בקשת מידע | אגירת גז במזגן אינוורטר
-
שבוע טוב,
רוצה לפרק מזגן לצורך הרכבה במקום אחר -
מה השלבים לאגירת הגז במזגן אינוורטר באמצעים ביתיים ובלי כלים מקצועיים?
מבדיקה קלה נראה שבאינוורטר זה מסובך יותר והשיטה המסורתית שמיועדת למזגנים רגילים מסוכנת באינוורטר.
ואם זה אכן מסוכן ודורש כלים מיוחדים ו/או יקרים, כמה עולה בערך הוספת גז לאחר ההתקנה במיקום החדש? אולי זה לא שווה את המאמץ ואשחרר את הגז לכל הרוחות.
אשמח להדרכה
תודה רבה -
@1011 כתב בבקשת מידע | אגירת גז במזגן אינוורטר:
מבדיקה קלה נראה שבאינוורטר זה מסובך יותר והשיטה המסורתית שמיועדת למזגנים רגילים מסוכנת באינוורטר.
כמו שהביא לך הפניות הרב @שטיגליץ אין באינוורטר משהו מיוחד, אולי כדאי לא לעשות יותר מ- 30 שניות.
לאחרונה ממש עשיתי לשני אינוורטרים, גם יותר מ-30 שניות והכל עבר בסדר גמור (זה היה תדיראן, לא לוקח אחריות בחברות אחרות)ואם זה אכן מסוכן ודורש כלים מיוחדים ו/או יקרים, כמה עולה בערך הוספת גז לאחר ההתקנה במיקום החדש? אולי זה לא שווה את המאמץ ואשחרר את הגז לכל הרוחות.
במקרה כזה, אתה תצטרך אח"כ לעשות וואקום- שזה הרבה יותר חשוב, וצריך לזה משאבת אוויר ושעונים.
-
@תלת-פאזי תודה רבה על התגובה,
למעשה אני עדיין חושש לבצע את זה, בפרט שהמיקום של היחידה החיצונית לא ממש יציב ואם יהיה פיצוץ אני גם עלול למצוא את עצמי נופל גובה של קומה וחצי... ובפרט שלא ביצעתי וואקום בהתקנה וראיתי איפשהו שכותבים שאם לא בוצע וואקום הסכנה גדולה יותר.
נתקלתי בגוגל בסרטון מפורט שמדבר על זה
https://www.youtube.com/watch?v=-ylJCiluG0M
לצערי חסום בנטפרי.האם ידוע לאי מי מה טווח המחירים הסביר שטכנאי מזגנים אמור לקחת על אגירה כזו?
ותכלס מה טכנאי יעשה?!
-
@1011 כתב בבקשת מידע | אגירת גז במזגן אינוורטר:
מנחש שזה פחות האיזור שלך...
התכוונתי [בעיקר] שאני לא טכנאי ולא מקצועי, רק עם ניסיון, ואני לא מפחד לעשות את זה.
אם אתה בכל זאת עדיין בלחץ, תקרא לעוד מישהו/ חבר אתה תעמוד מוכן עם המפתח אלן המתאים אחרי שכל האומים פתוחים וכו'
תסגור את הברז של הצינור הדק,
תצעק לו שידליק את המזגן, ומיד כשאתה שומע את המדחס מתחיל לפעול תסגור את הצינור העבה
בצורה כזו, רוב הגז ודאי יאסף לך, וכעת מקסימום תוסיף מעט גז.רק תזכור שכעת בחורף צריך להדליק את המזגן על קור, ולא על חום
ובאינוורטר א"א לבצע "כפית מצב קירור", אז תצטרך לחמם את החדר באמצעי אחר.