בקשת מידע | האם המקרר הזה דיגיטלי?
-
@שלמה-מרלר כתב בבקשת מידע | האם המקרר הזה דיגיטלי?:
@aiib כתב בבקשת מידע | האם המקרר הזה דיגיטלי?:
גם אם אתה יודע בוודאות שהמדחס לא יופעל/ישנה תדר?
איך אידע?
אני שואל שאלה תיאורטית, בפועל ברגע שיש ספק וזה לא כ"כ משמעותי עבורי זה נכנס לגדר של ספק פסיק רישא ולהבנתי מי שפתח מקררים של פעם ולא חשש שיש בהם תרמוסטט אמור להתיר גם בזה.
אבל מכיוון שאני לא באמת מבין בזה אני שואל את השאלה כדי להבין יותר. -
@aiib זה שאלה לרבנים, ואני מניח שתהיה מחלוקת עד כמה הגבול.
מקררים של פעם לא היתה בעיה בפתיחה אם לא הופעל המדחס
כיום בתרמוסטט דיגיטלי עצם פתיחת המקרר היא האיסור כיון שהאויר החם שנכנס יוצר מעגל משמעותי.
אותה שאלה ניתן לשאול על העובר ע"י חיישן תאורה עד כמה מותר לו להתקרב ולא לחשוש שידלק האור. -
כיום בתרמוסטט דיגיטלי עצם פתיחת המקרר היא האיסור כיון שהאויר החם שנכנס יוצר מעגל משמעותי.
אותה שאלה ניתן לשאול על העובר ע"י חיישן תאורה עד כמה מותר לו להתקרב ולא לחשוש שידלק האור.לדעתי ישנה סתירה בין השורות שלך, בשורה הראשונה להבנתי אתה טוען שעצם הפתיחה היא האיסור ובשורה השניה אתה שואל כמה מותר לקחת את הסיכון שלא יקרה איסור.
וזה בדיוק השאלה, האם יש איסור בעצם הפתיחה אף ללא הפעלת המדחס (הוא כעת עובד, הוא עבד לפני כמה שניות וכדו' פתיחה לזמן קצר מאד וכו') או שאין כל איסור ויש רק חששות שמא המדחס יתחיל לעבוד. -
הם מאד מאד ברורים בנושא, ואסביר.
לכתוב בחוברת שיש איסורי דאורייתא ודרבנן בהתקן של המכון הטכנולוגי (מבלי לציין איזה איסורים...)
ומצד שני לומר ש"לא רצו להכנס לסוגיא" ולכן עשו התקן שונה...
זה נקרא להיות לא ברור, או יותר נכון די ברור שהם מחמירים יותר משורת הדין, והשאלה היא עד כמה. -
@aiib כתב בבקשת מידע | האם המקרר הזה דיגיטלי?:
האם יש איסור בעצם הפתיחה אף ללא הפעלת המדחס (הוא כעת עובד, הוא עבד לפני כמה שניות וכדו' פתיחה לזמן קצר מאד וכו') או שאין כל איסור ויש רק חששות שמא המדחס יתחיל לעבוד.
תשובה: כל מעגל שעלול לגרום להפעלת המדחס אסור, ובכלל זה פתיחת המקרר שהיא בעצם יוצרת את המעגל באמצעות הכנסת אויר חם למקום קטן.
ובהקשר לסתירה, אין מעשה איסור הנקרא 'פתיחת מקרר' לכן יש מקום לשאלה עד כמה ניתן לקחת את הסיכון שלא יגרם איסור מהפתיחה.
כשנשאל מרן הגראי"ל שטיינמן אם מותר להזיז מאוורר בשבת השיב: איני יודע, אני יודע שחשמל זה אש ובאש לא נוגעים! -
כשנשאל מרן הגראי"ל שטיינמן אם מותר להזיז מאוורר בשבת השיב: איני יודע, אני יודע שחשמל זה אש ובאש לא נוגעים!
הרסת את השו"ע
ואתה אכן מייצג יפה את שיטת משמרת השבת. -
@שטיגליץ קצת פטתי לקחת הקלטה מקווי נייעס ולהציג אותה כ'עמדה רשמית' של משמרת השבת
העמדה הרשמית שלה מתבטאת היטב בחוברות שלה, והיא נזהרת שלא להכנס במחלוקת הפוסקים כיון שעושה אליבא דכו"ע וכמו שכתב הרשל"צ הגר"י יוסף ששבת אינה כמו אשה עגונה שיש להזדקק לכל להיתרים, אלא בענין שבת לכתחלה מצוה מן המובחר לנהוג לרווחא דמילתא שיהיה אליבא דכולי עלמא, שיצא הדבר בלי שום מחלוקת ובלי שום ספק ספיקא וכדומה. -
ש שטיגליץ נעל נושא זה