בירור | הערת שוליים בריחוף
-
האם ישנה אפשרות לכתוב פקודת מאקרו, או האם יש קיצור מקשים, בשביל לראות הערות שוליים בריחוף, כמו זה:
פשוט, תוך כדי הקלדה אני רוצה לראות הערות שוליים, בלי להרים את הידיים מהמקלדת, ובלי לרדת להערות. -
@יאיר-דניאל אולי הקוד הזה יעזור לך:
Sub מציג_תוכן_הערות() Dim rng As Range Selection.MoveStart wdCharacter, -1 Set rng = Selection.Range If rng.Footnotes.Count > 0 Then MsgBox rng.Footnotes(1).Range.Text, vbInformation, "הערת שוליים" End If Selection.Move wdCharacter, 1 End Sub
-
@יאיר-דניאל כתב בבירור | הערת שוליים בריחוף:
האם ישנה אפשרות לכתוב פקודת מאקרו, או האם יש קיצור מקשים, בשביל לראות הערות שוליים בריחוף, כמו זה:
פשוט, תוך כדי הקלדה אני רוצה לראות הערות שוליים, בלי להרים את הידיים מהמקלדת, ובלי לרדת להערות.בוורד ככה זה אוטומטי, בכל אופן ככה זה אצלי בוורד, שזה מציג את ההערות שוליים
-
@לשכת-הרב ככה זה בכל וורד נורמלי - שבריחוף על הערה הוא מציג אותה.
כוונתו של @יאיר-דניאל היא (כפי שהבנתי מהודעה מס' 4) שהערה תוצג כשהסמן ליד מס' הערה, ולא שהסמן מרחף על הערה, מה שיגרום לכך שתוך כדי כתיבה רציפה יהיה ניתן לעיין בהערות, משאי"כ בכל וורד שצריך לרחף עם העכבר על מס' הערה.
@יאיר-דניאל, הבנתי נכון? -
@בנימין-כפיר כתב בבירור | הערת שוליים בריחוף:
@לשכת-הרב ככה זה בכל וורד נורמלי - שבריחוף על הערה הוא מציג אותה.
כוונתו של @יאיר-דניאל היא (כפי שהבנתי מהודעה מס' 4) שהערה תוצג כשהסמן ליד מס' הערה, ולא שהסמן מרחף על הערה, מה שיגרום לכך שתוך כדי כתיבה רציפה יהיה ניתן לעיין בהערות, משאי"כ בכל וורד שצריך לרחף עם העכבר על מס' הערה.
@יאיר-דניאל, הבנתי נכון?דווקא ממה שהוא כתב בהודעה מס' 4 מובן מדבריו שהוא מחפש משהו אחר, הוא רוצה שיהיה לו אפשרות שכשהוא מגיע למספר של הערת שוליים, שיוכל ללחוץ על מקש ולערוך את הערת שוליים, בלי לדפדף למטה
אחרת אין הסבר אחר לבקשתו, כי שוב, זה מופיע אוטומט בכל וורד נורמלי -
וההערה תוצג לי
(ציטוט מתוך הודעה 4)
@לשכת-הרבבוורד רגיל רק בריחוף עם העכבר על הערה, ולא כשהסמן ליד מס' הערה.
-
@בנימין-כפיר כתב בבירור | הערת שוליים בריחוף:
וההערה תוצג לי
(ציטוט מתוך הודעה 4)
@לשכת-הרבבוורד רגיל רק בריחוף עם העכבר על הערה, ולא כשהסמן ליד מס' הערה.
לא יודע, אנחנו עושים יותר מדי לומדס בדבריו, נחכה שהוא יכתוב מה הוא בדיוק רוצה, ואנו ננסה בעזה"י לעזור לו
-
@בנימין-כפיר צודק אני רוצה שתוך כדי שאני כותב, אני אלחץ על קיצור מקשים כלשהו או מה שלא יהיה, ואני אוכל לראות את ההערת השוליים בריחוף, בלי שאני אצטרך לרחף עם העכבר על המיקום של מספר ההערת שוליים
-
@בנימין-כפיר צודק אני רוצה שתוך כדי שאני כותב, אני אלחץ על קיצור מקשים כלשהו או מה שלא יהיה, ואני אוכל לראות את ההערת השוליים בריחוף, בלי שאני אצטרך לרחף עם העכבר על המיקום של מספר ההערת שוליים
או, עכשיו נראה לי שאני מתחיל להבין, אתה מתכוון שברגע שתלחץ על מקש כלשהו ירחפו לך ה132 הערות שעשית על המסך?
בבקשה:Sub ShowFootnotesFromPreviousPage() Dim fn As Footnote Dim currPage As Long Dim prevPage As Long Dim msg As String Dim refRange As Range ' קבל את מספר העמוד הנוכחי currPage = Selection.Information(wdActiveEndPageNumber) prevPage = currPage - 1 If prevPage < 1 Then MsgBox "אין עמוד קודם במסמך.", vbExclamation, "שגיאה" Exit Sub End If msg = "" ' עבור על כל ההערות במסמך For Each fn In ActiveDocument.Footnotes Set refRange = fn.Reference If refRange.Information(wdActiveEndPageNumber) = prevPage Then msg = msg & "• " & Trim(fn.Range.Text) & vbCrLf & vbCrLf End If Next fn If msg = "" Then MsgBox "אין הערות שוליים בעמוד הקודם.", vbInformation, "אין הערות" Else MsgBox "הערות שוליים בעמוד הקודם:" & vbCrLf & vbCrLf & msg, vbInformation, "הערות בעמוד " & prevPage End If End Sub
תדביק את זה בוורד:
Alt+F11 ואז תפתח חדש תשמור ותסגור
ואז תעשה לזה קיצור מקשים:
תלחץ למעלה בשורת הכלים מקש ימני, 'התאמה אישית של רצועת הכלים', ושמה יש קיצורי מקשים
שמה תבחר בקטגורייה של מאקרו ותבחר את 'הצג הערות שוליים מעמוד הקודם'- ותבחר איזה קיצור מקשים שאתה רוצה -
@יאיר-דניאל תראה את הקוד שעשיתי לך למעלה, כשאתה נמצא על הערת שולים ומפעיל אותו (אפשר כמובן לעשות את זה עם קיצור מקשים) הוא מציג לך בחלון את ההערת השולים שאתה נמצא עליה
-
@אביעד כתב בבירור | הערת שוליים בריחוף:
ירחפו לך ה132 הערות שעשית על המסך?
על איזה 132 הערות אתה מדבר?
-
@שלמה11 ממש מוצלח המאקרו שעשית!
רק שאלה קטנה יש אפשרות שהמאקרו יפעל גם אם עומדים עם הסמן לפני מספר הערת השוליים ולא רק אחרי?
ועוד משהו, יש אפשרות שההודעה שנפתחת תיסגר באופן אוטומטי לדוגמא - אחרי כמה שניות, ולא יצטרכו ללחוץ על אישור?נ.ב. שתי תיקונים:
א. צריך להחליף את המילה הערה בשוליים כמו בתמונה, תראה -
ב. אולי יש אפשרות לסדר שהנקודה בסוף המשפט לא תקפוץ ימינה? (עיין בתמונה) -
@יאיר-דניאל אפשר לעשות את כל הנ"ל באמצעות טופס UserForm
יצרתי לך את הקובץ הזה
בשורה הבאה ניתן לשלוט בזמן הסגירה של הטופס:Application.OnTime Now + TimeValue("00:00:05"), "CloseMyForm"
-
@שלמה11 תודה רבה רבה תזכה למצוות!
אממ'ה כשאני מנסה להעתיק את הפקודת מאקרו שכתבת לוורד שלי. הוא כותב לי את השגיאה הבאה, למה?
נ.ב. א. העיצוב הקודם - של ההודעות של וורד, יותר יפה.
ב. אפשר להסיר את הלחצן של ה"אישור"?
תודה רבה על הטרחה.