בירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?
-
@איש-גמזו מסיכום השרשור עולה כך
אם האיכות של התמונות מהפלאפון לא יורדות בהעברה למחשב - וודאי שפלאפון עדיף
גם אם המצלמה מצלמת יותר טוב עם זום טוב יותר אין תחליף לפלאפון שהוא יותר קומפקטי יותר משוכלל מבחינת אפשרויות העריכה והסנכרון ונטען יותר בקלות מרוב המצלמות ותכלס אתה לא צריך תמונות באיכות של צלם מקצועי - מה שמספיק לכל העולם יספיק גם לך
הטענה שהאיכות יורדת בהעברת התמונות למחשב היא מעניינת ושווה בדיקה מעמיקה
אשמח אם מישהו שיש לו פלאפון נורמלי (לא איזה מכשיר לוויז אלא משהו מתקדם יותר) יעלה תמונה לדוגמה שנוכל להבין על מה מדובר
מנסיוני המועט בישיבה לפני כמה שנים חברים שחזרו מחו"ל וצילמו בפלאפונים דווקא חזרו עם תמונות חדות מאוד (במחשב כמובן) והמדובר היה על מכשירים לא יקרים במיוחד - זה מהגמחי"ם שקמו לעניינים האלו וגם לא הכי עדכניים נכון להיות (מדובר על לפני כ 4 שנים)@מתכנת-חובב אציין גם שחלק מההשערות שעלו כאן לגבי ירידת האיכות בהעברה למחשב הם בגלל איכות המסך של הפלאפון שהיא גבוהה ביחס למחשב, והמחשב שלי הוא גם כן עם מסך מעולה - מקבוק פרו, כך שמאמין שבו התמונות תיראנה בסדר גמור.
-
@מתכנת-חובב אציין גם שחלק מההשערות שעלו כאן לגבי ירידת האיכות בהעברה למחשב הם בגלל איכות המסך של הפלאפון שהיא גבוהה ביחס למחשב, והמחשב שלי הוא גם כן עם מסך מעולה - מקבוק פרו, כך שמאמין שבו התמונות תיראנה בסדר גמור.
@איש-גמזו כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
@מתכנת-חובב אציין גם שהמחשב שלי הוא גם כן עם מסך מעולה - מקבוק פרו, כך שמאמין שבו התמונות תיראנה בסד גמור.
אציין שאני ראיתי את התמונות בזמנו במחשב די בסדר אבל לא ממחשב מסדרה מיוחדת (notebook של HP כמדומני)
אציין גם שחלק מההשערות שעלו כאן לגבי ירידת האיכות בהעברה למחשב הם בגלל איכות המסך של הפלאפון
לא מאוד מסתבר שבמחשב נורמלי זה לא ייראה טוב מהסיבה הזאת
-
@מתכנת-חובב אציין גם שהמחשב שלי הוא גם כן עם מסך מעולה - מקבוק פרו, כך שמאמין שבו התמונות תיראנה בסד גמור.
אציין שאני ראיתי את התמונות בזמנו במחשב די בסדר אבל לא ממחשב מסדרה מיוחדת (notebook של HP כמדומני)
אציין גם שחלק מההשערות שעלו כאן לגבי ירידת האיכות בהעברה למחשב הם בגלל איכות המסך של הפלאפון
@מתכנת-חובב כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
זה ברור לכאורה שמסך של פלאפון צפוף עשרת מונים ממסך פשוט של מחשב.
-
@AVIVI ברור ואין ויכוח שתמונות ממצלמה ב5000 ש"ח עם חיישן ועדשה ענקיים יהיו הרבה יותר טובות מכול טלפון.
ולכן צלמים מקצועים משתמשים בכאלו מצלמות.
השאלה היא עבור שימוש יום יומי, ולדעתי (לא כולל הצד הרוחני כמובן) ברור שעדיף טלפון לדברים כאלה.
מחיר מופחת לתוצאה מעולה.
@cfopuser כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
@AVIVI ברור ואין ויכוח שתמונות ממצלמה ב5000 ש"ח עם חיישן ועדשה ענקיים יהיו הרבה יותר טובות מכול טלפון.
השאלה היא עבור שימוש יום יומי, ולדעתי (לא כולל הצד הרוחני כמובן) ברור שעדיף טלפון לדברים כאלה.
מחיר מופחת לתוצאה מעולה.
בדיוק כל עוד זה לא לצילום מקצועי
-
זה ברור לכאורה שמסך של פלאפון צפוף עשרת מונים ממסך פשוט של מחשב.
-
@איש-גמזו על הנייר תמונה של גלקסי נאמר s22 אמורה להיות הרבה יותר טובה משל רוב המצלמות שאנשים מחזיקים היום אז איך זה הגיוני שעל אותו מחשב תמונה מהמצלמה תראה טובה מאוד ומהפלאפון על הפנים?
@מתכנת-חובב הגיוני או לא... כך מעידים כמה אנשים כאן.
-
@מתכנת-חובב הגיוני או לא... כך מעידים כמה אנשים כאן.
-
@איש-גמזו ולכן כתבתי שכנראה זה היה "סמארטפונים" לוויז או שהם לא ידעו להגדיר את הגדרות הצילום בצורה טובה
@מתכנת-חובב אני צילמתי עם S24 ומצלמה חצי מקצועית
בדקתי לפני כי רצינו להדפיס על קנבס והגדרתי הכל על מקסימום
וכמו שכמה אמרו כאן בטלפון זה היה נראה טוב ממש אבל כשהגדילו ממש זה כבר לא משהו
ולהדפסה אפילו לא היה אופציה לשלוח מהS24 אגב הקובץ שיצא היה כ4MB שזה גם ממש קצת לעומת 30 במצלמה
אני עדיין לא בטוח כי לא בדקתי את זה ממש לעומק אבל יש דברים במה שאומרים כאן -
@מתכנת-חובב אני צילמתי עם S24 ומצלמה חצי מקצועית
ולהדפסה אפילו לא היה אופציה לשלוח מהS24 אגב הקובץ שיצא היה כ4MB שזה גם ממש קצת לעומת 30 במצלמה
אני עדיין לא בטוח כי לא בדקתי את זה ממש לעומק אבל יש דברים במה שאומרים כאן@יעקב-ישראל כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
@מתכנת-חובב אני צילמתי עם S24 ומצלמה מקצועית
אני עדיין לא בטוח כי לא בדקתי את זה ממש לעומק אבל יש דברים במה שאומרים כאןהדגשתי שאני לא משווה מצלמה מקצועית לסמארטפון אלא סמארטפון לצרכים של אדם סביר במחיר סביר
-
@יעקב-ישראל כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
@מתכנת-חובב אני צילמתי עם S24 ומצלמה מקצועית
אני עדיין לא בטוח כי לא בדקתי את זה ממש לעומק אבל יש דברים במה שאומרים כאןהדגשתי שאני לא משווה מצלמה מקצועית לסמארטפון אלא סמארטפון לצרכים של אדם סביר במחיר סביר
@מתכנת-חובב ערכתי זה היה מצלמה חצי מקצועית
-
@מתכנת-חובב ערכתי זה היה מצלמה חצי מקצועית
@יעקב-ישראל מוזר מאוד שרק כאן אני שומע את זה פעם ראשונה ולא ראיתי שמשווים דברים כאלו בשום סקירה
אבדוק את העניין -
@יעקב-ישראל מוזר מאוד שרק כאן אני שומע את זה פעם ראשונה ולא ראיתי שמשווים דברים כאלו בשום סקירה
אבדוק את העניין -
אשתי רוצה לקנות מצלמת קנון g7 שמחירה כיום הוא בסביבות ה 5000 ש״ח כ״י.
אמרתי שמא אקנה בקרוב לחצי מחיר או רבע ביד שניה פלאפון עם מצלמה איכותית מאד (כמו סדרת ה Galaxy S Ultra של סמסונג, או Pixel Pro של גוגל)
אשים עליו קיידרואיד וכדו׳ (או אותיר אותו בלי סים כלל, רק שאז אפסיד קצת מיכולות ה ai של הצילום)
וארוויח לכאורה את אותה איכות צילום אם לא יותר מזה, בתוספת קומפקטיות ומסך כפול ומכופל, יכולת לעלות את הקבצים ישר לדרייב, ועודהאם זו מחשבה נכונה מבחינה טכנית? (למותר לציין שאין בזה בקשת ייעוץ רוחני וכדו׳...)
@איש-גמזו אתה לא אמור להפסיד את AI של המצלמה היא בנויה במעבד של הפלאפון אם תרצה אחר כך לעבד את התמונה לא תוכל כמו כל מצלמת קנון אחרת
-
אבדוק את העניין@מתכנת-חובב אפשר לראות בביקורות באמזון וכדומה על מצלמות בינוניות שאנשים כותבים שהפסיקו להשתמש באייפון לצילום
-
@מתכנת-חובב אפשר לראות בביקורות באמזון וכדומה על מצלמות בינוניות שאנשים כותבים שהפסיקו להשתמש באייפון לצילום
-
@איש-גמזו מסיכום השרשור עולה כך
אם האיכות של התמונות מהפלאפון לא יורדות בהעברה למחשב - וודאי שפלאפון עדיף
גם אם המצלמה מצלמת יותר טוב עם זום טוב יותר אין תחליף לפלאפון שהוא יותר קומפקטי יותר משוכלל מבחינת אפשרויות העריכה והסנכרון ונטען יותר בקלות מרוב המצלמות ותכלס אתה לא צריך תמונות באיכות של צלם מקצועי - מה שמספיק לכל העולם יספיק גם לך
אשמח אם מישהו שיש לו פלאפון נורמלי (לא איזה מכשיר לוויז אלא משהו מתקדם יותר) יעלה תמונה לדוגמה שנוכל להבין על מה מדובר
מנסיוני המועט בישיבה לפני כמה שנים חברים שחזרו מחו"ל וצילמו בפלאפונים דווקא חזרו עם תמונות חדות מאוד (במחשב כמובן) והמדובר היה על מכשירים לא יקרים במיוחד - זה מהגמחי"ם שקמו לעניינים האלו וגם לא הכי עדכניים נכון להיות (מדובר על לפני כ 4 שנים)@מתכנת-חובב כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
היה טענה כזו?
היו שני טענות:
- שפלאפון מצלם נהדר, רק חלק מהמגיבים מדברים על תמונות שעברו וואצאפ או משהו דומה - מה שמוריד איכות.
- שפלאפון לא מצלם נהדר, רק המסך שלו 'משקר', בגלל הגודל הקטן, וכשתצפה בזה במסך הגדול של מחשב - תגלה שזה לא איכותי.
בכל מקרה, מערבבים פה שוב ושוב את סוגי המצלמות. (ולא למצלמות המפונפנות היקרות)
בגדול צריך להשוות או ל SX720 וכד', או ל G7 (שאאל"ט איכותית יותר בפער).
אין לי G7 להשוואה.
אבל בכל מה שקשור ל SX ההתרשמות שלי שפלאפון בד"כ מביא תמונות טובות הרבה יותר.
(אין לי גם מכשיר, אבל מתמונות של קרובי משפחה אני שם לב להבדלים) -
היה טענה כזו?
היו שני טענות:
- שפלאפון מצלם נהדר, רק חלק מהמגיבים מדברים על תמונות שעברו וואצאפ או משהו דומה - מה שמוריד איכות.
- שפלאפון לא מצלם נהדר, רק המסך שלו 'משקר', בגלל הגודל הקטן, וכשתצפה בזה במסך הגדול של מחשב - תגלה שזה לא איכותי.
בכל מקרה, מערבבים פה שוב ושוב את סוגי המצלמות. (ולא למצלמות המפונפנות היקרות)
בגדול צריך להשוות או ל SX720 וכד', או ל G7 (שאאל"ט איכותית יותר בפער).
אין לי G7 להשוואה.
אבל בכל מה שקשור ל SX ההתרשמות שלי שפלאפון בד"כ מביא תמונות טובות הרבה יותר.
(אין לי גם מכשיר, אבל מתמונות של קרובי משפחה אני שם לב להבדלים)@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
היה טענה כזו?
כן
כתבו כמה פעמים שגם בלי ווצאפ היה פער וגם כשהגדילו את התמונה בפלאפון זה נשאר חד ורק במעבר למחשב זה השתבש -
@אלי-ויל ואפשר לראות בעלי אקספרס ביקורות נלהבות של אנשים שקנו דיסק קשיח בשלוש שקל וראו ישועות
@אלי-ויל ואפשר לראות בעלי אקספרס ביקורות נלהבות של אנשים שקנו דיסק קשיח בשלוש שקל וראו ישועות
אתה סבור שאי אפשר להשתמש בביקורות של אנשים במקומות אמינים?..
אולי הבנת שכתבתי מצלמה בינונית התכוונתי למשהו של מאות שקלים, אני מתכוון לG7 וכדומה שזה עדיין לא מצלמה ממש מקצועית.תוכל לראות כאן למשל
-
אתה סבור שאי אפשר להשתמש בביקורות של אנשים במקומות אמינים?..
אולי הבנת שכתבתי מצלמה בינונית התכוונתי למשהו של מאות שקלים, אני מתכוון לG7 וכדומה שזה עדיין לא מצלמה ממש מקצועית.תוכל לראות כאן למשל
-
מחיר מופחת לתוצאה מעולה.
@מישהו12 כתב בבירור | סמארטפון עבור מצלמה - מומלץ?:
מחיר מופחת לתוצאה מעולה.
ברור!!
למרות שיש כמה צלמי חתונות שלקחו את זה בתור אתגר, לא ברור מי הזוג שהסכים להיות ה'שפן' שלהם...
אבל הנה אחד לדוגמא שצילם חתונה שלימה בטלפון ברמה גבוהה
https://fstoppers.com/gear/i-shot-entire-wedding-cell-phone-sony-xperia-pro-i-602291
ויש עוד כאלה