בירור | ניתוק טרמוסטט מהמקרר
-
@AVIVI
במקררים ישנים אפשר טכנית.
במקררים עם חיישני טמפרטורה אני לא יודע איך לעשות זאת, אולי להוציא את החיישן מחוץ למקרר כך שהוא לא יזהה את הקרור.
אבל בשני האופנים הנ"ל המקרר יעבוד ללא הפסק כל השבת ויקפיא את המוצרים.
אתה יכול לשים שעון שבת במקום מפסק ולכוון אותו כרצונך.
או לשים מפסק ולשים שעון שבת בתקע של המקרר.
כמובן שעליך לפתור את בעיית פתיחת הדלת על ידי הדבקת המתג או לשים מגנטים. כי הפתיחה משפיעה על האור והמאוורר -
@שטיגליץ כתב בבירור | ניתוק טרמוסטט מהמקרר:
@AVIVI
במקררים ישנים אפשר טכנית.יש לי את המקרר הזה https://www.electricdeal.co.il/product/מקרר-הפוך-בקו-דגם-160231w-יבואן-רישמי-0
במקררים עם חיישני טמפרטורה אני לא יודע איך לעשות זאת, אולי להוציא את החיישן מחוץ למקרר כך שהוא לא יזהה את הקרור.
אבל בשני האופנים הנ"ל המקרר יעבוד ללא הפסק כל השבת ויקפיא את המוצרים.
אתה יכול לשים שעון שבת במקום מפסק ולכוון אותו כרצונך.איפה?
או לשים מפסק ולשים שעון שבת בתקע של המקרר.
כמובן שעליך לפתור את בעיית פתיחת הדלת על ידי הדבקת המתג או לשים מגנטים. כי הפתיחה משפיעה על האור והמאוורראיפה המגנטים ממוקמים?
תודה רבה על התשובה!
-
@AVIVI כתב בבירור | ניתוק טרמוסטט מהמקרר:
יש לי את המקרר הזה https://www.electricdeal.co.il/product/מקרר-הפוך-בקו-דגם-160231w-יבואן-רישמי-0
זה מקרר יחסית חדש ומסתמא הוא עובד על חיישן
איפה?
במקרה של חיישן אי אפשר לכאורה להשתמש בשעון שבת במקום חיישן ועליך להאריך את חוטי החיישן עד שיצא אל מחוץ למקרר, כדאי להתייעץ עם טכנאי שמבין יותר ממני באלקטרוניקה אם זה יעבוד.
איפה החיישן נמצא? שאלה מצוינת , לא מכיר את המקרר הזה ספציפית אבל הגיוני שהוא קרוב לתקרת המקרר.או לשים מפסק ולשים שעון שבת בתקע של המקרר.
כמובן שעליך לפתור את בעיית פתיחת הדלת על ידי הדבקת המתג או לשים מגנטים. כי הפתיחה משפיעה על האור והמאוורראיפה המגנטים ממוקמים?
צריך לפתוח את דלת המקרר ולעבור עם מגנט על שפת המקרר עד שהאור נכבה שם נמצא המגנט, וכן לעשות למקפיא
יש חברות שנמצא בין דלת המקרר לדלת המקפיאתודה רבה על התשובה!
לא יודע כמה עזרתי, אבל בשמחה רבה.
-
@AVIVI כתב בבירור | ניתוק טרמוסטט מהמקרר:
וכך לחסוך את ההתקן שבת?
מה כוונתך בלחסוך את ההתקן שבת?
האם הכוונה שאין למקרר התקן, ואתה מחפש לחסוך ולא להתקין?
אם כן, כפי שכבר הוצע כאן ע"י @שטיגליץ, ניתן לחבר את התקע לשעון שבת פשוט (טיימר, כזה שניתן לקבוע מתי מפסיק ומתי עובד, בהפרשים של רבע שעה, ויש לו נורית חיווי אדומה שנדלקת כאשר הוא במצב ON. כידוע.),
ולכוון אותו לסירוגין בהפרשים של רבע שעה, כלומר: רבע שעה עובד, רבע שעה לא עובד, וחוזר חלילה...
ההשלכות הן:
א. המקרר לא יקפיא אלא יעבוד עם התרמוסטט,
ב. תוכל לפתוח את דלת המקרר חופשי כאשר המקרר כבוי, עפ"י הנורית האדומה שמציינת את זה בשעון שבת.- מניסיון לאורך שנים במקרר מהסוג החדש, זה לא(!) הורס את המקרר.