בקשת מידע | כמה בירורים בעניין וורד
-
יש לי כמה שאלות אשמח לעזרה בעניין.
א. איך מגדירים שהברירת מחדל תהיה גופן מסוים? ולא, לא עזר לי להיכנס לאפשריות וורד - ולהגדיר את אותו הגופן כברירת מחדל.
ב. הגדרתי גופן מסוים ככותרת (בגלל הבעיה דלעיל) כדי שיהיה לי נוח לעשות בו שינויים (יש לי כמה סוגי כותרות באותו המסמך), וכשאני מקטין קטע מסוים מהמסמך, נוצרים לי קווקוים חומים מתחת לאותיות (בהדפסה לא רואים את זה), מישהו מכיר את התופעה?
ג. איך אני מגדיר שמספר עמודים מסוים בתחילת מסמך, יהיו ללא כותרת תחתונה ועליונה שעשיתי במסמך.- ולא רק עמוד ראשון ("עמוד ראשון שונה")?
אשמח לעזרה. תזכו למצוות. -
@יאיר-דניאל כתב בבקשת מידע | כמה בירורים בעניין וורד:
א. איך מגדירים שהברירת מחדל תהיה גופן מסוים? ולא, לא עזר לי להיכנס לאפשריות וורד - ולהגדיר את אותו הגופן כברירת מחדל.
לידיעתי האופציה היא לבנות סגנון אישי ע"י השורה בסרגל הכלים בצד שמאל כמו שעשית. לא ידוע לי שקיים דרך אחרת.
-
לכאורה צריך להגדיר את סגנון רגיל לאותו גופן
ב. הגדרתי גופן מסוים ככותרת (בגלל הבעיה דלעיל) כדי שיהיה לי נוח לעשות בו שינויים (יש לי כמה סוגי כותרות באותו המסמך), וכשאני מקטין קטע מסוים מהמסמך, נוצרים לי קווקוים חומים מתחת לאותיות (בהדפסה לא רואים את זה), מישהו מכיר את התופעה?
תעלה צילום מסך זה יעזור להבין מה מדובר
@יאיר-דניאל כתב בבקשת מידע | כמה בירורים בעניין וורד:ג. איך אני מגדיר שמספר עמודים מסוים בתחילת מסמך, יהיו ללא כותרת תחתונה ועליונה שעשיתי במסמך.- ולא רק עמוד ראשון ("עמוד ראשון שונה")?
אם תגדיר את אותם עמודים כמקטע אחר תוכל לעשות שבהם לא יהיו הכותרות
עושים את זה ע"י מעברים בכרטיסיית פריסה
אחרי שתגדיר מקטע חדש תוכל לערוך את הכותרת באותו מקטע א"י הגדרותו שאינו זהה לקודם -
@מיאני-ומהשמי כתב בבקשת מידע | כמה בירורים בעניין וורד:
אם תגדיר את אותם עמודים כמקטע אחר תוכל לעשות שבהם לא יהיו הכותרות
עושים את זה ע"י מעברים בכרטיסיית פריסה
אחרי שתגדיר מקטע חדש תוכל לערוך את הכותרת באותו מקטע א"י הגדרותו שאינו זהה לקודםלא הצלחתי משום מה, אפשר הדרכה יותר מפורטת? תודה
-
@יאיר-דניאל לא יודע איפה הסתבכת אחרי שהגדרת מעבר מקטע לפני ואחרי אותם עמודים
תכנס לכותרת העליונה בעמוד השני (הראשון מן הסתם מוגדר כעמוד ראשון שונה) ותבטל את ההגדרה זהה לקודם בכרטיסיית כותרות עליונה ותחתונה ואז תערוך את הכותרת כרצונך
נ.ב. צריך להגדיר גם בכותרת עליונה וגם בכותרת תחתונה וגם בעמוד ראשון ואפשר גם להגדיר שבמקטע אחד עמוד ראשון שונה ובשני לא -
הרבה יותר פשוט.
בכרטיסיה 'גופן' תגדיר את הגופן הרצוי, כולל גודל וסגנון וכדומה,
ואז תלחץ על הכתפור 'קבע כברירת מחדל' בצד ימין למטה. תקבל שאלה אם רצונך שזו תהיה ההגדרה בכל המסמכים כו', ותאשר.
-
-
-
@מיאני-ומהשמי כתב בבקשת מידע | כמה בירורים בעניין וורד:
תעלה צילום מסך זה יעזור להבין מה מדובר
מצורף, תודה
-
-
@יאיר-דניאל זה בגלל שהעיצוב שונה מהסגנון לא הצלחתי כרגע למצוא את ההגדרה של זה אבל תוכל להגדיר את הסגנון לפי הגופן שלך וזה אמור לעזור
-
@מיאני-ומהשמי לא הבנתי, מתנצל...
-
@יאיר-דניאל כמו שיש בדיקת דקדוק יש בוורד גם בדיקת עיצוב שמסמן כל עיצוב ששונה מהסגנון המוגדר
וכמו שכתבתי אני לא מוצא כרגע את ההגדרה של זה אבל להתאים את הסגנון לטקסט הקיים נראה לי אמור לעזור
נ.ב. במחשבה שנייה אולי זה קשור לבודק נגישות תוכל לשלול את זה ע"י כיבו שלו -