בירור | מקרר שארפ | מצטבר קרח
-
בעת הניקוי של המקפיא, שמתי לב שהצטבר הרבה קרח בדופן האחורית של המקפיא,
פתחתי את הדופן ומצאתי שם גוש קרח ענק (מתחת למאוורר, מעל הפס ספוג)המקפיא וכן המקרר עובדים מצויין ב"ה,
[מקרר עם מקפיא עליון שארפ]האם זה מעיד על בעיה או שזה תקין הקרח הזה?
@שטיגליץתודה רבה!
-
@תלת-פאזי כתב בבירור | מקרר שארפ | מצטבר קרח:
האם זה מעיד על בעיה או שזה תקין הקרח הזה?
הגוף חימום תקין?
-
@תלת-פאזי דבר ראשון זה בעיה! שאלה מה הבעיה לא צירפת את התמונה מקווה שצילמת לפני הפשרה. עם כל הסוללה הייתה לבנה ומושלגת ושלג לבן וצפוף אז יש לך בעיה בהפשרה יכול להיות גוף חימום זכוכית או תרמופיוז גוף חימום צריך לתת לך התנגדות טרמו פיוז צריך לתת רציפות. אם שתיהם תקינים והשלג הוא לא ממלא את כל הסוללה או שזה היה רק קרח שקוף יכול להיות שיש סתימה בניקוז נעשה הפשרה מלאה בזהירות על הגוף חימום זכוכית הכי טוב פשוט לנתק מחשמל ולתת לו להפשיר לבד 24 שעות עם דלתות פתוחות. זה מקרר של שתי דלתות או ארבע דלתות?
-
-
@תלת-פאזי כתב בבירור | מקרר שארפ | מצטבר קרח:
האם זה מעיד על בעיה או שזה תקין הקרח הזה?
לגמרי שכחתי הבעיה שהיה לי לפני כמה שבועות עם מקרר בדיוק כמו שלך
הלך המאוורר -
@משחזר-מידע כתב בבירור | מקרר שארפ | מצטבר קרח:
לגמרי שכחתי הבעיה שהיה לי לפני כמה שבועות עם מקרר בדיוק כמו שלך
הלך המאווררב"ה המאוורר עובד, ת"ל.
-
@תלת-פאזי בתמונה פה לא רואים ממש את הסוללה צריך להסיר את המכסה השחור, לגבי המאוורר יש לפעמים שהוא מזייף זאת אומרת עובד לסירוגין ולא קבוע , בטוח הגומיות של המקרר והמקפיא תקינות? לפעמים יש צניחה מסויימת בדלת ואז חודר גם כן לחות אז תבדוק את זה. וגם יש מצב שהדלת לא הייתה סגורה טוב למשך כמה לילות והצטבר לחות ובפרט אם זה קורה במצב שבת...
תתחיל בהפשרה מלאה עד שלא נשאר שום קרח גם בסוללה ובשוקת שלה ואם זה יחזור תצלם ישר את הסוללה והשוקת ונראה את המצב. ממליץ לך כאחד שיודע להחזיק רב מודד תבדוק התנגדות לגוח ורציפות לתרמו פיוז. החוטים של התרמופיוז יורדים יחד ונכנסים לפלסטיק השחור ושל הגוח יורדים וכל אחד הולך לצד אחר של תחתית הסוללה -
תודה רבה!
כתב בבירור | מקרר שארפ | מצטבר קרח:
בתמונה פה לא רואים ממש את הסוללה צריך להסיר את המכסה השחור
הסוללה הייתה עם ממש מעט קרח [משהו לכאורה תקין (בין הפשרה אחת לשניה?)]
@יוני-פ-1 כתב בבירור | מקרר שארפ | מצטבר קרח:
בטוח הגומיות של המקרר והמקפיא תקינות?
לכאורה, כן.
יש מצב שהדלת לא הייתה סגורה טוב למשך כמה לילות
תתחיל בהפשרה מלאה עד שלא נשאר שום קרח גם ... ובשוקת שלה
את השוקת אני לא רואה
לא רציתי לפתוח את המכסה השחור ללא צורך, כי יש שם את הסרט ספוג, שקשה להחזיר אותו בצורה טובה.@יוני-פ-1 כתב בבירור | מקרר שארפ | מצטבר קרח:
ממליץ לך כאחד שיודע להחזיק רב מודד תבדוק התנגדות לגוח ורציפות לתרמו פיוז. החוטים של התרמופיוז יורדים יחד ונכנסים לפלסטיק השחור ושל הגוח יורדים וכל אחד הולך לצד אחר של תחתית הסוללה
לא פתחתי את המכסה השחור כנ"ל, ולכן לא היה לי גישה לחוטים.
כעת המקרר פועל ונראה בהמשך האם יחזור הקרח.
איך שאני מבין עכשיו, שזה מקום שלא אמור כלל להצטבר שם קרח וגם הגו"ח לא פועל על האזור הזה בכלל.
מדובר על המכסה פלסטיק השחור יש שם כמין רצועת ספוג שנראה (להבנתי) שאמורה למנוע כניסת לחות לאזור המאוורר,
בסוללה היה ממש מעט קרח.
לכן אני מבין שזה לא בעיה במערכת, אלא הצטברות של תקופה ארוכה, (המקפיא אצלי מכוון על רמת קור גבוהה, וגם מלא ב"ה עד אפס מקום, וגם לא נסגר לפעמים ממש עד הסוף
[זה כנראה בגלל שהרצפה קצת עקומה וזה משפיע על איזון המקרר המקפיא והדלתות,
כשאני שם לב לזה אני מנסה לכוון אותו עם הרגליים,אבל מסתבר לי שזה יכול לגרום לבעיה.]
-
@תלת-פאזי
אם הכל עובד תקין אז לכאורה אין בעיה.
אם בכל זאת אתה רוצה לבדוק משהו זה נמצא במכסה הקטן מצד ימין למעלה, יש שם את כל החיווט אתה צריך לחפש את החיווט העבה, שחור לבן זה תרמופיוז צריך להראות רציפות, תכלת לבן זה גוף חימום. יראה התנגדות 200-300 אום -
במקרר שארפ ארבע דלתות יש לו מחלה לפעמים בכרטיס שבזמן הפשרה מדחס ממשיך לעבוד ואז ההפשרה לא יעילה יש דרך לבדוק את זה אפשר להכניס להפשרה יזומה ואם בזמן ההפשרה המדחס עובד והמאוורר שלידו לא עובד סימן שיש את המחלה הזאת לכרטיס ניתן לשיפוץ...
חידשת לי! תודה!
וסליחה על הבורות העצומה, איך מכניסים להפשרה יזומה?