בקשת מידע | מאקרו לסידור תוכן הענינים מעוצב?
-
@avivis כתב בבקשת מידע | מאקרו לסידור תוכן הענינים מעוצב?:
חיפוש והחלפה פשוט.
חפש את סימון פיסקה עם עיצוב של כותרת 2 (לדוגמא) החלף ב: סימן שאתה רוצה.
אפשר גם להקליט מקרוצודק במאה אחוז! זו דרך יעילה ביותר.
לסקרנים שבינינו יש עוד דרך במאקרו לייצר תוכן עניינים מותאם אישית, על ידי ה-xml של המסמך ייתכן ודרך זו נותנת גמישות.
ר' @שלמה11 אולי זה יעניין אותך -
@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | מאקרו לסידור תוכן הענינים מעוצב?:
ר'
@שלמה11
אולי זה יעניין אותךאני אשמח אם תכוון אותי, אולי אשתמש בזה בעתיד...
-
@שלמה11
תנסה עם הבינה אם לא ילך תעדכן וננסה לגבש משהו יחדנשמח שתעלו לכאן מאקרו
-
למעשה את רוב האופציות של תוכן עניינים אפשר לעשות על ידי השדה הרגיל של וורד, רק צריך ללמוד אותו קצת יותר לעומק, יש בזה אופציות יותר ממה שמופיע בתיבת הדו שיח של וורד, (למשל ישנה אפשרות לעשות שחלק מהרמות יופיעו עם מספר עמוד וחלקם לא, בניגוד למה שמופיע באתר של רחמים יעקובוב שזה לא אפשרי בוורד),
החלק היחיד לדעתי שאינו מובנה כבר בשדה הוא: שיהיו ערכים ברצף במקום בשורות נפרדות כמו שהעלו כאן בפתיחת הנושא, וכן הוספת עיטורים וחוצצים בין הערכים, ואת זה ניתן לפתור בקלות על ידי חיפוש והחלפה פשוטים.
אולי יותר פשוט לפתח מאקרו שיבצע את הפעולות הללו של ההחלפה (בדומה למה ש @שלמה11 עשה בכותרות) על מנת לפשט את הפעולה.
וכמובן שהחלק של באג שצ"ג עדיין צריך פתרון...
@pcinfogmach הרעיון שלך ממש מסקרן אותי, כבר היה לי בעבר רעיון דומה לטיפול באחד הבאגים בוורד ולא ידעתי איך ליישם אותו, אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור שמבאר את העניין. -
@מאקרו כתב בבקשת מידע | מאקרו לסידור תוכן הענינים מעוצב?:
אשמח אם תוכל להפנות אותי למקור שמבאר את העניין
זה לא מורכב מדי — בסך הכול מדובר בסכמת XML של המסמך.
הנה קישור אחד מתוך רבים שניתן למצוא בגוגל.
http://officeopenxml.com/WPcontentOverview.php
בקצרה, מדובר בתקן שנקרא OOXML.אפשרות נוספת היא לקחת מסמך, להריץ עליו מאקרו שמייצא את ה-OOXML לקובץ טקסט, וללמוד משם איך הסכמה בנויה.
חשוב לשים לב: ה-XML הסטטי שנמצא בתוך קובץ ה-ZIP של המסמך שונה מעט מה-OOXML שמתקבל דרך VBA — האחרון כולל הרבה יותר מידע פנימי.
מומלץ מאוד להשתמש בספריית Microsoft XML Library כדי לנהל ולעבד את ה-XML בצורה נוחה ויעילה.
אם יש צורך במידע נוסף — נא לעדכן.
-
@מאקרו כתב בבקשת מידע | מאקרו לסידור תוכן הענינים מעוצב?:
החלק היחיד לדעתי שאינו מובנה כבר בשדה הוא: שיהיו ערכים ברצף במקום בשורות נפרדות כמו שהעלו כאן בפתיחת הנושא, וכן הוספת עיטורים וחוצצים בין הערכים, ואת זה ניתן לפתור בקלות על ידי חיפוש והחלפה פשוטים.
אולי יותר פשוט לפתח מאקרו שיבצע את הפעולות הללו של ההחלפה (בדומה למה ש @שלמה11 עשה בכותרות) על מנת לפשט את הפעולה.נשמח מאוד שתעשו לזה מאקרו
כי לא בדיוק הבנתי איך ניתן לעשות זאת ללא מאקרו [אולי אם תוכל לפרט יותר איך עושים זה יעזור]ותמיד מאקרו יותר קל ומפשט את הפעולה
-
@לשכת-הרב כתב בבקשת מידע | מאקרו לסידור תוכן הענינים מעוצב?:
נשמח מאוד שתעשו לזה מאקרו
פשוט תקליט את ההחלפות הנצרכות
-
@לשכת-הרב כתב בבקשת מידע | מאקרו לסידור תוכן הענינים מעוצב?:
נשמח מאוד שתעשו לזה מאקרו
פשוט תקליט את ההחלפות הנצרכות
ביקשתי מי שיכול לפרט אילו החלפות צריך
[אני לא כ"כ מבין במאקרו, ולכן מי שיכול לעשות מאקרו, עוד יותר טוב]