להורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!
-
@לשכת-הרב כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
זה כמדומני הכי חשוב...
@שלמה11 נשמח מאוד שתעשה, אפילו משהו עם הסבר קצר על כל דבר, זה יועיל מאוד.
או אם מישהו מתנדב לעשות הסבר לתוסף הזה.התוסף עדיין מתבשל, אין כרגע אפשרוית אוטומטיות לכל מה שנצרך כדי לעמד רב טקסט מא' ועד ת', ופתרונות לכל מיני מצבים שונים (לדוגמא: כותרות אוטומטיות. בע"ה עוד יהיה)
לכן מדריך מסודר, עדיף לכתוב בהמשך כשהתוסף יהיה מושלם.
בינתיים אפשר להתנסות לבד, לכאורה כל הרעיון של תוסף ל'וורד' - במקום תוכנות אחרות - הוא, שהוא נגיש להפעלה והבנה לכל מי שמכיר את וורד, שזה רוב האנשים שעוסקים בעריכה.@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
בינתיים אפשר להתנסות לבד, לכאורה כל הרעיון של תוסף ל'וורד' - במקום תוכנות אחרות - הוא, שהוא נגיש להפעלה והבנה לכל מי שמכיר את וורד, שזה רוב האנשים שעוסקים בעריכה.
אני מכיר ויודע איך משתמשים בוורד, אבל זה שונה לחלוטין שיש תוסף רב טקסט שהוא מושג שלא ידוע בעולם הוורד בכלל.
ברב טקסט יש הרבה מדי דברים לא כ"כ מובנים למי שלא בקיא ברב טקסט, ולכן צריך לזה מדריך.גם מכון כתר תורה הוציא מדריך לעימודית.
-
@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
בינתיים אפשר להתנסות לבד, לכאורה כל הרעיון של תוסף ל'וורד' - במקום תוכנות אחרות - הוא, שהוא נגיש להפעלה והבנה לכל מי שמכיר את וורד, שזה רוב האנשים שעוסקים בעריכה.
אני מכיר ויודע איך משתמשים בוורד, אבל זה שונה לחלוטין שיש תוסף רב טקסט שהוא מושג שלא ידוע בעולם הוורד בכלל.
ברב טקסט יש הרבה מדי דברים לא כ"כ מובנים למי שלא בקיא ברב טקסט, ולכן צריך לזה מדריך.גם מכון כתר תורה הוציא מדריך לעימודית.
@לשכת-הרב כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
ברב טקסט יש הרבה מדי דברים לא כ"כ מובנים למי שלא בקיא ברב טקסט, ולכן צריך לזה מדריך.
זה מה שאמרתי שמכיוון שעיקר המדריך הוא 'לרעיון של רב טקסט' א"כ צריך לחכות שזה יהיה מושלם עם כל הפונקציות הנצרכות ל'רב טקסט'.
אפשר בינתיים להתנסות לבד מתוך ההיכרות עם וורד ולקלוט את הכיוון.@לשכת-הרב כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
גם מכון כתר תורה הוציא מדריך לעימודית.
דרך אגב, הוא מציין שם שהוא לא מדריך בקשר לפונקציה של רב טקסט, כי הוא ירד מהשיטה שלו באמצעות טבלאות, ועובר לשיטה באמצעות תיבות טקסט.
-
עצה איך לסדר כותרות אוטומטיות לשמות המפרשים בזרמים נוספים.
בגירסה הנוכחית עדיין אין אופציה של זרמים נוספים, אבל כן אפשר בצורה לא רשמית להשתמש ב3 הזרמים הקיימים לרב טקסט של 3 זרמים זה תחת זה, אמנם מפסידים את יכולת הניווט, אבל בכל הנוגע לשכפול ולקישורים זה עובד.
הבעיה, שכשעושים טקסט ראשי ומסביבו 2 זרמים, הזרמים תמיד מתחילים בראש העמוד, וממילא אפשר לסדר את כותרת שמות המפרשים באמצעות כותרת עליונה, אבל בזרמים שמתחילים באמצע העמוד, אין אופציה אטומטיות לכותרת שתופיע בכל העמודים, ולהוסיף ידנית בכל עמוד זה מסובך.
הפתרון, בתחילת העימוד לפני הוספת התיבות (או בקובץ אחר), לכתוב את שמות המפרשים זה תחת זה, למשל אם מעמדים שו"ע ומסביבו ש"ך וסמ"ע, את הכותרות שלהם כאמור מסדרים בכותרת העליונה,
אבל אח"כ יש לי 3 זרמים נוספים, ט"ז נתיבות, קצות.
אני כותב כך:- טורי זהב
- נתיבות המשפט
- קצות החושן.
אח"כ אני ממרכז ומעצב גופן וכו', ו.. שומר אותם כאבן בניין.
עכשיו כשמעמדים, מוסיפים את התיבות טקטס באמצעות הוספת בגלישה בריבוע, אופציה שכבר קיימת בתוסף, ואז משאירים ריווח של שורה בין כל זרם וזרם, מה שבכל מקרה צריך לעשות באיזו שיטה שלא תהיה להוספת כותרות.
התוצאה: שהשורות גולשות למקום הפנוי שהם מוצאות, השורה הראשונה: טורי זהב, תגלוש לשורה הראשונה הריקה, שהיא מעל הזרם של טורי זהב, השורות הבאות אין להם מקום וימשיכו לגלוש, השורה הבאה נתיבות המשפט תמצא מקום מעל הזרם של נתיבות המשפט וכן הלאה, כך באמצעות לחיצה אחת בכל עמוד מקבלים כותרת אוטומטית לכל הפירושים בלי צורך בעוד תיבות טקסט ובלי פונקציות חדשות רק באמצעות הפונקציות הקיימות
המעלה בשיטה הזו שהיא קלה ולא מכבידה על התכנה בעוד תיבות, כמו"כ שהיא גמישה, אם יש לי מפרשים שונים בעמוד הימני ובעמוד השמאלי אפשר לעשות 2 אבני בניין, כמו"כ אם יש עמוד שבו יש רק 2 זרמים אפשר למחוק ידנית את המיותר וזה מסתדר אוטומטית, כמו"כ אם יש עמוד שבו 2 זרמים מופיעים זה לצד זה, פשוט מוחקיים את האנטר שבין 2 המפרשים ומקבלים אותם אוטומטית באותה שורה,
ובמקרה של זרמים נוספים וגם מדורי צד, שהמיקום של הוכתרות לא שווה לרוחב כל העמוד, אפשר לכתוב את כל השמות ב3 טורים, כשרוחב כל טור מתאימים לרוחב של התיבות טקסט (שהטורים הצדדיים יהיו ברוחב של המדורי צד) וכך כשמוסיפים את האבן בניין כל השורות בכל טור מתפזרים לפי המקום הריק שהם מוצאים בלי השפעה אחד על השני.
אולי כרגע זה לא כ"כ רלוונטי, אבל אולי יועיל בגירסה הבאה, ויחסוך יצירת פונקציות מסובכות יותר.