להורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!
-
@שמעון-פרידנן משמח לראות שזה שימושי, ושיש מי שיודע לעבוד עם התוסף בצורה רצינית.(נותן חשק להמשיך לפתח)
כמה שאלות קטנות:
איך אתה עושה את הערות השולים?
האם השתמשת במרווח שונה לשולים העליונים/תחתונים?
ובקיצור אשמח אם תוכל לשלוח לי את קובץ הוורד - יהיה לי מה ללמוד ממנו.
(תשלח לי אותו עם גופנים בסיסיים שיהיה ניתן לעריכה) -
@שלמה11 כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
(תשלח לי אותו עם גופנים בסיסיים שיהיה ניתן לעריכה)
הוא השתמש בגופנים בסיסיים...
-
@דאנציג מעניין אותי לדעת איזה...
רגילים של אופיס
רציתי רק לראות את התוצאה של הרב טקסט.
שלחתי אבל נראה לי שזה משתבש בשליחה.
מה הכוונה שוליים עליונים ותחתונים?
הרעיון בקובץ זה שאת הטקסט המרכזי (נתיבות ביאורים) השארתי מחוץ לתיבות טקסט וזה גלש אוטמטי מסביב התיבות, וככה גם הרווחתי את הערות שוליים האוטומטיות של וורד.
זה רלוונטי רק במקרה כל ההערות או רובם הממוחלט הם על הטקסט שנשאר בחוץ ורק כמה בודדות שילבתי ידני בשביל הטקסט שבתוך התיבה.
לכן גם המרווחים לא מדוייקים לא דייקתי את השולים של תוך התיבה עם הגלישה,
בהערות שולים הקטנתי את המרווח, באמצעות השיטה של להכניס את השוליים ולהוציא את הטקסט מעבר לשולים,
בתוסף זה בעיה כי התיבות נוספות לפי השוליים, צריך להוסיף אופציה להוסית תיבות מיושרות 'לעמוד' במקום לשוליים. -
רגילים של אופיס
רציתי רק לראות את התוצאה של הרב טקסט.
מה הכוונה שוליים עליונים ותחתונים?
הרעיון בקובץ זה שאת הטקסט המרכזי (נתיבות ביאורים) השארתי מחוץ לתיבות טקסט וזה גלש אוטמטי מסביב התיבות, וככה גם הרווחתי את הערות שוליים האוטומטיות של וורד.
זה רלוונטי רק במקרה כל ההערות או רובם הממוחלט הם על הטקסט שנשאר בחוץ ורק כמה בודדות שילבתי ידני בשביל הטקסט שבתוך התיבה.
לכן גם המרווחים לא מדוייקים לא דייקתי את השולים של תוך התיבה עם הגלישה,
בהערות שולים הקטנתי את המרווח, באמצעות השיטה של להכניס את השוליים ולהוציא את הטקסט מעבר לשולים,
בתוסף זה בעיה כי התיבות נוספות לפי השוליים, צריך להוסיף אופציה להוסית תיבות מיושרות 'לעמוד' במקום לשוליים.@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
ל @שלמה11 אכן רציתי מכבר להציע גם אפשרות זו לבחור איזה סוג תיבת טקסט רוצים, כלומר גלישת טקסט ריבוע [ראה תמונה], כדי שיהיה אפשרות להשאיר החלק המרכזי מחוץ לתיבות כדי להרויח הערות שוליים וכותרות אוטומטיות וכו'.
-
כותרת מסמך גוטמן דרוגלין [Guttman Drogolin] מודגש, והפרק לא מודגש.
כותרת - גוטמן דרוגלין מודגש.
טקסט שו"ע - פרנקירל - FrankRuehl.
סוגריים בשו"ע Hadassah Friedlaender.
רמ"א רש"י גוטמן.
חידושים - גוטמן דרוגלין, מילות השו"ע מודגש, והשאר רגיל.
ביאורים - מילות המחבר גוטמן דרוגלין מודגש, והשאר גוטמן רש"י Guttman Rashi או רש"י DBS (אני לא מצאתי הבדל ביניהם).
הערות וביאורים - החוצץ דרוגלין, הטקסט - הדסה פרידלנדר Hadassah Friedlaender.@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
אתה באמת עשית עבודה יפה ביותר!!! מדהים!!!
אם לא אכפת לך, תעלה את הקובץ לפורום, זה יכול להועיל להרבה אנשים כתבנית וכדומה. -
@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
ל @שלמה11 אכן רציתי מכבר להציע גם אפשרות זו לבחור איזה סוג תיבת טקסט רוצים, כלומר גלישת טקסט ריבוע [ראה תמונה], כדי שיהיה אפשרות להשאיר החלק המרכזי מחוץ לתיבות כדי להרויח הערות שוליים וכותרות אוטומטיות וכו'.
@מניין כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
כדי שיהיה אפשרות להשאיר החלק המרכזי מחוץ לתיבות כדי להרויח הערות שוליים וכותרות אוטומטיות וכו'.
במקרה של הדוגמה שהעליתי, זה לא מועיל לכותרות שהם הסימנים שבטקסט הראשי, ולכן צריך פתרון אחר.
אולי פתרון פיראטי, בהכנת הטקסט לפני העימוד כמובן לייצר סגנונות לכותרות, ואז ברב טקסט ליצור אופציה, שבכל מקום שיש למשל 'כותרת 1' זה מעתיק אוטומטי לדף עצמו חוץ לתיבה כשמוסתר מאחורי תיבות הטקסט, וממילא מופיע בשדה שבכותרת העליונה.
אם א"א אוטומטי אז כפתור שעושה את הפעולה בבחירה ידנית של הכותרת להעתקה. כלומר שהמעמד מגיע לתחילת סימן הוא בוחר את הכותרת ובלחיצת כפתור זה מעתיק וכו', וממילא מופיע בשדה שכבר הגדיר בהתחלה בכותרת העליונה.
אני לא יודע אם זה רלוונטי @שלמה11 -
@שלמה11 בעיה נוספת ברב טקסט היא עיצוב חלון ומרכוז שורה אחרונה בתוך תיבת טקסט.
בתוסף עיצוב תורני עבד רק עיצוב חלון 'ישן'
ומרכוז שורה אחרונה לא פעל בכלל. -
@שלמה11 עצה נוספת:
לעשות 2 אופציות בשכפל עמוד, לשכפל רק 2 שכבות, או לשכפל הכל במדה ויש שכבות נוספות בעמוד הקודם. -
@שלמה11 בעיה נוספת ברב טקסט היא עיצוב חלון ומרכוז שורה אחרונה בתוך תיבת טקסט.
בתוסף עיצוב תורני עבד רק עיצוב חלון 'ישן'
ומרכוז שורה אחרונה לא פעל בכלל.@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
בעיה נוספת ברב טקסט היא עיצוב חלון ומרכוז שורה אחרונה בתוך תיבת טקסט.
אצלי כן עובד גם בעיצוב תורני וגם בשולחן העורך
ספויילר
צריך להוסיף אופציה להוסיף תיבות מיושרות 'לעמוד' במקום לשוליים.
אם הייתי חושב על זה מראש אולי, להכניס את זה עכשיו נשמע לי מסובך (יותר מדאי דברים עובדים על השולים כמו ההרחבה וההצרה של תיבות הטקסט)
אולי בעתיד אני אעשה מדורי צד שיהיו מעבר לשולים - ייתכן שזה יהיה יעיל גם לדברים אחריםזה מעתיק אוטומטי לדף עצמו חוץ לתיבה כשמוסתר מאחורי תיבות הטקסט, וממילא מופיע בשדה שבכותרת העליונה.
רעיון יפה, אולי יתווסף בהמשך
לעשות 2 אופציות בשכפל עמוד, לשכפל רק 2 שכבות, או לשכפל הכל במדה ויש שכבות נוספות בעמוד הקודם.
לבחור איזה סוג תיבת טקסט רוצים, כלומר גלישת טקסט ריבוע
במענה לשניכם כדאי להכיר את הכפתור הזה:
מאפשר בחירה של תיבות טקסט וכן לבחור מספר תיבות טקסט יחד (כמו בPwerPoint)
כך שאפשר פשוט לשכפל הכל ולמחוק חלק בקלות או לשנות את גלישת הטקסט של כל התיבות בעמוד. (יכול להיות שאני בכל זאת אוסיף לפחות את האפשרות של השכפול)יש לי כבר קוד כמעט מוכן של יצירת עמוד באופן אוטומטי... זה ייצר רק עמוד אחד בכל פעם אבל עדיין יהיה הרבה יותר מהר
-
בעיה נוספת ברב טקסט היא עיצוב חלון ומרכוז שורה אחרונה בתוך תיבת טקסט.
אצלי כן עובד גם בעיצוב תורני וגם בשולחן העורך
ספויילר
צריך להוסיף אופציה להוסיף תיבות מיושרות 'לעמוד' במקום לשוליים.
אם הייתי חושב על זה מראש אולי, להכניס את זה עכשיו נשמע לי מסובך (יותר מדאי דברים עובדים על השולים כמו ההרחבה וההצרה של תיבות הטקסט)
אולי בעתיד אני אעשה מדורי צד שיהיו מעבר לשולים - ייתכן שזה יהיה יעיל גם לדברים אחריםזה מעתיק אוטומטי לדף עצמו חוץ לתיבה כשמוסתר מאחורי תיבות הטקסט, וממילא מופיע בשדה שבכותרת העליונה.
רעיון יפה, אולי יתווסף בהמשך
לעשות 2 אופציות בשכפל עמוד, לשכפל רק 2 שכבות, או לשכפל הכל במדה ויש שכבות נוספות בעמוד הקודם.
לבחור איזה סוג תיבת טקסט רוצים, כלומר גלישת טקסט ריבוע
במענה לשניכם כדאי להכיר את הכפתור הזה:
כך שאפשר פשוט לשכפל הכל ולמחוק חלק בקלות או לשנות את גלישת הטקסט של כל התיבות בעמוד. (יכול להיות שאני בכל זאת אוסיף לפחות את האפשרות של השכפול)יש לי כבר קוד כמעט מוכן של יצירת עמוד באופן אוטומטי... זה ייצר רק עמוד אחד בכל פעם אבל עדיין יהיה הרבה יותר מהר
כך שאפשר פשוט לשכפל הכל ולמחוק חלק בקלות או לשנות את גלישת הטקסט של כל התיבות בעמוד. (יכול להיות שאני בכל זאת אוסיף לפחות את האפשרות של השכפול)הבנתי שהתפקיד של 'שכפל עמוד' זה לעשות זאת אוטומטי במקום לבחור לבד ולהעתיק מעמוד לעמוד, אם לזה התכוונת.
גם גלישת טקסט אם עושים בעמוד הראשון זה נראה לי לא משכפל אוטומטית.@שלמה11 כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
יש לי כבר קוד כמעט מוכן של יצירת עמוד באופן אוטומטי... זה ייצר רק עמוד אחד בכל פעם אבל עדיין יהיה הרבה יותר מהר
כלומר?
-
כך שאפשר פשוט לשכפל הכל ולמחוק חלק בקלות או לשנות את גלישת הטקסט של כל התיבות בעמוד. (יכול להיות שאני בכל זאת אוסיף לפחות את האפשרות של השכפול)הבנתי שהתפקיד של 'שכפל עמוד' זה לעשות זאת אוטומטי במקום לבחור לבד ולהעתיק מעמוד לעמוד, אם לזה התכוונת.
גם גלישת טקסט אם עושים בעמוד הראשון זה נראה לי לא משכפל אוטומטית.@שלמה11 כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
יש לי כבר קוד כמעט מוכן של יצירת עמוד באופן אוטומטי... זה ייצר רק עמוד אחד בכל פעם אבל עדיין יהיה הרבה יותר מהר
כלומר?
הבנתי שהתפקיד של 'שכפל עמוד' זה לעשות זאת אוטומטי במקום לבחור לבד ולהעתיק מעמוד לעמוד, אם לזה התכוונת.
לא מדויק, בשכפול עמוד הרווח העיקרי הוא שהמספור של התיבות נשמר כך שאפשר לקשר בקלות לתיבות הטקסט שבעמוד הקודם באמצעות 'קשר לקודם' או 'גזור והדבק'.
אפשר פשוט לשכפל את הכל, ולאחמ"כ למחוק את התיבות המיותרות בפעם אחת (לוחצים על הכפתור הנ"ל לוחצים ומחזיקים את העכבר וגוררים על כל תיבות הטקסט המיותרות)@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
כלומר?
הנה סרטון ללא מגע יד אדם:
הקלטת מסך 2025-08-18 001334.rar סיסמא: 1234
-
הבנתי שהתפקיד של 'שכפל עמוד' זה לעשות זאת אוטומטי במקום לבחור לבד ולהעתיק מעמוד לעמוד, אם לזה התכוונת.
לא מדויק, בשכפול עמוד הרווח העיקרי הוא שהמספור של התיבות נשמר כך שאפשר לקשר בקלות לתיבות הטקסט שבעמוד הקודם באמצעות 'קשר לקודם' או 'גזור והדבק'.
אפשר פשוט לשכפל את הכל, ולאחמ"כ למחוק את התיבות המיותרות בפעם אחת (לוחצים על הכפתור הנ"ל לוחצים ומחזיקים את העכבר וגוררים על כל תיבות הטקסט המיותרות)@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
כלומר?
-
כלומר?
הקלטת מסך 2025-08-18 001334.mp4חסום!
קשר לקודם עובד לי גם בלי שכפל עמוד אלא גם באמצעות הוספה רגילה בעמוד החדש.
-
הקלטת מסך 2025-08-18 001334.mp4חסום!
זה ברור...
אני אסביר יותר:
כאשר מוסיפים תיבות טקסט באמצעות התוסף הוא ממספר אותם לפי הסדר.
אם אני אעתיק את תיבות הטקסט שבעמוד הקודם בצורה ידנית - יהיה להן את אותו מספור של התיבות בעמוד הקודם ואז תכונות כמו 'קשר לקודם' לא יעבדו.
לכן יש את שכפול עמוד קודם שמשכפל את העמוד הקודם ושומר על המספור הרציף.
ולענייננו אם רוצים להוסיף רק את 2 השכבות הראשונות אפשר לשכפל את כל העמוד - מה שישמור על המספור הרציף, ולאחמ"כ למחוק את שאר השכבות שלא נצרכות בקלות עם הכפתור שהצגתי למעלה.@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
חסום!
שלחתי בקובץ RAR
-
זה ברור...
אני אסביר יותר:
אם אני אעתיק את תיבות הטקסט שבעמוד הקודם בצורה ידנית - יהיה להן את אותו מספור של התיבות בעמוד הקודם ואז תכונות כמו 'קשר לקודם' לא יעבדו.
ולענייננו אם רוצים להוסיף רק את 2 השכבות הראשונות אפשר לשכפל את כל העמוד - מה שישמור על המספור הרציף, ולאחמ"כ למחוק את שאר השכבות שלא נצרכות בקלות עם הכפתור שהצגתי למעלה.@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 2!!!:
חסום!
שלחתי בקובץ RAR
-
@שלמה11 איך מסדרים השוואה לשני הצדדים בשורה האחרונה בגמרא
וגם איך מסדרים את המספור עמודים למעלה? כשהכנסתי מספור אוטומטי הוא שכפל אותו בעמוד הבא [הלא זוגי] במקום להמשיך כסדר
-
זה ברור...
אני אסביר יותר:
חסום!
שלחתי בקובץ RAR
-
@שמעון-פרידנן זה כמו קובץ ZIP יש לו סיסמא כך שמן הסתם הוא לא חסום
-
גירסה 3.0 יוצאת לדרך...
אז מה חדש?
אפשרות ליצירת עימוד אוטומטי: מכניסים את 2 השכבות הראשונות ומריצים...
בחירת כל התיבות בעמוד - כך ניתן להגדיר להם הגדרות אחרות בקלות (כמו פריסה וכדו')
תוקנה האופציה של גודל לפי שורות וכן נוספה אופציה חדשה שמגדילה את התיבה עד סוף הטקסט.
נוספה גם האופציה של תיקון מרווח שורות.
פחות צריך להתעסק עם השולים - התוכנה מחשבנת לבד בד"כ.
ועוד הרבה תיקונים ושיפורים...
-
גירסה 3.0 יוצאת לדרך...
אז מה חדש?
אפשרות ליצירת עימוד אוטומטי: מכניסים את 2 השכבות הראשונות ומריצים...
בחירת כל התיבות בעמוד - כך ניתן להגדיר להם הגדרות אחרות בקלות (כמו פריסה וכדו')
תוקנה האופציה של גודל לפי שורות וכן נוספה אופציה חדשה שמגדילה את התיבה עד סוף הטקסט.
נוספה גם האופציה של תיקון מרווח שורות.
פחות צריך להתעסק עם השולים - התוכנה מחשבנת לבד בד"כ.
ועוד הרבה תיקונים ושיפורים...
@שלמה11 כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
אפשרות ליצירת עימוד אוטומטי: מכניסים את 2 השכבות הראשונות ומריצים.
זה רלוונטי רק כשמרשרים רק את הטקסט של אותו עמוד, לא??
אם משרשרים את 'כל' הטקסט התוכנה לא יודעת מה שייך לאותו עמוד, אני טועה?