בקשה | יצירת תוסף לוורד עבור התוכנה התורנית החדשה - זית
-
@pcinfogmach כתב בבקשה | יצירת תוסף לוורד עבור התוכנה התורנית החדשה - זית:
לייצר ממשק חדש לאוצריא זה המון עבודה.
לייצר ממשק חדש לזית בערך חצי מזה כמו שצוין מבחינה תיכנותית יש לזית מבנה תוכנה הרבה יותר פשטני.יש כאן סתירה, כי בהמשך כתבת:
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבקשה | יצירת תוסף לוורד עבור התוכנה התורנית החדשה - זית:
אני שואל שאלת בור (כי אני ממש לא מבין בזה):
נניח שאין לי 'זית', ואני מתקין את התוסף שלך - מה חסר לו בשביל לעבוד?
רק קובץ מסד הנתונים של זית, או גם חלקים בתוכנה של זית?@pcinfogmach כתב בבקשה | יצירת תוסף לוורד עבור התוכנה התורנית החדשה - זית:
כרגע התוכנה שלי לא מתחברת בכלל עם זית.
בעיקרון, ברגע שאתפנה לטפל בזה – מה שתצטרך זה רק את מסד הנתונים.אלא א"כ התכוונת שמבחינה תכנותית 'מאגר הנתונים' של אוצריא יותר מסובך.
@יום-חדש-מתחיל
אם הבנתי נכון
אתה מתבלבל בין מבנה תוכנה למאגר נתונים
האחד מדבר על ארכיטקטורה של התוכנה
והשני על מסד נתונים כגון sqlite -
@יום-חדש-מתחיל
אם הבנתי נכון
אתה מתבלבל בין מבנה תוכנה למאגר נתונים
האחד מדבר על ארכיטקטורה של התוכנה
והשני על מסד נתונים כגון sqlite@pcinfogmach בדיוק זה מה שכתבתי.
מכיון שהתוסף שלך לא אמור בכלל להתחבר לשום תוכנה, אלא רק למאגר הנתונים, לכן אין שום נפק"מ האם המבנה תוכנה של אוצריא הוא יותר פשטני מזית או הפוך. -
@pcinfogmach בדיוק זה מה שכתבתי.
מכיון שהתוסף שלך לא אמור בכלל להתחבר לשום תוכנה, אלא רק למאגר הנתונים, לכן אין שום נפק"מ האם המבנה תוכנה של אוצריא הוא יותר פשטני מזית או הפוך.@יום-חדש-מתחיל יש לו כיום תוסף ישן לאצריא.
זה לא תואם לזית, כי זה מסד נתונים שונה.
הוא רוצה ליצור תוסף חדש, בממשק חדש - צורה שונה (דרך HTML)
כשיצור כזה דבר, הרבה יותר לבנות אותו בהתאמה למסד הנתונים של זית, ולא של אוציא (בעתיד זה יהי' אותו דבר, כשאוצריא יעברו לאותו סוג מסד) -
@יום-חדש-מתחיל יש לו כיום תוסף ישן לאצריא.
זה לא תואם לזית, כי זה מסד נתונים שונה.
הוא רוצה ליצור תוסף חדש, בממשק חדש - צורה שונה (דרך HTML)
כשיצור כזה דבר, הרבה יותר לבנות אותו בהתאמה למסד הנתונים של זית, ולא של אוציא (בעתיד זה יהי' אותו דבר, כשאוצריא יעברו לאותו סוג מסד)@צדיק-וטוב-לו-0 גם אתה וגם @pcinfogmach לא הבנתם אותי, תעברו שוב על מה שכתבתי, ואז תגיבו.
-
@צדיק-וטוב-לו-0 גם אתה וגם @pcinfogmach לא הבנתם אותי, תעברו שוב על מה שכתבתי, ואז תגיבו.
@יום-חדש-מתחיל
אני ממליץ שתקרא קצת על המושג ארכיטקטורת תוכנה ובפרט בהקשר של איך UI מתקשר עם ה-Backend.
לגבי השאלה שלך אתה צודק בעיקרון שאפשר להתאים את אוצרניק למסד. אבל כנ"ל דובר על שיפוץ של התוכנה והוספת פיצרים שלא קיימים כיום באוצרניק וכאן כבר זה לא רק שאלה של התאמה אלא שאלה של איזה דרך לבחור.
ואני כמתכנת מעדיף את הדרך הקלה - שלא מתייאש התווה לי.אין במילים הנ"ל שום התחייבות שאעשה זאת לעת עתה אין לי מספיק זמן לזה... אבל זה בהחלט נמצא ברשימה של הדברים שהייתי רוצה לעשות
-
לאחר שקילת העניין התברר שיצירת הממשק ב-html יוביל לאיטיות מסויימת בטעינת בקבצים ולכן לעת עתה ירדתי מהרעיון.
-
לאחר שקילת העניין התברר שיצירת הממשק ב-html יוביל לאיטיות מסויימת בטעינת בקבצים ולכן לעת עתה ירדתי מהרעיון.
@pcinfogmach ולהתאים את הממשק הנוכחי שיעבוד גם על מסד הנתונים של זית?
(ג.נ. - לי לע"ע אין צורך, כי עוד לא התקנתי את זית, אבל בעתיד מתכנן להתקין, וגם אוצריא הרי מחליפה מסד אוטוטו) -
(ג.נ. - לי לע"ע אין צורך, כי עוד לא התקנתי את זית, אבל בעתיד מתכנן להתקין, וגם אוצריא הרי מחליפה מסד אוטוטו)@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבקשה | יצירת תוסף לוורד עבור התוכנה התורנית החדשה - זית:
בהחלט אפשרי - לכשאפנה...
למרות שהחשד שלי שיום אחד זית יעזוב את html סופית - ואז נצטרך לחזור לתורת אמת בוורד או משהו כזה

-
- זית מתוכנן לעתיד להיות תוכנה חינמית?
- אוצריא אפשר להכניס כל ספר שהוא על ידי המשתמש זה פלוס, גם בשביל וורד.
-
@975 כתב בבקשה | יצירת תוסף לוורד עבור התוכנה התורנית החדשה - זית:
ברור זה אחד מהמטרות המוצהרות שלו.
תמיד יהיה את האפשרות של פתח ספר שאינו בספרייה בלי-נדר.