בירור | האם ניתן לעשות חיפוש במסמך של מילה שמופיעה פעמיים, לא משנה איזו מילה שתהא?
-
וכן אם אין רווח בין המילים, האם גם את זה אפשר לחפש?
@pcinfogmach @דאנציג
תודה רבה -
@יום-חדש-מתחיל כתב בבירור | האם ניתן לעשות חיפוש במסמך של מילה שמופיעה פעמיים, לא משנה איזו מילה שתהא?:
וכן אם אין רווח בין המילים
מה אתה מתכוון? לחפש לדוגמא:
משהכהן
אם זה כוונתך ודאי שאי אפשר -
@יום-חדש-מתחיל תנסה ctrl f
-
@יום-חדש-מתחיל
שאלה מדי כוללנית, תן דוגמה כדי שנוכל להבין את כוונתך.
אבל לפי איך שאני מבין אולי אפשר עם מאקרו עם מאגר מילים שבודק האם קיימים שני מילים במסמך. -
@דאנציג @menajemmendel
מדובר על קבצים שעברו המרה מpdf לטקסט, אני עובד עליהם לצורך שילובם באוצריא.
בספרים ישנים נהוג [כמו שיש בש"ס] שבסוף העמוד יש מתחת הטקסט גם את המילה הראשונה מהעמוד הבא, ושמתי לב כמה פעמים שבמיעוט מקומות זה נכנס בטעות גם לטקסט שהומר ממנו.
כגון: ובשו"ת הרשב"א כתב כתב שאם וכו'.
ולפעמים: ובשו"ת הרשב"א כתבכתב שאם וכו'.
אני מקווה שאני מספיק מובן. -
@דאנציג אם יש לך מקרו מסודר, אשמח לקבלו!
-
@יום-חדש-מתחיל כתב בבירור | האם ניתן לעשות חיפוש במסמך של מילה שמופיעה פעמיים, לא משנה איזו מילה שתהא?:
כגון: ובשו"ת הרשב"א כתב כתב שאם וכו'.
ביחס לבעיה הזאת היא יש לי רעיון איך אפשר לעשות מאקרו אבל נראה לי שיהיה ממש איטי כי יצטרך לעשות לולאה בגודל של מספר המילים בטקסט שאתה מבין יכול להיות עשרות אלפים במסמך
בגדול הראיון יכול להיות כזה
X שוה 2
שיקח את המילה מספר x ויבדוק אם המילה מספר x פחות 1 שוה למילה X ובמידה שכן יצבע אותה בצהוב או ימחוק או מה שתרצה, ואם לא לא יעשה כלום
עכשיו x שוה x פלוס אחד וחוזר חלילה עד שיגיע למספר המילים שבמסמךSub MACROl() words_num = ActiveDocument.Words.Count For actual_word = 2 To words_num If ActiveDocument.Words(actual_word) = ActiveDocument.Words(actual_word — 1) Then ActiveDocument.Words(actual_word).HighlightColorIndex = deellow End If DOEVENTS Next actual_word MsgBox "גמר" End Sub
-
@menajemmendel
(@pcinfogmach נראה לי שזה יעניין אותך):
מצאתי אופן הרבה יותר פשוט, בלי מאקרו פשוט חפש והחלף
תכתוב בחיפוש:
(<[א-ת]{1,}>)( )\1\2
ובהחלף תסמן אותם או תעשה מה שאתה רוצה, שים לב שלא כדאי לעשות שפשוט ימחוק אותומטי, כי יש פעמים שזה בסדר שיש פעמיים מילות רצופות כגון ''הקל הקל תחילה''באדיבות ידידנו GPT
-
@menajemmendel
עדיף ככה:([! ]@ )(\1)
ככה זה כולל גם מילה שיש בה ראשי תיבות
כמו"כ אתה יכול לכלול את הרווח בתוך אותה הקבוצה אתה לא צריך שני קבוצות לזהשים לב ששיטה זו רק תמצא שני מילים רצופות שיש רווח ביניהם אם ברצונך לחפש מילים כפולות שאין רווח ביניהם יש לעשות ככה:
([! ]@[! ])\1
ספויילרהערה: כדי למחוק את המילה הכפולה יש להזין בתיבת החלף ב:
\1 -
@יום-חדש-מתחיל
גיליתי שאפשר ככה
([א-ת]*[א-ת]){2,}
אבל באתי וראיתי שאני מאחר לידינו @pcinfogmachבכל אופן כנראה שהקוד שלו יותר טוב, טרם עיינתי מה הבדל