בעיה | מה אני עושה עם המחשב
-
@cfopuser כן, מה שזה נראה באמת שזה משהו עם הEFI.
אבל למה שלא ינסה קודם לתקן עם מדיה של ווינדוס, ואולי זה פשוט יעבוד?(לי זה פשוט עבד כמה פעמים, בלי לאבד מידע וכלום, ברוך השם.)
(אבל 90% מהפעמים זה לא קורה לצערי, שחקן מחיצות שכמוני...)
@iosi-poli כפי מה שידוע לי לא קרה איתו משהו מיחוד, אולי זה פשוט נבע מעומס, כמדומני שפעל קרה לי משהו דומה בHP נייד ואמרו לי פה בפורום משהו על מחיצות וזה בעצת עבד. אך אני כבר לא זוכר מה זה היה.
כעת שאלתי:
א. האם יש דרך לאבחן מה הביעה?
ב. איזה פתרונות יכולת להיות לבעיה בין אם אנו יודעים מה היא ובין אם אנו לא יודעים..
תודה רבה לכולם!!! -
@iosi-poli כפי מה שידוע לי לא קרה איתו משהו מיחוד, אולי זה פשוט נבע מעומס, כמדומני שפעל קרה לי משהו דומה בHP נייד ואמרו לי פה בפורום משהו על מחיצות וזה בעצת עבד. אך אני כבר לא זוכר מה זה היה.
כעת שאלתי:
א. האם יש דרך לאבחן מה הביעה?
ב. איזה פתרונות יכולת להיות לבעיה בין אם אנו יודעים מה היא ובין אם אנו לא יודעים..
תודה רבה לכולם!!! -
@מאיר-2 אתה יכול להגיע לביוס?
קודם תוודה שהכונן מזוהה, אח"כ תנסה לתקן את האתחול/קבצי מערכת/שחזור. (ממליץ קודם לגבות קבצים...)
בתור התחלה נראה לי להגיע לCMD ולהתחיל לנסות בדיקות/ניסיונות... -
מסך כחול יכול לקרות או בגלל בעיה בווינדוס, או בגלל כשל בחומרה.
לפי מה שאתה אומר על עומס על המחשב במידה והמחשב לא מדי חדש, יכול להיות שזה קריסה של המעבד.
ולכן הצעדים הראשונים הם
א. ניסיון התקנה נקיה ללא מחיקת קבצים, אלא א"כ יש לך גיבוי מלא ואז זה עדיף,
ב. גיבוי אם אין לך.
ג. במידה והמחשב עולה אך הוא איטי וכו', צריך להריץ סריקת בריאות כונן.
במידה ולא עולה, אנחנו פה -
@מאיר-2 א. אם המחשב לא עולה אז זה קצת מסובך לבדוק מה הבעיה.
ב. מה הקוד שגיאה שמופיע על המסך?
ג. אתה יודע להיכנס ממצב בטוח? -
@מאיר-2 קודם ניסית להיכנס לביוס?
זה חשוב כי השגיאה אומרת שהוא לא מוצא כונן, קודם כל צריך לראות בביוס עם הכונן בכלל מופיע.
אם לא הצעד הראשון זה לנסות שחזור מתוך המערכת כמו שהציע@דאבל כתב בבעיה | מה אני עושה עם המחשב:
@מאיר-2 תנסה להכנס סביבת שחזור F1 ולהגיע לשורת הפקודה
אם א"א אז תיצור ותכנס משם לשורת הפקודה -
@מאיר-2 כמעט שאין לי ידע במחשבים, אבל היה לי בעבר שגיאה דומה אחרי שהסרתי תוכנה מסויימת (אולי זה היה תורת אמת, אבל לא בטוח) והפתרון היה להתקין את הווינדוס מחדש עם קובץ ISO
@מאיר-2 נראה שמשהו קרה למחיצת efi
אם אין לך מידע חשוב הפתרון הכי פשוט ויציב יהיה להתקין ווינדוס מחדשאם יש לך מידע חשוב ואתה מעדיך לא לאפס את המחשב
אז כמו שכתבו תעלה את המחשב מusb ותגבה את המידעאם זה לא פעם ראשונה שזה קרה לך כנראה הכונן בעיתי תשקול להחליף
כן בתכלס אפשר גם לסדר את המחיצה אם אתה ממש רוצה פשוט קשה להבין
מה בדיוק קרה (היא לא קיימת? ווינדוס לא רשום? היא פגומה?)
-
@מאיר-2 נראה שמשהו קרה למחיצת efi
אם אין לך מידע חשוב הפתרון הכי פשוט ויציב יהיה להתקין ווינדוס מחדשאם יש לך מידע חשוב ואתה מעדיך לא לאפס את המחשב
אז כמו שכתבו תעלה את המחשב מusb ותגבה את המידעאם זה לא פעם ראשונה שזה קרה לך כנראה הכונן בעיתי תשקול להחליף
כן בתכלס אפשר גם לסדר את המחיצה אם אתה ממש רוצה פשוט קשה להבין
מה בדיוק קרה (היא לא קיימת? ווינדוס לא רשום? היא פגומה?)
-
@מאיר-2 כתב בבעיה | מה אני עושה עם המחשב:
ב"ה,
שבוע טוב!!!
יש מישהו שיכול לעזור לי, המחשב שלי כשהו נדלק זה מה שמופיע..
מהר מהר לפני שאתה מאפס את המחשב כמו שכבר הציעו פה... תעבור על המדריך הזה, זה לא חייב להיות קשור, אבל זה בהחלט ייתכן שזה יעזור לקוד שגיאה הזה.
-
@מאיר-2 כתב בבעיה | מה אני עושה עם המחשב:
ב"ה,
שבוע טוב!!!
יש מישהו שיכול לעזור לי, המחשב שלי כשהו נדלק זה מה שמופיע..
מהר מהר לפני שאתה מאפס את המחשב כמו שכבר הציעו פה... תעבור על המדריך הזה, זה לא חייב להיות קשור, אבל זה בהחלט ייתכן שזה יעזור לקוד שגיאה הזה.
@ע-ה-דכו-ע תודה!!
יש משהו יותר פשוט?