בקשת מידע | הכנסת רקע (תמונה של בלאנק) למסמכים רבים בקלות, כיצד הכי נוח?
-
יש לי קובץ תמונה שהוא בלאנק שלי
וכל פעם שאני מעצב איזו מודעה אני מכניס את התמונה לוורד, מגדיר בגלישת טקסט מתחת לטקסט, גורר בדיוק למרכז,
ואז מוסיף תיבת טקסט עם המלל,
האם יש דרך יותר קצרה ופשוטה להטמיע את התמונה הזו ברקע?
אני פשוט כותב מלא מודעות וזה כבר התחיל להטריד ההתעסקות הזו... -
@שאול-208 הדבר הכי פשוט הוא:
אני כותב כמה שיותר מפורט, מקווה שיהיה מובן:
להפעיל הקלטת מאקרו - בשם המאקרו לכתוב כמה אותיות באנגלית רצופות (שתזהה את המאקרו הזה), וללחוץ 'אישור' (לא ללחוץ על שום דבר בהקצאת מאקרו)
||(אם יש לך את הכרטיסיה 'מפתחים', אם לא: לחיצה על 'קובץ' > אפשרויות > התאמה אישית של רצועת הכלים > ובצד שמאל לסמן 'וי' על הכרטיסיה 'מפתחים', שם יש 'הקלט מאקרו'), ||
להעלות את התמונה דרך הוספה > תמונות, להוסיף את התמונה הרצויה, למקם איפה שאתה רוצה עם כל ההגדרות, וללחוץ 'עצור הקלטה'.
עכשיו עוברים לקובץ > אפשרויות > התאמה אישית של רצועת הכלים
בצד שמאל הולכים לכרטיסיה הראשונה 'בית', ולוחצים על הכיתוב 'בית'. כעת יפתחו כל החלוניות שנמצאות בתוך בית 'לוח' 'גופן' ועוד. ללחוץ על 'פיסקה'. עכשיו עוברים לכפתורים שנמצאים מתחת לכל תצוגת הכרטיסיות, ולוחצים 'קבוצה חדשה'. כעת ייוצר חלונית חדשה מיד אחרי 'פיסקה' (כי הקבוצה של פיסקה הייתה לחוצה ביצירת הקבוצה, אז הוא יורד אחד למטה אוטומטית)
עכשיו לוחצים בטור הימני ב'בחר פקודות מתוך': > פקודות מאקרו, ובוחרים את המאקרו הראשון, ולוחצים 'הוסף' (בין שני הטורים יש לחצן הוסף והסר).
עכשיו בכפתורים למטה לוחצים 'שינוי שם', משנים את השם ובוחרים סמל מתאים, ולוחצים בסופו של דבר 'אישור'
ו!!!
בחלונית הבית של וורד בין הקבוצות 'פיסקה' ו'סגנונות' יהיה כפתור שברגע שילחץ הוא יעשה את הפעולה של הוספת הבלאנק ממש בשניה!
מקווה שהסברתי מספיק טוב, אם תרצה אני יעלה סרטון, בשבילי זה קלי קלות לעשות את זה, רק תבקש...בהצלחה!
אשמח לדעת אם הבנת, ואם עזר! -
@שאול-208 אני עושה את זה בהרבה מאוד עיצובי שערים, מודעות וכד', פשוט עובד עם מאקרו מודלק איזה שעה כדי שהכל יהיה מטופטפ, ואז זה מחזיק לכל פעם שאני רוצה כזה עיצוב
-
@שאול-208 יש לי מאקרו שממרכז את התמונה, ומעביר את התמונה לאחורי הטקסט.
בבקשהSub מרכוז_ואחורי() Dim shp As shape ' בדיקה אם יש תמונה נבחרת If Selection.InlineShapes.count > 0 Then ' המרה ל-Shape אם התמונה בתוך הטקסט Set shp = Selection.InlineShapes(1).ConvertToShape ElseIf Selection.shapeRange.count = 1 Then ' אם זו תמונה צפה בודדת Set shp = Selection.shapeRange(1) Else Exit Sub End If ' שמירת המיקום האנכי הנוכחי Dim originalTop As Single originalTop = shp.Top ' לוודא שהתמונה מאחורי הטקסט If shp.WrapFormat.Type <> wdWrapBehind Then shp.WrapFormat.Type = wdWrapBehind End If ' מרכוז אופקי של התמונה, שמירה על המיקום האנכי shp.Select Selection.shapeRange.Align msoAlignCenters, True shp.Top = originalTop End Sub
-
@בנימין-כפיר אשמח מאוד להבין למה צריך כזה סיבוך אפשר פשוט לעשות קובץ תבנית וכל פעם יפתח מסמך חדש עם כל ההגדרות