בירור | ניקוי המאיץ של המזגן
-
בכל קיץ אני נוהג לשטוף את המזגנים בבית.|| (מומלץ מאודדד!).||
אבל יש לי מזגן אחד שאין לי אפשרות לשטוף אותו בגלל המיקום, ניסיתי כל מיני סוגים של ספריי לניקוי מזגן ובאמת את רוב המזגן זה ניקה היטב, אבל את המאיץ (שזה הרכיב העיקרי שדורש ניקוי) זה לא מנקה כמו שצריך.
שאלתי האם מישהו מכיר ספריי שיוכל לעזור או פתרון אחר? -
@דוד-משה-1 ניסיתי את זה.
אבל בדגם הזה אין כל כך גישה ע"י פירוק הפלסטיקה, צריך לפרק עוד כמה חלקים כדי להגיע למאיץ -
-
@לא-מבין-במחשבים-0
ראיתי לאחרונה ביתד שיש גמ"ח של ערכה לניקוי מזגנים - צינור לשטיפה בלחץ, עם שקית לניקוז הלכלוך.
אם תרצה משהו פיראטי - תוכל להשתמש ברובה מים חזק.כמובן להיזהר שהרטיבות לא תיגע במערכת החשמל של המזגן.
-
-
@מיגו-להוציא
זהו גמח למי שמפרק את הפלסטיק, הוא לא יכול לפרק את הפלסטיק, או שאין לו גישה למרות הפירוק -
@שטיגליץ כתב בבירור | ניקוי המאיץ של המזגן:
@מיגו-להוציא
זהו גמח למי שמפרק את הפלסטיק, הוא לא יכול לפרק את הפלסטיק, או שאין לו גישה למרות הפירוקאה"נ,
מישהו כתב לו שכתוב ביתד על גמ"ח למוצרי ניקוי למזגנים, הוא שאל איפה, עניתי.בעיקרון, נכתב כאן שעיקר הלכלוך נמצא במאיץ. ולענ"ד ולפי נסיוני הדל אפשר להשפריץ עליו מלמטה-מאיפה שיוצא האוויר והלכלוך יוצא. ככה שאין מניעה לכאורה להשתמש בגרניק אפי' בלי לפרק.רק לא התייחסתי לגוף השאלה משום שלא הבנתי כלל מה הבעיה...
-
@לא-מבין-במחשבים-0 לי היתה בעיה דומה שהמזגן היה קופא
נכון שהרבה פעמים זה נובע מחוסר גז אבל אצלי הבעיה היתה שהמאיץ היה מאוד מלוכלך וכמעט לא יצא אוויר
כדי לנקות אותו היטב פירקתי את המאיץ וניקיתי אותו היטב באמבטיה, תוך כדי ניקיתי כבר את שאר החלקים והמזגן חזר להיות כמו חדש
כמובן שצריך זהירות בפירוק שלו אבל כל מי שיש לו ידיים יכול לעשות את זה עם קצת סבלנותאצלי במזגן (תדיראן) בצד אחד הציר של המאיץ יושב בתוך גומיה ובצד השני נכנס לציר המנוע שלו ומחוזק עליו ע"י בורג אחדנ.ב. גם אם אצלך זה לא אפשרי כתבתי בשביל משתמשים אחרים
בהצלחה -
@יוסי-לוי כתב בבירור | ניקוי המאיץ של המזגן:
אצלי במזגן (תדיראן) בצד אחד הציר של המאיץ יושב בתוך גומיה ובצד השני נכנס לציר המנוע שלו ומחוזק עליו ע"י בורג אחד
לא ציינת כמה ברגים היו לך עד שהגעת למאיץ...
(לענ"ד לפחות 15)
לרוב ככל האנשים מספיקה שטיפה בלחץ בלי לפרק את המזגן לשרשיו.
מה עוד שהמאיץ הוא חלק עדין ושביר -
@מיגו-להוציא 15 ברגים מלחיצים מישהו? אותי בכל זאת לא?
מה גם שזה היה הזדמנות לנקות גם את שאר החלקים
בכל מקרה הניקוי היסודי שעשיתי לא יודע עד כמה אפשר לעשות אותו כשהוא מחובר