שאלה | חישוב תא לפי ערך נבחר מרשימה נפתחת
-
@תלת-פאזי כתב בשאלה | חישוב תא לפי ערך נבחר מרשימה נפתחת:
@Whenever
הוא עושה את כל החישובים רק לפי השורה הראשונה (2)
ואני צריך שהוא יעשה חישוב לכל שורה (של הכיוונים) לפי השורה שלה
לדוגמא: לחלוניות בכיוון 'דרום מערב' החישוב הוא: ללא צל: 1000, תריס או ווילון פנימי: 450, תריס או סככה חיצונית :320צודק, תיקנתי
קובץ-דוגמא-לחישוב-מזגנים.xlsx -
שהסיכום יהיה מהקבוצה הכי גדולה (ולא רק לפי השורה הכי גדולה) (קבוצה: א. / ב. / ג.)
לסעיף 2 אני צריך שיחשב את שאר הקבוצות (היותר קטנות) שלא חושבו בסעיף 1 + החלונות שלא נרשמו כלל בסעיף 1 (צד צפון) ויכפיל ב-250
-
שהסיכום יהיה מהקבוצה הכי גדולה (ולא רק לפי השורה הכי גדולה) (קבוצה: א. / ב. / ג.)
לסעיף 2 אני צריך שיחשב את שאר הקבוצות (היותר קטנות) שלא חושבו בסעיף 1 + החלונות שלא נרשמו כלל בסעיף 1 (צד צפון) ויכפיל ב-250
המצורף טוב?
קובץ-דוגמא-לחישוב-מזגנים.xlsx -
-
-
-
-
מדהים!!!!!!!
אין לי מילים!רגע... כמעט סיימנו.....
סידרתי קצת את הטבלה, וכעת סימנתי בסעיף 2 משבצת אחת באדום,
החישוב צריך להיות: שכל שאר החלונות שאינם מהקבוצה הגדולה שחושבה בסעיף 1, יחושבו כעת בסעיף 2 [יחד עם החלונות של צד צפון] ויוכפלו במקדם 250
תודה רבה מראש!
קובץ דוגמא לחישוב מזגנים (חדש).xlsx -
מדהים!!!!!!!
אין לי מילים!רגע... כמעט סיימנו.....
סידרתי קצת את הטבלה, וכעת סימנתי בסעיף 2 משבצת אחת באדום,
החישוב צריך להיות: שכל שאר החלונות שאינם מהקבוצה הגדולה שחושבה בסעיף 1, יחושבו כעת בסעיף 2 [יחד עם החלונות של צד צפון] ויוכפלו במקדם 250
תודה רבה מראש!
קובץ דוגמא לחישוב מזגנים (חדש).xlsxבקובץ למעלה כבר הוספתי את החישוב של סעיף 2
צירפתי עכשיו לפי הסדר החדש.
זה טוב?שמחתי לעזורקובץ-דוגמא-לחישוב-מזגנים-חדש.xlsx
-
@Whenever כתב בשאלה | חישוב תא לפי ערך נבחר מרשימה נפתחת:
בקובץ למעלה כבר הוספתי את החישוב של סעיף 2
זה טוב?בסעיף 2 צריך לחשב את כל שאר החלונות- לאחר שהם לא חושבו בסעיף 1 [כי הם לא מהקבוצה הגדולה] הם צריכים הכפלה במקדם 250 ולא כפי הערך מקדם שיש להם בסעיף 1.
לדוגמא המצורפת בקובץ: בסעיף 1 חושב רק קבוצה ב. שזה חלונות בדרום
קבוצה א. [- חלונות מזרח] וקבוצה ב. [חלונות מערב] - לא חושבו בסעיף 1
כעת נחשב אותם בסעיף 2 יחד עם חלונות צפון X מקדם 250במשבצת המסומנת צריך להיות סיכום של המ"ר של קבוצות א. ו ב.
והתוצאה ב- H11 צריכה להיות = 5000מקווה שהובנתי
אם עדיין לא אז אני אסביר את הרעיון של העניין
השמש נמצאת בכל רגע נתון- רק מכיוון אחד, בבוקר ממזרח, בצהרים מדרום, ובערב ממערב
מצפון השמש אף פעם לא מגיעה
לכן, אם החלונות שבמזרח- הם מכניסים הכי הרבה חום (הרבה חלונות וללא בידוד)
אז בשעות הבוקר נכנס הרבה חום ממזרח, וקצת חום משאר החלונות [ע"כ נחשב את שאר החלונות X מקדם 250]
וממילא בשעות הצהרים והערב- לא יכנס מחלונות הדרום והמערב יותר חום מאשר בבוקר מחלונות המזרח
הכלל הוא תמיד מחשבים את הכיוון עם הקרינה הכי גבוהה X המקדם הגבוה, ואת שאר החלונות X המקדם הנמוך (250) -
בקובץ למעלה כבר הוספתי את החישוב של סעיף 2
זה טוב?בסעיף 2 צריך לחשב את כל שאר החלונות- לאחר שהם לא חושבו בסעיף 1 [כי הם לא מהקבוצה הגדולה] הם צריכים הכפלה במקדם 250 ולא כפי הערך מקדם שיש להם בסעיף 1.
לדוגמא המצורפת בקובץ: בסעיף 1 חושב רק קבוצה ב. שזה חלונות בדרום
קבוצה א. [- חלונות מזרח] וקבוצה ב. [חלונות מערב] - לא חושבו בסעיף 1
כעת נחשב אותם בסעיף 2 יחד עם חלונות צפון X מקדם 250במשבצת המסומנת צריך להיות סיכום של המ"ר של קבוצות א. ו ב.
והתוצאה ב- H11 צריכה להיות = 5000מקווה שהובנתי
אם עדיין לא אז אני אסביר את הרעיון של העניין
השמש נמצאת בכל רגע נתון- רק מכיוון אחד, בבוקר ממזרח, בצהרים מדרום, ובערב ממערב
מצפון השמש אף פעם לא מגיעה
לכן, אם החלונות שבמזרח- הם מכניסים הכי הרבה חום (הרבה חלונות וללא בידוד)
אז בשעות הבוקר נכנס הרבה חום ממזרח, וקצת חום משאר החלונות [ע"כ נחשב את שאר החלונות X מקדם 250]
וממילא בשעות הצהרים והערב- לא יכנס מחלונות הדרום והמערב יותר חום מאשר בבוקר מחלונות המזרח
הכלל הוא תמיד מחשבים את הכיוון עם הקרינה הכי גבוהה X המקדם הגבוה, ואת שאר החלונות X המקדם הנמוך (250)זה מסובך...
איך תרצה שנדע כמה חלונות כבר הוכנסו לסעיף 1? הבעיה היא שמספר החלונות כלל לא מעיד על גובה שטח המקדם אז צריך לבנות פונקציה לחשב את הסה"כ מסעיף 1 ולפי זה נדע שיגיד לנו את מספרי השורות שכבר סופרו, ואז נוכל לחשב את כל שאר השורות.
אולי יש דרך אחרת יותר קלה ולא משהו שעולה לי עכשיו בראש.
יתכן שגם כדאי לבנות את כל הטבלה בצורה אחרת.
צריך עיוןאולי יש פה עוד מישהו שיכול לעזור.
בהצלחה!
-
איך תרצה שנדע כמה חלונות כבר הוכנסו לסעיף 1? הבעיה היא שמספר החלונות כלל לא מעיד על גובה שטח המקדם אז צריך לבנות פונקציה לחשב את הסה"כ מסעיף 1 ולפי זה נדע שיגיד לנו את מספרי השורות שכבר סופרו, ואז נוכל לחשב את כל שאר השורות.
אולי יש דרך אחרת יותר קלה ולא משהו שעולה לי עכשיו בראש.אתה התותח כאן לא אני.....
אני חשבתי שצריך לעשות סיכום של כל התאים בעמודה F העונים לקריטריון: שאינם מתוך השורות שהם בMAX של הSUM
או לעשות הפוך: סיכום של כל התאים בעמודה F העונים לקריטריון שהם מהשורות של הMAX בSUM, ואז לעשות סיכום פחות הנתון הקודם -
-
@תלת-פאזי מצרף את הקובץ
מחשבון מזגנים כמעט מוכן.xlsx
עשיתי לו סיכום תאים של המ"ר לפי קבוצות, וסיכום תאים של המקדם (btu) לפי קבוצות.
ואז הוא מחשב את כל המ"ר ביחד אבל לפי קריטריון בודד, או שאני שם את ההכי גבוה או את ההכי נמוך וכדו'
צריך למצוא איך עושים קריטריון של החרגה- כלומר לא לפי הכי גבוה [או אופציה אחרת] -
@תלת-פאזי מצרף את הקובץ
עשיתי לו סיכום תאים של המ"ר לפי קבוצות, וסיכום תאים של המקדם (btu) לפי קבוצות.
ואז הוא מחשב את כל המ"ר ביחד אבל לפי קריטריון בודד, או שאני שם את ההכי גבוה או את ההכי נמוך וכדו'
צריך למצוא איך עושים קריטריון של החרגה- כלומר לא לפי הכי גבוה [או אופציה אחרת]אולי חישוב של הכל מינוס הכי גבוה?
-
אולי חישוב של הכל מינוס הכי גבוה?
הבעיה שזה לא תרגיל חיבור עם אפשרות לפעולת המינוס
אלא זה פונקציה של סיכום טווח תאים לתאים שעונים לקריטריונים מסויימים בטווח תאים מסויים
SUMIFS שזה סיכום+ תנאים+ אפשרות לתנאים מרובים.
והתחביר הוא: טווח התאים שיש לסכום> טווח התאים שבהם צריך להתקיים התנאי> התנאי המבוקש.
ולכן אני יכול לשים בתנאי "הגבוה ביותר" / "הנמוך ביותר" / ויש גם אפשרות ל- השני הכי נמוך או השלישי הכי נמוך עיין כאןאבל אני צריך למצוא את האפשרות לרשום לו בתנאי: "מלבד הגבוה ביותר"/ "החרגת הגבוה ביותר"
ואת זה אני לא יודע איך עושים -
ב"ה תודה לק-ל
עשיתי את הנוסחה הבאה:=SUMIFS(O2:O4,P2:P4,SMALL(P2:P4,2))+SUMIFS(O2:O4,P2:P4,MIN(P2:P4))
ונראה לי שהוא עובד נפלא
אני רק צריך לעשות לו בדיקות נוספות
עריכה: יש בעיה אם יוצא ערך תואם בשני קבוצות
מצורף קובץ דוגמא
אשמח אם למישהו יש פיתרון -
ב"ה תודה לק-ל
עשיתי את הנוסחה הבאה:=SUMIFS(O2:O4,P2:P4,SMALL(P2:P4,2))+SUMIFS(O2:O4,P2:P4,MIN(P2:P4))
ונראה לי שהוא עובד נפלא
אני רק צריך לעשות לו בדיקות נוספות
עריכה: יש בעיה אם יוצא ערך תואם בשני קבוצות
מצורף קובץ דוגמא
אשמח אם למישהו יש פיתרוןכל הכבוד!
אולי שהפונקציה קודם תבדוק אם יש ערכים זהים, אם כן אז להשוות את הערך של אחד מהם מול הקבוצה השלישית ולפי זה למשוך את הערכים הנכונים. אם לא, אז הפונקציה שכתבת למעלה.זו גם בעיה שאולי שצטרך להתמודד איתה בסעיף 1, כי גם שם מחפשים את הערך הגבוה ביותר.
כל הכבוד!
-
אולי שהפונקציה קודם תבדוק אם יש ערכים זהים, אם כן אז להשוות את הערך של אחד מהם מול הקבוצה השלישית ולפי זה למשוך את הערכים הנכונים. אם לא, אז הפונקציה שכתבת למעלה.
לא יודע איך עושים את זה
כל דבר כזה ללמוד לוקח לי המון זמן