בעיה | התקנה מלאה של FydeOS על כונן חיצוני – לא נשמרים נתונים
-
אני מנסה לבצע התקנה מלאה של FydeOS על כונן חיצוני SSD, במטרה שהמערכת תהיה ניידת ותשמור נתונים. למרות שהכונן החיצוני מוכן לגמרי, הבעיה היא:
במהלך ההתקנה, FydeOS שופך את קבצי GRUB וה־EFI על מחיצת האתחול שבכונן הפנימי שבו מותקן Windows, במקום על החיצוני.
בעיה זו הוזכרה ע"י @דער-צדיק-נסתר כאן לגבי לינוקס אובונטו
כאשר אני מנתק את הכונן החיצוני ומחבר אותו למחשב אחר, המערכת רצה כ־Live בלבד – כלומר אין שמירת נתונים, למרות שהתקנה מלאה בוצעה.
ניסיתי את הפתרונות של @דער-צדיק-נסתר הסרת דגלי boot ו־esp במחיצת EFI של הדיסק הפנימי וזה לא עזר
אם מישהו יכול להסביר למה זה או להציע פתרון אני אשמח
-
א אלישע מואב 0 סימן נושא זה כשאלה
-
אני מנסה לבצע התקנה מלאה של FydeOS על כונן חיצוני SSD, במטרה שהמערכת תהיה ניידת ותשמור נתונים. למרות שהכונן החיצוני מוכן לגמרי, הבעיה היא:
במהלך ההתקנה, FydeOS שופך את קבצי GRUB וה־EFI על מחיצת האתחול שבכונן הפנימי שבו מותקן Windows, במקום על החיצוני.
כאשר אני מנתק את הכונן החיצוני ומחבר אותו למחשב אחר, המערכת רצה כ־Live בלבד – כלומר אין שמירת נתונים, למרות שהתקנה מלאה בוצעה.
ניסיתי את הפתרונות של @דער-צדיק-נסתר הסרת דגלי boot ו־esp במחיצת EFI של הדיסק הפנימי וזה לא עזר
@אלישע-מואב-0 מתוך בירור שערכתי (התכתבתי עם המפתח) אין שום אופציה של שמירת נתונים אחרי שינוי חומרה זה לא קשור לשום קבצי גרוב או משהו
הסיבה לזה שהם נשארים עם מערכת האבטחה של כרומבוק עצמו וגם שם אין גישה לנתונים אחרי שינוי חומרה
בפוסט של על בראנץ' שהבאת הפריצה שלו מכסה גם את זה וכמדומני שיש לו יישום ווב שאמור לפרוץ גם פייד אוס
בהצלחה!!!! -
-
@ejay כתב בבעיה | התקנה מלאה של FydeOS על כונן חיצוני – לא נשמרים נתונים:
https://askubuntu.com/questions/1336316/moving-grub-from-main-drive-to-an-external-drive
אתה צודק לגבי אובונטו וכל הלינוקסים אבל כאן זה שונה וזה לא עזר
ניסיתי התקנה מלאה על SSD והעברתי אותו למחשב אחר וזה גם לא שמר נתונים אז כנראה ש @מעיין-דני צודק -
א אלישע מואב 0 סימן נושא זה כנושא רגיל
-
https://askubuntu.com/questions/1336316/moving-grub-from-main-drive-to-an-external-drive
ניסיתי התקנה מלאה על SSD והעברתי אותו למחשב אחר וזה גם לא שמר נתונים אז כנראה ש @מעיין-דני צודק -
ניסיתי התקנה מלאה על SSD והעברתי אותו למחשב אחר וזה גם לא שמר נתונים אז כנראה ש @מעיין-דני צודק@אלישע-מואב-0
נתק תדיסק של המערכת הפעלה