בקשת מידע | איך להכניס מעט את השורה בכל תחילת קטע?
-
@בנימין-כפיר כבודו לא ראה שזה מתחלק לבחירה של שורה אחת שתים ושלוש?
@u88 כתב בבקשת מידע | איך להכניס מעט את השורה בכל תחילת קטע?:
@בנימין-כפיר כבודו לא ראה שזה מתחלק לבחירה של שורה אחת שתים ושלוש?
זה מופיע אבל תכלס לא עושה כלום
-
אותי מעניין אם יש דרך לעשות (כמו שעושים ספרים שמעומדים בצורה מקצועית) שהפסקאות הראשונות בכל קטע לא יכנסו פנימה, אלא רק מהפסקה השניה והלאה, פרט שמשווה לעיצוב פנים הרבה יותר נאות.
דוגמא בעלמא
-
@לשכת-הרב
תיכנסשורה 12 כתוב
@לשכת-הרב כתב בבקשת מידע | איך להכניס מעט את השורה בכל תחילת קטע?:
הגדרת כניסה לתחילת השורה הראשונה ב-10 מ"מ (שווה ל-1 ס"מ)
תשנה מה שצריך לדוגמא
הגדרת שכניסה לתחילת השורה הראשונה ב-50 מ"מ (שווה ל-5 ס"מ) וכן הלאהאם צריך עוד הסברים תעדכן
לא מופיע לי מה שסימנת בתמונה.
אצלי מופיע ככה:
-
@לשכת-הרב תכנס להגדרות התאמה אישית של רצועת הכלים ושם יש אפשרות מפתחים
או שתלחץ על ALT+F11 (+Fn) וג"כ ייפתח לך.
כמו כן אם אתה רוצה כן להציג את הלשונית מפתחים עיין כאן בספויילר ש @pcinfogmach הסביר קצת יותר באריכות איך בדיוק להציג אותה.
@לשכת-הרב -
@דאנציג כתב בבקשת מידע | איך להכניס מעט את השורה בכל תחילת קטע?:
ריבונו של עולם
למה אנשים לא עובדים עם סגנונות???
אם כל המסמך שלך על רגיל, אז אתה בבעיה, ההמלצה היא לעשות סגנון לכל סוג טקסט שאתה צריך - כותרות, כותרות משנה, גוף הספר, פסקאות מיוחדות, וכו'.
וכך כאשר אתה עושה שינוי ורוצה שיחול על כל הטקסט שמעוצב אותו דבר, פשוט מחיל עליו את הסגנון הייעודי / משנה את הסגנון > לחצן ימני על שם הסגנון > עדכן את (שם הסגנון) כך שיתאים לקטע הנבחר.
לא צריך מאקרו ולא צריך להסתבך עם פעולות מסובכות אחרות.
ברור שאני עובד עם סגנונות.
בכל אופן כתבת רעיון מצוין, אבל יש לשים לב שזה לא מושלם, כיון שאם עושים כך, אז גם ההערות שוליים משתנים, אפי' שזה לא באותו סגנון!
מה זאני עשיתי זה ששוב הגדרתי את ההערות בלי שורה ראשונה, והכל סודר ב"ה.@לשכת-הרב כתב בבקשת מידע | איך להכניס מעט את השורה בכל תחילת קטע?:
בכל אופן כתבת רעיון מצוין, אבל יש לשים לב שזה לא מושלם, כיון שאם עושים כך, אז גם ההערות שוליים משתנים, אפי' שזה לא באותו סגנון!
בגלל שעימדת את 'רגיל', והרבה סגנונות בסיסיים בוורד מבוססים על רגיל (כגון הערות שוליים, אבל לא רק), ולכן מומלץ לעשות סגנון חדש שבו אתה כותב / מעמד את רוב הטקסט, כדי שאם אחר כך תשנה את הסגנון, לא ישתבשו לך כל הסגנונות שמבוססים על רגיל.
המלצה שלי, תעשה את זה עכשיו, תבנה סגנון חדש, ובחפש החלף תחפש את כל ה'רגיל' לסגנון החדש, כל הרגיל ישתנה לסגנון החדש, אבל העיצוב לא, ואז כשהסמן נמצא בסגנון החדש תלחץ על הסגנון בסרגל הסגנונות לחצן ימני ו'עדכן את ... כך שיתאים לקטע הנבחר', והכל יבוא על מקומו בשלום.בהצלחה
-
@ע-ה-דכו-ע לא דווקא אחרי מעבר מקטע, אלא בתחילת כל רצף פסקאות של אותו סגנון, כמו בתמונה המצורפת, שלמעלה יש קטע בסגנון "ציטוט" ולאחריו יש כמה פסקאות של "רגיל", אז בפסקה הראשונה של רגיל הכניסה לא מוכנסת, אלא רק מהפסקה השניה והלאה. וכנ"ל אחרי כותרות, וכל סגנון אחר.
-
Spoiler
0
לפני 3 ימים
אם הבנתי נכון יש כאן כמה דיונים שהם בעצם פיתרון אחד סגנונות וכבר כתבו על זה למעלה ואני רק מסכם
לוחצים לחצן ימני בסגנונות על רגיל ושם על שינוי !
ושם לוחצים למטה בצד ימין על עיצוב ואז פיסקה
ואז בשביל שורה ראשונה תלויה משנים בכניסה מתחת כותרת מיוחדת לשורה ראשונה
ובשביל כניסה לפני ואחרי עושים סיגנון מיוחד לזה ובחלון הזה משנים בשורה לפני טקסט ואחרי טקסט כמה שרוצים שיהיה
אישור ושוב אישור בחלון הראשי וזהו
אפשר גם לעשות רק קטע אחד לראות איך הוא יצא מסמנים קטע אחד שאותו רוצים לשנות בלשונית פריסה לוחצים על החץ ליד פיסקה ונפתח אותו חלון
ולאחר מכן על מנת לשנות לכל המסמך באותו סגנון
עומדים על הסגנון המדובר לחצן ימני עדכן את ... כך שיתאים לקטע הנבחר
וזהו, לעשות על זה פקודות מאקרו וכו' זה לקנות רפת שלם של פרות בשביל להוסיף חלב לכוס קפה (סליחה על ההגדרה) רק כנראה ללכת לפרופסור על שפעת זה הוא מתחיל לעשות את כל סוגי הבדיקות והטיפולים למיניהם
בהצלחה רבה
תעדכנו אם לא סיכמתי טוב -
Spoiler
0
לפני 3 ימים
אם הבנתי נכון יש כאן כמה דיונים שהם בעצם פיתרון אחד סגנונות וכבר כתבו על זה למעלה ואני רק מסכם
לוחצים לחצן ימני בסגנונות על רגיל ושם על שינוי !
ושם לוחצים למטה בצד ימין על עיצוב ואז פיסקה
ואז בשביל שורה ראשונה תלויה משנים בכניסה מתחת כותרת מיוחדת לשורה ראשונה
ובשביל כניסה לפני ואחרי עושים סיגנון מיוחד לזה ובחלון הזה משנים בשורה לפני טקסט ואחרי טקסט כמה שרוצים שיהיה
אישור ושוב אישור בחלון הראשי וזהו
אפשר גם לעשות רק קטע אחד לראות איך הוא יצא מסמנים קטע אחד שאותו רוצים לשנות בלשונית פריסה לוחצים על החץ ליד פיסקה ונפתח אותו חלון
ולאחר מכן על מנת לשנות לכל המסמך באותו סגנון
עומדים על הסגנון המדובר לחצן ימני עדכן את ... כך שיתאים לקטע הנבחר
וזהו, לעשות על זה פקודות מאקרו וכו' זה לקנות רפת שלם של פרות בשביל להוסיף חלב לכוס קפה (סליחה על ההגדרה) רק כנראה ללכת לפרופסור על שפעת זה הוא מתחיל לעשות את כל סוגי הבדיקות והטיפולים למיניהם
בהצלחה רבה
תעדכנו אם לא סיכמתי טוב