שאלה | מיקום של מכונת כביסה
-
@איש-צדיק-מידי אתה צריך להחליט על מי אתה יותר סומך...
נראה לי ש @שטיגליץ לקח את זה בחשבון...
כמה שאני יודע (יש מצב שאני טועה) למכונה עצמה יש מקום בתוך המעטפת לנוע בתוך תוכה מצד לצד,
רק שהנענועים האלה גורמים לכל המכונה לנוע ימינה ושמאלה,
אפילו במקרה שלך, זה לא אומר שזה יגביל מהמכונה לנוע בתוך תוכו. -
@איש-צדיק-מידי כתב בשאלה | מיקום של מכונת כביסה:
@שטיגליץ אשתי חוששת שאם היא לא תוכל לזוז בסחיטה (כשהמכונה משתוללת) זה יכול להזיק לה...
אני חושב שהפוך, מה דעתך?דבר ראשון האשה תמיד צודקת.
דבר שני, נהגו בני ישראל לשים על המכונת כביסה מייבש ולא שמענו מימינו לחשוש שזה מונע מהמכונה לרקוד, ולכן על אף שבאמת האשה צודקת, ה' עושה ניסים מעל גדר הטבע שזה לא יזיק למכונה. -
@שטיגליץ כתב בשאלה | מיקום של מכונת כביסה:
לשים על המכונת כביסה מייבש ולא שמענו מימינו לחשוש שזה מונע מהמכונה לרקוד
גם כשהמייבש מונח על המכונה, עדיין יש בכוחה לנוע.
@איש-צדיק-מידי שואל לגבי מכונה שיושבת ב'נישה' המדויקת במידתה למידת המכונה, שבאופן שכזה, המכונה לא תוכל לזוז מאומה... -
@יוסף-אלחנן
במייבש קונדנסור ממוצע זה לא אמור לקרות. ויש גם שמחמירים להוסיף עגלה למנוע תזוזות, מה שלגמרי מונע.
הנראה לענ"ד כתבתי.
מה שכן יכול להיות שהמכונה תעשה רעש אם היא תדפוק על הקירות של הנישה. -
מה שכן יכול להיות שהמכונה תעשה רעש אם היא תדפוק על הקירות של הנישה.
את זה אפשר לפתוח בספוגים בקיר, לא?
-
@יוסף-אלחנן כתב בשאלה | מיקום של מכונת כביסה:
מה שכן יכול להיות שהמכונה תעשה רעש אם היא תדפוק על הקירות של הנישה.
את זה אפשר לפתוח בספוגים בקיר, לא?
אם יש מקום לספוגים אז יהיה מקום למכונה לזוז...
-
אם היא תדפוק על הקירות של הנישה.
אם היא תדפוק על הקירות, סימן שיש מקום למכונה לזוז.
אם יש מקום למכונה לזוז, זה לא מה ש @איש-צדיק-מידי התכוון... -
ובכן, בדידי הוי עובדא לאחר נישואיי גרתי כמנהג ישראל ביחידת דיור 'לא גדולה' , ולמכונת כביסה הייתה נישה בדיוק ברוחב המכונה. ברמה כזו, שבגלל הפנלים של הבלטות לא יכלתי להכניס את המכונה.
בעל הדירה אמר לי להוריד את הפנלים, אולם כיוון שהיה לי בבית כלי או שניים, בניתי הגבהה מיוחדת כך שהמכונה ישבה איפה שכבר היה לה מקוםואכן לאחר ההפעלה הראשונה נוכחתי לראות שהמילימטר שבכל זאת היה בין המכונה לקיר גרמה למכונה לדפוק ולהידפק ולהפריע לשלוות הזוג הטרי...
כיוון שכך קרעתי חתיכות מקרטון אריזה של בסקוויטים, ודחפתי בלחץ גדול בין המכונה לקיר, וכך בא השקט המיוחל.
והנה, ברוך ה' אנחנו עדיין נהנים מתוצרתה של מכונה זו עד היום, קרוב לעשור אחר כך. כה יתן ה' ויוסיף לה כח ובריאות לאיט"א.
אה, וכמובן, לפני פסח החלפתי את הקרטונים החמציים. -
דבר ראשון האשה תמיד צודקת.
אני לא חולק על זה!
אך כאן האשה לא אמרה שדעתה שזה מזיק למכונה, אלא שהיא חוששת שאולי זה מזיק למכונה.מה שבעצם חסר לה בידיעה, שתזוזת המכונה ברוב בתי ישראל, היא תוצאה [פחות רצויה] של ההכרח מפעולת המכונה ואי כדאיות הכבדה נוספת על המכונה למניעת הרעידות, אך לא מפריעה לפעולת המכונה, מה שמייתר את הצורך למנוע אותם.
לי ברור שהרעידות האלו אינם תורמים במאומה לשלימות המכונה ו/או ניקיון הכביסה, אלא אם כבר הפוך.