סקר | סקר: איזו חברה מכונת הכביסה שיש לך בבית?
-
רק משתף בנסיוני מזמני בישיבה,
מקרא:
ישיבה= חדר כביסה שעובד 20 שעות מינימום ביממה, ולפני ת"ב 24 שעות בימממההיו שם Miele שהיו עוד לפני זמני- מה שוודאי 10-12 שנה שם
ועד היום עובדות בלי תלונות
(אולי עם תיקונים קלים ופלסטיקה פה ושם)לעומת זאת,
האחרונות שנקנו הן מכונות של LG חדשות,
שבכולן, ללא יוצא מן הכלל, המסך נהרס תוך שנה שנתיים, ועוד שלל תקלות שונות ומשונות.
מה שאומר, שגם אם המכונה מוכנה לעבוד, זה רק על התוכניות בברירת מחדל,
בלי אופציה לשינוי סל"ד ומעלות.@מיגו-להוציא אז אולי כדאי לקנות מכונה יד שנייה מלפני עשרים שנה?!
-
@שטיגליץ כתב בסקר | סקר: איזו חברה מכונת הכביסה שיש לך בבית?:
@רמיזא כתב
ולהחליף דלת עולה כמעט כמו חצי מכונה,
אם אתה ירושלמי יש באלון לוק יד שנייה, אבל גם יד ראשונה לא כל כך יקר, תפרק את הציר - בסך הכל שני ברגים (צריך ביט כוכב) ותביא להם את הדלת עם הציר ביחד ויחברו לך על הציר ותחזיר בחזרה
אוהלי יוסף 3 ליד בר אילןבטוח ? מצרף אשכול שפתחתי כאן
https://mitmachim.top/topic/81504/בקשת-מידע-דלת-למכונת-כביסה-סימנס-wm12w468il/18@רמיזא
האמת שהייתי היום באברהמי ובאלון לוק להחלפת פלסטיקה לדלת.
באלון לוק כעת יש איזו בעיה שהעובד המקצועי שהיה שם לא נמצא כעת אז לא מצאו את הדלת שחיפשתי.
באברהמי ידית של דלת עם מסגרת לדלת עלו 360 ללקוח.
אין צורך לקנות את כל הדלת בשלמותה רק את החלקים שניזוקו -
סיכום קצר שלי:
במגבלות הסקר הקטן הזה בתוספת ההערה שחלק מתקלות של בוש לא צויינו בפילוח תקלות - נראה שבסך הכל אין כאן איזה מהלך שובר שוויון, בניגוד למה שחשבתי בתחילה.
החידוש האמיתי אם כבר נמצא בסקר שרידות מכונות כביסה שנעשה לפני שנתיים.
מדובר רק על 40 מכונות ששרדו עשר שנים, אבל בכל זאת יש כיוונים מעניינים.
לדוגמא מילה לפי הנתונים שעלו בסקר שעשינו כאן נמצאת בשוק שלוש אחוז אבל בשרידות היא מגיעה ל18 אחוז... גרמנים ארורים.
כמובן שבעשר שנים משתנים הרגלי צריכה וכו' (ומסתמא גם איכות המכונות, כך שאולי המכונות הללו כיום פחות טובות...) אבל בכל זאת זה מעניין.
בוש 49 אחוז מהשוק בסקר עם 32 אחוז שרידות אחרי עשר שנים -
סיכום קצר שלי:
במגבלות הסקר הקטן הזה בתוספת ההערה שחלק מתקלות של בוש לא צויינו בפילוח תקלות - נראה שבסך הכל אין כאן איזה מהלך שובר שוויון, בניגוד למה שחשבתי בתחילה.
החידוש האמיתי אם כבר נמצא בסקר שרידות מכונות כביסה שנעשה לפני שנתיים.
מדובר רק על 40 מכונות ששרדו עשר שנים, אבל בכל זאת יש כיוונים מעניינים.
לדוגמא מילה לפי הנתונים שעלו בסקר שעשינו כאן נמצאת בשוק שלוש אחוז אבל בשרידות היא מגיעה ל18 אחוז... גרמנים ארורים.
כמובן שבעשר שנים משתנים הרגלי צריכה וכו' (ומסתמא גם איכות המכונות, כך שאולי המכונות הללו כיום פחות טובות...) אבל בכל זאת זה מעניין.
בוש 49 אחוז מהשוק בסקר עם 32 אחוז שרידות אחרי עשר שנים -
@שטיגליץ לא הצלחתי להבין לפי מה נתוני הסקר, הצבענו בלי להגיד אם זה שרד 10 שנים... שלי למשל בת פחות משנה, אז איך אפשר להחשיב אותה בסקר?
-
@שטיגליץ לא הצלחתי להבין לפי מה נתוני הסקר, הצבענו בלי להגיד אם זה שרד 10 שנים... שלי למשל בת פחות משנה, אז איך אפשר להחשיב אותה בסקר?
אני משווה בין סקר קיימות המכונה בשוק לבין סקר של מכונות ששורדות עשר שנים.
לדוגמא: אם בשוק יש 49 אחוז בוש הייתי מצפה שגם אחרי עשר שנים יהיו 49 אחוז בוש. אבל אם 32 אחוז בלבד מאלו ששורדות עשר שנים זה בוש - זה אומר שבוש שורדות פחות מחברות אחרות.
אם בשוק יש שלוש אחוז מילה - הייתי מצפה שגם אחרי עשר שנים כך יהיה, אבל מתברר שבקרב המכונות בנות עשר היא תופסת 18 אחוז, זה אומר שהיא שורדת פי כמה מאחרות -
לדוגמא: אם בשוק יש 49 אחוז בוש הייתי מצפה שגם אחרי עשר שנים יהיו 49 אחוז בוש. אבל אם 32 אחוז בלבד מאלו ששורדות עשר שנים זה בוש - זה אומר שבוש שורדות פחות מחברות אחרות.
אם בשוק יש שלוש אחוז מילה - הייתי מצפה שגם אחרי עשר שנים כך יהיה, אבל מתברר שבקרב המכונות בנות עשר היא תופסת 18 אחוז, זה אומר שהיא שורדת פי כמה מאחרות@שטיגליץ כתב בסקר | סקר: איזו חברה מכונת הכביסה שיש לך בבית?:
בצעת כבר סקר לפני עשור
או שאתה מתכנן לעשות סקר נוסף בעוד עשור?
לא ראיתי שיש בסקרך כמה זמן בשימוש -
@שטיגליץ כתב בסקר | סקר: איזו חברה מכונת הכביסה שיש לך בבית?:
בצעת כבר סקר לפני עשור
או שאתה מתכנן לעשות סקר נוסף בעוד עשור?
לא ראיתי שיש בסקרך כמה זמן בשימושל @משחזר-מידע ולכל מי שכבר התבלבל ובצדק מאוסף הנתונים
מוזכרים בשרשור שלושה סקרים שנעשו:
א. הסקר שנעשה כאן בתחילת השרשור וכולם מוזמנים להצביע בו איזה מכונה יש לך בבית, מטרתו לבדוק כמה כל מכונה קיימת בשוק.
ב. הסקר השני הוא סקר מספר תקלות שתיקנתי לפי חברות, גם מופיע שם.
ג. הסקר השלישי הוא סקר "שרידות מכונות כביסה" שעשיתי לפני שנתיים באתר פרוג והנה הקישור לתוצאות שלו:https://www.prog.co.il/threads/סקר-יש-לכם-מכונת-כביסה-בת-10-שנים-כנסו-בבקשה-לפה.827961/post-11437257
בו ביקשתי שכל מי שיש לו מכונה בת יותר מעשר שנים שיכתוב את שם החברה, וקיבלתי 40 תשובות. ואלה התוצאות (כתוב בכל פלח מספר מכונות מתוך הארבעים וכמה זה באחוזים)
במידה שלא השתנו הרגלי צריכה (אולי פתאום מלא אנשים החליטו לקנות מכונות בוש ולפני עשר שנים קנו יותר מילה)
ובמידה ואיכות המכונות לא השתנתה לטובה או לרעה בכלל החברות (מה שלא ברור בכלל...) אם מישהו רוצה לקנות מכונה שתחזיק לעשר שנים אמור להעדיף את מילה שיש לה פי שמונה (בערך) סיכויים לשרוד עשר שנים מאשר בוש.יש לשקלל נתון נוסף שכמובן משפיע - כיון שמכונת מילה היא יקרה - אנשים פחות ממהרים להשליך אותה לאשפה אלא מעדיפים לתקן ואולי זה מוסיף לסיבה שהיא שורדת יותר, מצד שני התיקונים שלה יקרים מה שמאזן קצת את הנתון הזה...
סיבכתי אותכם לגמרי, הא?
בכל מקרה מי שרוצה לא לקנות מילה בגלל שהיא גרמנית או בגלל שהיא יקרה או בגלל שניהם - נראה לי שאלקטרולוקס היא בחירה טובה
7 אחוז בשוק
4 אחוז תקלות.
10 אחוז שורדת אחרי עשר שנים (למרות שהיא לא יקרה ולכן קל יחסית לזרוק אותה.)
נחמד לא?ולא שכחנו שהשוודים הצילו הרבה יהודים בשואה...
כמו שכתבתי בהנחה שלא השתנו דברים וכו' ובהתחשב בעובדה שמדובר בסקר מצומצם למדי אבל נראה לי שהוא בכל זאת משקף.
אשמח להערות לפני שאני מתחיל להמליץ רשמית על אלקטרולוקס
-
אם בשוק יש שלוש אחוז מילה - הייתי מצפה שגם אחרי עשר שנים כך יהיה, אבל מתברר שבקרב המכונות בנות עשר היא תופסת 18 אחוז, זה אומר שהיא שורדת פי כמה מאחרות -
@mdy כתב בסקר | סקר: איזו חברה מכונת הכביסה שיש לך בבית?:
@שטיגליץ כתב ב[סקר |
אם בשוק יש שלוש אחוז מילה - הייתי מצפה שגם אחרי עשר שנים כך יהיה, אבל מתברר שבקרב המכונות בנות עשר היא תופסת 18 אחוז, זה אומר שהיא שורדת פי כמה מאחרות
לא הבנתי. מילה מולידות מכונות בבית שהן נמצאות? איך מ3% נהיו 18%? זה לא בהכרח בגלל שהן שורדות. זה אולי בגלל שקנו עוד...
תקן אותי אם אני טועה.
ויש כאן עוד דבר חשוב. זה שמכונה שורדת 10 שנים לא אומר שהיא טובה. כמה תיקונים ביצעו בה??? אולי בגלל ה"שם" שלה הלקוח נוטה לתקן אותה יותר.הבדיקה צריכה להיות כמה תיקונים יש בכל מותג ב5 שנים הראשונות ומה העלויות שלהם. זה לדעתי צריך להיות המפתח לבדקה טובה.
-
ל @משחזר-מידע ולכל מי שכבר התבלבל ובצדק מאוסף הנתונים
מוזכרים בשרשור שלושה סקרים שנעשו:
א. הסקר שנעשה כאן בתחילת השרשור וכולם מוזמנים להצביע בו איזה מכונה יש לך בבית, מטרתו לבדוק כמה כל מכונה קיימת בשוק.
ב. הסקר השני הוא סקר מספר תקלות שתיקנתי לפי חברות, גם מופיע שם.
ג. הסקר השלישי הוא סקר "שרידות מכונות כביסה" שעשיתי לפני שנתיים באתר פרוג והנה הקישור לתוצאות שלו:https://www.prog.co.il/threads/סקר-יש-לכם-מכונת-כביסה-בת-10-שנים-כנסו-בבקשה-לפה.827961/post-11437257
בו ביקשתי שכל מי שיש לו מכונה בת יותר מעשר שנים שיכתוב את שם החברה, וקיבלתי 40 תשובות. ואלה התוצאות (כתוב בכל פלח מספר מכונות מתוך הארבעים וכמה זה באחוזים)
במידה שלא השתנו הרגלי צריכה (אולי פתאום מלא אנשים החליטו לקנות מכונות בוש ולפני עשר שנים קנו יותר מילה)
ובמידה ואיכות המכונות לא השתנתה לטובה או לרעה בכלל החברות (מה שלא ברור בכלל...) אם מישהו רוצה לקנות מכונה שתחזיק לעשר שנים אמור להעדיף את מילה שיש לה פי שמונה (בערך) סיכויים לשרוד עשר שנים מאשר בוש.יש לשקלל נתון נוסף שכמובן משפיע - כיון שמכונת מילה היא יקרה - אנשים פחות ממהרים להשליך אותה לאשפה אלא מעדיפים לתקן ואולי זה מוסיף לסיבה שהיא שורדת יותר, מצד שני התיקונים שלה יקרים מה שמאזן קצת את הנתון הזה...
סיבכתי אותכם לגמרי, הא?
בכל מקרה מי שרוצה לא לקנות מילה בגלל שהיא גרמנית או בגלל שהיא יקרה או בגלל שניהם - נראה לי שאלקטרולוקס היא בחירה טובה
7 אחוז בשוק
4 אחוז תקלות.
10 אחוז שורדת אחרי עשר שנים (למרות שהיא לא יקרה ולכן קל יחסית לזרוק אותה.)
נחמד לא?ולא שכחנו שהשוודים הצילו הרבה יהודים בשואה...
כמו שכתבתי בהנחה שלא השתנו דברים וכו' ובהתחשב בעובדה שמדובר בסקר מצומצם למדי אבל נראה לי שהוא בכל זאת משקף.
אשמח להערות לפני שאני מתחיל להמליץ רשמית על אלקטרולוקס
@שטיגליץ יש לי כמה השגות על המסקנות שלך בנושא שרידות זה לא אומר כי מה שהיה זה לא מה שעכשיו וגם מילה ששורדת הרבה (לדעתי גם בגלל המחיר שלה) משבשת את הסטטיסטיקה
אצלי באופן אישי רוב התיקונים קשורים למשתמש אם זה סתימות גומיות קרועות וכו' אז אני מכניס לשקלול עלות תיקונים וזמינות חלפים למשל אלקטרולוס לפי דעתי מעסיקים מהנדס מיוחד שתפקידו להקשות את התיקונים על הטכנאי מה שמייקר את התיקון מאידך בבוש התיקונים קלים יחסים והחלפים זמינים וזולים
מעשה שהיה בערב סוכות האחרון התקשרו אלי שניים שנקרעה להם הגומיה של הדלת אחד בוש ואחד אאג החלפתי רק לבוש משתי סיבות אחד כי לבוש אני תמיד מחזיק באוטו גומיה אחת לפחות ולא היה לי זמן ללכת לחנות לקנות גומיה של אאג וסיבה שניה הזמן של התיקון לקח לי 7 דקות בלי גוזמא מאז שיצאתי מהבית ירדתי לאוטו לקחת גומיה וכלים עד שהיתי בבית חזרה אצל הלקוח הייתי פחות משלוש דקות דבר שאין סיכוי שיקרה באלקטרולוס ואותו אחד לא מצא טכנאי לפני סוכות והחלפתי לו למחרת שמחת תורה בצהריים עד שקניתי גומיה -
@שטיגליץ כתב ב[סקר |
אם בשוק יש שלוש אחוז מילה - הייתי מצפה שגם אחרי עשר שנים כך יהיה, אבל מתברר שבקרב המכונות בנות עשר היא תופסת 18 אחוז, זה אומר שהיא שורדת פי כמה מאחרות
לא הבנתי. מילה מולידות מכונות בבית שהן נמצאות? איך מ3% נהיו 18%? זה לא בהכרח בגלל שהן שורדות. זה אולי בגלל שקנו עוד...
תקן אותי אם אני טועה.
ויש כאן עוד דבר חשוב. זה שמכונה שורדת 10 שנים לא אומר שהיא טובה. כמה תיקונים ביצעו בה??? אולי בגלל ה"שם" שלה הלקוח נוטה לתקן אותה יותר.הבדיקה צריכה להיות כמה תיקונים יש בכל מותג ב5 שנים הראשונות ומה העלויות שלהם. זה לדעתי צריך להיות המפתח לבדקה טובה.
תקן אותי אם אני טועה.בסקר על שרידות מכונות רק אנשים שיש להם מכונה ששורדת עשר שנים רשמו את שם המכונה.
מילה היו בסקר שוק 3 אחוז אבל במכונות הזקנות היא עלתה ל18 אחוז כי היא שורדת יותר.
כמו שבאנשים גברים ונשים נולדים חמישים אחוז חמישים אחוז בערך, אבל אם תקח את קבוצת גיל 95 תראה שיש יותר נשים, למה? כי גברים נפטרים (או נהרגים) מוקדם יותר.ויש כאן עוד דבר חשוב. זה שמכונה שורדת 10 שנים לא אומר שהיא טובה. כמה תיקונים ביצעו בה??? אולי בגלל ה"שם" שלה הלקוח נוטה לתקן אותה יותר.
נכון , לכן הוספתי סקר של תקלות שתיקנתי
-
@שטיגליץ יש לי כמה השגות על המסקנות שלך בנושא שרידות זה לא אומר כי מה שהיה זה לא מה שעכשיו וגם מילה ששורדת הרבה (לדעתי גם בגלל המחיר שלה) משבשת את הסטטיסטיקה
אצלי באופן אישי רוב התיקונים קשורים למשתמש אם זה סתימות גומיות קרועות וכו' אז אני מכניס לשקלול עלות תיקונים וזמינות חלפים למשל אלקטרולוס לפי דעתי מעסיקים מהנדס מיוחד שתפקידו להקשות את התיקונים על הטכנאי מה שמייקר את התיקון מאידך בבוש התיקונים קלים יחסים והחלפים זמינים וזולים
מעשה שהיה בערב סוכות האחרון התקשרו אלי שניים שנקרעה להם הגומיה של הדלת אחד בוש ואחד אאג החלפתי רק לבוש משתי סיבות אחד כי לבוש אני תמיד מחזיק באוטו גומיה אחת לפחות ולא היה לי זמן ללכת לחנות לקנות גומיה של אאג וסיבה שניה הזמן של התיקון לקח לי 7 דקות בלי גוזמא מאז שיצאתי מהבית ירדתי לאוטו לקחת גומיה וכלים עד שהיתי בבית חזרה אצל הלקוח הייתי פחות משלוש דקות דבר שאין סיכוי שיקרה באלקטרולוס ואותו אחד לא מצא טכנאי לפני סוכות והחלפתי לו למחרת שמחת תורה בצהריים עד שקניתי גומיה -
@יצחק-e
דווקא ההשגות שלך ושל שכמותך הן הכי מעניינות אותי, אם יש לך מה להוסיף תכתוב הכל.
אני לא נפגשתי בסתימה באלקטרולוקס, אני חושב שזה בנוי בצורה טובה יותר מבוש שמונעת סתימות, נתקלת בהרבה סתימות?