באג | מקרר שעובד יותר טוב בקיץ
-
@שטיגליץ כתב בבאג | מקרר שעובד יותר טוב בקיץ:
לכן אני ממליץ בקיץ להעביר את הסודה לחלק העליון של המקרר או לדלת
הסבר מעניין, [אתה יודע שיש לשארפ את האפשרות לפתוח חצי תריס?]
ואת מדידת החום שרצית לעשות - לעשות פעמיים, גם למטה וגם למעלה
למעשה זה הרבה מדידות למעלה ולמטה- כי כל הזמן יש טמפרטורה שונה, ואני רוצה לדעת מה המקסימום ומה המינימום. אז זה יקח קצת זמן
נ.ב. אחרי שכתבת את הטעם למה אתה מחבב סודה, כיון שיש בה גם יסוד המים וגם יסוד הרוח, חשבתי לעצמי שמסתמא אתה מחמם אותה כדי שיהיה גם יסוד האש, אבל כעת אני רואה שאתה מעדיף לקרר אותה. והוא פלא בעיני, ואולי בזה יובן למה היא מתפוצצת ונשפכת כי היא רוצה לפחות לנטות אל יסוד העפר...
-
@תלת-פאזי כתב בבאג | מקרר שעובד יותר טוב בקיץ:
למעשה זה הרבה מדידות למעלה ולמטה- כי כל הזמן יש טמפרטורה שונה, ואני רוצה לדעת מה המקסימום ומה המינימום. אז זה יקח קצת זמן
למעלה קיבלתי תוצאות בסביבות ה4-6 מעלות,
ולמטה הסתכלתי בינתיים רק פעם אחת- וזה היה בסביבות ה-0 מעלותהגיוני כזה הפרש?
מה שבטוח שהגיוני שהסודה התפוצצה (ועכשיו זה כבר אחרי שהורדתי את הקור) -
-
-
-
@תלת-פאזי
לפתור את את העניין המלצה שמיועדת בשבילך גם אם לא לכל אחד זה מתאים לעשות דברים כאלו
אפשר לשים מאוורר קטנטן בתוך המקרר ולחבר אותו לחשמל של הדמפר ומתי שהדמפר יפתח את המעבר בין המקרר למקפיא ידלק המאוורר וייצור איזון בתוך המקרר ואז יסגר המעבר כשכל חלל המקרר באותה טמפרטורה -
@שטיגליץ כתב בבאג | מקרר שעובד יותר טוב בקיץ:
@יצחק-e
הרעיון על פניו נשמע מצוין.
אבל במחשבה שניה, אני מתאר לעצמי שהדמפר מקבל חשמל רק ברגע הפתיחה והסגירה ולא כל הזמן, כך שצריך מקור הזנה אחר למאוורר.ממקור הזנה אחר לספק חשמל למאוורר
אבל עדיין לשלוט בו לפי הפתיחה והסגירה של הדמפר ע"י ממסר צעד, שמתי שהוא מקבל זרם אפילו רגעי הוא משנה מצב
וכך בפתיחת הדמפר המאוורר יופעל ובסגירתו ייכבה