שיתוף | בינה מלאכותית (AI) לשאלות תורניות
-
@ליה-ט הוא שואב את המידע שלו מספרים וכתבות על זה כמו כל בינה.
אפשר לשער שהוא יודע על זה מספיק, אבל אתה יכול לבדוק. -
בסיעתא דשמיא, ולאחר עמל רב, אני שמח להציג בפניכם את אתר „בינתא”.
האתר כולל מערכת בינה מלאכותית (AI) המיועדת למענה על שאלות תורניות בצורה מדויקת ומבוססת מקורות.
בכל שאלה המערכת נעזרת במקורות תורניים כדי לבנות את התשובה, ולמשתמש מוצגת התשובה בצירוף המראי־מקומות הרלוונטיים, כדי שיוכל לעיין במקורות ולבחון אותם בעצמו.חשוב להדגיש: האתר נועד כעזר וסיוע ללימוד בלבד, ואין להסתמך עליו למעשה לפסיקת הלכה וכדומה.
לעת עתה האתר פתוח לשימוש חינמי ללא הגבלה.המערכת נמצאת עדיין בשלב הרצה, ולכן ייתכנו לעיתים שיבושים ותקלות.
אשמח מאוד לכל הערה, ביקורת בונה והצעות לייעול ושיפור.
-
ספרי חב"ד שאינם זמינים לי:
מאת הרבי מליובאוויטש (אדמו"ר האחרון):ליקוטי שיחות
ספר המאמרים (כל הכרכים)
תורת מנחם
המאמר "ואתה תצוה" תשנ"ב
מאת אדמו"רי חב"ד האחרים:המשך תרס"ו (אדמו"ר הרש"ב)
מאמרי אדמו"ר האמצעי
דרך מצוותיך (הצמח צדק)
ספרי אור התורה.(כנראה שלא רק זה מה שחסר אצלו)
-
ספרי חב"ד שאינם זמינים לי:
מאת הרבי מליובאוויטש (אדמו"ר האחרון):ליקוטי שיחות
ספר המאמרים (כל הכרכים)
תורת מנחם
המאמר "ואתה תצוה" תשנ"ב
מאת אדמו"רי חב"ד האחרים:המשך תרס"ו (אדמו"ר הרש"ב)
מאמרי אדמו"ר האמצעי
דרך מצוותיך (הצמח צדק)
ספרי אור התורה.(כנראה שלא רק זה מה שחסר אצלו)
-
-
-
@DYDY6137
כמובן אופליין יהיה אידאלי, אבל כיום מודלים שיכולים לרוץ על מחשב אישי רחוקים מאוד מה"בינה" של מודלים שרצים על שרתי הענק של חברות הAI, כך שזה לא יהיה דומה.
כמובן ניתן גם לפתח דברים פשוטים יותר, לעת עתה אני לא עוסק בכך, אולי בעתיד.@יוסף3 כתב בשיתוף | בינה מלאכותית (AI) לשאלות תורניות:
כמובן אופליין יהיה אידאלי, אבל כיום מודלים שיכולים לרוץ על מחשב אישי רחוקים מאוד מה"בינה" של מודלים שרצים על שרתי הענק של חברות הAI, כך שזה לא יהיה דומה.
Gemma 3n 4B בכלל לא רע
ובטח אחרי כוונון
לדעתי יש מה לבנות עליואשמח לעזור אם צריך
ולדעתי כדאי לבנות את זה על בסיס התוכנה זית של @sivan22אגב: כל הכבוד!!!! לך בכוחך זה!
דעתי האישית שאין מה לחשוש מפני פסיקה בAI צורת התשובה (ובדקתי כמה תשובות) היא לא מה לעשות אלא דין עם מקורות (וזה כל אחד שמחפף בלימודו יש לו את זה והוא יכול לטעות חופשי) ולכן כל אחד שרואה כזה סגנון תשובה בודק לבד
בכל אופן מי שסומך על AI בעיתו האישית כמו מי שסומך עליו בהכרעה לניתוח
זה כלי שימושי ומאוד
מיש מפחד שיפחד מחפיפניקים וקלי דעת ומהם הוא יכול לפחד גם בלי AI