מדריך | עדכון גרסת אנדרואיד באמצעות Project Treble
-
אני לא לוקח אחריות!
- המדריך נועד לאנשים עם ניסיון וידע.
Project Treble הוא פרוייקט שנועד לאפשר תאימות של אנדרואיד באופן כללי למכשירים באמצעות GSI - Generic System Images, או בהסבר פשוט, כמו Windows, יש קובץ התקנה אחד (ISO, במקרה של Windows) שמתאים בגדול לכל המחשבים.
איך זה עובד?
הדרייברים כבר לא נמצאים (בגדול...) במחיצת /system. ככה שכל מה שאנחנו צריכים זה לצרוב system.img חדש והופ! המכשיר עובד.אוקיי, נשמע טוב...
בגדול, זה היה אמור לעבוד במכשירים מAndroid 8 ואילך.
אבל... Google עשו שינוי, והGSI הרשמי שלהם תומך רק במכשירים שהושקו עם Android 9 ואילך (לא יעזור ROM מקוסטם שמשדרג).אבל... הGSI הרשמי של Google לא נועד למשתמשי קצה; הוא נועד לחברות שבכל מקרה יערכו את המערכת לפני שישלחו אותה כעדכון OTA למשתמשים, או למפתחי אפליקציות שרוצים לראות איך האפליקציה שלהם עובדת עם הAndroid החדש. ככה שיש בו הרבה באגים.
אבל, כמובן קהילת המפתחים שדרגה מאוד את הרעיון. תחפשו היום ROMים של GSI... בלי עין הרע.
מקום טוב להתחיל בו הוא פרוייקט הGSI הכי יציב, שכמעט כול שאר הפרוייקטים מבוססים עליו.
PHH GSI
מדובר פה בAOSP, אנדרואיד נקי.
הערה - אחרי Android 12, המפתח הראשי, Phhusson, הפסיק לפתח.
שני פרוייקטים מרכזיים מחליפים אותו:
TrebleDroid - גם כן AOSP, מבוסס ישירות על עבודתו והוא עדיין חלק מהמפתחים שם.
LineageOS light - של המפתח AndyCGYan, אחד מהמפתחים של TrebleDroid, ושבמשך שנים תחזק GSI של LineageOS שמבוסס על עבודתו של Phh. היום הוא מתחזק שני פרוייקטים עיקריים. LineageOS light, שמבוסס ישירות על הGSI של Google, וLineageOS td שמבוסס על TrebleDroid.(זוכרים את הגרסת LineageOS שלי לF21pro? היא הייתה מבוססת על הGSI של AndyCGYan, כמובן עם תיקונים נדרשים)
ויש כמובן עוד פרוייקטים רבים.
אני ממליץ לקרוא כאן.
ולחפש הרבה בGoogle.כנראה שתצטרכו גם לא מעט יצירתיות וידע כדי לתקן באגים שיצוצו במהלך השימוש בGSI, השרשור שהבאתי מ4PDA מכיל הרבה ידע בנושא.
תכל'ס, איך מתקינים? בגדול, פשוט צורבים את הsystem.img.
אבל בשביל לדעת איזה לצרוב (כי זה מתחלק לכמה ארכיטקטורות) נשתמש באפליקציה הזו שתציג לנו את המידע הדרוש.הסרטון הזה הוא של שחרור גרסת הבטא השניה של הGSI של גוגל, של אנדרואיד 13, שצרבתי על הF21PRO
https://www.youtube.com/watch?v=SmkTfOShkmc
נא לא להגיב כאן.
@צוות-פיקוח אשמח שינעל. -