עזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד
-
@david.ifr25 כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
@יד-יוסף תעלה צילום מסך
הPDF שהעליתי לא מספק?
אגב, אני שם לב שהניקוד חטף פתח יצא מעוות משהו, מצו"ב:
@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
בעבר ראיתי שמירווח בגודל 1.3-4 מגודל האות הכי מתקבל, האם זה נכון?
אני יודע שזה 1.2 מהגודל, וככה זה באינדיזיין
הPDF שהעליתי לא מספק?
נטפרי
הפונט נראה טוב אבל הניקוד בצילום הזה ממש גרוע, צמוד מידי לאותיות ובמקרים אחרים רחוק מדי, ולא ממורכז... זה פרנק של פלרון?
גם הריווח בין המילים והשורות גדול מדי ולא מסודר
[לדוגמא, הדגשים באותיות י' ד' ז' לא ממוקמים טוב, הניקוד של ק' צמוד מדי, והנקודה נראה גבוהה מדי, יכול להיות שזה רק בצילום הזה צריך לראות עוד מהפונט הזה מנוקד]@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
את העמוד עשיתי בגודל שנראה לי מקובל בספרי קודש [מדדתי ספרים בס"מ] 16.5 רוחב 23.5 אורך.
מה שמקובל זה גודל B5 - גודל רגיל של ספרי קודש וקונטרסים בינוניים. (17.6/25) אבל זה לא מוכרח ויש הוצאות כמו עוז והדר והרב קוק שיש להם מידות משלהם לכל ספר מוסיפים באורך וברוחב לפי דעתם
https://textratz.co.il/גודל-גיליון/@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
הגופנים הם בגודל 12 [מדרש] 13 [גמרא]
ובפירוש בתחתית העמוד גודל 10מעולה
-
א. את המרווח בין השורות לצופף, מרווח מדי
ב. להגדיל את רוחב הטורים על חשבון השוליים
ג. את הכותרות של 'מדרש רבה' ו'תלמוד בבלי' לעשות באותו הגודל, וגם להצמיד אותם יותר לטקסט כמו הכותרת של 'פתשגן הכתב'@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
זה רק בצילום מסך, בקובץ PDF הניקוד נראה בסדר
-
כמובן גם הכותרות בעמ' השני צריכות עיצוב [פחות מודגש מהכותרות בעמ' הימני, אבל יותר משמעותי ביחס לתוכן בגוף הספר].
-
תודה רבה על ההכוונה
אשמח מאד אם יש עוד הערות/הארות
כללית: מה גודל העמוד? זה נראה כתב גדול מדיי.
בפירוש למטה: צריך הפרדה ברורה בין הפירוש ע"ד הגמ' והפי' ע"ד המדרש.
[ולפחות שהכותרות הפנימיות 'בגמ' ובמדרש - תהיינה בגופן שונה [אולי באפור?]התו ' - גרש בודד - בטעות מסולסל, צריך לעשות החלף כל- ' ב- ' , וכנראה גם כל - " ב- "
הכותרת של הפירוש מקושטת מדיי ביחס למקום שלה. תבחר עיטור עדין ודק.
@איש-שלו כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
תודה רבה על ההכוונה
התו ' - גרש בודד - בטעות מסולסל, צריך לעשות החלף כל- ' ב- ' , וכנראה גם כל - " ב- "
לגבי התו אני לא רואה את ההבדל בין התווים, בעבר למדתי את הנושא הזה אבל לצערי שכחתי, תוכל להזכיר לי היכן במקלדת מופיע התו הרגיל שאינו מסולסל?
לסיום תודה רבה על כל הייעוץ היעיל שנתת לי באשכול זה.
אני מקווה לעצב לפי הכוונתך ולהעלות שוב.לגבי הכותרת אשמח להכוונה יותר מדוייקת אם ניתן.
-
ג. את הכותרות של 'מדרש רבה' ו'תלמוד בבלי' לעשות באותו הגודל, וגם להצמיד אותם יותר לטקסט כמו הכותרת של 'פתשגן הכתב'@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
@שלמה414 כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
מעניין שהצילום שעשיתי הוא מתוך קובץ הPDF עצמו, וזה השתבש שם.
גם בקובץ העמוד [פובלישר] זה נראה יותר משובש.
אבל אם בהדפסה זה ייצא בסדר, אז כמו שאומרים - סוף טוב הכל טוב...תודה רבה על הייעוץ וההכוונה היעילים.
כתבת שיש להרחיב את הטורים על חשבון השוליים, האם כוונתך לומר שהשוליים רחבים מדי? כי אם כן יתכן שהבעיה היא רק בגודל העמוד, בPDF העמוד יצא יותר רחב מבגודל המקורי.
את רוחב השוליים המקורי עיצבתי לפי מדידת ספרים קיימים. -
בעבר ראיתי שמירווח בגודל 1.3-4 מגודל האות הכי מתקבל, האם זה נכון?
אני יודע שזה 1.2 מהגודל, וככה זה באינדיזיין
הPDF שהעליתי לא מספק?
נטפרי
הפונט נראה טוב אבל הניקוד בצילום הזה ממש גרוע, צמוד מידי לאותיות ובמקרים אחרים רחוק מדי, ולא ממורכז... זה פרנק של פלרון?
גם הריווח בין המילים והשורות גדול מדי ולא מסודר
[לדוגמא, הדגשים באותיות י' ד' ז' לא ממוקמים טוב, הניקוד של ק' צמוד מדי, והנקודה נראה גבוהה מדי, יכול להיות שזה רק בצילום הזה צריך לראות עוד מהפונט הזה מנוקד]@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
את העמוד עשיתי בגודל שנראה לי מקובל בספרי קודש [מדדתי ספרים בס"מ] 16.5 רוחב 23.5 אורך.
מה שמקובל זה גודל B5 - גודל רגיל של ספרי קודש וקונטרסים בינוניים. (17.6/25) אבל זה לא מוכרח ויש הוצאות כמו עוז והדר והרב קוק שיש להם מידות משלהם לכל ספר מוסיפים באורך וברוחב לפי דעתם
https://textratz.co.il/גודל-גיליון/@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
הגופנים הם בגודל 12 [מדרש] 13 [גמרא]
אני יודע שזה 1.2 מהגודל, וככה זה באינדיזיין...
מה שמקובל זה גודל B5 - גודל רגיל של ספרי קודש וקונטרסים בינוניים...
@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:הגופנים הם בגודל 12 [מדרש] 13 [גמרא]
תודה רבה רבה על ההכוונה היעילה
מצו"ב צילום מסך מתוך הקובץ של העימוד [פובלישר]
לדעתי הניקוד בקובץ זה משובש לחלוטיןוכאן צילום מסך מתוך קובץ מודפס [PDF]
כאן הניקוד נראה סביר יותר אך לא מושלם -
כמו כן אשמח לקלב המלצות על גופן פרנקריל שיש לו את המעלות הבאות:
- תומך בניקוד בצורה מלאה.
- ניתן לשלב את המשקל המודגש והרגיל באותו טקסט.
- נמכר בצורה מיטבית.
-
@שלמה414 כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
גם בקובץ העמוד [פובלישר] זה נראה יותר משובש.
אבל אם בהדפסה זה ייצא בסדר, אז כמו שאומרים - סוף טוב הכל טוב...תודה רבה על הייעוץ וההכוונה היעילים.
כתבת שיש להרחיב את הטורים על חשבון השוליים, האם כוונתך לומר שהשוליים רחבים מדי? כי אם כן יתכן שהבעיה היא רק בגודל העמוד, בPDF העמוד יצא יותר רחב מבגודל המקורי.
את רוחב השוליים המקורי עיצבתי לפי מדידת ספרים קיימים.@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
אבל אם בהדפסה זה ייצא בסדר, אז כמו שאומרים - סוף טוב הכל טוב...בקובץ PDF שהעלית בהודעות קודמות זה היה נראה אצלי על המסך בסדר גמור, כשעשית צילום מסך זה קצת השתבש
כמובן, לא ניסיתי להדפיס, הכי טוב שתנסה להדפיס ותראה איך יוצא@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
את רוחב השוליים המקורי עיצבתי לפי מדידת ספרים קיימים.לי הטורים נראים קצת צרים מדי
כמה רוחב שוליים עשית?
למה בPDF יוצא לך רוחב עמוד רחב יותר, אתה יכול להגדיר את גודל העמוד בהדפסה לPDF@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
כמו כן אשמח לקבל המלצות על גופן פרנקריל שיש לו את המעלות הבאות:
תומך בניקוד בצורה מלאה.
ניתן לשלב את המשקל המודגש והרגיל באותו טקסט.הניקוד של פרנקריל פלרון מצויין
משלבים את המשקלים רגיל ומודגש באותו טקסט
בפועל בזה רוב הספרים שאתה לומד השתמשו -
- תומך בניקוד בצורה מלאה.
- ניתן לשלב את המשקל המודגש והרגיל באותו טקסט.
כ"כ הרבה צפיות באשכול ואף אחד לא יודע להמליץ?
כ"כ הרבה צפיות באשכול ואף אחד לא יודע להמליץ?
המליצו לעיל גם על פלרון וגם על בית אלף, לשניהם פרנקריהל מצוין, גם בניקוד מלא, וקיים ברגיל ומודגש
-
אבל אם בהדפסה זה ייצא בסדר, אז כמו שאומרים - סוף טוב הכל טוב...בקובץ PDF שהעלית בהודעות קודמות זה היה נראה אצלי על המסך בסדר גמור, כשעשית צילום מסך זה קצת השתבש
כמובן, לא ניסיתי להדפיס, הכי טוב שתנסה להדפיס ותראה איך יוצא@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
את רוחב השוליים המקורי עיצבתי לפי מדידת ספרים קיימים.לי הטורים נראים קצת צרים מדי
כמה רוחב שוליים עשית?
למה בPDF יוצא לך רוחב עמוד רחב יותר, אתה יכול להגדיר את גודל העמוד בהדפסה לPDF@יד-יוסף כתב בעזרה | בחירת פונטים לטקסט מנוקד:
תומך בניקוד בצורה מלאה.
ניתן לשלב את המשקל המודגש והרגיל באותו טקסט.הניקוד של פרנקריל פלרון מצויין
משלבים את המשקלים רגיל ומודגש באותו טקסט
בפועל בזה רוב הספרים שאתה לומד השתמשו@שלמה414 @david.ifr25 התכוונתי לשאול מי יודע להמליץ מנסיון אישי האם פרנקריהל של חברת פונטייפ [פלרון] או של בית אלף מעולה לניקוד, כי כאמור, אצלי הפונט של פלרון משובש.
כמובן, אשמח יותר אם יהיו גם דוגמאות לטקסט מנוקד שכזה, הבעיה היא שפלרון לא מציגים באתר איך הטקסט נראה כשהוא מנוקד.
-
זה מהאתר של פונטייפ (אפשר להקליד על הכתב טקסט עם ניקוד):
וזה מהאתר של חברת פלרון (סליחה על המלל.. זה מה שמופיע שם) לי זה נראה בסדר גמור (אמנם הניקוד גדול לטעמי אבל לא נורא)
כי כאמור, אצלי הפונט של פלרון משובש.
ניסת לבדוק בתוכנות אחרות? אינדיזיין?
ניסיתי להוציא מהאתר של בית אלף אבל זה לא נראה טוב עם ניקוד
-
זה מהאתר של פונטייפ (אפשר להקליד על הכתב טקסט עם ניקוד):
וזה מהאתר של חברת פלרון (סליחה על המלל.. זה מה שמופיע שם) לי זה נראה בסדר גמור (אמנם הניקוד גדול לטעמי אבל לא נורא)
זה מהאתר של פלרון (סליחה על המלל.. זה מה שמופיע שם) לי זה נראה בסדר גמור (אמנם הניקוד גדול לטעמי אבל לא נורא)
לא מאמין שזה פרנק של בית אל"ף...
-
תודה רבה על ההכוונה
התו ' - גרש בודד - בטעות מסולסל, צריך לעשות החלף כל- ' ב- ' , וכנראה גם כל - " ב- "
לגבי התו אני לא רואה את ההבדל בין התווים, בעבר למדתי את הנושא הזה אבל לצערי שכחתי, תוכל להזכיר לי היכן במקלדת מופיע התו הרגיל שאינו מסולסל?
אני מקווה לעצב לפי הכוונתך ולהעלות שוב.לגבי הכותרת אשמח להכוונה יותר מדוייקת אם ניתן.
תודה רבה על ההכוונה
גרש/גרשיים מסולסלים אינם במקש אחר, זו החלפה אוטומטית של וורד [שאיני יודע את סיבתה העתיקה...]
לכן הצעתי שתעשה החלף כל גרש בגרש, כל גרשיים בגרשיים, בד"כ זה מתקן הכל. גם זה איני יודע למה.לאחר שתתקן תראה את ההבדל בעיניים.
יש גם ב'אפשרויות' ב'הגהה' אופציה להגדיר. אינני יודע אם מועיל. תפנה למומחים בוורד, אפשר גם בפורום הזה עצמו.
-
זה מהאתר של פלרון (סליחה על המלל.. זה מה שמופיע שם) לי זה נראה בסדר גמור (אמנם הניקוד גדול לטעמי אבל לא נורא)
גם אני לא... זה מה שיצא כשכותבים באתר שלו עם ניקוד. [עדכנתי את התמונה למעלה]
לדעתי זה מסתדר כשרוכשים ומתקינים את הפונט אבל לא בטוח...
בדקתי כמה פונטים שתומכים ניקוד, והם מוצגים בצורה טובה, וחלקם לא.
לכאורה זה באג בתצוגת הפונטים באתר זה לא רק בפרנקריל זה בעוד פונטים וגם בחדשים שלו, שלחתי שאלה לאיתמר נתן נראה מה הוא יענה