בירור | מאקרו לפתיחת דו שיח של מיקום תמונה
-
לא הולך לי לעשות מאקרו לפתוח את תיבת הדו-שיח "אפשרויות פריסה נוספות..." של תמונה או אובייקט, שנמצא כאן: כרטיסיית "עיצוב תמונה" → קבוצה "סידור" → כפתור "מיקום" → תפריט → "אפשרויות פריסה נוספות..."
מי יכול למצוא את הפקודה, אני ניסיתי פקודה זו: CommandBars.ExecuteMso "PictureLayoutOptionsDialog", אבל זה לא עובד. -
@אופיר123 כתב בבירור | מאקרו לפתיחת דו שיח של מיקום תמונה:
מניסיון מה שלא עובד בהקלטה לא קיים
פשוט לא נכון - מניסיון
ההקלטה מוגבלת מאוד ולא כל הקודים נקלטים שם.לגופו של פוסט לא בדקתי לעומק אבל מסתבר מאוד שה לא זמין שכן הדיאולוג רק נהיה זמין כאשר תמונה מסומנת במסמך.
-
לא היה לי זמן לשבת על זה אבל אולי משהו בסגנון הזה
Sub RunCommandBarControl() Dim ctl As CommandBarControl For Each ctl In Application.CommandBars("Format").Controls If ctl.Caption Like "Picture*" Then ctl.Execute End If Next End Sub
ברםברפרוף זה נראה שכאשר תמונה מסומנת במסמך אין גישה לכל העסק הזה של ה-commandbars
-
@pcinfogmach לא עובד גם אם תמונה מסומנת
-
@מניין
זה הקוד לפתיחת התיבת דו שיח בתנאי שיש תמונה בבחירהSub OpenLayoutOptions() ' בדיקה: האם יש בחירה מסוג InlineShape או Shape If Selection.Type = wdSelectionInlineShape Or Selection.Type = wdSelectionShape Then ' פותח את דיאלוג Layout Options המלא Application.CommandBars.ExecuteMso "LayoutOptionsDialog" Else ' מציג הודעת שגיאה למשתמש אם לא נבחר אלמנט מתאים MsgBox "אנא בחר תמונה או צורה לפני הפתיחה של תיבת Layout Options." End If End Sub
יש אפשרות גם לפתוח ישירות לשונית ספציפית:
Sub OpenLayoutPositionTab() ' פותח ישירות את לשונית Position בתיבת הדו-שיח Application.CommandBars.ExecuteMso "LayoutOptionsDialogPosition" End Sub Sub OpenLayoutSizeTab() ' פותח ישירות את לשונית Size בתיבת הדו-שיח Application.CommandBars.ExecuteMso "LayoutOptionsDialogSize" End Sub Sub OpenLayoutWrappingTab() ' פותח ישירות את לשונית Text Wrapping בתיבת הדו-שיח Application.CommandBars.ExecuteMso "LayoutOptionsDialogWrapping" End Sub
לכל תיבת דו שיח אמור להיות אפשרות לפתיחה בדרך הזו, רק צריך לבדוק את הIDMSO שלה
בעזרת GPT (ניסיתי) -
@מניין כתב בבירור | מאקרו לפתיחת דו שיח של מיקום תמונה:
אבל מה זה IDMSO?
ID הכוונה למזהה מיוחד כלשהו, וIDMSO זה כינוי למזהים של התמונות והתיבות דו שיח המובנים באופיס, במקרה הזה
' פותח את דיאלוג Layout Options המלא Application.CommandBars.ExecuteMso "LayoutOptionsDialog"
"LayoutOptionsDialog"
הוא הIDMSO של התיבה