שאלה | חישוב תא לפי ערך נבחר מרשימה נפתחת
-
שלום וברכה לכולם!
אני מנסה לעשות מחשבון לחישוב איזה מזגן לבחור
התוצאה כמובן משתנה לפי פרמטרים רבים
אני צריך לעשות חישוב לפי גודל של חלון X המקדם שהמקדם משתנה לפי שני פרמטרים 1. כיוון החלון 2. עם תריס או סככה או ללא
בכל שורה יש את כמות החלונות שנמצאים בכיוון מסויים [לדוגמא מערב] וזה צריך להיות כפול המקדם של אותו הכיוון בהתייחס לנתוני החלון (תריס וכדו')אני מעלה קובץ דוגמא לחישוב מזגנים.xlsx
בטבלה יש למלא בעמודה F [כמות] את השטח לכל החלונות לפי המיקום,
בעמודה G [מקדם] יש לבחור ערך מתוך הרשימה (שזה הרשימה שמשמאל),
ובעמודה H צריך להיות החישוב לפי הערך כפי שנבחר מהטבלה השמאלית X הכמות.אח"כ אני צריך שזה יעשה חישוב רק של הקבוצה עם התוצאה הגדולה ביותר- התוצאה בשורה 9
ואח"כ שמוסיפים בסעיף 2 (שורה 10) את שאר החלונות שלא נרשמו בסעיף 1- יעשה חישוב של כלל החלונות שלא חושבו ושלא נרשמו [נוספו כעת] כפול המקדם של סעיף 2
אשמח מאוד עם מישהו יוכל לעזור לי בזה לטובת הכלל- אני רוצה לערוך מדריך נוסף במזגנים- לחישוב והתאמת מזגנים.
תודה מראש לכל העוזרים והמסייעים (בעבר ובעתיד)
-
@תלת-פאזי כתב בשאלה | חישוב תא לפי ערך נבחר מרשימה נפתחת:
שהסיכום יהיה מהקבוצה הכי גדולה (ולא רק לפי השורה הכי גדולה) (קבוצה: א. / ב. / ג.)
לסעיף 2 אני צריך שיחשב את שאר הקבוצות (היותר קטנות) שלא חושבו בסעיף 1 + החלונות שלא נרשמו כלל בסעיף 1 (צד צפון) ויכפיל ב-250
המצורף טוב?
קובץ-דוגמא-לחישוב-מזגנים.xlsx -
שלום,
מצורף קובץ עם החשיבוים של סעיף 1 (אני מקווה שהבנתי את כוונתך)
לא הבנתי מה צריך בסעיף 2, איזה ערך באיזה תא?
אשמח לעזור
@Whenever כתב בשאלה | חישוב תא לפי ערך נבחר מרשימה נפתחת:
מצורף קובץ עם החישובים של סעיף 1 (אני מקווה שהבנתי את כוונתך)
משום מה הוא לא עובד לי, כל שינוי שאני עושה- הוא עושה שגיאה
עריכה: אני עם אקסל 2019, וראיתי שפונקציה זו לא זמינה,
אני יכול לעבוד עם מקוון [גוגל שיטס], השאלה האם יש אופציה אחרת?לא הבנתי מה צריך בסעיף 2, איזה ערך באיזה תא?
קודם נסיים עם סעיף 1, ואז יהיה יותר קל (בשבילי...)
אשמח לעזור
אשריך, ממש תודה רבה!
אגוטע'ן שבת -
@Whenever
הוא עושה את כל החישובים רק לפי השורה הראשונה (2)
ואני צריך שהוא יעשה חישוב לכל שורה (של הכיוונים) לפי השורה שלה
לדוגמא: לחלוניות בכיוון 'דרום מערב' החישוב הוא: ללא צל: 1000, תריס או ווילון פנימי: 450, תריס או סככה חיצונית :320צודק, תיקנתי
שהסיכום יהיה מהקבוצה הכי גדולה (ולא רק לפי השורה הכי גדולה) (קבוצה: א. / ב. / ג.)
לסעיף 2 אני צריך שיחשב את שאר הקבוצות (היותר קטנות) שלא חושבו בסעיף 1 + החלונות שלא נרשמו כלל בסעיף 1 (צד צפון) ויכפיל ב-250
-
המצורף טוב?
-
-
-
-
מדהים!!!!!!!
אין לי מילים!רגע... כמעט סיימנו.....
סידרתי קצת את הטבלה, וכעת סימנתי בסעיף 2 משבצת אחת באדום,
החישוב צריך להיות: שכל שאר החלונות שאינם מהקבוצה הגדולה שחושבה בסעיף 1, יחושבו כעת בסעיף 2 [יחד עם החלונות של צד צפון] ויוכפלו במקדם 250
תודה רבה מראש!
קובץ דוגמא לחישוב מזגנים (חדש).xlsx -
מדהים!!!!!!!
אין לי מילים!רגע... כמעט סיימנו.....
סידרתי קצת את הטבלה, וכעת סימנתי בסעיף 2 משבצת אחת באדום,
החישוב צריך להיות: שכל שאר החלונות שאינם מהקבוצה הגדולה שחושבה בסעיף 1, יחושבו כעת בסעיף 2 [יחד עם החלונות של צד צפון] ויוכפלו במקדם 250
תודה רבה מראש!
קובץ דוגמא לחישוב מזגנים (חדש).xlsxבקובץ למעלה כבר הוספתי את החישוב של סעיף 2
צירפתי עכשיו לפי הסדר החדש.
זה טוב?שמחתי לעזורקובץ-דוגמא-לחישוב-מזגנים-חדש.xlsx
-
בקובץ למעלה כבר הוספתי את החישוב של סעיף 2
זה טוב?בסעיף 2 צריך לחשב את כל שאר החלונות- לאחר שהם לא חושבו בסעיף 1 [כי הם לא מהקבוצה הגדולה] הם צריכים הכפלה במקדם 250 ולא כפי הערך מקדם שיש להם בסעיף 1.
לדוגמא המצורפת בקובץ: בסעיף 1 חושב רק קבוצה ב. שזה חלונות בדרום
קבוצה א. [- חלונות מזרח] וקבוצה ב. [חלונות מערב] - לא חושבו בסעיף 1
כעת נחשב אותם בסעיף 2 יחד עם חלונות צפון X מקדם 250במשבצת המסומנת צריך להיות סיכום של המ"ר של קבוצות א. ו ב.
והתוצאה ב- H11 צריכה להיות = 5000מקווה שהובנתי
אם עדיין לא אז אני אסביר את הרעיון של העניין
השמש נמצאת בכל רגע נתון- רק מכיוון אחד, בבוקר ממזרח, בצהרים מדרום, ובערב ממערב
מצפון השמש אף פעם לא מגיעה
לכן, אם החלונות שבמזרח- הם מכניסים הכי הרבה חום (הרבה חלונות וללא בידוד)
אז בשעות הבוקר נכנס הרבה חום ממזרח, וקצת חום משאר החלונות [ע"כ נחשב את שאר החלונות X מקדם 250]
וממילא בשעות הצהרים והערב- לא יכנס מחלונות הדרום והמערב יותר חום מאשר בבוקר מחלונות המזרח
הכלל הוא תמיד מחשבים את הכיוון עם הקרינה הכי גבוהה X המקדם הגבוה, ואת שאר החלונות X המקדם הנמוך (250) -
בקובץ למעלה כבר הוספתי את החישוב של סעיף 2
זה טוב?בסעיף 2 צריך לחשב את כל שאר החלונות- לאחר שהם לא חושבו בסעיף 1 [כי הם לא מהקבוצה הגדולה] הם צריכים הכפלה במקדם 250 ולא כפי הערך מקדם שיש להם בסעיף 1.
לדוגמא המצורפת בקובץ: בסעיף 1 חושב רק קבוצה ב. שזה חלונות בדרום
קבוצה א. [- חלונות מזרח] וקבוצה ב. [חלונות מערב] - לא חושבו בסעיף 1
כעת נחשב אותם בסעיף 2 יחד עם חלונות צפון X מקדם 250במשבצת המסומנת צריך להיות סיכום של המ"ר של קבוצות א. ו ב.
והתוצאה ב- H11 צריכה להיות = 5000מקווה שהובנתי
אם עדיין לא אז אני אסביר את הרעיון של העניין
השמש נמצאת בכל רגע נתון- רק מכיוון אחד, בבוקר ממזרח, בצהרים מדרום, ובערב ממערב
מצפון השמש אף פעם לא מגיעה
לכן, אם החלונות שבמזרח- הם מכניסים הכי הרבה חום (הרבה חלונות וללא בידוד)
אז בשעות הבוקר נכנס הרבה חום ממזרח, וקצת חום משאר החלונות [ע"כ נחשב את שאר החלונות X מקדם 250]
וממילא בשעות הצהרים והערב- לא יכנס מחלונות הדרום והמערב יותר חום מאשר בבוקר מחלונות המזרח
הכלל הוא תמיד מחשבים את הכיוון עם הקרינה הכי גבוהה X המקדם הגבוה, ואת שאר החלונות X המקדם הנמוך (250)זה מסובך...
איך תרצה שנדע כמה חלונות כבר הוכנסו לסעיף 1? הבעיה היא שמספר החלונות כלל לא מעיד על גובה שטח המקדם אז צריך לבנות פונקציה לחשב את הסה"כ מסעיף 1 ולפי זה נדע שיגיד לנו את מספרי השורות שכבר סופרו, ואז נוכל לחשב את כל שאר השורות.
אולי יש דרך אחרת יותר קלה ולא משהו שעולה לי עכשיו בראש.
יתכן שגם כדאי לבנות את כל הטבלה בצורה אחרת.
צריך עיוןאולי יש פה עוד מישהו שיכול לעזור.
בהצלחה!
-
איך תרצה שנדע כמה חלונות כבר הוכנסו לסעיף 1? הבעיה היא שמספר החלונות כלל לא מעיד על גובה שטח המקדם אז צריך לבנות פונקציה לחשב את הסה"כ מסעיף 1 ולפי זה נדע שיגיד לנו את מספרי השורות שכבר סופרו, ואז נוכל לחשב את כל שאר השורות.
אולי יש דרך אחרת יותר קלה ולא משהו שעולה לי עכשיו בראש.אתה התותח כאן לא אני.....
אני חשבתי שצריך לעשות סיכום של כל התאים בעמודה F העונים לקריטריון: שאינם מתוך השורות שהם בMAX של הSUM
או לעשות הפוך: סיכום של כל התאים בעמודה F העונים לקריטריון שהם מהשורות של הMAX בSUM, ואז לעשות סיכום פחות הנתון הקודם -