מכונת כביסה לא נפתחת
-
לאור בקשת אחד מחשובי זקני (?) הפורום דפה
אני מתחיל לכתוב לנושא הזה מדריך אבל כרגע הוא לא יכנס למדריכים כי יקח לי זמן לעבד אותו.
כאשר מכונת כביסה פתח צידי לא נפתחת יכולות להיות לכך כמה סיבות, אלה שנוגעות לעמך בית ישראל הן אלה (עד כמה שאני זוכר כרגע):- לא המתנו מספיק עד לפתיחת המכונה, בחלק מהמכונות הנעילה מבוססת על גוף חימום קטנטן ובקיץ יש להמתין יותר מבחורף עד שיתקרר.
- בטעות נלחצה תוכנית נעילת ילדים (בבוש החדשות ומסתמא גם סימנס וקוסרוקטה ואולי עוד חברות עשו כך)
- המים לא התרוקנו מספיק.
- המכונה מנותקת מהחשמל
- הידית נשברה - במכונות הנפתחות על ידי לחיצה ולא על ידי משיכה לפעמים הידית נשברת ומרגישים שהיא משוחררת.
נעילת ילדים - אם הופעלה נעילת ילדים יהיה לרוב בתצוגה סימן של מנעול או מפתח, עלינו לחפש שני כפתורים שמצויר בינהם סימן דומה למנעול או מפתח הנ"ל וללחוץ עליהם לחיצה ארוכה עד לביטול הסימון. אם אין כאלה מומלץ לנסות ללחוץ על הפעל ארוך.
המים לא התרוקנו - קודם כל ננסה לעשות ניקוז למכונה (אולי בטעות לחצנו על כפתור שעוצר את הניקוז - רינס הולד) ואם לא מתנקזת עדיין עלינו לבדוק את הניקוז על ידי פתיחת פילטר והמדריכים המסתעפים ממנו.
המכונה מנותקת מהחשמל - לצורך הפתיחה במכונות החדשות יחסית המכונה צריכה להיות מחוברת לחשמל. אם מייד בסוף הההפעלה היא התנתקה - היא תשאר סגורה.
אם הדלת בעצם פתוחה רק שהידית נשברה - לפעמים ניתן להכניס סכין דקה (לא חדה, שלא תפגע בטעות בגומי) למקום של הלשונית (בין הדלת לפח של המכונה) ולפתוח אותה, תלוי בקיפולים במתכת שליד הדלת. ולפעמים ניתן להכניס מברג במקום של הידית וכך לפתוח.
שיטה נוספת - להכניס חוט בין הדלת לקיר המכונה ולמשוך איתו משני הצדדים את הלשונית.
לאחר הפתיחה נוכל להוציא את הדלת על ידי פתיחת שני הברגים שמחזיקים את הציר וללכת איתה לחנות חלפים להחלפה.בנוסף, בכמה חברות (בוש קונסטרוקטה סימנס ועוד) ישנה ידית צמוד לפילטר לרוב בצבע שחור או אדום שניתן למשוך אותה כלפי מטה על ידי הכנסת מברג פס או סכין לא חדה וזה פותח את הדלת ידנית. צריך למשוך במקביל את הדלת
התמונה מהאתר:https://rizitec.co.il/product/פילטר-למכונת-כביסה-בוש-סימנס-קונסטרוק/
לצערי נוכחתי במכונות מסוימות שהשימוש גרם לנזק לנועל דלת, לכן אני חושב שעדיף להשתמש רק באופן חד פעמי ולא על בסיס קבוע.
וכמובן שאם מפלס המים מגיע לגובה הדלת - כל המים שמעל גובה הדלת ישפכו החוצה ...עצות נוספות מטכנאים שאשמח לדעת אם עזרו למישהו:
לפעמים נועל הדלת נתקע, יש טכנאים שממליצים לדפוק על הדופן המכונה , לכאורה זה יכול להועיל רק במכונות מסוימות אבל אפשר לנסות, אשמח אם מישהו יעדכן אותי שזה עזר לו.
כשהמים לא התרוקנו - לפתוח את המכסה העליון של המכונה (שניים או שלשה ברגים מאחורה ולמשוך את המכסה) להזהר שלא לגעת בחוטי חשמל חשופים ולשחרר את הצינור השחור מגומי מהמד גובה מים. כך המכונה לא תזהה שיש מים במכונה.
בכל מכונה הוא נראה קצת שונה אבל תמיד הוא הכי גבוה בצד ימין ויש לו צינור מגומי שחור כלפי מטה. כמובן לא לשכוח לחבר בחזרה את הצינור בסיום הארוע.
(תודה רבה ל @ak3 על התמונה)
כיון ששמעתי את זה משמו של מורה לטכנאים, ויש לי על זה איזה צ"ע , אשמח מאוד אם מי שהצליח לו העניין הזה יעדכן אותי.הערות ותגובות - בשמחה
-
@פלמנמוני
אכן. כעת שמעתי את הסרטון, ואולי אמצא מקום לצפות בו בהמשך
עדיין אני חושב שיש לתמוה על הסרטון הנ"ל, א. ברוב החברות (אם אני לא טועה) אין את הידית הזו (בחלק מהחברות יש דגמים שיש בהן רק פלסטיק לבן שמיועד לשים בו את הידית אבל הידית לא קיימת...)
ב. לאחר שראיתי נועלי דלת שהתקלקלו מחמת המשיכה אני חושב שראוי להזהיר על כך.
וצ"ע