מדריך | מדריך לשדרוג את ה-Xiaomi Qin F21 Pro שלכם לתמיכה בתדרי LTE בארה"ב
-
חשוב מאוד:
מדריך זה מיועד למשתמשים מתקדמים בלבד. ביצוע לא נכון עלול לגרום נזק לטלפון שלכם.
מומלץ לגבות את המידע והקבצים החשובים שלכם לפני שתתחילו.
ודאו שרשמתם את מספרי הזיהוי המקוריים של הטלפון (IMEI), כתובת ה-MAC של ה-Wi-Fi וכתובת ה-Bluetooth לפני שתתחילו.דברים שתצטרכו:
- מחשב עם Windows
- טלפון Xiaomi Qin F21 Pro עם Bootloader פתוח וTWRP מותקן
- כלי SP Flash Tool
- ADB (ודאו שאתם יודעים להשתמש בו): קישור להוראות התקנת ADB
- חבילת קבצים עם קבצי F30
בדרייב
https://drive.google.com/file/d/1f94vk9YHHx*****6oJOxO1GIbHi71SBnFIGYM/view?usp=drivesdk
להוריד כוכביות... קרדיט ל @יוסף-אלחנן
- אחריות:
אני לא אחראי לכל נזק שייגרם לטלפון שלכם כתוצאה מביצוע המדריך הזה. בצעו את ההוראות על אחריותכם בלבד!
(זה דרך בקצרה בלי אחריות אבל עובד - פשוט להוריד את תקיית F30 BANDS לצרוב את הקבצים שנמצאים בפנים ע"י SP FLASH TOOL לשים IMEI מחדש וזהו מסודר )
מדריך:
רשמו את מספרי הזיהוי המקוריים של הטלפון:
-
היכנסו להגדרות הטלפון וגללו מטה עד ל"אודות הטלפון".
רשמו את מספרי ה-IMEI, כתובת ה-MAC של ה-Wi-Fi וכתובת ה-Bluetooth. חשוב מאוד לשמור את המידע הזה!
בקובץ ההורדה ניתן למצוא קובץ טקסט ריק לשמירת המידע. -
כיבו את הטלפון והפעילו אותו במצב TWRP:
-
לחצו בו-זמנית על מקש הלב/ינשוף (למעלה משמאל) ועל מקש הכוכבית (*, למטה משמאל).
שימרו על הלחיצה עד שתראו את לוגו Douqin. המשיכו ללחוץ עד שתכנסו למצב TWRP.
חברו את הטלפון למחשב ו-TWRP יאפשר חיבורי ADB. -
נשתמש ב-ADB כדי לגבות את קבצי המודם ומזהי הטלפון למקרה שתעשו טעות.
אל תדלגו על שלב זה! אנחנו הולכים לשאוב את הקבצים הללו והם מכילים את מספרי הזיהוי שרשמתם קודם.
השתמשו בפקודות ADB הבאות:
adb pull /dev/block/by-name/nvdata
adb pull /dev/block/by-name/nvram
adb pull /dev/block/by-name/nvcfg
מצאו את הקבצים הללו ושמרו אותם במקום בטוח. (תוכלו גם להשתמש ב-TWRP כדי להעתיק את הקבצים ולהעביר אותם לכונן נייד או למיקום אחר בטלפון.) -
כיבו שוב את הטלפון. תוכלו לעשות זאת מ-TWRP על ידי מעבר אל "Reboot" ולחיצה על "Power Off".
-
פתחו את SP Flash Tool וטעןו את קובץ הסקאטטר "MT6761_Android_scatter - edited.txt". זה יוסיף את החלוקות NVData, NVRam, NVcfg לחלוקות הניתנות.
-
בטלו את הסימון מכל החלוקות שאינכם זקוקים להן וסמנו רק את nvcfg, nvdata, nvram, ו-md1img_a. אלו הן החלוקות היחידות שנבזוק. (הן אמורות להיות מסומנות כבר! אבל גם ה-PRELOADER יהיה מסומן, בטלו את הסימון שלו.
-
לאחר שסיימתם להגדיר הכל, לחצו על כפתור "הורדה" (חץ ירוק). עם הטלפון כבוי, וחברו אותו למחשב. הוא יבזוק את הקבצים הללו לטלפון שלכם. שמרו את הטלפון כבוי לעת עתה.
-
פתחו את כלי SNwrite במחשב שלכם,
ודאו ש-ComPort מציג USBVCOM
ו-Target Type מציג Smart Phone. -
פתחו את כפתור System Config ודאו שרק IMEI, BT Address, ו-Wifi Address מסומנים בחלק של "Write Option" (למעלה משמאל).
-
בחלק של DataBase File (בתחתית) ודאו ש-"Load AP DB from DUT" ו-"Load Modem DB from DUT" מסומנים.
-
לחצו על כפתור MD1_DB ובחרו את הקובץ "MDDB_InfoCustomAppSrcP_MT6761_S00_MOLY_LR12A_R3_MP_V88_3_1_ulwctg_n.EDB" שנמצא בתיקייה AP DB Base\MT6761 (בתוך תיקיית SNwrite).
-
לחצו על כפתור AP_DB ובחרו את הקובץ "APDB_MT6761_S01__W1947" שנמצא בתיקייה AP DB Base\MT6761 (בתוך תיקיית SNwrite).
-
לחצו על שמור וחזרו לחלון הראשי, לחצו על "התחל" וחלון חדש ייפתח. זוכרים שרשמתם את כל המידע הזה מה-F21 שלכם? כאן אנחנו צריכים אותו.
IMEI_1 = מספר ה-IMEI המקורי שלכם.
BT Addr = כתובת ה-Bluetooth שלכם (ללא נקודותיים!)
Wifi Addr = כתובת ה-MAC של ה-Wi-Fi שלכם (ללא נקודותיים!) -
לפני שאתם לוחצים על OK, ודאו שהטלפון מוכן. אתם תצטרכו, בדיוק כמו עם SP Flash Tool לכבות את הטלפון, לחצו על OK וחברו את הטלפון למחשב. חכו שהסרגל יתקדם ותראו את האות הירוק PASS.
-
כאשר זה יושלם, מספרי הזיהוי המקוריים שלכם יבוזקו לטלפון! חלון אחר עשוי להיפתח ולתת לכם תחושה שאתם צריכים לבזוק שוב, פשוט סגרו אותו כל עוד ראיתם את האות הירוק PASS אתם בסדר.
הפעל את הטלפון ותיהנו מתדרי LTE בארה"ב! התדרים 2, 4, 12, 13, 17, 66, 71 מכסים את רוב המשתמשים של T-mobile ו-Verizon!
-
חזרו להגדרות הטלפון כמו בשלב 1 וודאו שמספר ה-IMEI המקורי, כתובת ה-MAC של ה-Wi-Fi וכתובת ה-Bluetooth שלכם נמצאים שם.
-
כדי לאשר את התדרים, השתמשו במתקשר בטלפון והקלידו: ##3646633##
-
זה ייקח אתכם למצב הנדסי (השתמשו בזה על אחריותכם, אל תשתנו שום דבר!) ולחצו על Band Mode. גללו דרך התדרים ותוכלו לאשר אילו מהם פעילים. לגבי אילו מהם משמשים כרגע, אני לא בטוח איך לבדוק את זה כרגע. אעדכן כאשר אדע (נאמר לי שיש אפליקציות שיכולות לעשות את זה).
אשמח למידע אם מישהו יכול לעזור בפרטי
אני מעלה צילום מסך מהמכשיר שלי שיש לו רק תדרים ישראלים, שים לב:
אתה יכול לראות שיש לי רק תדרים מספר אחד, שלוש, חמש, שבע ושמונה.
זאת אומרת שהמכשיר שלי לא יכול לפעול בניו יורק. מכיוון שחסרים לו התדרים האמריקאים ואילו הם:הפעל את הטלפון ותיהנו מתדרי LTE בארה"ב! התדרים 2, 4, 12, 13, 17, 66, 71 מכסים את רוב המשתמשים של T-mobile ו-Verizon!
אחרי שתעשה את המדריך, אמורים להיות מסומנים לך ווי גם התדרים האלה,
דברים נוספים שחשוב לדעת:
שוב: ודאו שאתם גובים את הקבצים שלכם ורושמים את מספרי ה-IMEI, כתובת ה-MAC של ה-Wi-Fi וכתובת ה-Bluetooth! אני לא יכול להדגיש את זה מספיק.
אם לא תעשו את השלב 6 (כלי ה-SNwrite) יהיו לכם מזהים דמה, וטכנית זה יעבוד לזמן מה.. אבל אתם לא רוצים שיהיו לכם אותם מזהים כמו לאחרים, אז אנא בצעו את השלב 6.אם אתם יכולים לפתוח את ה-Bootloader ולהתקין את TWRP תוכלו לבצע את שאר השלבים בקלות!
הערה חשובה: מדריך זה מיועד למשתמשים מתקדמים בלבד. ביצוע שגוי עלול לגרום נזק לטלפון שלך.בצע את השלבים על אחריותך בלבד.
קרדיט לפורום XDA
@TripleU @מאן-דאמר @יום-יפה @EBA
ולי @FSHLOMOהמדריך נראה מסובך, אבל זה לא עוברים שלב שלב וזה קל מאוד!!!, וחשוב לא לדלג על שום שלב!!
לא להגיב פה בבקשה ישבתי על זה מלא זמן
נפתח מקום לתגובות
-