דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. קטגוריות בהרצה
  3. אוטומציות
  4. מדריכים - אוטומציות
  5. מדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?

מדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר מדריכים - אוטומציות
100 פוסטים 15 כותבים 4.0k צפיות 18 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • צדיק תמיםצ צדיק תמים

@אפליסט-שפוי ו"מי שצריך את זה לעבודה יכול לקחת סינון יותר מקל"? זה כן נשמע לך הגיוני? צריך לאזן בין הצרכים. זה לא אתר שאתה נכנס לדף וישר יש תוכן בעייתי. זה כלי, כמו מספריים, אפשר להשתמש בו לטובה ואפשר לרצוח איתו כמו שהבני דודים שלנו אוהבים

א מנותק
    א מנותק
    אפליסט שפוי
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@צדיק-תמים כתב במדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?:

@אפליסט-שפוי ו"מי שצריך את זה לעבודה יכול לקחת סינון יותר מקל"? זה כן נשמע לך הגיוני? צריך לאזן בין הצרכים. זה לא אתר שאתה נכנס לדף וישר יש תוכן בעייתי. זה כלי, כמו מספריים, אפשר להשתמש בו לטובה ואפשר לרצוח איתו כמו שהבני דודים שלנו אוהבים

😄 נכון אבל לדעתי עדיין דבר שיכול לשמש לפריצת סינונים באם יוודע אמור להיחסם
    אז אני חושב כך ואתה חושב אחרת, אין בזה שום בעיה ונראה לי שנעצור כאן שלא סתם נטחן מים

ראובן שבתיר צדיק תמיםצ 2 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • א אפליסט שפוי

@צדיק-תמים כתב במדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?:

אז אני חושב כך ואתה חושב אחרת, אין בזה שום בעיה ונראה לי שנעצור כאן שלא סתם נטחן מים

ראובן שבתיר מנותק
      ראובן שבתיר מנותק
      ראובן שבתי
      מדריכים
      כתב נערך לאחרונה על ידי ראובן שבתי

@אפליסט-שפוי תרשה לי להמר שאתה לא מגיע מהתחום שנכווה בזה קשות
      לכן קל לך לדבר.
      אבל תחשוב על מתכנת שצריך כלים מסוימים (ואכמ"ל) ולמרות עבודתו הוא רוצה להיות יר"ש שמחזיק רק נטפרי, וכל כלי שאמור לעזור לו נחסם בגלל צעירים שמחברים דברים בעיתיים זה ממש מכעיס.
      הדוגמא הכי טובה לזה היא app Script כלי די שימושי וחיוני שנחסם בגלל שימוש לרעה.

אתה יודע מתי אתה תבין את זה? כשיחסמו את צ'אט לגמרי בגלל כל התוכן שמסתובב שם.
      (ואז תגיד למה בגלל בחורים דבילים אני לא יכול לבצע שימוש בסיסי)

...

א 2 תגובות תגובה אחרונה
      5
      • א אפליסט שפוי

צדיק תמיםצ מנותק
        צדיק תמיםצ מנותק
        צדיק תמים
        מדריכים
        כתב נערך לאחרונה על ידי צדיק תמים

@אפליסט-שפוי לא שייך לעבוד במגוון מקצועות, בעיקר תכנות אבל ממש לא רק, אם יחסמו כל כלי שאפשרי לנצל אותו לרעה.

רוצה לזכור קריאת שמע בזמן? לחץ כאן! || אתר שכולו מדריכים

תגובה 1 תגובה אחרונה
        5
        • ראובן שבתיר ראובן שבתי

לכן קל לך לדבר.
          אבל תחשוב על מתכנת שצריך כלים מסוימים (ואכמ"ל) ולמרות עבודתו הוא רוצה להיות יר"ש שמחזיק רק נטפרי, וכל כלי שאמור לעזור לו נחסם בגלל צעירים שמחברים דברים בעיתיים זה ממש מכעיס.

א מנותק
          א מנותק
          אפליסט שפוי
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@ראובן-שבתי כתב במדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?:

לכן קל לך לדבר.
          אבל תחשוב על מתכנת שצריך כלים מסוימים (ואכמ"ל) ולמרות עבודתו הוא רוצה להיות יר"ש שמחזיק רק נטפרי, וכל כלי שאמור לעזור לו

אני לומד תכנות
          ובמה שהספקתי לפגוש, לא הסתדרתי עם נטפרי בכלל
          ההתקנה של פלאטר לדוג׳ לא אפשרית בכלל עם נטפרי (צריך להתקין את הספריה coca poads שמשום מה חסומה בנטפרי)
          גם הורדה של ספריות לא עובדת חלק בנטפרי

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ראובן שבתיר ראובן שבתי

לכן קל לך לדבר.

א מנותק
            א מנותק
            אפליסט שפוי
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@ראובן-שבתי כתב במדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?:

לכן קל לך לדבר.

app script למיטב ידיעתי משמש לבניית אוטומציות לדוג׳ אם מישהו ישלח לי מייל אם המילה קטלוג הוא יקבל קטלוג חזרה לפי טריגר שירוץ בכל דקה
            איך זה שימושי בתכנות?

צ׳אט זה כבר כמו אונקי
            כמו שלא נחסום הכנסת אונקי עם סרטים למחשב כך לא נחסום מי שרוצה לקבל אליו את זה
            בשימוש רגיל בצ׳אט אין בעיות, ומי שבוחר לחפש את התכנים האלה זה כמו לחפש מישהו שיעביר לו באונקי סרטיך

צדיק תמיםצ 2 תגובות תגובה אחרונה
            1
            • א אפליסט שפוי

לכן קל לך לדבר.

app script למיטב ידיעתי משמש לבניית אוטומציות לדוג׳ אם מישהו ישלח לי מייל אם המילה קטלוג הוא יקבל קטלוג חזרה לפי טריגר שירוץ בכל דקה
              איך זה שימושי בתכנות?

צ׳אט זה כבר כמו אונקי
              בשימוש רגיל בצ׳אט אין בעיות, ומי שבוחר לחפש את התכנים האלה זה כמו לחפש מישהו שיעביר לו באונקי סרטיך

צדיק תמיםצ מנותק
              צדיק תמיםצ מנותק
              צדיק תמים
              מדריכים

@אפליסט-שפוי כתב במדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?:

צ׳אט זה כבר כמו אונקי

במילה אחת: זה כלי
              אם תהיה כנה עם עצמך תבין שאין הבדל מהותי בין הכלים. בשניהם אפשר לעשות שימוש נכון ובשניהם אפשר לחפש ולמצוא איך לעשות שימוש לרעה

נ.ב. cocoa pods זה לא חבילה זה מנהל חבילות, וזה לא חסום, השתמשתי בו לא פעם, בתוך פרויקט flutter וגם בלעדיו. ברור שיותר קשה להסתדר בתכנות עם סינון שמטבעו הוא נגד כל מגמות האבטחה והפרטיות, יש הגדרה ראשונית שצריך לעשות, להתקין תעודה וכו' אבל אפשרי לחלוטין, אני מתכנת ומשתמש בנטפרי, וכמוני אני מכיר עוד עשרות. בכל תחום, בלי סינון הכל יותר קל (מבחינה גשמית). לדוגמה לא צריך להתאמץ למצוא מידע, יש לך את כל פייסבוק ויוטיוב וכו' וכו'

א 2 תגובות תגובה אחרונה
              0
              • א אפליסט שפוי

לכן קל לך לדבר.

איך זה שימושי בתכנות?

צ׳אט זה כבר כמו אונקי

צדיק תמיםצ מנותק
                צדיק תמיםצ מנותק
                צדיק תמים
                מדריכים
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@אפליסט-שפוי כתב במדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?:

איך זה שימושי בתכנות?

נכון שזה אוטומציה, אבל זה לא אוטומציה עם בלוקים כמו זאפייר או מייק, זה אוטומציה שמפעילה קוד. זה שאתה מכיר כמה קטעי קוד מוכנים שמסתובבים, לדוגמה למייל חוזר אוטומטי, לא אומר שזה מה שאפשר לעשות עם זה
                נכון שזה לא מתאים לפרויקטים גדולים, אבל לפרויקטים קטנים עם אינטגרציה לשירותי גוגל זה מעולה וחוסך המון עבודה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • צדיק תמיםצ צדיק תמים

צ׳אט זה כבר כמו אונקי

אם תהיה כנה עם עצמך תבין שאין הבדל מהותי בין הכלים. בשניהם אפשר לעשות שימוש נכון ובשניהם אפשר לחפש ולמצוא איך לעשות שימוש לרעה

נ.ב. cocoa pods זה לא חבילה זה מנהל חבילות, וזה לא חסום, השתמשתי בו לא פעם, בתוך פרויקט flutter וגם בלעדיו. ברור שיותר קשה להסתדר בתכנות עם סינון שמטבעו הוא נגד כל מגמות האבטחה והפרטיות, יש הגדרה ראשונית שצריך לעשות, להתקין תעודה וכו' אבל אפשרי לחלוטין, אני מתכנת ומשתמש בנטפרי, וכמוני אני מכיר עוד עשרות. בכל תחום, בלי סינון הכל יותר קל (מבחינה גשמית). לדוגמה לא צריך להתאמץ למצוא מידע, יש לך את כל פייסבוק ויוטיוב וכו' וכו'

א מנותק
                  א מנותק
                  אפליסט שפוי
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

צ׳אט זה כבר כמו אונקי

ההבדל הוא שבצ׳אט צריך להתחבר לקבוצות הלא טובות
                  וצריך למצוא מי שיצרף אותך וכו׳
                  הכלים האלה מוכנים ועומדים לכל דכפין ורק צריך לדעת מה לעשות בהם

צדיק תמיםצ תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • צדיק תמיםצ צדיק תמים

צ׳אט זה כבר כמו אונקי

א מנותק
                    א מנותק
                    אפליסט שפוי
                    כתב נערך לאחרונה על ידי אפליסט שפוי

אין לי מושג
                    אבל באתרוג לדוג׳ הכל עבד לי חלק והצלחתי להתקין בלי בעיה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • א אפליסט שפוי

צ׳אט זה כבר כמו אונקי

ההבדל הוא שבצ׳אט צריך להתחבר לקבוצות הלא טובות
                      וצריך למצוא מי שיצרף אותך וכו׳
                      הכלים האלה מוכנים ועומדים לכל דכפין ורק צריך לדעת מה לעשות בהם

צדיק תמיםצ מנותק
                      צדיק תמיםצ מנותק
                      צדיק תמים
                      מדריכים

@אפליסט-שפוי גם הצ'אטים מוכנים לכל דכפין
                      יותר קל להצטרף לצ'אט מאשר ללמוד להשתמש בכלים
                      אבל זה ויכוח חסר טעם, לא אמשיך להגיב בל"נ

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • צ מנותק
                        צ מנותק
                        צדיק וטוב לו 0
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@Harry-Potter אני מקבל SMS (לאתרים שצריך SMS בכניסה) בסטיק שלי (נטפרי)
                        אבל זה מה זה מעצבן כל פעם להכנס לממשק סטיק, וסיסמא.
                        הזפיר הנ"ל יכול לשלוף את זה משם כל פעם שמגיע?

צדיק תמיםצ H 2 תגובות תגובה אחרונה
                        0
                        • צ צדיק וטוב לו 0

צדיק תמיםצ מנותק
                          צדיק תמיםצ מנותק
                          צדיק תמים
                          מדריכים
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@צדיק-וטוב-לו-0 לא, כי הממשק נגיש רק מהמחשב שלך
                          (אפשר לכתוב קוד שירוץ במחשב שלך)

צ תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • צדיק תמיםצ צדיק תמים

@צדיק-וטוב-לו-0 לא, כי הממשק נגיש רק מהמחשב שלך
                            (אפשר לכתוב קוד שירוץ במחשב שלך)

צ מנותק
                            צ מנותק
                            צדיק וטוב לו 0
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@צדיק-תמים אבל אולי אפשר לתת להם חיבור את הקו טלפון או משהו בסגנון.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • צ צדיק וטוב לו 0

H מנותק
                              H מנותק
                              Harry Potter
                              מדריכים
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@צדיק-וטוב-לו-0 מצאת דוגמה קלאסית למה משמשת (או אמורה לשמש) אותנו אוטומציה

אבל ספציפית מה שביקשת אני לר מכיר דרך לעשות את זה עם נטפרי, אני מכיר רק דרך מכשיר שמקבל סים עם גוגל פליי (אנדוראיד ליתר דיוק, לא יודע אם IOS גם טוב)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • ח מנותק
                                ח מנותק
                                חיים5299173
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

תגידו, זה אמור לעבוד לי גם בהמשך?
                                זו הודעה שמופיעה לי בפתח האתר...

e51a1bd9-08eb-45a6-bf53-9eeccd2f8334-image.png
                                *ברוכים הבאים לניסיון המקצועי שלך!
                                יש לך 10 ימים לנסות את התכונות בתשלום של Zapier. שדרג בכל עת במחיר נמוך ככל
                                $
                                19.99 דולר
                                /חוֹדֶשׁ.

באמת בעוד מספר ימים האוטומציות שלי יפסיקו לעבוד?
                                @Harry-Potter

תודה מראש!

H תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • ח חיים5299173

תגידו, זה אמור לעבוד לי גם בהמשך?
                                  זו הודעה שמופיעה לי בפתח האתר...

e51a1bd9-08eb-45a6-bf53-9eeccd2f8334-image.png
                                  *ברוכים הבאים לניסיון המקצועי שלך!
                                  יש לך 10 ימים לנסות את התכונות בתשלום של Zapier. שדרג בכל עת במחיר נמוך ככל
                                  $
                                  19.99 דולר
                                  /חוֹדֶשׁ.

באמת בעוד מספר ימים האוטומציות שלי יפסיקו לעבוד?
                                  @Harry-Potter

תודה מראש!

H מנותק
                                  H מנותק
                                  Harry Potter
                                  מדריכים
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי Harry Potter

@חיים5299173
                                  https://mitmachim.top/topic/75550/מדריך-אוטומציות-תמחורים-בזאפייר-והכרת-הגדרות-המערכת/1

צ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  2
                                  • H Harry Potter

@חיים5299173
                                    https://mitmachim.top/topic/75550/מדריך-אוטומציות-תמחורים-בזאפייר-והכרת-הגדרות-המערכת/1

צ מנותק
                                    צ מנותק
                                    צדיק וטוב לו 0
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@Harry-Potter למה כל זה בעזרה הדדית ולא במדריכים?
                                    אולי @צדיק-תמים יוכל להעביר?

יוסף אלחנןי תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • צ צדיק וטוב לו 0

@Harry-Potter למה כל זה בעזרה הדדית ולא במדריכים?

יוסף אלחנןי מחובר
                                      יוסף אלחנןי מחובר
                                      יוסף אלחנן
                                      מדריכים
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@צדיק-וטוב-לו-0 כתב במדריך | מה זה אוטומציה, ואיך היא יכולה לשפר לי את החיים, בכמה מילים. וגם- איך לקבל התראה למייל כשעולה סרטון חדש ביוטיוב?:

נראה לי שרק צוות פיקוח יכולים לעשות את זה...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      1
                                      • H Harry Potter

ברוכים הבאים לעולם הממכר הזה שנקרא אוטומציה

עולם האוטומציות הוא עולם מדהים וענק, שבו אפשר לעשות כמעט כל דבר, ואפילו כל דבר, שקשור לפעילות משתמש חזרתית באינטרנט

מה זה אוטומציה?
                                        אוטומציה (automation) היא לגרום לפעילויות שלא דורשות שכל אנושי בשביל לעשות אותם, שיקרו לבד, או יותר נכון על ידי בוט.
                                        למה אנחנו רוצים לתת לבוט לעשות במקומינו את העבודה? כי זמן זה הדבר הכי יקר שיש לנו, ורק אם נמצא דרך לחסוך אותו- נספיק לעשות הרבה יותר דברים ממה שאנחנו עושים עכשיו.
                                        וכי פעילויות חוזרות ונשנות של דברים חשובים אבל שלא קריטיים שנעשה לבד- לוקחות לנו מלא כח ועצבים..

איפה אוטומציה נכנסת בחיים?
                                        בכל תחום, תזכרו בפעם האחרונה שנרשמתם לפורום מתמחים טופ, או לדוגמה פורסם נושא חדש בתחום שמעניין אתכם.
                                        מה קרה באותה פעולה? מיד נשלח אליכם מייל ממתמחים טופ שמספר לכם על זה שנרשמתם, או פורסם נושא חדש שמעניין אתכם.
                                        תחשבו ששמואל המסור ואלישי התותח היו צריכים לעבור בנפרד על כל משתמש שנרשם, ולשלוח לו לבד מייל ברוכים הבאים... האתר לא היה מצליח כמו שהוא היום.

איך אוטומציה יכולה לשמש אותי?
                                        למשל, אם אנחנו רוצים להיות מעודכנים בכל סרטון חדש שעולה לערוץ היוטיוב שאנחנו אוהבים, יש לנו 2 דרכים, בעצם 3:

הראשונה- לחכות שחברים שלנו יראו את השיר, לשמוע מהם את החוויות, ולחכות להיות ליד מחשב כדי להוריד את השיר ולשמוע אותו לבד. אופציה קיימת, אבל לא הכי נחמדה, כי אתה מעודכן אחרון בכל מה שקורה..
                                        הדרך השניה- להכנס כל כמה דקות/שעות ליוטיוב, כדי לראות האם הוא כבר העלה את השיר החדשששש, ואם כן מיד לספר על זה לכולם, ולהוריד. באופציה הזאת אתה מעודכן ראשון בכל מה שקורה, אבל מתבזבז לך מלא זמן מהחיים, ואחרי כמה שעות כאלו אתה מרגיש שכבר לר בא לך לשמוע יותר שירים אפ'פעם.

וכאן מגיעה הדרך השלישית- האהובה עליי, ועל כל מי שטיפה נוגע באוטומציות

תארו לכם שהיתה אפשרות שרובוט יבדוק במקומכם כל כמה דקות ברחבי היוטיוב אם השיר שאתם מחכים לו כבר יצא, ואם כן- מיד ישלח לכם מייל, עם כל הפרטים המדויקים על השיר!
                                        ככה אתם גם נשארים מעודכנים, וגם יכולים לעשות בינתיים דברים יותר מעניינים

אז בואו נראה איך עושים את זה!!

התהליך שאנחנו רוצים לעשות עכשיו הוא, להגיד לרובוט שיבדוק כל 15 דקות בערוץ המסוים שנגדיר לו, האם עלה סרטון חדש, ואם כן- שישלח לנו על זה מייל

הכלים שאנחנו צריכים בשביל התהליך:
                                        סייעתא דשמיא
                                        זאפייר
                                        יוטיוב, אבל לא חייבים את האתר עצמו, תראו בהמשך
                                        מייל
                                        לא להבהל מממשק באנגלית, גם יש הוראות מצולמות מפורטות, וגם ה' איתנו, לא צריך להבהל.
                                        מחשב עם אינטרנט (רק בשביל ההגדרה הראשונית, אחרי זה הבוט/תוכנה עובדת לבד, גם כשאתה אופליין)
                                        לגבי סינונים- האתר זאפייר כמדומני פתוח בנטפרי, יוטיוב חסום.

מה שאנחנו הולכים לעשות, זה להבין איך יוטיוב קוראת לערוץ מאחורי הקלעים, להעתיק את השם הזה, לפתוח רובוט, לספר לו שאתה מתעניין בערוץ המסוים הזה, ומה שמעניין אותך זה מתי עולה בו סרטון חדש, ולבקש מהבוט שיעדכן אותך למייל מתי עולה שיר חדש, ואיזה פרטים אתה רוצה שהוא יתן לך על השיר

שלב ראשון: נפתח חשבון בזאפייר
                                        נכנס לאתר https://zapier.com/ , נפתח שם חשבון, (אפשר להירשם עם חשבון גוגל)
                                        4c974770-a1b9-4160-b85d-4742446648a2-image.png
                                        אני ממליץ לבטל תרגום אוטומטי אם יש, זה סתם מבלבל.
                                        נלחץ בצד ימין למעלה על כפתור הכתום (Sign up)
                                        נכניס כתובת מייל, שם פרטי, ושם משפחה
                                        נבחר סיסמה
                                        עכשיו הוא ישאל אותנו מי אנחנו, למה אנחנו משתמשים בזאפייר, אפשר לענות מה שרוצים
                                        כשהוא ישאל אותנו כמה עובדים יש לנו בחברה נענה 1-49
                                        כשנגיע לחלון הזה:
                                        46622225-9170-4b5a-92d3-3f357f60ebc4-image.png
                                        נלחץ למטה על Skip question

מזל טוב! יש לכם חשבון זאפייר משלכם.
                                        זאפייר היא פלטפורמה שנפוצה מאד בעיקר בארה"ב, שהיא מוכנה לתת לנו לבנות בוטים בחינם, אבל מוגבלים מאד, אם אנחנו רוצים להשתמש בבוטים המשוכללים יותר שלה אנחנו כבר צריכים להוסיף כסף..

שלב שני ניצור את הבוט הראשון שלנו.
                                        בתפריט בצד שמאל נלחץ על הכפתור הכתום למעלה- Create zap
                                        עכשיו אנחנו במסך הזה:
                                        14c0009a-2c40-466b-bba5-a4525bef486a-image.png
                                        בצד שמאל (בצבע ירוק כהה) אנחנו רואים את התפריט, אולי בעתיד נעבור עליו
                                        למעלה (איפה שמוקף בכחול) יש לנו את השם של הבוט שלנו, ברירת המחדל היא Untitled Zap
                                        נלחץ על הכיתוב, נבחר באופציה הראשונה, (rename), ונתן לבוט שלנו שם חדש
                                        לדוגמה Harry Potter, או שם משעמם כמו 'הבוט הראשון שלי'

עכשיו נעבור להסביר כמה מושגים- טרימינולוגיה

• 'זאפייר': החברה/פלטפורמה שבה אנחנו משתמשים כדי לבנות בוטים/רובוטים/זאפים
                                        • 'בוט' / 'רובוט' / 'זאפ': זה התהליך שאנחנו בונים, שעובד גם כשאנחנו ישנים עם מחשב מכובה, ועובד ועובד ועובד עד שנמאס לו, ובגלל שהוא לא בן אדם אף פעם לא נמאס לו.
                                        • 'טריגר': (triger) (הדק של רובה) הפעולה שגורמת לרובוט לקום ולעבוד, או יותר נכון להתחיל לעשות את כל הפעולות שהוא אמור לעשות. טריגר תמיד יהיה בודד, לא יכול להיות שהבוט יקום ויעבוד כתגובה ל2 אירועים שונים, הוא מתעורר כתגובה לפעולה מסוימת אחת שקורית.
                                          אם נרצה להפעיל את הבוט כתוצאה מ2 אירועים שונים שקרו- נלמד בהמשך.
                                        • 'אקשן': (action, פעולה) יכול להיות אחד או יותר בכל בוט, אלו בעצם הפעולות שהבוט עושה אחרי שהוא מתעורר
                                        • 'Publish': פרסום, אחרי שסיימנו לבנות את הבוט, ועשינו עליו הרצות טסטים לבדוק שהוא עובד תקין, אנחנו מפבלשים (מפרסמים) אותו, וככה בעצם הוא מתחיל לעבוד על אמת, ולהגיב לאירועים שקורים בלייב.

לעבודה:
                                        שלב שלישי נתחיל להסביר לבוט מה צריך לעשות.
                                        דבר ראשון נלחץ על המלבן שמוקף בעיגול ירוק בהיר, הוא הטריגר שלנו
                                        (כשהוא יקרה באמת, הבוט שלנו יתחיל לעבוד ולעשות מה שביקשנו ממנו)
                                        וכזכור, אנחנו רוצים שהבוט יחפש בשבילינו כל רבע שעה אם כבר עלה הסרטון שאנחנו רוצים.
                                        כשאנחנו לוחצים על הטריגר, נפתח לנו חלון שמכיל בפנים את כל האפליקציות שזאפייר מאפשרת לעבוד איתם, זה מעל 7000 אפליקציות, והמספר רק הולך וגדל.
                                        האפליקציות האלו זה לא תוכנות בגוגל פליי, זה אתרים/שירותים שזאפייר תומכת בהם ברובוטים שלה, כדי שבמקום שבני אדם יצטרכו לבזבז זמן ועצבים על התעסקות עם התוכנות האלו, זאפייר תעשה את זה במקומינו.
                                        אז נפתח לנו החלון הזה: ואנחנו נרצה לחפש בו את התוכנה הראשונה שנתממשק אליה- YouTube
                                        188f9327-0b9e-410e-ba79-bada1c8bfdfc-image.png
                                        אחרי שמצאנו את אפליקצית יוטיוב, אנחנו צריכים להגדיר איזה תרחיש שקורה בתוך יוטיוב מדליק לנו את הרובוט
                                        במקרה שלנו זה 'כשעולה סרטון חדש לערוץ מסוים'
                                        9238a875-069d-40f3-a3e3-6d5fe47a21e7-image.png
                                        אתם יכולים לראות שמסומן מימין: New Video in Channel

כדי שלזאפייר תהיה גישה לתוך YouTube, אנחנו צריכים לתת לה אחת, אז נלחץ על הכפתור הסגול של הSIGN IN, ושם נאשר לזאפייר גישה אל תוך חשבון היוטיוב שלנו, נאשר, נלחץ המשך, ואנחנו מחוברים לתוך זאפייר.

עכשיו נלחץ על הכפתור הסגול למטה, Continue, ןממשיכים הלאה

שלב רביעי עכשיו אנחנו צריכים לספר לרובוט אחרי איזה ערוץ יוטיוב הוא יעקוב לבדוק אם עלו בו סרטונים חדשים.
                                        לכל ערוץ יוטיוב ולכל סרטון יוטיוב, יש שם שונה, שמוצג לנו.
                                        אבל את השם של הסרטון או הערוץ אפשר לשנות, ויוטיוב רוצה שיהיה לה מזהה נפרד לכל סרטון וערוץ, שלא יכולים להשתנות. אז יש לכל פריט ביוטיוב, חוץ מהשם שמוצג למשתמשים (אנחנו), עוד שם, שהוא המזהה של כל ערוץ וסרטון בתוך השרתים של יוטיוב. המזהה הזה נקרא באנגלית ID, ואותו אנחנו צריכים לדעת בשביל להגיד לרובוט שילך לשרתים של יוטיוב ויחפש בו.
                                        איך מוצאים ID של ערוץ יוטיוב? בגלל שבסינון שלי עכשיו חסום לי יוטיוב, אני יתן לכם דרך לא רגילה, אבל שעובדת
                                        יכול להיות שבנטפרי זה לא יעבוד.
                                        תחפשו בגוגל את השם של הערוץ בתוספת המילים 'הערוץ הרשמי'.
                                        והקישור הראשון שיהיה לכם בגוגל זה הקישור לערוץ, ומלא פעמים זה חסום בנטפרי, אז אפשר פשוט לעמוד עליו עם העכבר, ואז אתם תראו בצד ימין למטה במסך את הקישור הבא:
                                        17e30b9a-0893-45f1-9d74-fb9827734d1c-image.png
                                        כמובן כל ערוץ שתחפשו יופיע לכם כתובת קישור אחרת.
                                        אתם צריכים להעתיק את התווים שמופיעים אחרי ה'/' האחרון
                                        כלומר UCu3EnsblzJsaLa5cqNxRqeQ
                                        את הכתובת הזאת (שנקראת ID) תדביקו בתוך זאפייר, במלבן הריק שכתוב מעליו Channel, ותלחצו על המשך (Continue)

שלב חמישי כעת אנחנו צריכים לבצע טסטים, כלומר בדיקות, בשביל לראות האם הרובוט מבין איזה תוצאות הוא צריך להביא לכם כשעולה סרטון חדש.
                                        a55e754f-26bf-445d-bcae-7fe5b99a9b37-image.png
                                        נלחץ על הכפתור Test trigger, ונקבל 3 תוצאות (בדרך כלל)
                                        נכנס לדוגמה לתוצאה הראשונה בחיפוש שלי (Channel Video A)
                                        זה מה שאנחנו מקבלים:
                                        9d175704-0d6e-4808-bb9a-6a7c8f04b741-image.png
                                        אם התוצאות האלו מביאים את הפרטים על הסרטון האחרון (או השני או השלישי) מהערוץ הרצוי- זה אומר שהטריגר הצליח.
                                        נעבור קצת על הפרטים שקיבלנו בתוצאה של הטסט:

• Published Date: תאריך פרסום הסרטון
                                        • Title: הכותרת של הסרטון
                                        • Description: תיאור הסרטון
                                          וכן הלאה.

שלב שישי עכשיו אנחנו צריכים להסביר לרובוט שבודק כל כמה דקות את היוטיוב לראות אם עלו סרטונים חדשים בערוץ- מה לעשות אם באמת עולה סרטון חדש.
                                        השלב הזה נקרא 'אקשן', או Action
                                        כאן אנחנו צריכים להחליט באיזה אפליקציה נשתמש אחרי שיש לנו ביד את הנתונים מהרובוט עם כל הפרטים על הסרטון
                                        נבחר באפליקצית GMAIL
                                        d6786bc7-b839-4c76-8e1a-a9d646a073af-image.png
                                        עכשיו אנחנו צריכים לבחור את הפעולה שהבוט יבצע בתוך אפליקציית Gmail
                                        נבחר Send Email, נדפדף עד שנמצא את זה.
                                        עכשיו אנחנו צריכים להגדיר לזאפייר מאיזה חשבון מייל היא תשלח את המיילים, נלחץ שוב פעם על כפתור הSIGN IN, ונחבר את חשבון הגוגל שלנו.
                                        נלחץ על Continue, ונגיע לשלב הבא

שלב שביעי כאן אנחנו צריכים להגדיר את כל הפרטים על המייל, למי הוא ישלח, מה התוכן שיהיה במייל, וכו' וכו'
                                        יש 3 שדות שהם חובה, 2 מהם מסומנים בכוכבית והם נושא ותוכן (Subject, Body)
                                        השדה הראשון שהוא חובה הוא למי לשלוח את המייל מתי שעולה סרטון חדש בערוץ יוטיוב המדובר
                                        a4613a25-4913-44f7-8e6a-6bd138f57b2b-image.png
                                        זה השדה שנמצא הכי למעלה, ואליו נכניס את הכתובת מייל שלנו, או של מישהו אחר שנרצה
                                        נעבור עכשיו לנושא של המייל,
                                        c21a1f0a-3789-4030-817a-8736b1624ef0-image.png
                                        כאן אנחנו כותבים את הכותרת של ההודעה שנשלחת, וכאן מגיעה ההפתעה הגדולה!
                                        אנחנו יכולים להשתמש בכותרת עצמה בנתונים שקיבלנו בשלב הקודם, של הטריגר
                                        כלומר, אם בטריגר קיבלנו לדוגמה את שם הערוץ שאליו עלה ערוץ חדש, אנחנו יכולים להכניס אותו לכותרת, והוא דינאמי, כלומר הוא מתעדכן, אם מחר הזמר יחליף את השם של הערוץ לשם אחר- אתם תקבלו את המייל הבא שישלח אליכם עם השם של הערוץ החדש!
                                        בואו נראה איך עושים את זה:
                                        בשדה כותרת (Subject) אנחנו יכולים להקליד מילים מהמקלדת שלנו, ולשלב שם גם את הנתונים שקיבלנו בשלב הקודם! לדוגמה: נכתוב 'היי Harry, עלה סרטון חדש בערוץ:'
                                        ומיד אחרי הכיתוב שהקלדנו, נלחץ על כפתור ה+ בצד ימין, ושם נראה את כל הפרטים שקיבלנו במודול הקודם, ונוכל לבחור משם את שם הערוץ (Channel Title), וככה הכותרת תראה לנו ככה:
                                        6b53a1a5-25b2-4612-b6b0-75f240a7ec65-image.png
                                        ובמייל עצמו היא תיראה לנו ככה:
                                        b57f509b-9efa-4a88-aba1-de312b834a11-image.png
                                        מה שנשלח במייל זה לא הכותרת של התוכן (Channel Title), אלא התוכן עצמו (אלייצור - הערוץ הרשמי)

עכשיו נעבור לגוף ההודעה, שבה נספר לעצמינו את כל הפרטים שאנחנו רוצים לדעת על השיר
                                        לדוגמה מה השם של השיר, מה האורך שלו, וגם קישור ישיר לשמוע את השיר ביוטיוב
                                        נראה איך עושים את זה:
                                        c89503b5-251c-40d4-8e04-4b4adf6d3d07-image.png
                                        כאן ביקשנו מהרובוט, שבכל פעם שהוא מתעורר כי עלה שיר חדש באותו ערוץ- שישלח לי על זה מייל עם כל הפרטים שמעניינים אותי בו.

שלב שמיני נלחץ על Continue, ונגיע לזירת הטסטים שלנו, שבה אנחנו בודקים אם הפעולה שהגדרנו יצאה בסדר או שצריך לתקן משהו
                                        נלחץ על הכפתור הסגול: Test step
                                        ונעבור למייל שלנו, שאליו הגדרנו שהרובוט ישלח את ההודעה על שיר חדש שמגיע.

אני קיבלתי מייל שנראה ככה:
                                        9a72b127-c898-45ef-816b-f43c3c1a32ce-image.png
                                        איך לתקן את המייל שיתיישר מימין לשמאל- זה נושא לפעם אחרת.
                                        אבל שימו לב שמה שאני כתבתי לרובוט בתוכן של המייל זה
                                        יצא שיר חדש בתאריך:
                                        השם של השיר הוא:
                                        האורך שלו הוא:
                                        והקישור אליו ביוטיוב הוא:
                                        האזנה נעימה!
                                        ומה שקיבלתי למייל זה הודעה עם כל הפרטים הרלוונטים הנכונים לאותו שיר שיצא.

ואם נסתכל על מייל שקיבלתי מהבוט עם פרטים על שיר אחר:
                                        6e1e3ffb-b1af-4821-b425-292165c8e7cf-image.png
                                        נראה שהמילים שאני כתבתי לרובוט נשארו אותו דבר, אבל הבוט שינה מעצמו את הפרטים האישיים של כל שיר, וככה הוא תמיד יתן לנו את הפרטים הנכונים לכל שיר עצמו.

שלב תשיעי אחרי שעשינו טסטים וראינו שהמייל שקיבלנו הוא מה שרצינו, אנחנו יכולים לשגר את הבוט לחיים (טובים ומתוקים אמן, לכל בית ישראל).
                                        נלחץ בצד ימין למטה על הכפתור הסגול Publish
                                        והבוט הראשון שלנו באוויר!
                                        לבוטים במסלול החינמי לוקח כרבע שעה עד שהם מתחילים לעבוד, אבל מאז שהם מתחילים הם יחפשו כל כמה דקות בערוץ יוטיוב לראות אם עלו שירים חדשים, ואם כן הם יודיעו לנו על זה במייל..

וזה השלב הראשון בדרך להבין למה אוטומציה כל כך חשובה לנו, ואיך להשתמש בה

שימו לב! כמו בכל דבר, גם בבוטים אפשר לעשות מלא סוגי שימושים.. אני מבקש ממכם, אנא! תשתמשו בבוטים לדברים טובים בלבד, ושנזכה כולנו לשנה טובה ומתוקה.

A מנותק
                                        A מנותק
                                        aiib
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@Harry-Potter שאפו על המדריך!
                                        האם זה רק באתרים שנתמכים? או שאני יכול לבחור כל אתר ולתת לו את הפרמטרים לבדיקה ואקבל עדכון?

H תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • A aiib

@Harry-Potter שאפו על המדריך!
                                          האם זה רק באתרים שנתמכים? או שאני יכול לבחור כל אתר ולתת לו את הפרמטרים לבדיקה ואקבל עדכון?

H מנותק
                                          H מנותק
                                          Harry Potter
                                          מדריכים
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@aiib אתה יכול לעבוד שם עם וובהוקים אם אתה מכיר את המושג
                                          לאיזה אתר אתה רוצה להאזין?

A תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון
                                          0
                                          • חוקי הפורום
                                          • פופולרי
                                          • לא נפתר