בקשת מידע | מייבש כביסה קונדנסור או צינור פליטה?
-
@שטיגליץ כתב בבקשת מידע | מייבש כביסה קונדנסור או צינור פליטה?:
תודה על התשובהאיפה ראית שהוא יותר חסכוני?
דירוג אנרגטי יותר נמוך
אולי הכוונה למשאבת חום, מייבש חדש בשוק שהוא יותר חסכוני בחשמל.
ומשאבת חום מומלצת?
אינוורטר מועיל למנוע שמשתמש בכמה מהירויות, במייבש יש מהירות אחת, ראית מייבש עם אינוורטר?
-
@AVIVI
תודה רבה, חידשת לי שני חידושים בפוסט אחד.
אכן בגללך בדקתי בזאפ וראיתי שאין שום מייבש עם צינור שהדירוג האנרגטי הוא A מול קונדנסור - 25, משאבת חום - 40
והוא פלא בעיני איך מדרגים את הדירוג, הרי הייבוש בקונדנסור לוקח הרבה יותר זמן וממילא לוקח יותר חשמל.עוד חידשת על מייבש אינורטר לא הכרתי ולא הבנתי את עניינו, כרגע אני לעצמי הייתי מעדיף להמנע מלקנות אותו, כי אינורטר מצריך כרטיס נוסף למנוע שזה אומר אפשרות לתקלות נוספות.
לגבי משאבת חום - עדיין לא ברור לי אם זה כדאי, זה צורך הרבה פחות חשמל אבל מצד שני הייבוש לוקח כמה שעות.
בשני המקרים היחידים שפנו אלי וניסיתי לתקן - לא הצלחתי, וכיון שזה חדש ולא נפוץ - לא ידעתי למי לפנות לעזרה...
בהצלחה רבה -
בסוף נראה לי שאקנה מייבש רגיל עם צינו פליטה אם לא רק בשביל מה שכתבת כאן
והוא פלא בעיני איך מדרגים את הדירוג, הרי הייבוש בקונדנסור לוקח הרבה יותר זמן וממילא לוקח יותר חשמל.
וכן בגלל מה שכתבת אתה ו @תלת-פאזי שמה שיותר מורכב יש בו יותר תקלות
תודה רבה -
עוד חידשת על מייבש אינורטר לא הכרתי ולא הבנתי את עניינו, כרגע אני לעצמי הייתי מעדיף להמנע מלקנות אותו, כי אינורטר מצריך כרטיס נוסף למנוע שזה אומר אפשרות לתקלות נוספות.
הטענה העיקרית באינוונטר שהמנוע שלו יותר שקט משאר המנועים
וזה החידוש והסיבה לקנות אותו
(לא נראה לי בגלל תוכניות שונות)ובהזדמנות זו תודה ענקית לך @שטיגליץ על כל המדריכים המאלפים כאן בפורום
נעזרתי בך רבות יישר כח!!! -
והוא פלא בעיני איך מדרגים את הדירוג, הרי הייבוש בקונדנסור לוקח הרבה יותר זמן וממילא לוקח יותר חשמל.
התשובה לזה לכאורה שהם בודקים לפי כמות החשמל לשעה ולא מעניין אותם שייבוש בצינור לוקח שעה ובקונדנסור שעתיים...
-
@AVIVI לגבי משאבת חום מדיווחים של עמיתי הטכנאים לא להתקרב בשום פנים, גם לוקח לו שעות לייבש וגם הוא סופג הרבה לכלוך במעבה-קונדנסור ובצינורות ובמעבה שלו אבל בעוקץ הוא שהמעבה לא נשלף ובלתי ניתן לניקוי גם באמצעים מקצועיים רק בקושי ובמאמץ רב והוא גם סובל מתקלות של מערכות עם מדחסים של בריחות גז וכדומה והעלות שלו מאוד יקרה
רוב הטכנאים מתרחקים אפילו מלהגיע לתיקון..... -
@AVIVI מייבש קונדנסור מיועד למי שאין לו אפשרות להוציא צינור החוצה מהבית, ויש בו חלק נוסף שהופך את אדי המים לנוזל ומנקז אותם. למי שיש אפשרות לצינור אין שום עניין בקונדנסר, העלות הראשונית גבוהה יותר, תהליך הייבוש ארוך יותר, יש עוד חלקים שיכולים להתקלקל, וגם עדיין יש מעט אדים שמתפזרים בחדר ומעלים את רמת הלחות.
מאידך, ברור שאם בכל מקרה אין אפשרות להוציא את הצינור מהבית והצינור פתוח לחדר הכביסה עצמו, ודאי שמומלץ ואפילו חובה קונדנסור. -
@sivan22 כתב בבקשת מידע | מייבש כביסה קונדנסור או צינור פליטה?:
תודהמאידך, ברור שאם בכל מקרה אין אפשרות להוציא את הצינור מהבית והצינור פתוח לחדר הכביסה עצמו, ודאי שמומלץ ואפילו חובה קונדנסור.
אולי עדיף לקנות מייבש רגיל עם צינור פליטה ומעבה כמו בתמונה
או כזה
אם זה בכלל יעיל @שטיגליץ ?