בירור | עבודה נכונה עם GPT בתכנות
-
@aiib כתב בבירור | עבודה נכונה עם GPT בתכנות:
בטוח שהכלל הזה עדיין נכון?
כן, ואכמ"ל.
זה נראה הגבלה ברמת הגרוק ולא ברמת המודל.
תשנה אותה ידנית בצד ימין.
-
@אלף-שין כתב בבירור | עבודה נכונה עם GPT בתכנות:
כן, ואכמ"ל.
דווקא מעניין... אשמח לשמוע!
זה נראה הגבלה ברמת הגרוק ולא ברמת המודל.
תשנה אותה ידנית בצד ימין.
את מה בדיוק? ניסיתי לשחק ואני לא בטוח שראיתי הבדל, למה שמישהו יגביל את עצמו מבחירה? -
@A0533057932 כתב בבירור | עבודה נכונה עם GPT בתכנות:
@בנימינה יש לו הגבלה אחרי פרק זמן או כמות שאלות ותשובות
לא התעמקתי לדעת מה ההגבלותהגבלות מזעזעות. זו הבעיה העיקרית של קלוד. למעשה, מגבלות שימוש בתשלום שלו שוות כמעט למגבלות השימוש החינמי בצ'אט GPT לדוגמה.
גימני הוא לא מוצלח בעליל
ליתר דיוק הוא מעולם לא עזר לי
יתכן והוא טוב לאפפסקריפט
אבל בכל הקשור לפייתון למשל הוא פשוט לא יודע מה הוא כותבזה כבר מזמן לא מדויק. הדגמים האחרונים של ג'מיני פשוט נהדרים. ובמיוחד העובדה שהשימוש הוא בלתי מוגבל לחלוטין ולגמרי בחינם. כמובן דרך AI Studio.
אני אישית משתמש 90% מהזמן במודל Gemini 2.0 Flash Thinking. הוא אינטלגנט למדי, מהיר, ועם חלון הקשר של מיליון אסימונים + פלט של עד 65,000 אסימונים הוא פשוט מושלם.
למעשה, אני כבר לא מסוגל להשתמש במודל gpt הסטנדרטי. הוא פשוט כל כך טיפש...
מה שכן, מודל החשיבה o3 mini פשוט מדהים. הקוד שלו מושלם כמעט תמיד ב-shot-0. וגם המגבלה אפילו למשתמשים החינמיים ממש גבוהה.
השילוב המושלם הוא כשמפעילים אצלו את אפשרות החיפוש, שמאפשרת לו למצוא ספריות עדכניות לפי הצורך
-
אני מתחיל בתחום...
כרגע אני שואל שאלה בGPT מעתיק את הקוד עובר לVS CODE נכנס לקובץ ומדביק
וכמובן בהתחלה בונה את המבנה קובץ קובץ לפי הוראות של GPT (אני לא עושה כלום לבד... הכל GPT- לא מבין בתכנות...)
האם זאת הדרך הנכונה או שיש דרך יותר יעילה מאשר כל פעם לשנות את הקבצים להעתיק ולהדביק וכו'?תודה
לדעתי, שימוש בתוכנות כמו cline וכדומה פחות מתאים למשתמש מתחיל שבונה את כל הקוד מאפס.
הרבה יותר פשוט להעתיק קוד מלא ממשק צ'אט GPT, או Gemini ב-AI Studio. זה בדרך כלל עובד יותר חלק ויוצר פחות באגיםמכיוון שלמודלי החשיבה העדכניים (o3 mini, gemini flash thinking, deepseek r1) יש מגבלת פלט מאוד גבוהה, אפשר ומומלץ לבקש מהם בכל פעם לתת את הקוד המעודכן במלואו, במקום לעדכן רק שורה או קטע ספציפי
-
ברור, זה כלל גדול בכל הדברים האלו, בשביל זה יש טרנסלייט...
הרי היום אתה רואה שלמרות שאתה כותב בעברית הוא 'חושב' באנגלית אז מה זה משנה?אתה צודק. אין כמעט משמעות לשפה היום במודלים מתקדמים. יתכן שספציפית במודל r1 זה כן משנה, כי היכולת השפתית שלו קצת פחות טובה
עריכה: מכיוון ש-@אלף-שין דיבר על מודלים קטנים יחסית ופחות טובים, הם אכן הרבה פחות טובים בעברית. וזו עוד סיבה למה הם בעייתיים
-
@aiib
לא הבנתי פה הכל,
אבל למה שלא תשתמשו פה כולכם ב"מגרש המשחקים של גורק"?למי שלא מכיר, מדובר על זה: https://console.groq.com/playground
אין לי מושג מה שמעת ומה שאלת ואת מי וגם זה לא רוולנטי,
פשוט תתחיל לעבוד עם המודלים האלה, הם מהחזקים ביותר,
הגיוון שלהם אמור לספק לך מענה מושלם,
לא חושב שיש מישהוא מקצועי שיגיד לך שזה לא מספיק....מודל r1 המופיע שם הוא לא המודל המלא, אלא מודל קטן יותר. הוא אמנם מצוין, אבל הרבה פחות מהמודל המלא. והוא בודאי לא טוב בקידוד יותר מהמודלים העדכניים של ג'מיני, וגם לא מ-gpt4o
בקיצור, ממש לא מדובר על המודלים החזקים ביותר שיש. חלקם די מיושנים, וגם האחרים לא מרשימים במיוחד ביחס להתפתחות המהירה בתחום
זה מסביר גם למה הם לא טובים בעברית... -
@NH-LOCAL כתב בבירור | עבודה נכונה עם GPT בתכנות:
אני מתחיל בתחום...
כרגע אני שואל שאלה בGPT מעתיק את הקוד עובר לVS CODE נכנס לקובץ ומדביק
וכמובן בהתחלה בונה את המבנה קובץ קובץ לפי הוראות של GPT (אני לא עושה כלום לבד... הכל GPT- לא מבין בתכנות...)
האם זאת הדרך הנכונה או שיש דרך יותר יעילה מאשר כל פעם לשנות את הקבצים להעתיק ולהדביק וכו'?תודה
לדעתי, שימוש בתוכנות כמו cline וכדומה פחות מתאים למשתמש מתחיל שבונה את כל הקוד מאפס.
הרבה יותר פשוט להעתיק קוד מלא ממשק צ'אט GPT, או Gemini ב-AI Studio. זה בדרך כלל עובד יותר חלק ויוצר פחות באגיםמכיוון שלמודלי החשיבה העדכניים (o3 mini, gemini flash thinking, deepseek r1) יש מגבלת פלט מאוד גבוהה, אפשר ומומלץ לבקש מהם בכל פעם לתת את הקוד המעודכן במלואו, במקום לעדכן רק שורה או קטע ספציפי
הנקודה היא שזה פחות נוח כל פעם להעתיק ולהדביק בתוך הקובץ וכו' היה מאד נחמד אם הוא היה משולב בתוך עורך הקוד ועושה את זה בעצמו. זה גם היה עוזר למנוע שימוש ייתר בקרדטים כי הוא היה משלב קטעי קוד בודדים.
-
ברור, זה כלל גדול בכל הדברים האלו, בשביל זה יש טרנסלייט...
הרי היום אתה רואה שלמרות שאתה כותב בעברית הוא 'חושב' באנגלית אז מה זה משנה?אתה צודק. אין כמעט משמעות לשפה היום במודלים מתקדמים. יתכן שספציפית במודל r1 זה כן משנה, כי היכולת השפתית שלו קצת פחות טובה
@אלף-שין אשמח לסיעור מוחין בעניין...
-
הנקודה היא שזה פחות נוח כל פעם להעתיק ולהדביק בתוך הקובץ וכו' היה מאד נחמד אם הוא היה משולב בתוך עורך הקוד ועושה את זה בעצמו. זה גם היה עוזר למנוע שימוש ייתר בקרדטים כי הוא היה משלב קטעי קוד בודדים.
זה אכן חסכוני יותר, אבל זה מתכון לצרות. כשהמודל לא מבצע עדכון מלא של הקוד, זה גורם לבעיות, ביחוד כשקטעים מסויימים קשורים לוגית לקטעים אחרים
בפועל, אם תשתמש ב-AI Studio, חיסכון בקרדיטים לא אמור להוות שיקול בשבילך, כי זה חינם בלי הגבלה
-
זה אכן חסכוני יותר, אבל זה מתכון לצרות. כשהמודל לא מבצע עדכון מלא של הקוד, זה גורם לבעיות, ביחוד כשקטעים מסויימים קשורים לוגית לקטעים אחרים
הבעיה היא שלפעמים הוא מתעקש שלא לתת לי את הקוד המלא (למרות בקשות חוזרות ונשנות- לבקשתך אני מביא לך את הקוד המלא... אבל תכלס באמצע הקוד כתוב מכאן תשלים את שאר הקוד שנשאר ללא שינוי...) ואז אני עושה את זה בעצמי וזה לא רק מתכון לצרות אלא צרה מצד עצמה...
-
@aiib נכון. כי יש מגבלת פלט מאוד נמוכה בכל המודלים הרגילים. (8000 אסימונים בלבד בדרך כלל)
לכן כתבתי:
מכיוון שלמודלי החשיבה העדכניים (o3 mini, gemini flash thinking, deepseek r1) יש מגבלת פלט מאוד גבוהה, אפשר ומומלץ לבקש מהם בכל פעם לתת את הקוד המעודכן במלואו, במקום לעדכן רק שורה או קטע ספציפי
-
@aiib באופן כללי מנסיון שלי צריך ללמוד לפרק כל בקשה לגורמים
ורק אחרי נסיון מינימלי בתכנות מבינים איך בדיוק לעשות את זה
בכל משימה יש מלא חלקים
הוא לעולם לא ידע לעשות הכל זה המציאות
אני אתן דוגמא
אם אני רוצה סקריפט שיוריד לי דף אינרנט מסויים וישלח לי לצאט
אני צריך לראות שהוא יודע למצוא את הדף
שלב שני שהוא יודע להוריד אותו
שלב שלישי שהוא יודע לסגור אותו לקובץ
שלב רביעי שהוא מצליח לשלוח לי קובץ שנמצא לי בתקייה במחשב לצאט
שלב אחרון אחרי שהכל עובד לחבר הכל יחד
יוריד ויעלה
כמובן שזה דוגמא שעלתה לי לראש
אבל זה נכון לכמעט כל פרוייקט -
@ראובן-שבתי שאלת השאלות על כל מה שכתבת: באיזה מודל אתה משתמש??
-
@ראובן-שבתי כתב בבירור | עבודה נכונה עם GPT בתכנות:
@NH-LOCAL מעניין אני דוקא מנוסה אחרת
אם אני מבקש קוד מלא זה רק הורס לי את הקוד
כי לפעמים הוא מחליט לשנות הכל גם חלק שעבד
לכן אני מבש ממנו רק שיראה לי מה השינוי ואני מחליט האם זה אכן אמור לפתור את הבעיהוכאן מגיע היתרון אם את יודע לקרוא ולהבין מה כתוב שם..
אני עובד בשיטה של בקשת הקוד המלא ועובר על הקוד לראות מה השינויים (אני גם בדר"כ יודע איפה השינוי צריך להיות בגלל הידע שלי בקריאת הקוד והבנה איך הוא עובד) -
@ראובן-שבתי שאלת השאלות על כל מה שכתבת: באיזה מודל אתה משתמש??
מסתדר עם הכל
בעיקר עם GPT איזה מודל? מה שנפתח לי אים לי מושג בכלל
ועשיתי עשרות פרוייקטים רמה נמוכה/בינונית
כמובן שאצלי GPT זה רק כלי עזר ולא מ0 כי יש לי קצת ידע
אבל הצלחתי גם להוציא קוד שלם כמעט ללא תקלות בשיטה שכתבתי -
@ראובן-שבתי דווקא עד עכשיו בסך הכל הוא משתלט על כל הבקשות ולא מפשל בקטעים שהוא לא אמור לגעת.
מסובך לי מדי להבין כל קטע מה הוא עושה- זה כמה מאות שורות