המלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות
-
@אלישע-מואב-0 @מעיין-דני @דאבל אונקי הוא לא בחירה טובה להריץ עליו מערכת הפעלה משתי סיבות עיקריות
גם אם האונקי יהיה מאוד מהיר בקריאה רציפה זה לא אומר שהוא יהיה מהיר בקריאה אקראית
זה כנראה יעבוד במהירות נסבלת בשימוש קל אבל לא משהו עם הרבה קריאות וכתיבות
נקודה שניה וקריטית היא שזיכרון NAND מוגבל בכמות הכתיבות המקסימלית לכל תא זיכרון ואם בדיסקים קשיחים שמים זיכרון איכותי יחסית שמאפשר כמה אלפי כתיבות לכל תא הרי שבאונקי שמים זיכרון איכותי הרבה פחות ובגלל האינטנסיביות שבה מערכת ההפעלה כותבת לכונן אחרי לא הרבה זמן במקרה הטוב הוא יהפוך למוגן מפני כתיבה מהר מאוד ובמקרה היותר מצוי האונקי ימות בלי הודעה מוקדמת והחומר שעליו יאבד
יש אונקיים וכרטיסי זיכרון שהם יותר עמידים מבחינה הזאת אבל עדיין לא מתקרבים לרמה של דיסק קשיח קלאסי ולא מודדים אותם על פי המהירות שלהם@מתכנת-חובב נכון, יש היום NVME והכי טוב להשתמש בו...
אבל הוא ביקש אונקי וזה הכי טוב שאני מכיר. במיוחד בהפעלת מערכות LIVE שונות, אני משתמש הרבה זמן ללא בעיה, במיוחד שתכלס' הקובץ נטען לראם. -
@מתכנת-חובב נכון, יש היום NVME והכי טוב להשתמש בו...
אבל הוא ביקש אונקי וזה הכי טוב שאני מכיר. במיוחד בהפעלת מערכות LIVE שונות, אני משתמש הרבה זמן ללא בעיה, במיוחד שתכלס' הקובץ נטען לראם.@דאבל כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
אבל הוא ביקש אונקי וזה הכי טוב שאני מכיר. במיוחד בהפעלת מערכות LIVE שונות, אני משתמש הרבה זמן ללא בעיה, במיוחד שתכלס' הקובץ נטען לראם.צודק לא שמתי לב שהוא דיבר על מערכת בלייב חשבתי שהוא מדבר על התקנה ועל זה דיברתי
בכל אופן אם זה רק להעלות בלייב לא צריך אונקי מפלצתי
יש לי משהו של סמסונג (Samsung BAR Plus 128GB) שקניתי בעלי אקספרס לפני כמה שנים ומחזיק לי יופי עד היום עם מהירות של 300 מ"ב קריאה לשניה (כתיבה לא חשובה במקרים כאלו) הוא אמנם מתחמם מאוד אבל זה הגיוני ונורמלי
אין גם עניין בבקר מיוחד או מהירויות קיצוניות אז חבל להשקיע על זה כסף (גם הפצה של 4 גי'גה ב 200 מגה לשניה תטען תוך 20 שניות שזה די כלום בשביל מערכת שעולה מאונקי של 60 שקל)
בקר איכותי רלוונטי אולי במערכת שמותקנת על האונקי עצמו שאז כדאי משהו שיש בו DRAM ומהירות אקראית טובה (כמו סדרת ה extreme pro שיש לה ביצועים רנדומליים טובים רק שאין לה DRAM והיא לא מומלצת מהטעם שכתבתי לעיל) -
@דאבל כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
אפשר לבדוק את זה בפועל.
איך בודקים את זה?
על כונן שעדיין לא קנו? -
אבל הוא ביקש אונקי וזה הכי טוב שאני מכיר. במיוחד בהפעלת מערכות LIVE שונות, אני משתמש הרבה זמן ללא בעיה, במיוחד שתכלס' הקובץ נטען לראם.צודק לא שמתי לב שהוא דיבר על מערכת בלייב חשבתי שהוא מדבר על התקנה ועל זה דיברתי
יש לי משהו של סמסונג (Samsung BAR Plus 128GB) שקניתי בעלי אקספרס לפני כמה שנים ומחזיק לי יופי עד היום עם מהירות של 300 מ"ב קריאה לשניה (כתיבה לא חשובה במקרים כאלו) הוא אמנם מתחמם מאוד אבל זה הגיוני ונורמלי
אין גם עניין בבקר מיוחד או מהירויות קיצוניות אז חבל להשקיע על זה כסף (גם הפצה של 4 גי'גה ב 200 מגה לשניה תטען תוך 20 שניות שזה די כלום בשביל מערכת שעולה מאונקי של 60 שקל)
בקר איכותי רלוונטי אולי במערכת שמותקנת על האונקי עצמו שאז כדאי משהו שיש בו DRAM ומהירות אקראית טובה (כמו סדרת ה extreme pro שיש לה ביצועים רנדומליים טובים רק שאין לה DRAM והיא לא מומלצת מהטעם שכתבתי לעיל)@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
צודק לא שמתי לב שהוא דיבר על מערכת בלייב חשבתי שהוא מדבר על התקנה ועל זה דיברתי
יש לי משהו של סמסונג (Samsung BAR Plus 128GB) שקניתי בעלי אקספרס לפני כמה שנים ומחזיק לי יופי עד היום עם מהירות של 300 מ"ב קריאה לשניה (כתיבה לא חשובה במקרים כאלו) הוא אמנם מתחמם מאוד אבל זה הגיוני ונורמלי@מתכנת-חובב ו @דאבל תודה רבה
לפי מה שאתם אומרים גם הקינגסטון שלי היה אמור לעבוד והוא ממש זבל
ובכל אופן לגבי מערכת שכן מותקנת יש לי כמה שאלות
האם מערכת שלמה שמונחת בונטוי (היא לא לייב רק לקחתי קובץ אימג' של מערכת דואל בוט ושמתי שם און כמו השיטה של @ע-ה-דכו-ע https://mitmachim.top/topic/84944/מדריך-מדריך-התקנת-מערכת-הפעלה-על-כונן-וירטואלי-vhd-vhdx-.) גם עולה ללייב ולא צריכה בקרשאלה שניה למערכת שכן מותקנת בכל אופן מה האופציה הכי טובה אם אני כן לוקח אונקי למרות שזה לא מומלץ כמו שאמרתם
שלוש לגבי
@דאבל כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:@מתכנת-חובב נכון, יש היום NVME והכי טוב להשתמש בו...
יש את ה3320 שהוא הכי קטן למיטב ידיעתי ויש לו מארזים חמודים התכוונת לזה או למשהו אחר כי רציתי לקנות ולהשתמש במקום אונקי אבל חיכיתי לשמוע ממישהו שמכיר
-
בקר איכותי רלוונטי אולי במערכת שמותקנת על האונקי עצמו שאז כדאי משהו שיש בו DRAM ומהירות אקראית טובה (כמו סדרת ה extreme pro שיש לה ביצועים רנדומליים טובים רק שאין לה DRAM והיא לא מומלצת מהטעם שכתבתי לעיל)@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
אין גם עניין בבקר מיוחד או מהירויות קיצוניות אז חבל להשקיע על זה כסף (גם הפצה של 4 גי'גה ב 200 מגה לשניה תטען תוך 20 שניות שזה די כלום בשביל מערכת שעולה מאונקי של 60 שקל)אגב מה עם זה? (יש לי קריץ לגבי USB זעירים🤯) https://www.samsung.com/uk/memory-storage/usb-flash-drive/usb-flash-drive-fit-plus-256gb-black-muf-256ab-apc/
-
@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
צודק לא שמתי לב שהוא דיבר על מערכת בלייב חשבתי שהוא מדבר על התקנה ועל זה דיברתי
יש לי משהו של סמסונג (Samsung BAR Plus 128GB) שקניתי בעלי אקספרס לפני כמה שנים ומחזיק לי יופי עד היום עם מהירות של 300 מ"ב קריאה לשניה (כתיבה לא חשובה במקרים כאלו) הוא אמנם מתחמם מאוד אבל זה הגיוני ונורמלי@מתכנת-חובב ו @דאבל תודה רבה
לפי מה שאתם אומרים גם הקינגסטון שלי היה אמור לעבוד והוא ממש זבל
ובכל אופן לגבי מערכת שכן מותקנת יש לי כמה שאלות
האם מערכת שלמה שמונחת בונטוי (היא לא לייב רק לקחתי קובץ אימג' של מערכת דואל בוט ושמתי שם און כמו השיטה של @ע-ה-דכו-ע https://mitmachim.top/topic/84944/מדריך-מדריך-התקנת-מערכת-הפעלה-על-כונן-וירטואלי-vhd-vhdx-.) גם עולה ללייב ולא צריכה בקרשאלה שניה למערכת שכן מותקנת בכל אופן מה האופציה הכי טובה אם אני כן לוקח אונקי למרות שזה לא מומלץ כמו שאמרתם
שלוש לגבי
@דאבל כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:@מתכנת-חובב נכון, יש היום NVME והכי טוב להשתמש בו...
יש את ה3320 שהוא הכי קטן למיטב ידיעתי ויש לו מארזים חמודים התכוונת לזה או למשהו אחר כי רציתי לקנות ולהשתמש במקום אונקי אבל חיכיתי לשמוע ממישהו שמכיר
@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
@מתכנת-חובב ו @דאבל תודה רבה
לפי מה שאתם אומרים גם הקינגסטון שלי היה אמור לעבוד והוא ממש זבלאמנם יש לו לכאורה בקר גרוע אבל זה לא אמור להשפיע כמעט בקריאה רציפה
יכול להיות שהוא פשוט מתחמם מידי או זיכרון ממש זול שסובל מ bit rot - אם זה קובץ שכבר יושב על האונקי הרבה זמן תנסה להעתיק את ה iso שוב פעם מהמחשב לאונקי וכנראה זה יפתור את בעיית האיטיות לפחות חלקית@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
האם מערכת שלמה שמונחת בונטוי (היא לא לייב רק לקחתי קובץ אימג' של מערכת דואל בוט ושמתי שם און כמו השיטה של @ע-ה-דכו-ע https://mitmachim.top/topic/84944/מדריך-מדריך-התקנת-מערכת-הפעלה-על-כונן-וירטואלי-vhd-vhdx-.) גם עולה ללייב ולא צריכה בקר
היא לא עולה לראם
שאלה שניה למערכת שכן מותקנת בכל אופן מה האופציה הכי טובה אם אני כן לוקח אונקי למרות שזה לא מומלץ כמו שאמרתם
באונקי - משהו כמו ה extreme pro שהוזכר אם כי גם אם אתה משתמש בו תתכונן לזה שיום אחד לא רחוק במיוחד הוא ימות לך פתאום (אם כי לאט יותר מדגמים פשוטים)
אתה כנראה מתכוון ל 2230 שהוא לכאורה הפתרון למקרה שלך אבל שים לב שברוב המתאמים TRIM לא יתמך מה שיוריד בביצועים ובאורך חיי הכונן לאורך זמן אבל בפער זאת האופציה הכי טובה
אגב מה עם זה? (יש לי קריץ לגבי USB זעירים🤯) https://www.samsung.com/uk/memory-storage/usb-flash-drive/usb-flash-drive-fit-plus-256gb-black-muf-256ab-apc/
כונן קטן כל כך יתחמם מאוד תחת מאמץ וגם יאבד ביצועים בגלל זה
-
@מתכנת-חובב ו @דאבל תודה רבה
לפי מה שאתם אומרים גם הקינגסטון שלי היה אמור לעבוד והוא ממש זבלאמנם יש לו לכאורה בקר גרוע אבל זה לא אמור להשפיע כמעט בקריאה רציפה
יכול להיות שהוא פשוט מתחמם מידי או זיכרון ממש זול שסובל מ bit rot - אם זה קובץ שכבר יושב על האונקי הרבה זמן תנסה להעתיק את ה iso שוב פעם מהמחשב לאונקי וכנראה זה יפתור את בעיית האיטיות לפחות חלקית@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
האם מערכת שלמה שמונחת בונטוי (היא לא לייב רק לקחתי קובץ אימג' של מערכת דואל בוט ושמתי שם און כמו השיטה של @ע-ה-דכו-ע https://mitmachim.top/topic/84944/מדריך-מדריך-התקנת-מערכת-הפעלה-על-כונן-וירטואלי-vhd-vhdx-.) גם עולה ללייב ולא צריכה בקר
היא לא עולה לראם
שאלה שניה למערכת שכן מותקנת בכל אופן מה האופציה הכי טובה אם אני כן לוקח אונקי למרות שזה לא מומלץ כמו שאמרתם
באונקי - משהו כמו ה extreme pro שהוזכר אם כי גם אם אתה משתמש בו תתכונן לזה שיום אחד לא רחוק במיוחד הוא ימות לך פתאום (אם כי לאט יותר מדגמים פשוטים)
אתה כנראה מתכוון ל 2230 שהוא לכאורה הפתרון למקרה שלך אבל שים לב שברוב המתאמים TRIM לא יתמך מה שיוריד בביצועים ובאורך חיי הכונן לאורך זמן אבל בפער זאת האופציה הכי טובה
אגב מה עם זה? (יש לי קריץ לגבי USB זעירים🤯) https://www.samsung.com/uk/memory-storage/usb-flash-drive/usb-flash-drive-fit-plus-256gb-black-muf-256ab-apc/
הם כותבים שיש לו עמידות טמפרטורה יותר גבוהה מה Samsung BAR Plus
דוקא קלוד כותב ששני האונקים האלה הכי טובים למערכות הפעלה אם אני לא בוחר NMVE ולגבי ה extreme pro הוא ממש זלזל הוא כתב שזה קשור משהו ל IOPS Random 4K (לא מבין מספיק)ואגב לגבי
@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:אתה כנראה מתכוון ל 2230 שהוא לכאורה הפתרון למקרה שלך אבל שים לב שברוב המתאמים TRIM לא יתמך מה שיוריד בביצועים ובאורך חיי הכונן לאורך זמן אבל בפער זאת האופציה הכי טובה
תוכל להסביר לי יותר??????
תודה רבה כל אופן -
דוקא קלוד כותב ששני האונקים האלה הכי טובים למערכות הפעלה אם אני לא בוחר NMVE ולגבי ה extreme pro הוא ממש זלזל הוא כתב שזה קשור משהו ל IOPS Random 4K (לא מבין מספיק)ואגב לגבי
@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:אתה כנראה מתכוון ל 2230 שהוא לכאורה הפתרון למקרה שלך אבל שים לב שברוב המתאמים TRIM לא יתמך מה שיוריד בביצועים ובאורך חיי הכונן לאורך זמן אבל בפער זאת האופציה הכי טובה
תודה רבה כל אופן@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
וודאי שתהיה לו עמידות גבוהה יותר
בגלל שהוא קטן ולחום שהוא מפיק אין הרבה שטח פנים להנדף ממנו הוא חם יותר מאונקי גדול יותר כמו ה samsung bar ולכן הוא גם צריך להיות עמיד יותר בחום
בכל אופן בגלל שהוא מתחמם יותר זה יגרום לו להוריד מהירות תחת עומס@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
דוקא קלוד כותב ששני האונקים האלה הכי טובים למערכות הפעלה אם אני לא בוחר NMVE ולגבי ה extreme pro הוא ממש זלזל הוא כתב שזה קשור משהו ל IOPS Random 4K (לא מבין מספיק)
אז אל תקשיב לו (אתה יכול אם אתה רוצה זאת רק עצתי)
מה שהוא כתב זאת הזיה מוחלטת@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
לגבי התיקון - כוננים בחיבור M.2 מגיעים בכמה גדלים שמסומנים לפי הגודל שלהם - 2 ספרות למ"מ של הרוחב ושתיים לאורך ככה ש 2280 - 22 מ"מ רוחב ו 80 מ"מ אורך והכי קטן שיש זה 2230
לגבי ה TRIM זה קצת מורכב להסביר טכנית מה זה אבל בגדול זה פיצ'ר שמשפר את ביצועי הכונן ומאריך את החיים שלו העניין הוא שהוא תלוי בפקודה שהמחשב מעביר לכונן ולא כל מתאם עובד בפרוטוקול שמעביר את הפקודה הזאת או שגורם למחשב להבין שאפשר להעביר אותה -
וודאי שתהיה לו עמידות גבוהה יותר
בגלל שהוא קטן ולחום שהוא מפיק אין הרבה שטח פנים להנדף ממנו הוא חם יותר מאונקי גדול יותר כמו ה samsung bar ולכן הוא גם צריך להיות עמיד יותר בחום
בכל אופן בגלל שהוא מתחמם יותר זה יגרום לו להוריד מהירות תחת עומס@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
דוקא קלוד כותב ששני האונקים האלה הכי טובים למערכות הפעלה אם אני לא בוחר NMVE ולגבי ה extreme pro הוא ממש זלזל הוא כתב שזה קשור משהו ל IOPS Random 4K (לא מבין מספיק)
אז אל תקשיב לו (אתה יכול אם אתה רוצה זאת רק עצתי)
מה שהוא כתב זאת הזיה מוחלטת@אלישע-מואב-0 כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
לגבי התיקון - כוננים בחיבור M.2 מגיעים בכמה גדלים שמסומנים לפי הגודל שלהם - 2 ספרות למ"מ של הרוחב ושתיים לאורך ככה ש 2280 - 22 מ"מ רוחב ו 80 מ"מ אורך והכי קטן שיש זה 2230
לגבי ה TRIM זה קצת מורכב להסביר טכנית מה זה אבל בגדול זה פיצ'ר שמשפר את ביצועי הכונן ומאריך את החיים שלו העניין הוא שהוא תלוי בפקודה שהמחשב מעביר לכונן ולא כל מתאם עובד בפרוטוקול שמעביר את הפקודה הזאת או שגורם למחשב להבין שאפשר להעביר אותה@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
זאת רק עצתי
אז תכלס אם אני כן בוחר באונקי מה הכי פחות גרוע או שכדאי ללכת על מיקרו לבחור באקסטרים פרו? מה עצתך??
אני כן בודק 2230 רוצה להסביר לי איך אני בודק אם יש לו TRIM -
זאת רק עצתי
אז תכלס אם אני כן בוחר באונקי מה הכי פחות גרוע או שכדאי ללכת על מיקרו לבחור באקסטרים פרו? מה עצתך??
אני כן בודק 2230 רוצה להסביר לי איך אני בודק אם יש לו TRIM@אלישע-מואב-0 אונקי להתקנת מערכת הפעלה עליו או להעלות דברים כמו לינוקס לייב?
לגבי ה TRIM צריך שהמתאם יתמוך ואין לי זמן לחפש אחד תומך מצטער -
@אלישע-מואב-0 אונקי להתקנת מערכת הפעלה עליו או להעלות דברים כמו לינוקס לייב?
לגבי ה TRIM צריך שהמתאם יתמוך ואין לי זמן לחפש אחד תומך מצטער@מתכנת-חובב כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
אונקי להתקנת מערכת הפעלה עליו או להעלות דברים כמו לינוקס לייב?
גם וגם
סליחה על הטרטור -
אונקי להתקנת מערכת הפעלה עליו או להעלות דברים כמו לינוקס לייב?
גם וגם
סליחה על הטרטור@אלישע-מואב-0 למערכת הפעלה קח NVMe
אם אין אופציה לך על ה extreme pro אבל אל תצפה גם ממנו ליותר מידי -
אם יש למישהו קישור אמין לאחד המוצרים שהומלצו בשרשור הזה - אשמח!
-
@בנימין-מחשבים כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
אתה מתכון ל2230 או ליו אס בי או למיקרו?
-
@בנימין-מחשבים כתב בהמלצה | המלצה עבור כונן USB למערכות הפעלה ניידות:
אתה מתכון ל2230 או ליו אס בי או למיקרו?
@אלישע-מואב-0 אני מתכוון לכל התקן אחסון זיכרון נייד זול שיכול אולי להתאים לווינדוס טו גו וכדו'
תודה מראש!