בירור | מכונת כביסה פתח צידי עדיפה על פתח עליון? ומה לגבי הגודל?
-
עד היום השתמשנו רק במכונת כביסה אלקטרולוקס פתח עליון ועם השנים המכונה "גדלה"(התחלפה) עד ל7 קילו.
כעת אני מכיר את כל הטריקים של המכונה ורגיל אליה אבל מכיוון שאני רק חפ"ש והמפקדת מעוניינת להחליף במכונה אחרת פתח צידי דווקא שכן לטענתה המכונה הקיימת לא מכבסת מספיק טוב(מלבינה) חולצות ללא מסיר כתמים
בנוסף טוענת נוות ביתי שהמכונה קטנה מידי ורק אם מכניסים קילו כביסה היא מכבסת היטב ע"כ היא מעוניינת במכונה גדולה בסדר גודל של 9-10 קילו.ונפשי בשאלתי:
1.האם באמת טכנולוגית פתח צידי עדיפה על פתח עליון?(שמעתי שפתח עליון היא טכנולוגיה מיושנת)
2.האם מכונת כביסה גדולה יותר פירושה כיבוס טוב יותר(למרות ששמעתי שיש לה גם בלאי מואץ יותר)יש"כ ותודה לעונים ובמיוחד לרב @שטיגליץ שליט"א
-
- הטכנולוגיה עקרונית אותה טכנולוגיה. (חברות שמיצרות פתח עליון מיצרות אותו דבר את הפתח הצידי, בוש וכדומה שינו בפתח הצידי לטכנולגיה מתקדמת יותר אבל עד כמה שאני מכיר הן לא מיצרות פתח עליון) לפתח עליון יש בעיה בשנים האחרונות, שכל החברות שמות צירים מפלסטיק, ואם לא מנקים כראוי האבקת כביסה שנשפכת צמוד לציר מתקשה כמו אבן מה שגורם אחר כך לשבירת הציר כשסוגרים, ראיתי את זה בכמה מכונות.
בעקרון בפתח צידי לא מחליפים בד"כ לאגרים אלא זורקים לפח, בפתח עליון עדיין משתלם להחליף לאגרים. אבל זה בתנאי שקולטים את זה בזמן, מה שבדרך כלל לא קורה. - ככל שהבגדים לא דחוסים במכונה כך הם יותר ישתפשפו זה בזה ויעברו כביסה יותר טובה
ה' ינחך בעצה טובה
- הטכנולוגיה עקרונית אותה טכנולוגיה. (חברות שמיצרות פתח עליון מיצרות אותו דבר את הפתח הצידי, בוש וכדומה שינו בפתח הצידי לטכנולגיה מתקדמת יותר אבל עד כמה שאני מכיר הן לא מיצרות פתח עליון) לפתח עליון יש בעיה בשנים האחרונות, שכל החברות שמות צירים מפלסטיק, ואם לא מנקים כראוי האבקת כביסה שנשפכת צמוד לציר מתקשה כמו אבן מה שגורם אחר כך לשבירת הציר כשסוגרים, ראיתי את זה בכמה מכונות.
-
@שטיגליץ ,תודה ויש"כ על התשובה
מניסיון אני יכול להעיד כי אתה צודק ב100% שצירי הדלת נשברים בפתח עליון אבל האמת זה לא אסון כזה גדול אפשר פשוט להחזיר את הדלת ולשלוף אותה ובד"כ אין בעיות ואם יש דפיקה או שתים והמכונה עובדת
ולמה לא להחליף לאגרים? בגלל שפתח עליון זולה יחסית לחלפים? אבל האם זו סיבה לקנות מכונה יקרה פתח צידי?
עריכה: לא הספקתי להגיב וערכת את הפוסט
2.זו טענת אישתי ועל כן היא מבקשת מכונה גדולה יותר -השאלה היא האם היא צודקת?
-
@שטיגליץ אבל מכונה גדולה יותר גם נשחקת יותר בנוסף לראות עיני הנפח של מכונה של 9 ק"ג לא גדול בהרבה מ7 ק"ג אלא מנוע חזק יותר ולפיכך מה התועלת במכונה גדולה לניקוי טוב יותר?-תקן אותי אם אני טועה(ומסתבר ממאוד שכן...)
דרך אגב יש סיבה אמיתית שרוב עמך ישראל קונים פתח צידי?
נ.ב
האישה תמיד צודקת -
@jack כתב בבירור | מכונת כביסה פתח צידי עדיפה על פתח עליון? ומה לגבי הגודל?:
דרך אגב יש סיבה אמיתית שרוב עמך ישראל קונים פתח צידי?
מנהג ישראל תורה
סיבה פשוטה, שניתן להניח מכונת ייבוש מעל (או את כל חומרי הניקוי)לגבי איכות הכביסה, כמו שכתב @שטיגליץ
ובנוסף, גם כאשר מכניסים בגדים למכונה בכמות קטנה ביחס לנפח המכונה, הבגדים פחות ישפשו זה את זה והכביסה פחות תתלבן. -
@תלת-פאזי אבל מכונת כביסה פתח עליון זולה יותר ונוחה יותר לשימוש
מתאימה יותר לדירות קטנות ולפתחים צרים וגם קלה יותר(אפשר להרימה בקלות יחסית ולנקות את המקום שהונחה בו) ובנוסף גם זולה יותר
אני אישית אוהב יותר את פתח עליון מכיוון שאפשר להוציא בגדים בקלות ובנוסף אם יש תקלה במכונה המים לא נשפכים החוצה כמו במכונת פתח צידי.ואם ממש רוצים מכונת ייבוש על מכונת כביסה פתח עליון יש גם פיתרון בצורה של מעין קונסטרוקציה מברזל ששמים עליה את המייבש מעל המכונת כביסה.
בקיצור יש מספיק יתרונות לפתח עליון איפה היתרונות של פתח צידי?