנסת, אפקט בוקה וכו').
          בטלפונים משתמשים בכמה חיישנים בשביל לא להשתמש בזום מכני (כל חיישן קבוע על רמת זום שונה).
          בקיצור - אתה תצטרך משהו שמזכיר בצורה שלו מצלמה - וזה כבר רק לציבור החרדי - וזה יהיה יקר.

כ מנותק
          כ מנותק
          כח הרצון
          כתב נערך לאחרונה על ידי כח הרצון

@א.מ. אני אסביר את עצמי קצת יותר:
          א. נכון שמערך המצלמות של סמארטפון + עיבוד התמונה (ISP) המהיר (המשלב אלגוריתמים חכמים וטכנולוגיות AI) אינו בא לתת חלופה למצלמות גדולות מקצועיות כדוגמת הG7 MARK שנתת. מצלמות אלה מיועדות במקורם לצלמים מקצועיים ולא לשימוש ביתי חובבני. (ואגב - מי שלוקח את החומר הגולמי שיוצא ממצלמת G7 מבלי לעבד אותה חיצונית כמו שצריך לא יקבל תמונה יפה כמו שיוצאת במהירות מסמארטפון. חד וחלק).

ב. ופה בדיוק נקודת ההבדל, והאבסורד הגדול, שהציבור החרדי לרוב לא באמת צריך את החיישן הענק של G7 MARK, וגם לא את החיישן הדי גדול של SX740, אלא הוא בסך הכל מבקש תמונה חדה יפה ונקיה הניתנת לשמירה ושיתוף או להדפסה טובה מקסימום על גודל A4. והוא נאלץ לשלם כמה אלפי שקלים בשביל לזכות באפשרות הזו לצלם תמונה סבירה.

ג. מכיון שכיום בציבור הכללי אין מי שלא מחזיק טלפון חכם, ובו כבר השחילו את מערך הצילום החכם (שרק הולך ומשתבח מדור לדור), לכן נהיה מצב שקנון לדוג' כבר לא מייצרים מצלמות איכותיות ביתיות. ועברו להתעסק רק עם המקצועיות.

ד. אתה צודק שהפיקסלים לא קובעים אלא גודל החיישן. ובחלק גדול מהסמארטפונים החיישן הוא קטן וזניח מול מה שהמעבד עושה לתמונה. לכן יש מהסמארטפונים שגודל התמונה שלהם יפה רק על המסך ולא כאשר מגדילים.

ה. מה שאני מתכוון לעשות זה לקחת חיישן שהוא כן גדול יחסית ואיכותי, אבל בפלטפורמה שדומה יותר לסמארטפון.
          דהיינו מבחינת חוויית הצילום המהיר שנותן תמונה יפה ומעובדת מיידית. וכך המכשיר גם לא צריך להיות מאסיבי וגדול כמו מצלמה מקצועית אלא יותר כיס.

(למי שחשוב מאד זום אופטי אכן סמארטפון לא יכול לתת)

ו. צדקת שסמארטפוני דגל חדשים עשויים לעלות באזור ה5,000 שח, אבל מי ביקש לייצר סמארטפון? הצילום הוא תכונה אחד בסמארטפון מני רבות.

(לפי איך שאני התרשמתי, ותתקנו אותי אם אני טועה, כיום כל המצלמות הדיגיטליות הקומפקטיות במחיר של עד 1,000 שח, על שלל מותגיהם השונים כמו סאמויקס ואקיטו וכו' שוות כקליפת השום)

א.מ.א תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • א מנותק
            א מנותק
            איש גמזו
            כתב נערך לאחרונה על ידי איש גמזו

לדוגמא
            פלאפון הדגל של שיומי (אולטרא 15) משתמש בחיישן ענק בגודל אינצ׳ שלם, שזה בעצם כמו החיישן של של הG7.
            והוא נמצא כיום אחד משלושת או ארבעת המקומות הראשונים (תלוי בכל מיני דעות ושיטות) בעולם המצלמות בסלולארים.

אולי זום אמיתי אין לו, אבל כמעט ולא נצרך בשימוש יומיומי זום גדול מאד, ולמקומות שכן צריך יהיה מספיק הזום הדיגיטלי ++
            ה SX740 (שאני מחזיק בביתי) נחת בטעות לערים החרדיות, כיון שהוא כנראה מיועד לציידי ציפורים, עם טווח זום חסר הגיון למשתמש ממוצע.

למיטב זכרוני המצלמה שלהם באה מאיזה שיתוף עם חברת מצלמות גרמנית.
            אולי תעשה איתם שיתוף לבניית מכשיר שיתאים לציבור החרדי...
            .

כל הדיבורים על זה ששום פלאפון לא מגיע לאיכות של הG7, גם והיה והם נכונים, מעלים על פני גיחוך.
            משעשע איך שלא מספיק לבחורה חרדיה מה שמספיק ביותר לבת גילה עם מושגים גבוהים יותר...

למה באתיל תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • א איש גמזו

לדוגמא
              פלאפון הדגל של שיומי (אולטרא 15) משתמש בחיישן ענק בגודל אינצ׳ שלם, שזה בעצם כמו החיישן של של הG7.
              והוא נמצא כיום אחד משלושת או ארבעת המקומות הראשונים (תלוי בכל מיני דעות ושיטות) בעולם המצלמות בסלולארים.

אולי זום אמיתי אין לו, אבל כמעט ולא נצרך בשימוש יומיומי זום גדול מאד, ולמקומות שכן צריך יהיה מספיק הזום הדיגיטלי ++
              ה SX740 (שאני מחזיק בביתי) נחת בטעות לערים החרדיות, כיון שהוא כנראה מיועד לציידי ציפורים, עם טווח זום חסר הגיון למשתמש ממוצע.

למיטב זכרוני המצלמה שלהם באה מאיזה שיתוף עם חברת מצלמות גרמנית.
              אולי תעשה איתם שיתוף לבניית מכשיר שיתאים לציבור החרדי...
              .

כל הדיבורים על זה ששום פלאפון לא מגיע לאיכות של הG7, גם והיה והם נכונים, מעלים על פני גיחוך.
              משעשע איך שלא מספיק לבחורה חרדיה מה שמספיק ביותר לבת גילה עם מושגים גבוהים יותר...

למה באתיל מנותק
              למה באתיל מנותק
              למה באתי
              מדריכים
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@איש-גמזו כתב בבירור | פיתוח מכשיר מצלמה איכותי עם איכות תמונה של סמארטפון ללא סמארטפון:

לבת גילה המשוקצת

ר"ל.
              תינוקת שנשבתה. אסור לשפוט.

אשמח אם תמחק.

ת תגובה 1 תגובה אחרונה
              2
              • למה באתיל למה באתי

@איש-גמזו כתב בבירור | פיתוח מכשיר מצלמה איכותי עם איכות תמונה של סמארטפון ללא סמארטפון:

לבת גילה המשוקצת

ר"ל.
                תינוקת שנשבתה. אסור לשפוט.

אשמח אם תמחק.

ת מחובר
                ת מחובר
                תקמא
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@למה-באתי הוא מתכוון לגויה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                1
                • כ כח הרצון

@א.מ. אני אסביר את עצמי קצת יותר:
                  א. נכון שמערך המצלמות של סמארטפון + עיבוד התמונה (ISP) המהיר (המשלב אלגוריתמים חכמים וטכנולוגיות AI) אינו בא לתת חלופה למצלמות גדולות מקצועיות כדוגמת הG7 MARK שנתת. מצלמות אלה מיועדות במקורם לצלמים מקצועיים ולא לשימוש ביתי חובבני. (ואגב - מי שלוקח את החומר הגולמי שיוצא ממצלמת G7 מבלי לעבד אותה חיצונית כמו שצריך לא יקבל תמונה יפה כמו שיוצאת במהירות מסמארטפון. חד וחלק).

ב. ופה בדיוק נקודת ההבדל, והאבסורד הגדול, שהציבור החרדי לרוב לא באמת צריך את החיישן הענק של G7 MARK, וגם לא את החיישן הדי גדול של SX740, אלא הוא בסך הכל מבקש תמונה חדה יפה ונקיה הניתנת לשמירה ושיתוף או להדפסה טובה מקסימום על גודל A4. והוא נאלץ לשלם כמה אלפי שקלים בשביל לזכות באפשרות הזו לצלם תמונה סבירה.

ג. מכיון שכיום בציבור הכללי אין מי שלא מחזיק טלפון חכם, ובו כבר השחילו את מערך הצילום החכם (שרק הולך ומשתבח מדור לדור), לכן נהיה מצב שקנון לדוג' כבר לא מייצרים מצלמות איכותיות ביתיות. ועברו להתעסק רק עם המקצועיות.

ד. אתה צודק שהפיקסלים לא קובעים אלא גודל החיישן. ובחלק גדול מהסמארטפונים החיישן הוא קטן וזניח מול מה שהמעבד עושה לתמונה. לכן יש מהסמארטפונים שגודל התמונה שלהם יפה רק על המסך ולא כאשר מגדילים.

ה. מה שאני מתכוון לעשות זה לקחת חיישן שהוא כן גדול יחסית ואיכותי, אבל בפלטפורמה שדומה יותר לסמארטפון.
                  דהיינו מבחינת חוויית הצילום המהיר שנותן תמונה יפה ומעובדת מיידית. וכך המכשיר גם לא צריך להיות מאסיבי וגדול כמו מצלמה מקצועית אלא יותר כיס.

(למי שחשוב מאד זום אופטי אכן סמארטפון לא יכול לתת)

ו. צדקת שסמארטפוני דגל חדשים עשויים לעלות באזור ה5,000 שח, אבל מי ביקש לייצר סמארטפון? הצילום הוא תכונה אחד בסמארטפון מני רבות.

(לפי איך שאני התרשמתי, ותתקנו אותי אם אני טועה, כיום כל המצלמות הדיגיטליות הקומפקטיות במחיר של עד 1,000 שח, על שלל מותגיהם השונים כמו סאמויקס ואקיטו וכו' שוות כקליפת השום)

א.מ.א מנותק
                  א.מ.א מנותק
                  א.מ.
                  מדריכים
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@כח-הרצון כתב בבירור | פיתוח מכשיר מצלמה איכותי עם איכות תמונה של סמארטפון ללא סמארטפון:

קודם כל ניכר שאתה מבין מה שאתה כותב, אך יש לי כמה הערות...

מי שלוקח את החומר הגולמי שיוצא ממצלמת G7 מבלי לעבד אותה חיצונית כמו שצריך לא יקבל תמונה יפה כמו שיוצאת במהירות מסמארטפון. חד וחלק

גם ללא עיבוד תמונה מ-G7 תהיה איכותית יותר, עיבוד נצרך רק ב-RAW.

@כח-הרצון כתב בבירור | פיתוח מכשיר מצלמה איכותי עם איכות תמונה של סמארטפון ללא סמארטפון:

צדקת שסמארטפוני דגל חדשים עשויים לעלות באזור ה5,000 שח, אבל מי ביקש לייצר סמארטפון? הצילום הוא תכונה אחד בסמארטפון מני רבות

אבל צריך הרבה מהרכיבים היותר יקרים, מעבד, סוללה, מסך, אחסון, חיישני המצלמה עצמם וכו'...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • אביעדא מנותק
                    אביעדא מנותק
                    אביעד
                    מדריכים
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@כח-הרצון
                    אני אסביר משהו שאמרתי כבר כמה פעמים
                    תלוי מה אתה רוצה בפועל
                    אם אתה רק רוצה 'מזכרת' מהתמונות ולצפות בהם בטלפון- מצויין זה באמת מה שסמארטפון נותן (כמובן יש מגבלה, אבל בעיקרון)
                    אם אתה מתכנן לפתח את התמונות אל תתקרב לסמארטפון (אא"כ האיכות לא מעניינת אותך בכלל)
                    האיכות של התמונות היא בעיקר במסך (לא רק, אבל בעיקר)
                    ערכתי עכשיו סרטון קולולם לישיבה בפנמה- וההבדלים בין רוב הסרטון דצולם במצלמה לבין שתי סרטונים שצולמו באייפון 16 פרו מקס- עולם ומלואו וזה פשוט נראה גרוע בצורה מחרידה (וכמובן זה צולם ב"פור קיי"..)
                    לא משנה כמה אנשים יגידו שאני מבלבל וזה לא מדוייק- אבל תצאו מהסרט הזה שסמארטפון מתקרב למצלמה ואפילו לא מקצועית, כל עוד מדובר על מצלמה טובה- במבחן התוצאה המצלמה תתן ביצועים יותר טובים (למרות שבמסך של הסמארטפון נראה אחרת).

לכל המדריכים שלי
                    מסקרן אותך להבין יותר לעומק מה זה מחשב?
                    תראה את זה!

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    • כ כח הרצון

תודה.

י מנותק
                      י מנותק
                      יוסף3
                      כתב נערך לאחרונה על ידי יוסף3

@כח-הרצון
                      למה לא לפתח כיסוי סמארטפון איכותי המדמה מצלמה ?
                      לאחר הכיסוי של הסמארטפון יראה הסמרטפון כמצלמה ולא כסמארטפון, ולגבי הסינון הרי יש למשל את קיידרואיד, לא חושב שמסובך להתאים כך שיהיה אך ורק את אפליקציית המצלמה ללא שום דבר אחר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • אביעדא אביעד

@כח-הרצון
                        אני אסביר משהו שאמרתי כבר כמה פעמים
                        תלוי מה אתה רוצה בפועל
                        אם אתה רק רוצה 'מזכרת' מהתמונות ולצפות בהם בטלפון- מצויין זה באמת מה שסמארטפון נותן (כמובן יש מגבלה, אבל בעיקרון)
                        אם אתה מתכנן לפתח את התמונות אל תתקרב לסמארטפון (אא"כ האיכות לא מעניינת אותך בכלל)
                        האיכות של התמונות היא בעיקר במסך (לא רק, אבל בעיקר)
                        ערכתי עכשיו סרטון קולולם לישיבה בפנמה- וההבדלים בין רוב הסרטון דצולם במצלמה לבין שתי סרטונים שצולמו באייפון 16 פרו מקס- עולם ומלואו וזה פשוט נראה גרוע בצורה מחרידה (וכמובן זה צולם ב"פור קיי"..)
                        לא משנה כמה אנשים יגידו שאני מבלבל וזה לא מדוייק- אבל תצאו מהסרט הזה שסמארטפון מתקרב למצלמה ואפילו לא מקצועית, כל עוד מדובר על מצלמה טובה- במבחן התוצאה המצלמה תתן ביצועים יותר טובים (למרות שבמסך של הסמארטפון נראה אחרת).

פ מחובר
                        פ מחובר
                        פורים רב
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@אביעד
                        מענין אותי להבין מדוע אתה כותב שתמונות בסמארטפון הם גרועות ממלמה ביתית
                        אני היייתי בבודפסט באנדרטת הנעליים בלילה ממול יש שם איזה מבצר רציני
                        ניסיתי לצלפ עם קנון 740 והיה עדיף שאני יצלם בלי פלאש כדי שיצא תמונה "בערך"....
                        הגיע לשם מישהו עם סמארטפון וביקש ממני לצלם אותו
                        בלי פלאש ובלי שינויים, לחיצה אחת ויצאה תמונה מדהימה על המסך
                        ביקשתי ממנו לצלם אותי ולשלוח לי במייל ויצא תמונות מדהימות מאד

ראיתי גם תמונות מדהימות של 25MB שצולמו בסמארטפון , כמה שתגדיל אותם לא תאבד את האיכות

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • פ מחובר
                          פ מחובר
                          פורים רב
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

לעצם הנושא
                          אני יודע שאאוטנט ישבו על המדוכה הרבה זמן
                          והם טוענים שא"א לעקר את האינטרנט לגמרי כי צריך את זה לתיקונים ועדכוני גרסה
                          בנוסף אייפון/ סמארטפון איכותי עם מצלמה איכותית כבר עולה כמה אלפים ואנשים לא יסכימו לשלם עליו עוד כסף גם על חסימה וכו' ולכאו' זה יצטרך תשלום חודשי לחסימה כמו הדרן שתשמור על האינטרנט ולא של לשבור שם איזה רכיב וזהו.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון
                          0
                          • חוקי הפורום
                          • פופולרי
                          • לא נפתר
                          • משתמשים